Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Όχι βέβαια. Απλά περιορίζω τη χρήση της GM1 μόνο για τα "εύκολα" με τον 12-32. :smile:
Ε, κι αν δυσκολευτώ ή και χάσω καμιά λήψη σε ντάλα μεσημέρι, δεν χάλασε κι ο κόσμος.

Στον 100-300 κουμπώνω την GM1 σαν καπάκι φακού και για να μη βαζοβγάζω φακούς.

Στον 7-14 κατέληξα ότι δεν χρησιμοποιώ την GM1, γιατί χρειάζομαι απαραίτητα την εκτεινόμενη και περιστρεφόμενη οθόνη της GH4 για οριζόντιες και κάθετες λήψεις σε υπερευρυγώνια πλάνα.

Τον Nocticron 42.5 δεν τον συνδυάζω πια με την GM1, γιατί ο φακός δεν λέει να ξεκολλήσει από την GH4. Αχώριστο ταίρι.

Τον 15 1.7 σκέφτομαι να μην τον αγοράσω, γιατί βλέπω ότι σε λήψεις εντός σπιτιού ή έξω νυχτερινές, το χέρι μου πάει στην Fuji X-M1+23 1.4.

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Τον 15 1.7 σκέφτομαι να μην τον αγοράσω, γιατί βλέπω ότι σε λήψεις εντός σπιτιού ή έξω νυχτερινές, το χέρι μου πάει στην Fuji X-M1+23 1.4.

Βιντεο δεν τραβάς βράδυ, εκεί με την αδυναμία στα ψηλά ISO ο φωτεινός ευρυγωνιος θα ηταν χρήσιμος , πως το αντιμετωπίζεις ?

Βλασση η GM1 όπως ξέρεις δεν πέρνει σκόπευτρο, επιςης τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σκόπευτρα ειναι πανάκριβα και μετα δεν πωλούνται εύκολα ενώ αυξάνουν το μέγεθος της μηχανής, το πιο μικρό μ43 σωμα με ενσωματωμένο EVF ειναι η g3 και μετα η ΕΜ10 την οποία εχω ( είχα και την G3),

η GM1 ξεχωρίζει ομως και απο αυτα λογω του απόλυτα μικρού μεγέθους που την κάνει μοναδική, ενα αξεσουάρ πτυςομενο και ελαφρύ που θα το βαλεις οποτε το χρειαστείς και εφοςον δεν εχεις 2 και 3 σώματα όπως εγώ ιςως ειναι χρήσιμο αν ειναι φθηνό και κάνει δουλειά.

Π.χ. Ο Παναγιωτης θα μπορούσε να το βάλει στην ΧΜ1 με τον τηλεφακο που πήρε και ιςως να τον βοηθουςε στην ηλιοφάνεια

Περιορίζομαι σε φωτό τα βράδια.

Με αυτό παιδεύομαι τώρα με την X-M1 + 23 1.4, μπας και καταφέρω τίποτε στο βίντεο, αλλά μετά από Panasonic, σαν να περπατάς με ένα πόδι νιώθεις με Fuji στο βίντεο.

Όπως και στη φωτογραφία έτσι και στο βίντεο πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά το μηχάνημα.
Για του λόγου το αληθές απολαύστε την κακιά fuji στο βίντεο.
http://vimeo.com/groups/89376/videos/65997391
http://vimeo.com/73599773

Δεν συγκρίνονται οι δύο μηχανές στο βίντεο.
Στην GM1 το βίντεο είναι το δεύτερο μεγάλο της ατού, μετά το μικρό της μέγεθος, ενώ η X-M1 είναι κυριολεκτικά πάτος στο βίντεο. Ούτε ρυθμίσεις δεν σου επιτρέπει να κάνεις, ήμαρτον. Η αυτόματη εστίαση είναι οικτρή και στη χειροκίνητη δεν προσφέρει focus peaking. Όσα λινκ από όμορφα, "δημιουργικά" βιντεάκια κι αν βάλεις, το γεγονός αυτό δεν αλλάζει. Κι από κινητό μπορούν να βγουν όμορφα βιντεάκια, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.

