Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Παντως οταν το φως ειναι αρκετο, τετοιου ειδους μηχανες ειναι μανουλα σε εκδρομικη χρηση. Συχνα πυκνα αναρωτιεμαι γιατι πουλησα τη GF7 με τον 12-32

Οτι μηχανή έχω δείξει στη γυναίκα μου δεν την αφήνει απο τα χέρια της την GF7+12-32 και συνήθως βγάζει και καλύτερες φωτό απο εμενα :flipout: δεν νομίζω ότι αναβαθμιση στην GF9 αξίζει για το 4Κ και μόνο, αφού δεν μπήκε σταθεροποίηση δεν βλέπω πως μπορεί με την τιμή αυτή να ανταγωνιστεϊ την GX80.. και Pl7-8

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Οτι μηχανή έχω δείξει στη γυναίκα μου δεν την αφήνει απο τα χέρια της την GF7+12-32 και συνήθως βγάζει και καλύτερες φωτό απο εμενα :flipout: δεν νομίζω ότι αναβαθμιση στην GF9 αξίζει για το 4Κ και μόνο, αφού δεν μπήκε σταθεροποίηση δεν βλέπω πως μπορεί με την τιμή αυτή να ανταγωνιστεϊ την GX80.. και Pl7-8

Πάρτης μια Panasonic lx100!!! Νομίζω θα την λατρέψει..έχει και σκόπευτρο και 4κ και ποιο φωτεινό φακό και καλύτερη ποιότητα κατασκευής/εργονομία!!!αν είχε και μια οθόνη touch θα ήταν η απόλυτη Compact!!! sorry για το of topic

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα πρώτο "κανονικό" review http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dc_gx800_review/. Με δυο λόγια προσφέρει ίδιο IQ με τις GX80/G80 αλλά σε μικρότερη "συσκευασία", χωρίς σταθεροποίηση στο σώμα και σκόπευτρο.

Τιμή στα 550 στο amazon.de - ακριβή μεν αλλά ~50 λιγότερο από την oly e-pl8 που θεωρητικά τουλάχιστον στοχεύει στο ίδιο κοινό.

Πάρα πολύ ακριβή, για ποιο λόγο να επιλέξεις αυτήν ενώ με σχεδόν τα ίδια αγοράζεις Olympus em10II ή panasonic g7 ή panasonic gx80 ή και ακόμα panasonic lx100???

Πάρα πολύ ακριβή, για ποιο λόγο να επιλέξεις αυτήν ενώ με σχεδόν τα ίδια αγοράζεις Olympus em10II ή panasonic g7 ή panasonic gx80 ή και ακόμα panasonic lx100???

j0TbvE.jpg

http://camerasize.com/compact/#658,569,633,621,ha,f

Ακόμα και με τον 12-32 στην τσέπη δεν χωράει, μόνο μπουφάν κλπ...αν σε νοιάζει το απόλυτα μικρότερο μέγεθος ούτε η GF9 κάνει, παίρνεις μια lx10 ή rx100 και καθάρισες ή και ακόμα μια Gm5 που έχει και σκόπευτρο!!...οπότε με αυτή την τιμή της GF9 αδυνατώ να καταλάβω σε ποιους απευθύνεται....

Mέσα στην παλάμη χάνεται η GF7, είναι πολύ μικρούλα.
Και έχει και περιστρεφόμενη οθόνη.

aWpzR9.jpg

Ναι άλλα ο φακός προεξέχει οπότε είναι ''άχρηστη'' για τσεπούλες, και το ξαναλέω αν είναι να πάρεις αυτήν με τον 12-32 γιατί να μην επιλέξεις μια lx10 ή rx100 που χωράνε σε τσέπες άνετα??

To μικρό μέγεθος του σώματος δεν βγαίνει άχρηστο από την ελάχιστη προεξοχή του φακού 12-32. Απόλαυση είναι να χάνεται η μηχανούλα στη χούφτα σου, και φυσικά είναι και πιο κομψή από τις πρώτες κουμούτσες που ανέφερες.

