Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...
εκανα καποια γρηγορα συγκριτικα σε ψηλα ISO μεταξυ ΕΜ10 GM1 και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο την Panasonic, με ρυθμιση του noise reduction =-4 στην Πανυ και ρυθμιση Noise filter=Low στην ΕΜ10 η Panasonic εδωσε σε Jpeg ισοδυναμα αν οχι και καλυτερα αποτελεσματα στην διαχειριση θορυβου, επισης να πω οτι τα Jpeg της Πανασονικ εχουν βελτιωθει δραματικα αλλα τα χρωματα της Ολυ παραμενουν πιο ζωντανα και θερμα στο νορμαλ χρωματικο προφιλ (οχι απαραιτητα ομως πιο ακριβη),
ομως στο AWB σε τεχνητο φωτισμο τουλαχιστον του γραφειου μου η Panasonic τα παει καλυτερα και πλησιαζει πολυ τα σωστα χρωματα, εκει η EM10 δυσκολευεται να δημιουργησει σωστο χρωμα ακομη και με CWB με μια λευκη σελιδα κατι που δεν εχω συναντησει σε αλλη Ολυμπους μηχανη,
επισης η ακριβεια του Pinpoint σημειου της Panasonic ειναι αξεπεραστη σε ολες τις συνθηκες φωτισμου, ενω η δυνατοτητα απεμπλοκης του κεντρου φωτομετρησης απο το σημειο εστιασης με ενα απλο αγγιγμα στην οθονη αφης ειναι υπερβολικα χρησιμη (το εχουν ολες οι Πανυ) και απορω γιατι δεν εχει ενσωματωθει σε κανενα σωμα Ολυμπους.
Τι μου λειπει ενω η μηχανη ειναι φορωμενη με ολα τα ηλεκτρονικα καλουδια που υπαρχουν (εκτος απο σπαστη οθονη και σκοπευτρο εννοειται) ? η πανοραμικη φωτογραφια - ολες οι Πανασονικ το εχουν πια και μαλιστα στον πανω επιλογεα, εδω το κοψανε κατι που θεωρω απαραδεκτο για τετοιου κοστους μηχανη,
τα υπολοιπα αρνητικα ειναι λιγο πολυ γνωστα αλλα δεν ειναι κρισιμα για αυτο που την θελω - σε αλλη περιπτωση θα τα θεωρουσα εξισου σημαντικα- , ειναι η χαμηλη συχνοτητα συγχρονισμου του φλας μολις 1/60, η ελλειψη θερμου πεδιλου, και η δημιουργια banding σε ορισμενες περιπτωσεις με τεχνητο φωτισμο και με υψηλες ταχυτητες πανω απο 1/500 οπου δουλευει το ηλεκτρονικο κλειστρο μονο, επισης σε γρηγορα κινουμενα θεματα με ψηλες ταχυτητες λογω ηλεκτρονικου κλειστρου καποιοι εχουν παρατηρησει σπασιματα (δεν εχω προσωπικη εκτιμηση),
τα θετικα τα εχουμε πει ηδη, μινιατουρα σωμα με σχεδον τα παντα φορτωμενο απο ηλεκτρονικα βοηθηματα, ησυχο κλειστρο με απουσια shutter shock λογω του οτι ειναι μηχανικο αλλα με πρωτη κουρτινα ηλεκτρονικη εως 1/500 και πανω απο εκει φουλ ηλεκτρονικο, IQ εφαμιλο των καλυτερων τελευταιων m43 μηχανων κατι που δεν περιμενεις απο ενα τοσο μικρο σωμα.
Θα την κρατησω....