Το focus pulling μέσω της οθόνης αφής της GM1 το βρίσκω εξαιρετικά πρακτικό. Αυτό εξάλλου είναι που με κρατά μακριά από τη Sony.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το σκεπτικό μου είναι ξεκάθαρο, μήπως η έλλειψη δημιουργικότητας μας ωθεί σε αγορές...
Εγώ σταμάτησα και ησύχασα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the

Έτερον εκάτερον. Και τα πόδια σου να βγάζεις μόνο, η χρήση της μηχανής οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Το σκεπτικό μου είναι ξεκάθαρο, μήπως η έλλειψη δημιουργικότητας μας ωθεί σε αγορές...
Εγώ σταμάτησα και ησύχασα.
Πως σταμάτησες βρε Πάνο αφου την προηγούμενη βδομαδα δυο φακους πήρες?:smash:
Εκτός αν η λέξη αγορές αφορούσε μονο σωμα ....

η ερωτηση μου για το βιντεο ηταν συγκεκριμένη στον _tzo γιατι ξερω οτι ασχολείται με αυτο πολυ, αν ήμουν εγώ που δεν τραβώ βιντεο ποτε μια χαρά θα ηταν να είχα ΧΜ1+23/1.4 για τα βραδυνα και ας αργούσα και λίγο σε εστίαση...

Last edited:

Δεν πήρα κάτι νέο σε σώμα,δεν άλλαξα εταιρία.
Οι φακοί ήταν μία αναγκαία προσθήκη ειδικά στις τιμές που τους πήρα νοιώθω και ένοχος.:smash:(3 φακούς πήρα απλά ο 18-55 ακόμη δεν έχει δοκιμασθεί).
Η εποχή που έπαιρνα για να πάρω,να μυρίσω το καινούργιο και ήμουν στις ορέξεις των εταιριών θέλω να πιστεύω ότι είναι στο παρελθόν.
Είδα τι μου λείπει, είδα τι δε θα λείψει από την οικογένεια μου και πήρα αυτά που θα μου χρειαστούν στη δική μου φωτογραφική καθημερινότητα.
Ναι θα ήθελα μία Χ-Τ1 αλλά και τα 900 ευρώ δεν περισσεύουν οπότε αποφάσισα να βελτιώσω τα άλλα 2, φακούς και φωτογράφο.
Αύριο θα κριθεί ο 23αρης σκληρά και αυστηρά σε σχολική εκδήλωση, για αυτό τον πήρα για τα δύσκολα, αν δεν τα μπογαλάκια του και σε άλλη παραλία.

To ποσταρω εδω για τον cacau που δουλευει τον 12-32 σε σωματα Ολυ Ε-Μ5 και Ε-PL5 και ειχε ρωτησει για την συνυπαρξη σταθεροποιησης φακου και σωματος:

To get the unswitched OIS working on the E-M10 you need to have both Lens IS Priority set ON and also IBIS set On, as IBIS On is the master switch for stabilisation. Works on E-PL5 and later bodies, does not work for E-M5 and earlier bodies.

If you change to an Olympus lens then of course it falls back to IBIS as the Lens IS Priority setting doesn't matter then.

To swap back to IBIS with the Panasonic lens then you need to turn Off Lens IS Priority and leave IBIS On of course.

To turn off all stabilisation with any lens then turn off IBIS, (but a switched OIS lens will over-ride that).