RX100 και LX10 είναι κόμπακτ με 1'' αισθητήρα. Ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
Στη σειρά GF βάζεις ό,τι φακό θέλεις.

Re: Panasonic GF9

Ακόμα και με την ''τεράστια'' Lx100 που είναι σχεδόν παντού καλύτερη σε σχέση με την Gf9 (εκτός από την οθόνη) δεν έχουν δα και τόσο μεγάλες διαφορές σε βάθος, σχεδόν όπου βάζεις την gf9 με τον 12-32 τον ίδιο πάνω κάτω χώρο θες και για την lx100...
Ενώ η rx100 είναι απλά σε άλλη κατηγορία μεγέθους και από τις 2...

Attachments

• photos.jpg
    photos.jpg
    140 KB · Views: 173
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Ακόμα και με τον 12-32 στην τσέπη δεν χωράει, μόνο μπουφάν κλπ...αν σε νοιάζει το απόλυτα μικρότερο μέγεθος ούτε η GF9 κάνει, παίρνεις μια lx10 ή rx100 και καθάρισες ή και ακόμα μια Gm5 που έχει και σκόπευτρο!!...οπότε με αυτή την τιμή της GF9 αδυνατώ να καταλάβω σε ποιους απευθύνεται....

Σε αρκετές τσέπες χωράει. Σε τζιν προφανώς όχι, αλλά σε φούτερ ή σακάκι μια χαρά, όπως προφανώς και σε μπουφάν...βασικά σε ανθρώπους σαν εμένα απευθύνεται που από τη μία θέλουν ένα μεγαλύτερο αισθητήρα από τις κλασσικές compact, αλλά δεν θέλουν και να πληρώσουν τα λεφτά μιας SONY RX100. Την GF7 πήρα καινούργια από το public με 350 ευρώ και έχω τραβήξει κάπου 2000 φωτογραφίες σε ταξίδια τους τελευταίους μήνες. Από αυτές άντε να έχω κάνει ένα βασικό post-processing στον υπολογιστή σε 10-20 μόνο. Πια σκέφτομαι ότι δεν αξίζει καν να τραβάω σε raw. Το 80-90% των φωτογραφιών είναι σε auto, αλλά οι υπόλοιπες είναι manual και μπορώ να πω ότι σε νορμάλ συνθήκες πια τραβάω μια χαρά και έτσι (μαθαίνω με αυτή τη μηχανή ουσιαστικά). Έτσι έχω και ένα "παιχνίδι" για όταν δεν βιάζομαι.
Προφανώς οι φωτογραφίες και στο auto είναι τρελά καλύτερες από οποιοδήποτε κινητό ή compact με μικρό αισθητήρα.
Αν οι compact με 1 ίντσα αισθητήρες πέσουν στα 300-350 ευρώ τότε όντως νομίζω πως θα απευθύνεται μια τέτοια μηχανή μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (πχ. περιπτώσεις όπου το βάρος μετράει πολύ κλπ) - τώρα καλύπτει το κενό μιας λίγο μεγαλύτερης από το επιθυμητό με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφικής μηχανής με χαμηλό κόστος.

To μικρό μέγεθος του σώματος δεν βγαίνει άχρηστο από την ελάχιστη προεξοχή του φακού 12-32. Απόλαυση είναι να χάνεται η μηχανούλα στη χούφτα σου, και φυσικά είναι και πιο κομψή από τις πρώτες κουμούτσες που ανέφερες.

RX100 και LX10 είναι κόμπακτ με 1'' αισθητήρα. Ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
Στη σειρά GF βάζεις ό,τι φακό θέλεις.

Ναι Tzo, άλλα πόσοι από αυτούς που θα πάρουν την gf9 θα της βάλουν άλλο φακό πέρα από τον 12-32???? Πίστεψε με ελάχιστοι....
Τώρα για το κομψή είναι σχετικό, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά σε σχέση π.χ. με την Lx100 και em10II που ανέφερα προηγουμένως....
Τέλος πάντων ο καθένας έχει την γνώμη του, απλά με τέτοια τιμή μόνο συγγενείς και φίλοι θα την πάρουν....σύντομα την βλέπω σε προσφορές!!!

