Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Βλασση εχω δουλεψει ελαχιστα την μηχανη για να πω με σιγουρια αν ειναι καλυτερη ή χειροτερη σε κατι, σιγουρα με την G6 που ειχα και μου αρεσε συνολικα περισσοτερο απο την ΕΜ10 (εκτος απο λιγο μικροτερη αποδοση στα ISO και ελλειψη ΙS) βλεπω να ειναι τουλαχιστον ισοδυναμη, βελτιωση ειδα στην αποκριση του focus peaking που στην G6 ηταν η πρωτη υλοποιηση του σε σωμα Πανυ, σιγουρα καλυτερη σε αποδοση Iso απο τα λιγα δειγματα που ειδα, το βιντεο δεν προλαβα καν να το δω αλλα εχει πολλες επιλογες και ισως και εκει να υπαρχουν βελτιωσεις, shutter shock ειχα δει στην G6 αλλα και εκει με την χρηση του ηλεκτρονικου κλειστου επισης υπηρχε απουσια κουνηματος, εδω με την μικρη δεν εχω δεί πουθενα εως τωρα αλλα δεν εχει διαμαρτυρηθει και κανεις,

λογω μικρου μεγεθους αν μπορεις να βολευτεις με οθονη αφης οπου υπαρχει πληθωρα επιπλεον FN και λιγoτερα FN εξωτερικα κουμπια εισαι ΟΚ για να κανεις σχεδόν τα παντα, σου δινει και 2 μνημες (αντι τριων) στον πανω επιλογεα για αποθηκευση ρυθμισεων, τις κυριες ελλειψεις τις ειπα ηδη με αποκορυφωμα την πανοραμικη για εμενα κατα τα αλλα κανει παπαδες ακομη και με το Wi-fi παροτι δεν το εχω δοκιμασει συνδεεται με τα παντα και νομιζω ακομη και βιντεο τραβας ασυρματα

o αισθητηρας της GM1 εχω την αισθηση οτι ειναι ο ιδιος που φορα η GX7 με βελτιωμενο ομως επεξεργαστη γιαυτο υπαρχουν και διαφορες στο DXO , και ισως ειναι ο ιδιος της Ε-Μ1 που τον εχει σεταρει διαφορετικα η Olympus και αυτο ισως αποτελει και εξηγηση οτι δινει και πολυ καλο βιντεο η Ε-Μ1,

δες και ενα μινι συγκριτικο με την Α7R : http://soundimageplus.blogspot.co.uk/2014/05/is-panasonic-gm1-better-camera-than.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

...και είχα στήσει καραούλι :joker: Σε δείγματα που κοιτάω από δώ κι από κεί, βλέπω τρελή ευκρίνεια, μου φαίνεται καλύτερη από OM-D M5 ή είναι το γκαζόν του δίπλα που δείχνει πιο πράσινο?

Βλεπω να πηγαινω το Noise reduction στο -3 (παει εως -5), με τον 25αρι/1.4 οντως ξυριζει , τραβηξα ημερα στην Πλακα με f=1.6 και ταχυτητες κλειστρου πανω απο 1/8000 και ειναι απολαυση να μην εχεις τετοιους περιορισμους , αν προλαβω θα ανεβασω δειγματα Σ/Κ

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Και αλήθεια να ήταν (που δεν είναι), δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει την υπερθέρμανση. Εδώ ούτε 50p δεν υποστηρίζει η GM1 για να μην υπερθερμαίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίε

GM1 + 100-300

i47a.jpg

Ελά βρε tzo μην το ζορίζεις άδικα το μηχανάκι. Βάλε το φακό πάνω στην gh4 και θα δουλέψει καλύτερα.

Ελά βρε tzo μην το ζορίζεις άδικα το μηχανάκι. Βάλε το φακό πάνω στην gh4 και θα δουλέψει καλύτερα.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται. Ούτε η GM1 ζορίζεται, ούτε εγώ κατά τη λήψη. Ελαφρύς είναι ο 100-300, μισό κιλάκι.