With shorter focal lengths it seems that IBIS is best, maybe with 150mm and up the OIS may be better but all need to test for them selves as everyone handles cameras differently

Παιδιά σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω το κορίτσι και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Η κατάσταση έχει ως έξης:

Tη θέλω για τη μοναδική φωτογραφική μου που θα τα κάνει όλα ύστερα από 10 χρόνια με μια κόμπακτ. Αλλά το σοβαρότερο κίνητρο μια και δεν βγάζω πολλές φωτογραφίες ούτε κυνηγώ την χειρουργική τελειότητα είναι η δυνατότητα να αλλάζει φακούς (αλλιώς θα κοιτούσα αυστηρά για κόμπακτ λόγω φορητότητας) και έτσι θα μπορέσω να παίξω με 2-3 παλιούς ρώσσικους αλλά και να πειραματιστώ με πατέντες ή όχι με παλιούς φακούς κινηματογραφικών ή φωτογραφικών που έχω ή θα αποκτήσω. (να έχουμε να παίζουμε δλδ κυρίως)

Λοιπόν να το πάρω το κορίτσι? Για πείτε μου την γνώμη σας οι παλιοί (στην κυριολεξία ή όχι).

Η μηχανή ως αντικατάστατρια μιας μηχανής σε compact μέγεθος θα σε καλύψει απόλυτα γιατι υπερέχει σε ποιότητα φωτογραφίας απο όλες τις compact που κυκλοφορούν ακομη και απο αυτές με 1' με τον κατάλληλο φακό, εχει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως την υψηλή ταχύτητα κλείστρου 1/16000 , εκτός απο μηχανικό κλειςτρο απο ταχύτητα 1/500 και πανω εχει και τελείως ηλεκτρονικό αθόρυβο κλειςτρο με τα συν του και πλην, εχει σχεδόν όλη την τεχνολογία να του φορέσεις και manual χειροκινητους φακους και να εστίασεις με βοηθήματα όπως focus peaking ή βοήθεια ζουμ , εξαιρετική touch οθόνη με πολλή έξυπνο layout soft FN ΚΟΥΜΠΙΩΝ που βοηθούν στο να κρατηθεί το μέγεθος της μηχανής το ελάχιστο δυνατό, πλήρες wifi που μεταφέρει σε ταμπλετα - κινητό οχι μονο φωτό αλλα και βιντεο αμεςα και με liveview, εξαιρετικό βιντεο και ενα απίστευτα καλο φακό κιτ , ταχύτατη εστίαση και ακριβής και πληθώρα ΦΑΚΩΝ να διαλέξεις όλων των εστιακων αποστάσεων.

Ομως προσοχή εχει και μειονεκτήματα εκτός απο το προφανές την έλλειψη EVF και αυτα πρεπει κανεις να τα ξέρει πριν την αγοράσει για να μην βρεθεί προς εκπλήξεως , αν η αγορά γίνει ενσυνείδητα αποτελεί πράγματι εξαιρετική επιλογή :

1) δεν εχει θερμό πεδίλο για εξωτερικό φλας
2) η ταχύτητα συγχρονισμού του εσωτερικού φλας ειναι χαμηλή 1/60 και μαλιςτα αυτο κρατά και δύσκολη την συμβατότητα με τα ΑΣΥΡΜΑΤΑ συμβατά εξωτερικά φλας (αν και εγώ κατάφερα τα την συγχρονησω με το fl600)
3)το μέγεθος της ειναι το μεγιςτο προτερημα της αλλα και ταυτόχρονα μειονέκτημα αν της φορέσεις μεγαλο φακό, θέλεις πρόσθετο Γκριπ για τον χειρισμό της απαραίτητα ενώ η βίδα στερέωσης της μηχανής σε τρίποδο αν ο φακός προεξεχει προς τα κάτω που ειναι ο κανόνας με φακους άλλους απο τον 12-32 εμποδίζεται απο τον φακό και θέλεις υποχρεωτικά πάλι το Γκριπ ή θηκη με προέκταση της βίδας,
4) εξαρτάςαι πολυ απο την οθόνη αφής για τις περισσότερες λειτουργίες της μηχανής, κατι απαραίτητο για ενα τοςο μικρο σωμα αφου δεν υπάρχουν πολλά κουμπιά άμεσης προσπελασης αλλα το έξυπνο στήσιμο της αν προσαρμοστεις στην λειτουργία αυτη κάνει τον χειρισμό της παιχνίδι.
5) δεν εχει σταθεροποιηςη στο σωμα, αυτο δεν ειναι χαρακτηριστικό μονο αυτής της μηχανής αλλα το γράφω απλά για να τονιστεί μιας και θα κανεις χρηση χειροκινητων ΦΑΚΩΝ και πιθανόν θα αγοραστούν και κάποιοι native m43 prime χωρίς σταθεροποιηςη.

Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Καλησπερα και απο μενα μετα απο ψάξιμο πολύ και τις γνώμες τον παιδιών εδω μέσα και λιγο η δικιά μου εμπειρία κατέληξα στην Gm1 με τον κιτι φακο 12-32 black +μια επιπλεον μπαταρια + την θήκη της την δερμάτινη + το grip panasonic παιδι τον 4/3 απο παλια και πρόσφατα m4/3 δύσκολα να αλλάξω στρατόπεδο !
κάποια στιγμή κοιτούσα και από Fuji μερια αλλα ειναι ακριβό πολυ το σπορ για φακούς αξιόλογους και γενικα δεν μπορω να παω τωρα αλλα καποια στιγμη σιγουρα ..
σκέφτομαι για αγορά ενος φωτεινού φακού και ειμαι σε δίλημμα ανάμεσα στους 20/1.7 ΙΙ αλλα και οι Olympus 17/1.8 ! μιας και ο νεος Leica 15mm/1.7( που μου ειπε σωστα ο κωστας kbouk) αργεί να ρθει απο τα μέρη μας
και επειδή μάλλον φεύγω για μινι διακοπές από δευτέρα πρέπει να πάρω απόφαση μέχρι αύριο ! ( μένω και επαρχία και δεν εχω την πολυτέλεια δοκιμής η να τους δω έστω )
βασικα θα μου αρεσε και ενας ζοομ ( τηλεφακος ) για να τραβάω και τα μικρά απο μακριά δεν σας κρύβω κοιτάω τον panasonic 14-140 II η M.Zuiko Digital ED 14-150mm
O πρώτος εχει και σταθεροποίηση απο τι ειδα ! ( βεβαια λιγο μεγαλος για την Gm1) ποιο σημαζεμενος φαίνεται ο Digital ED 14-150mm ! και η δυο φαντάζομαι μεταλλική κατασκευή Maden japan ...
κοιτάω όμως και τον φθηνό m.zuiko 40-150 ! ο οποίος είναι καλός κα βολικός πλαστικός μεν και χωρίς ois
οπότε κάθε γνώμη δεκτή ..
η φώτο μου είναι κυρίως τα παιδιά και τοπία ... και θα λεγα λόγου δουλειάς ( μπαράκι ) και νύχτας ..βέβαια οχι και σκοτάδια ..

Last edited:
Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

__________.jpg

Mεγειά!
Και εγώ την παρέλαβα τελικά (μαύρη). Εργονομικά θα ήθελα το grip αλλά χαλάει το "concept"...:ridinghorse:
Όσο πρόλαβα να δω μου λείπει λίγο το "μακρο" εννοώ να μπορούσε να εστιάσει λίγο ποιό κοντά από όσο με τον κιτ φακό αλλά δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα μια και δεν κυνηγάω ακρίδες στους αγρούς και το μάκρο εντός οικίας ίσως να το αναλάβουν και φακοί 90-100 χρονών, έτσι για να έχουμε πάντρεμα του παλιού με το νέο...:flipout:

Άσχετο μπόνους: φορητότητα 1890...
1890.JPG

Φαντασου λοιπον το 2100 τι θα συμβαινει :D

Καλοριζικα τα μηχανακια παιδια!