Σε αρκετές τσέπες χωράει. Σε τζιν προφανώς όχι, αλλά σε φούτερ ή σακάκι μια χαρά, όπως προφανώς και σε μπουφάν...βασικά σε ανθρώπους σαν εμένα απευθύνεται που από τη μία θέλουν ένα μεγαλύτερο αισθητήρα από τις κλασσικές compact, αλλά δεν θέλουν και να πληρώσουν τα λεφτά μιας SONY RX100. Την GF7 πήρα καινούργια από το public με 350 ευρώ και έχω τραβήξει κάπου 2000 φωτογραφίες σε ταξίδια τους τελευταίους μήνες. Από αυτές άντε να έχω κάνει ένα βασικό post-processing στον υπολογιστή σε 10-20 μόνο. Πια σκέφτομαι ότι δεν αξίζει καν να τραβάω σε raw. Το 80-90% των φωτογραφιών είναι σε auto, αλλά οι υπόλοιπες είναι manual και μπορώ να πω ότι σε νορμάλ συνθήκες πια τραβάω μια χαρά και έτσι (μαθαίνω με αυτή τη μηχανή ουσιαστικά). Έτσι έχω και ένα "παιχνίδι" για όταν δεν βιάζομαι.
Προφανώς οι φωτογραφίες και στο auto είναι τρελά καλύτερες από οποιοδήποτε κινητό ή compact με μικρό αισθητήρα.
Αν οι compact με 1 ίντσα αισθητήρες πέσουν στα 300-350 ευρώ τότε όντως νομίζω πως θα απευθύνεται μια τέτοια μηχανή μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις (πχ. περιπτώσεις όπου το βάρος μετράει πολύ κλπ) - τώρα καλύπτει το κενό μιας λίγο μεγαλύτερης από το επιθυμητό με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφικής μηχανής με χαμηλό κόστος.

Σωστά τα λές άλλα μιλάς για τα 350 ευρώ της gf7 και συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Άλλα εδώ έχουμε 500 ευρώ+ που σημαίνει ότι βρίσκεις με αυτά τα χρήματα rx100IΙI, lx10, lx100, gx7II και ίσως και άλλες ακόμα....αν έκανε 350 δεν θα το συζητούσα καν, απλά τώρα πέφτει πάνω σε πολύ καλές compact και αν δεν σε νοιάζει το μέγεθος πέφτει πάνω και σε πολύ καλές mirrorless...

Υ.Γ. Σε φουτερ και σακάκι άλλα και μπουφάν βάζω και την Fuji X100T άλλα δεν την λες και Compact....ακόμα και την Olympus em10II με τον 12-32 έχω βάλει σε τσέπη, άλλα όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το μέγεθος της sony rx100 που την βάζεις σχεδόν παντού, ακόμα και στενό τζιν...

Απάντηση: Panasonic GF9

Με το ρυθμό ανανέωσης της panasonic σε αυτή τη σειρά που θυμίζει πολύ περισσότερο αγορά κινητών τηλεφώνων (αλλαγή μοντέλου λίγο πάνω από έτος) οι GF7/8 θα παίζουν στα 350-400 όταν θα βγει η 9 και το ίδιο θα πάθει η 9 όταν θα βγει η 10 κλπ...Σε κάποια μοντέλα οι αλλαγές είναι πολύ μικρές (πχ. οι χαζομάρες για selfies από την 7 στην 8) και άλλες φορές πιο ουσιαστικές (4Κ video).
Με 500+ ευρώ πάντως η panasonic gf7/8/9 προφανώς θα έπαιρνα μια canon g7x mark ΙΙ για τις ανάγκες μου...