Δεν την πιάνω την GM1 σαν κινητό. Με το neckstrap περασμένο χιαστί πάνω μου, κρατώ με το αριστερό χέρι τον φακό από κάτω και με το δεξί χέρι στο γκριπ, ενώ ταυτόχρονα τεντώνω προς τα έξω το neckstrap (Barton1972 Braided, μήκους 1,05μ). Έτσι σταθεροποιείται πολύ καλά το σύνολο και πετυχαίνω άνετα ταχύτητες μέχρι και 1/10 στα 300mm.

Η GM1 εστιάζει γρήγορα, ακόμη και στη μαυρίλα του bat cave:

1/10, f/5.6, 1600iso, 300mm

1/20, f/5.6, 400iso, 300mm

Τον 100-300 τον έχω (με το hood προς τα έξω) σε θήκη φακού στη ζώνη και βολεύει η GM1 με το μικρό της μέγεθος αφού χωράει στη θήκη του φακού σαν "καπάκι". :smile:
Έτσι δεν αλλάζω φακό στην GH4.

annr.jpg

Last edited:

Το amazon.de σε συνεργασία με την panasonic δίνει 5 χρόνια εγγύηση για τις περισσότερες G http://www.amazon.de/gp/feature.htm...=3849601&pf_rd_p=457131327&tag=dealsrunner-21

edit: μέσω του dealsrunner, για αγορές έως 12/7 και registration έως 31/7

Last edited:

ψάχνω να αγοράσω εφεδρικές μπαταρίες για την GM1 από Αθήνα (κατά προτίμηση μή γνήσιες). έχει πάρει κανείς από κάποιο κατάστημα ή έχει να προτείνει μια συγκεκριμένη μάρκα? Σε 1-2 καταστήματα που ρώτησα δεν είχαν.

το ξέρω, thanks, απλά τις χρειάζομαι άμεσα

edit: τις παρήγγειλα από ebay ελπίζοντας να έρθουν σε 1 βδομάδα που τις χρειάζομαι

Last edited:

Από HK δεν πιστεύω να έρθουν σε μια βδομάδα.

Μπορώ να σου στείλω δυο μπαταρίες από τις δικές μου να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να έρθουν αυτές που παρήγγειλες.

το ξέρω, thanks, απλά τις χρειάζομαι άμεσα

edit: τις παρήγγειλα από ebay ελπίζοντας να έρθουν σε 1 βδομάδα που τις χρειάζομαι

κι εγώ παρήγγειλα μια και μου γράφει 1-6 Ιουλ. παράδοση.

Εχω παραγγείλει και εγώ αλλα η βδομαδα πέρασε ....
συνηθως παράδοση απο ΗΚ στις 20 ημέρες και βάλε άντε στην καλύτερη 15 ημέρες.

1 Μαΐου είχα παραγγείλει τις δικές μου (από HK), στις 15 παρέλαβα.

Γιά όσους είναι κοντά στο Λεκανοπέδιο τη μπαταρία τη βρίσκετε εδώ http://www.braun-photo.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1685&category_id=79&option=com_virtuemart&Itemid=4&lang=el .
Το μαγαζί είναι στη πλατεία Παπαδιαμάντη στα Άνω Πατήσια - Κυπριάδου. Το έχω δοκιμάσει και πουλάει αξιόπιστα προϊόντα.

Από HK δεν πιστεύω να έρθουν σε μια βδομάδα.

Μπορώ να σου στείλω δυο μπαταρίες από τις δικές μου να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να έρθουν αυτές που παρήγγειλες.

Σ'ευχαριστώ πολύ tzo, αλλά θα λείπω αρκετές μέρες εκτός και δε θέλω να στις δεσμεύσω. έχεις δίκιο θα αργήσουν από ΗΚ, μπορεί να κάνουν και κανα μήνα να έρθουν. Δεν πειράζει όμως, έχω κι άλλες μηχανές και θα προσπαθήσω να είμαι πιο επιλεκτικός στο τί φωτογραφίζω, καλό θα μου κάνει εν τέλει..