Καλές φωτογραφίες λοιπόν,
Εγώ παρήγγειλα τελικα την υποβρύχια θηκη της για 40 μέτρα που δουλεύει σιγουρα με τον 12-32 , περιμένω να έρθει για να δώ τι άλλοι φακοί μπορούν να μπουν λογω μεγέθους του 12-32 ειδικά προς τα κάτω π.χ. μαλλον δεν μπαίνει ο 20/1.7, θα ηθελα να βάζω και τον 60/2.8 μακρο αλλα δεν το βλέπω να συμβαίνει ,
Το σημαντικό ειναι να έρθει πριν φύγω για διακοπές αλλα δύσκολα το βλέπω αφου οι παραδόσεις αργούν πολυ ...

Οι ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ απο DSTE δεν ήρθαν ποτε ( 2 στα 14 ) , πήρα τα χρήματα πίσω απο τον πωλητή και ξανάψώνισα απο Γερμανία δυο στα 20 .

Re: Απάντηση: Panasonic GM1 - new (baby m4/3) kid on the block? Και άλλες ιστορίες...

Καλησπερα και απο μενα μετα απο ψάξιμο πολύ και τις γνώμες τον παιδιών εδω μέσα και λιγο η δικιά μου εμπειρία κατέληξα στην Gm1 με τον κιτι φακο 12-32 black +μια επιπλεον μπαταρια + την θήκη της την δερμάτινη + το grip panasonic παιδι τον 4/3 απο παλια και πρόσφατα m4/3 δύσκολα να αλλάξω στρατόπεδο !
κάποια στιγμή κοιτούσα και από Fuji μερια αλλα ειναι ακριβό πολυ το σπορ για φακούς αξιόλογους και γενικα δεν μπορω να παω τωρα αλλα καποια στιγμη σιγουρα ..
σκέφτομαι για αγορά ενος φωτεινού φακού και ειμαι σε δίλημμα ανάμεσα στους 20/1.7 ΙΙ αλλα και οι Olympus 17/1.8 ! μιας και ο νεος Leica 15mm/1.7( που μου ειπε σωστα ο κωστας kbouk) αργεί να ρθει απο τα μέρη μας
και επειδή μάλλον φεύγω για μινι διακοπές από δευτέρα πρέπει να πάρω απόφαση μέχρι αύριο ! ( μένω και επαρχία και δεν εχω την πολυτέλεια δοκιμής η να τους δω έστω )
βασικα θα μου αρεσε και ενας ζοομ ( τηλεφακος ) για να τραβάω και τα μικρά απο μακριά δεν σας κρύβω κοιτάω τον panasonic 14-140 II η M.Zuiko Digital ED 14-150mm
O πρώτος εχει και σταθεροποίηση απο τι ειδα ! ( βεβαια λιγο μεγαλος για την Gm1) ποιο σημαζεμενος φαίνεται ο Digital ED 14-150mm ! και η δυο φαντάζομαι μεταλλική κατασκευή Maden japan ...
κοιτάω όμως και τον φθηνό m.zuiko 40-150 ! ο οποίος είναι καλός κα βολικός πλαστικός μεν και χωρίς ois
οπότε κάθε γνώμη δεκτή ..
η φώτο μου είναι κυρίως τα παιδιά και τοπία ... και θα λεγα λόγου δουλειάς ( μπαράκι ) και νύχτας ..βέβαια οχι και σκοτάδια ..

Bill θα σου έλεγα να δεις και τον olympus 25/1.8, μιας και φωτογραφίζεις παιδιά. Εγώ τον έχω πάνω στη δικιά μου και δουλεύει άψογα, και ταιριάζει κουτί ως προς το μέγεθος. Ο 20/1.7 έχει μεγάλη διάμετρο και εξέχει λίγο από κάτω.
Για ζουμ ο panasonic 14-140 είναι καλή περίπτωση. είναι μεγάλος μεν, αλλά ελαφρύς. Τον τελευταίο καιρό έπαιζαν ελαφρώς μεταχειρισμένοι γύρω στα 300 ευρώ από κιτ G6 που είχε βγάλει προσφορά το αμαζον.