Το ότι η μηχανή (τέτοιου μεγέθους) παίρνει οποιοδήποτε φακό είναι πλεονέκτημα, τώρα αν το 90% τον χριστών μένουν στον κιτ, είναι επιλογή των ίδιον και πρόβλημα της Panasonic. Ο ίδιος χρήστης που θα μείνει στον κιτ, είναι ο ίδιος που θα αφήσει την Lx100 στο Auto, και θα εκμεταλλευθεί το 30% των δυνατοτήτων της. Σημασία έχει η προσωπική "ανάγκη" του καθενός. Θεωρώ πώς και οι τρεις μηχανές (GF/RX/LX) έχουν παντελώς διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες.

Re: Απάντηση: Panasonic GF9

Με το ρυθμό ανανέωσης της panasonic σε αυτή τη σειρά που θυμίζει πολύ περισσότερο αγορά κινητών τηλεφώνων (αλλαγή μοντέλου λίγο πάνω από έτος) οι GF7/8 θα παίζουν στα 350-400 όταν θα βγει η 9 και το ίδιο θα πάθει η 9 όταν θα βγει η 10 κλπ...Σε κάποια μοντέλα οι αλλαγές είναι πολύ μικρές (πχ. οι χαζομάρες για selfies από την 7 στην 8) και άλλες φορές πιο ουσιαστικές (4Κ video).
Με 500+ ευρώ πάντως η panasonic gf7/8/9 προφανώς θα έπαιρνα μια canon g7x mark ΙΙ για τις ανάγκες μου...

Συμφωνώ 100% σε όλα όσα έγραψες....

Το ότι η μηχανή (τέτοιου μεγέθους) παίρνει οποιοδήποτε φακό είναι πλεονέκτημα, τώρα αν το 90% τον χριστών μένουν στον κιτ, είναι επιλογή των ίδιον και πρόβλημα της Panasonic. Ο ίδιος χρήστης που θα μείνει στον κιτ, είναι ο ίδιος που θα αφήσει την Lx100 στο Auto, και θα εκμεταλλευθεί το 30% των δυνατοτήτων της. Σημασία έχει η προσωπική "ανάγκη" του καθενός. Θεωρώ πώς και οι τρεις μηχανές (GF/RX/LX) έχουν παντελώς διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες.

Κοίταξε εξαρτάται, αν πάρεις μια GF και την έχεις σχεδόν μόνιμα με τον 12-32 ε τότε καλύτερα να έπαιρνες μια rx/lx και είναι απόλυτα συγκρίσιμες και ακριβώς το ίδιο κοινό....αν πάλι πάρεις μια gf και αρχίζεις και βάζεις prime φακούς και γενικά άλλους φακούς ε σαφώς εκει απλά είναι τελείως διαφορετικό το κοινό από αυτούς που θα πάρουν μια compact....το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι απλά μένουν με τον κιτ φακό και τέρμα, για αυτό το αναφέρω ότι με αυτή την τιμή απλά οι περισσότεροι δεν θα την αγοράσουν, αν πάει στα 300-350 ε τότε σαφώς και γίνεται εξαιρετική επιλογή, όπως εξαιρετική επιλογή ήταν η gf7 στα 350 ευρώ που ανέφερε ο φίλος ''Γιώργος Κυριακαράκος''.

Απάντηση: Re: Panasonic GF9

Γνωμη μου ειναι πως 400 θαπρεπε ναναι το ταβάνι για Πεν,GF και 150-200 πιο πανω η πρώτη OMD, GX-xx σώμα.

το ξαναγράφω για ναμαι κατανοητός που θεωρώ ότι πρεπει να παιζουν οι τιμές τους για ναναι ανταγωνιστικές , η LX100 ειναι μεγάλη για γυναικεία τσάντα και ακριβή ακομη και μτχ. βγαινει πάνω απο 400 ενω η GF7 με τον 12-32 στα 350 καινουργια και 250 μτχ. Καμια σχεση, αλλωστε ημουν απο τους πρωτους που την πηρα Ελλάδα πριν 2 χρόνια και πολυδιαφήμησα τον 12-32 , απο τοτε ο φακός έγινε viral μιας και εϊναι ένας ευρυγώνιος φακός που διαπρέπει στα 24mm κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα σε κιτ φακό και ειδικά σε pancake.
Συντομα και η GF9 θα βγεί σε τιμή γύρω στα 400 αφου λίγο παραπανω στα 100-150 διαφορά βγαινει η GX80 που έχει πολυ περισσότερα τεχνικα χαρακτηριστικά.

