Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Ευχαριστώ πολύ timaios ! Ακολούθησα την υπόδειξη σου και έκανα ηλεκτρονική παραγγελία. Απίστευτο οι πωλητές του media-markt δεν ήξεραν ότι έγραψες!

Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

ngavril νά είσαι καλά,ελπίζω νά πήγαν όλα καλά μέ τήν παράδοση τής μηχανής.

Ο επίλογος της ιστορίας, το κουτί είχε δεν είχε οδηγίες χρήσεις σε ελληνικά ή εστω αγγλικά. Υπήρχαν σε οτιδήποτε άλλο! Τηλέφωνα και σήμερα μου έστειλαν τις βασικές οδηγίες (ελληνικά) σε ηλεκτρονική μορφή, ελπίζω αργότερα και σε έντυπη. Το θέμα δεν είναι ότι θα μπορούσα να βρώ στο ιντερνετ στα αγγλικά. Πρέπει οι υποχρεώσεις τους να τηρούνται.
Για την ιστορία ψάχνω link για ελληνικό πλήρες (όχι το βασικό) manual. Τώρα ελπίζω ότι θα είναι καλή καθημερινή παρέα ...

Πέρασα το πρώτο σκ με την GF7...ερχόμενος από τον χώρο των compact (με αισθητήρες κάτω της 1 ίντσας) νιώθω ότι έπαιζα με παιχνίδια που απλά τους κόλλαγαν φακούς για μεγάλο ζουμ σε σχέση με την gf7. Το παραπάνω μέγεθος με το φακό δεν την κάνει και απαγορευτική για φαρδιά τσέπη. Έχει δει κανείς θήκες από neoprene ίσα ίσα για τη μηχανή με το φακό για την αφήνω χύμα μέσα στο τσαντάκι μου;

Να πω ότι η δική μου είχε ελληνικό manual μέσα τυπωμένο, αλλά το βασικό μόνο.

Πριν λίγες μέρες πήρα για την gm1 θήκη από neoprene, δεν βολεύει καθόλου το βάλε βγάλε, πολύ εφαρμοστή. Εκτός αν θες να την αποθηκεύσεις...

Η ποιότητα αρχείου που παίρνεις από τις GM/GF είναι απίστευτη σε σχέση με το μέγεθός τους. Κάθε σύγκριση με οτιδήποτε κάτω της μιας ίντσας είναι εκτός συζήτησης, με μια ίντσα είναι συγκρίσιμες μεν αλλά αλλά οι διαφορές ειδικά στην τρισδιάστατη αίσθηση και στο 1:1 είναι καταφανείς...

Απάντηση: Re: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

http://store.lowepro.com/dashpoint-10 .. δεν θυμαμαι αμα πηρα το 10 η το 15 ειναι ιδανικο ισα ισα την περνει με πολυ καλη προστασια για GF7+12-32 ή και gm1 πιο άνετα και μπαινει και κρεμαστή σε ζώνη ή σε σακίδιο.

Panasonic GF9/GX800

Κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί στις 4 Ιανουαρίου στην CES, μαζί με την πολυαναμενόμενη GH5. Οι πρώτες φωτογραφίες:

GF9_s.jpgGF9_4.jpgGF9_3.jpgGF9_2.jpg

Τα χαρακτηριστικά (copy - paste από 4/3 rumors):

16MP sensor with no low pass filter
4K 30p / FHD 60p video
β€œ4K Selphy” β€œ4K Photo” β€œFocus Select” β€œFocus Composite”
Spatial recognition AF using DFD technology
180 degree tilt type approximately 1.04 million dots 3.0 type touch panel monitor
Wi-Fi installed, USB charging compatible
Size: 106.5 x 64.6 x 33.3 mm
Weight: Approximately 239 g (body only)
Color: Silver, Orange
Kit: Double lens only (12-32 mm F 3.5-5.6, 25 mm F 1.7)
Reservation start date: January 6, 2017
Expected release date: January 19, 2017
Mass store sales price (tax included): Double lens kit around 97,000 yen

Re: Panasonic GF9

Ιδια με την gf7 φαίνεται, πέρα από τα 2 επιπλέον κουμπάκια στο πάνω μέρος. Φαντάζομαι είναι και το ίδιο μέγεθος

Με λίγα λόγια 4κ για τον λαό...Βασικά gf7 με dfd και 4k....Όχι άσχημα αν εχει καλή τιμή......Για back up μηχανή θα είναι πολύ καλή πρόταση...

Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Από αυτόν τον 16αρη αισθητήρα πότε θα ξεκολλήσουν!

γιατί που βλέπεις το πρόβλημα στα 16Mpx, η ανάλυση είναι υπεραρκετή για το μέγεθος του αισθητήρα, στην τεχνολογία θέλει πρόοδο το πράμα...

Απάντηση: Panasonic GF9

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον αισθητήρα αυτόν, με τον καταπληκτικό θεόαργο 20ρη της πανασόνικ έχω πρόβλημα που ελπίζω στην έκδοση ΙΙΙ να έχει βελτιωθεί!

(ψιλοάσχετο αλλά κάπου έπρεπε να τα πω!)

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GF9

γιατί που βλέπεις το πρόβλημα στα 16Mpx, η ανάλυση είναι υπεραρκετή για το μέγεθος του αισθητήρα, στην τεχνολογία θέλει πρόοδο το πράμα...

+1! Είπαμε η πραγματική πρόοδος θα έρθει είτε με BSI αισθητήρα που θα δώσει ένα στοπ άνετα, είτε όταν και αν έρθει ο "οργανικός" PanaFuji...

Η GF9 συμπαθέστατη, αν βγεί σε καλή τιμή θα "τσιμπήσει" πολύς κόσμος - και λόγω μεγέθους και cosy εμφάνισης αρκετοί πελάτες θα είναι γένους θηλυκού. Άμεση αντίπαλος της oly e-pl8 και της... GF7 που ήδη πωλείται σε χαμηλές τιμές.

Ένα πρώτο "κανονικό" review http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dc_gx800_review/. Με δυο λόγια προσφέρει ίδιο IQ με τις GX80/G80 αλλά σε μικρότερη "συσκευασία", χωρίς σταθεροποίηση στο σώμα και σκόπευτρο.

Τιμή στα 550 στο amazon.de - ακριβή μεν αλλά ~50 λιγότερο από την oly e-pl8 που θεωρητικά τουλάχιστον στοχεύει στο ίδιο κοινό.

Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Γνωμη μου ειναι πως 400 θαπρεπε ναναι το ταβάνι για Πεν,GF και 150-200 πιο πανω η πρώτη OMD, GX-xx σώμα.

Αμαν αυτη η ζαλαδα με τα ονοματα...
GF9....GX800....GX850
Χαθηκε ο κοσμος να της βαλουν ενα IS? Εστω και το δυο αξονων παλιο της GX7?

+1, αυτός ήταν ο λόγος που πούλησα τις GM - μόλις έβαζα prime δεν είχα σταθεροποίηση - σαν τούρτα χωρίς κερασάκι...

Παντως οταν το φως ειναι αρκετο, τετοιου ειδους μηχανες ειναι μανουλα σε εκδρομικη χρηση. Συχνα πυκνα αναρωτιεμαι γιατι πουλησα τη GF7 με τον 12-32