Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Καλα ολα αυτα.

Καμια φωτογραφια θα βγαλεις ? :p

Ποιος νοιάζεται για φωτό; Εδώ μιλάμε για gear. :flipout:

Αύριο παραλαμβάνω την GM1!

Και λίγο καιρό να ξεμένω χωρίς καθόλου σώμα, αρρωσταίνω, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί ντε και καλά να βγάλω φωτό.
Πόσω μάλλον την τελευταία βδομάδα που έχω πάνω στο γραφείο καμαρωτό τον PanaLeica 42.5 και ξέμεινα από σώμα να τον δοκιμάσω!

p1080049.jpg

http://tysonrobichaudphotography.wo...c-gm1-reviewed-say-hello-to-my-little-friend/

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Περιμένω και το ξύλινο grip από J.B. Camera Designs.

περι ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλα λιγο αμερικανιά μου βγαζει σε ενα τόσο καλοσχεδιασμένο και διακριτικο σώμα, απο κοντα ισως ειναι πιο ομορφο, η χρησιμοτητα του παντως αναμφισβητη γιαυτα που πας να της φορέσεις απο φακούς :afro:

αλλωστε χωρίς γκριπ να την φορέσεις πανω σε τριποδι ειναι ασκηση για δυνατους λύτες λόγω θεσης της βίδας ...

Εχει βρει κανεις πουθενα κανα (αξιοπιστο) συγκριτικο σε βιντεο με την RX100II ???

Θενκς

Δεν μπορω να καταληξω ποια απο τις δυο ειναι καλυτερη...

Εικάζω ότι η Mk3 RX100 θα είναι καλύτερη στο βίντεο.

Θα έλεγα να επικεντρωθείς στα κριτήρια που έθεσες εξαρχής: απόλυτη φορητότητα και όχι χτίσιμο δεύτερου συστήματος.

Εξάλλου για βίντεο και μόνο η σπαστή οθόνη της RX φτάνει ως πλεονέκτημα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίε

περι ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλα λιγο αμερικανιά μου βγαζει...

Με ένα δερμάτινο wrist strap Gordy's δένει καλά πιστεύω το ξύλινο grip.

image.jpg

Επιτέλους έχω την GM1 στα χέρια μου!

Απίστευτα μικρό μέγεθος! Ειδικά σε κάθετη λήψη, το σώμα εξαφανίζεται μέσα στην παλάμη, και με τον δείκτη πατάς το κλείστρο.

Απλά απαιτείται η χρήση wrist strap. Με ένα "Cordy Cat Duo" paracord strap προσαρμοσμένο στην αριστερή υποδοχή της μηχανής, ασκείται αντίσταση σε οριζόντια λήψη, ώστε η χρήση με ένα χέρι να είναι σταθερή και σίγουρη.

36vz.jpg

Καλοκλικωτη !!!

Ευχαριστώ Ντίνο. Καλώς να δεχτείς κι εσύ το δικό σου μωρό (τη MK3 RX100).

Μεγάλη υπόθεση το μικρό μέγεθος. Προσπάθησα με τις E-PM1/E-PM2 για μικρή μηχανή, αλλά δεν με κέρδισαν όσο αυτό το κουκλί.

Θα αργησει πολυ φοβαμαι.... Δεν εχει ακομα ανακοινωθει, και ποσο θα κανει μεχρι να ερθει... Σε συνδιασμο οτι την χρειαζομαι:

Θα μεινω με την RXII

Ευχαριστώ Βλάση. Να πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι άλλη μικρή μηχανή να μ' έχει ενθουσιάσει τόσο.

Κάρφωσα και τον Nocticron 42.5 (ή μάλλον έστριψα τη μηχανή πίσω του!). Το δαχτυλίδι διαφράγματος πάνω στον φακό μεγάλη ευκολία.
Το πιάσιμο χάρη στο paracord strap δεν είναι ακατόρθωτο, ακόμη και με ένα χέρι. Ειδάλλως το αριστερό χέρι κάτω από τον φακό, όπως κάνουμε στους τηλεφακούς.

από πού το πήρες το strap? έψαχνα κι εγώ κάτι τέτοιο. Εμένα μ'έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ η μηχανή που έχω πάρει 2 !! :) Η μία παίζει με prime φακό (συνήθως wide) και η άλλη με ζουμ.
Η απόλυτη εμπειρία είναι με τον panasonic 35-100/2.8, ο οποίος είναι μεν μεγάλος, αλλά ελαφρύς και ισορροπεί πολύ καλά με τη μηχανή, καθώς μάλιστα δεν επεκτείνεται και όταν ζουμάρεις..

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Ελπίζω να την χαρείς όσο μπορεις περιςςοτερο...

Για πες εντυπώσεις απο το περιστρεφόμενο dial γύρω απο το pad , εχω ακούσει οτι δεν βοηθά καθολου με την θέση αλλα και την αποκριςη σε σχέση με την ροδέλα στην κλασική πίσω ψηλά θέση που εχουν όλες οι Πανυ,

Αυτο που με χαλάει σε αυτο το πανέμορφα μικρό μηχανάκι ειναι εκτός απο την απουσία hot shoe, η απίστευτα χαμηλή ταχύτητα συγχρονισμού του φλας, μόνο 1/50 καθώς και το rolling shutter με το ηλεκτρονικό κλείστρο.
Κατα τα αλλα ειναι αξιοθαύμαστο πως εχουν χώσει τόση τεχνολογία σε τοςο μικρό μέγεθος,

Την σκέφτομαι και εγώ για τρίτο σωμα για την γυναίκα μου με τον 12-32 που εχω ήδη αλλα θα περιμένω να ανακοινωθεί η GM2 και βουτηξει τιμή της μιας και τωρα η Panasonic δείχνει οτι δεν προχωρά την σειρά GX και διστάζει και με την σειρά G.

από πού το πήρες το strap? έψαχνα κι εγώ κάτι τέτοιο. Εμένα μ'έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ η μηχανή που έχω πάρει 2 !! :) Η μία παίζει με prime φακό (συνήθως wide) και η άλλη με ζουμ.
Η απόλυτη εμπειρία είναι με τον panasonic 35-100/2.8, ο οποίος είναι μεν μεγάλος, αλλά ελαφρύς και ισορροπεί πολύ καλά με τη μηχανή, καθώς μάλιστα δεν επεκτείνεται και όταν ζουμάρεις..

Σε νιώθω! Και μένα μου πέρασε από το μυαλό να πάρω ακόμη μία (σε όλο μαύρο). Ίσως το κιτ με τον 15 1.7.

Πρώτα βάζω το strap και μετά πιάνω τη μηχανή!
Το πήρα από τον "cordweaver".
http://www.ebay.co.uk/usr/cordweaver

Περιμένω τώρα και το δερμάτινο "grayish blue braided style" neck strap από Barton1972, που θα κάνει ωραία αντίθεση με το πορτοκαλί της μηχανής.

k2q3.jpg

http://www.barton1972.com/catalog/product_info.php?cPath=1_4&products_id=1