το ξαναγράφω για ναμαι κατανοητός που θεωρώ ότι πρεπει να παιζουν οι τιμές τους για ναναι ανταγωνιστικές , η LX100 ειναι μεγάλη για γυναικεία τσάντα και ακριβή ακομη και μτχ. βγαινει πάνω απο 400 ενω η GF7 με τον 12-32 στα 350 καινουργια και 250 μτχ. Καμια σχεση, αλλωστε ημουν απο τους πρωτους που την πηρα Ελλάδα πριν 2 χρόνια και πολυδιαφήμησα τον 12-32 , απο τοτε ο φακός έγινε viral μιας και εϊναι ένας ευρυγώνιος φακός που διαπρέπει στα 24mm κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα σε κιτ φακό και ειδικά σε pancake.
Συντομα και η GF9 θα βγεί σε τιμή γύρω στα 400 αφου λίγο παραπανω στα 100-150 διαφορά βγαινει η GX80 που έχει πολυ περισσότερα τεχνικα χαρακτηριστικά.

Ναι η lx100 είναι ποιο μεγάλη και ποιο ακριβή από ότι η gf7 με τον 12-32 (όχι ότι έχουν και χαοτικές διαφορές βέβαια) άλλα δεν έχουν και καμία σχέση σαν μηχανές, λίγο πολύ ότι πληρώνεις παίρνεις....είναι και όπως είπαμε θέμα αναγκών και προτεραιοτήτων του καθενός.....
Ο 12-32 διαπρέπει στα 12mm άλλα από εκει και πάνω και όσο πλησιάζεις στα 32mm τα πράγματα χειροτερεύουν αισθητά...βέβαια αν τραβάς κυρίως στο ευρυγώνιο δεν το συζητάμε είναι εξαιρετικός...

Εδώ http://www.amateurphotographer.co.uk/latest/photo-news/panasonic-gx800-vs-panasonic-gf7-100178 οι βασικές διαφορές μεταξύ GF7 και GF9 (GX800). Μια ελαφρώς δυσάρεστη έκπληξη για τους "κανονικούς" φωτογράφους είναι η χρήση micro SD αντί για full size, το οποίο δείχνει και το βασικό κοινό που απευθύνεται η μηχανή. Προσωπικά δεν το βρίσκω τραγικό, μια και εδώ και 1-2 χρόνια προτιμώ και εγώ τις micro - μπαίνουν απευθείας στην ταμπλέτα για άμεση θέαση σε μεγάλο μέγεθος, χωρίς να μπλέκεις με μεταφορά αρχείων κ.λ.π.

Απάντηση: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Προετοιμάζομαι για ταξίδι σε λίγο καιρό και βλέπω ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον άλλη μια μπαταρία για την GF7. Ψάχνοντας λίγο στο internet είδα ότι η αυθεντική της panasonic έχει 55 ευρώ, που είναι αρκετούτσικα. Έχει δοκιμάσει καμιά συμβατή κανείς που να είναι αξιοπρεπής;

Απάντηση: Panasonic GM1 - GM5 -GF7 (baby m4/3) Και άλλες ιστορίες...

Θα βρεις φθηνές σε DSTE απο eBay αλλά όχι σουπερ αξιόπιστες (είχα παρει δυο η μια φούσκωσε μετα απο κανενα εξαμηνο χρονο), απο εδώ κοιτα σε fujicell , έχουν καλή αυτονομία και δεν μου έχουν βγαλει προβλήματα όσες φορές πήρα για Panasonic μηχανη.