Panasonic GM1 - GM5 , GF7 - GF8 - GF9 , GX800 - GX880 (baby m4/3)

Αλλά είναι διπλάσιες σε όγκο και βάρος. Η Canon m100 είναι πιο κοντά στην λογική αυτή, φθηνή και επίσης με καλό αισθητήρα.

Re: Απάντηση: Panasonic GM1/5-GF7/8-GF9/GX800/880 (baby m4/3)

Αλλά είναι διπλάσιες σε όγκο και βάρος. Η Canon m100 είναι πιο κοντά στην λογική αυτή, φθηνή και επίσης με καλό αισθητήρα.

μα δεν είναι σωστή απάντηση αυτή. Είναι καλύτερες και πιο φθηνές. Άρα ρέπει το επόμενο προιόν της pany να είναι ανταγωνιστικό.

screenshot_39.jpg

Η απάντηση μου ήταν ότι την GX πρέπει να την συγκρίνουμε με την canon m100, παρόμοια σε μέγεθος συμπεριλαμβανομένου του κιτ φακού, με καλύτερο αισθητήρα (ίδιο μάλλον με την 250D) και παραπλήσια τιμή.

Λέω να ξαναπάρω φωτογραφική μετά από... ούτε θυμάμαι πότε. Από την Contax 139. Έχω προίκα δυο φακούς Zeiss, ένα ζουμ Tamron, ένα φλας Metz, μια κούτα φίλτρα και κάμποσα άλλα. Στα νιάτα μου τράβαγα έγχρωμα slides με αγάπη στα abstract. Τώρα τραβάω τα πιτσιρίκια με το κινητό.

Τι λέτε, αξίζει στα 489;
Panasonic Lumix DC-GX800WE + 12-32mm & 35-100mm
https://www.kotsovolos.gr/imaging/d...anasonic-lumix-dc-gx800we-black?cmicc=skroutz
Και να προσθέσω τους Zeiss 50/1.8 και 28/2.8 με έναν αντάπτορα;

Καλό πακετάκι, οι φακοί είναι αστέρια στο είδος τους. Αλλά πως θα εστιάζεις τους χειροκίνητους χωρίς οφθαλμοσκόπιο? Κομματάκι δύσκολο, όποτε το επιχείρησα απέτυχα...

Re: Απάντηση: Panasonic GM1/5-GF7/8-GF9/GX800/880 (baby m4/3)

Καλό πακετάκι, οι φακοί είναι αστέρια στο είδος τους. Αλλά πως θα εστιάζεις τους χειροκίνητους χωρίς οφθαλμοσκόπιο? Κομματάκι δύσκολο, όποτε το επιχείρησα απέτυχα...

Δημήτρη άμα κρίνω από την GM1 με λίγο εκπαίδευση το Focus Peaking και η μεγέθυνση θα κάνουν μια χαρά την δουλειά τους.

Πως αλλάζεις την εσωτερικη μπαταρία ML-421S/DN (Panasonic part number is N4ECY25Y0002, It's a rechargeable 3V Li-MnO2 button cell of 4.8mm diameter and 2.2mm tall, with solder tags) στην GM5 ?

Kαι το service manual εδώ και εδώ

• Like
Reactions: cacau
Ωραίος, αλλά στόχος ΔΕΝ επετεύχθει - κάτι δεν μπήκε σωστά στην θέση του, ή απέτυχε η κόλληση... ...Έχω σχεδόν το ίδιο θέμα με την oly XZ1, πρέπει να αλλάξεις την μπαταρία πολύ γρήγορα αλλιώς ξαναρυθμίζεις ημ/νια φτου κι απ' την αρχή.

Απέτυχε η κόλληση του εξηγεί κιόλας παρακάτω στη συζήτηση ένας ηλεκτρονικός γιατί (θέλει ψυχρή κολληση). Αν βρεθεί το ανταλλακτικό η δουλειά μπορεί να γίνει αν κάποιος ξέρει τι κάνει