Εξέτασε και τη λύση της GM1 που συνδυάζει πολύ καλό βίντεο και λιλιπούτειο μέγεθος.

σε ευχαριστώ για την βοήθεια , αλλα δεν σου κρύβω ότι από διάφορες απαντήσεις που έχω λάβει έχω κρατήσει το εξής
"θα πρέπει η μηχανή που θα πάρεις
1. να έχει σκόπευτρο χωριστό (ηλεκτρονικό) και να μη βασίζεσαι για τη σκόπευση μόνο στην οθόνη. Το καλοκαίρι με τον ήλιο η οθόνη θα σε πουλήσει (δεν θα βλέπεις από την αντηλιά), ενώ και η στόχευση με τα χέρια μακριά από το σώμα οδηγεί σε συνεχή κουνήματα.
2. Να έχει σπαστή οθόνη. Έτσι όταν θα έχεις τη μηχανή σε τριπόδι ή όπου αλλού θα μπορείς να τραβάς είτε από το πλάι, είτε από μεγαλύτερο ύψος, είτε από πιο χαμηλά. Και τα δυο είναι πιο χρήσιμα από όσο φαντάζεσαι. Και αν τα παραβλέψεις, θα τα βρεις μπροστά σου."
[ όποιος βρει ποιος είπε τα παραπάνω κερδίζει λουκούμι Συριανό ! ]

και η gm1 δεν έχει τίποτε απ αυτά τα οποία και εγω -πλέον- τα θεωρώ σημαντικά .
Όπως και να έχει , ευχαριστώ

Αυτονόητο είναι ότι είναι καλοδεχούμενα για το βίντεο η σπαστή οθόνη και το EVF.
Δεν θα έλεγα όμως ότι είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Την GM1 δεν την προτείνω για να την κρατάς σαν κινητό στο ύψος των ματιών από απόσταση.
Με ένα steadicam η κίνηση θα είναι βουτυράτη, ενώ χάρη στο μικρό βάρος της GM1, τη δουλειά σου μπορείς να την κάνεις και με το πιο οικονομικό steadicam των 30 ευρώ, με συνολικό βάρος τέτοιο που ο ώμος δεν θα διαμαρτυρηθεί ακόμη και σε παρατεταμένη λήψη.
qyac.jpg

Με κολλημένο το μάτι σε EVF πόση ώρα να τραβήξεις βίντεο;
Για τις λίγες φορές που λόγω ηλιοφάνειας χρειάζεσαι EVF, υπάρχει και η λύση του hood loupe που προσαρμόζεται στην οθόνη και η χρήση του είναι πιο βολική και με καλύτερη σταθερότητα από το να κολλάς το μάτι σου σε EVF.
qgwi.jpg

Πέρα από το loupe υπάρχει και η λύση του σκιάστρου για την GM1.
http://2.bp.blogspot.com/-axdkyeniyqQ/Uyu-nJ7fL0I/AAAAAAAAZe8/mncfbor2wCk/s1600/DSCN1975.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-ET3-T4eQc3E/UyvAA97XsyI/AAAAAAAAZfQ/KWHMgSjrn48/s1600/_3200042.jpg
http://cyleow.blogspot.gr/2014/03/lcd-shade-for-lumix-gm1.html

Οι σπαστές λούπες είναι ογκώδεις αλλά όταν είναι ανοιχτές εξυπηρετούν ως σκίαστρο.

ofr39.jpg

Όλα αυτά βέβαια λαμβάνοντας υπόψη ότι το βίντεο της GM1 είναι πολύ καλό, ίσως καλύτερο και από της GH3.
http://www.eoshd.com/content/11643/panasonic-gm1-review-another-pocket-cinema-camera

Για την GM1 μπορείς επίσης να βρεις πιο οικονομικό (και ελαφρύ!) gimbal.

https://www.youtube.com/watch?v=E_usXME4gwA

Όπως και για drone βοηθάει το χαμηλό βάρος της GM1 + 12-32.

WB20140525_1756.jpg

http://dronexpert.nl/product/dji-ph...-shutter-integrated-hdmi-to-video-converter/#