Panasonic GX7

Re: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Είμαι σε εκδρομή ,πρώτες εντυπώσεις πάντα σε jpeg για αρχή να δούμε τι ψάρια πιάνει ....... είμαι απόλυτα ικανοποιημενος πολύ ζωντανά χρώματα , αυτό που με χάλασε απο πλευρά εργονομίας ήταν το πιαστράκι για τον ιμάντα βρίσκει στο χέρι μου βρε παιδί μου έτσι όπως την κρατάς , ο διακόπτης επιλογής μου αφήνει αίσθηση μιας χαλαρότητας δεν μου πολύ αρέσει . Στο μέλλον θα ανεβάσω δείγματα μόλις μπορέσω γαι να πουν και οι πιο γνώστες . ευχαριστώ για τις απαντήσεις για τον φακό . Σίγουρα αυτήν την περίοδο δεν θα διαθέσω χρήματα για κάτι καλό αχ ..... και θα βολευτώ όπως μπορώ .... αλλά αυτό το σωματάκι το ήθελα την gx λέω.

δε σου προτείνω τον 12-50, εγώ τον είχα και δεν ήμουνα ευχαριστημένος, εκτός αν χρειάζεσαι το μάκρο. αν θέλεις allround zoom προτείνω κι εγώ τον panasonic 14-140 II, αλλιώς αν θέλεις πραγματικά compact καταστάσεις, panasonic 12-32, αν σου τον βγάλουν από κανα κιτ GM1

Last edited:

Μετά την αγορά της Ε-Μ1 ούτε που το σκεφτόμουν να την πάρω, έλα όμως που η ζωή έχει γυρίσματα και μου έκατσε εκεί που δεν την περίμενα. Την πήρα μτχ σε μαύρο χρώμα (για να μου θυμίζει την L1) και σε υπεράριστη κατάσταση, της κάρφωσα πάνω τον PLeica 25/1.4 και το ΣΚ θα κάνω τα πρώτα κλικ. Πρώτη εντύπωση η απίστευτα καλή αίσθηση στο χέρι και το καλό πιάσιμο που προσφέρει, πολύ χρήσιμο το αναδιπλούμενο σκόπευτρο, εστίαση με τη σκέψη (με τον προαναφερόμενο φακό), πολλά κουμπιά Fn για να καλύψουν όλες μου τις ανάγκες. Περισσότερα από Δευτέρα:guitarist:.

Ευχαριστώ Γιάννη, ομολογώ πως κι εγώ περιμένω με αγωνία να δω τι πουλιά πιάνει ο συγκεκριμένος συνδυασμός

Απάντηση: Re: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

Την πήρα μτχ σε μαύρο χρώμα (για να μου θυμίζει την L1)

Xa , την πατησες αν την επερνες σε ασημι θα σου θυμιζε την Leica digilux 3, τελος παντων αν θες καμια για να τις συγκρινεις προσφατα ειμαι στην διαθεσή σου, τις εχω και τις δυο οπως ξερεις ......
Ελπιζω αυτη να την κρατήσεις και να την χαρείς περισσότερο απο ολες τις προηγουμενες. :a0210:

Θενκς Κώστα
Θα την κρατήσω και ο λόγος είναι απλός. Δεν έχει βγάλει κάτι πιο νέο η Πανα :aetsch:

Μεγειές Νίκο, καλές λήψεις! Αν κατέβεις προς Αθήνα και έχεις χρόνο, δεν θα έλεγα όχι να κέρναγα καφεδάκι χαζεύοντάς την... :music-smiley-005:

Μεγειές Νίκο, καλές λήψεις! Αν κατέβεις προς Αθήνα και έχεις χρόνο, δεν θα έλεγα όχι να κέρναγα καφεδάκι χαζεύοντάς την... :music-smiley-005:

Tετάρτη πρωί Δημήτρη, θα είμαι κοντά στην Ομόνοια, κερνάω εγώ τον καφέ, εσύ απλά ξοδέψου και ρίξε ένα τηλ!

Tετάρτη πρωί Δημήτρη, θα είμαι κοντά στην Ομόνοια, κερνάω εγώ τον καφέ, εσύ απλά ξοδέψου και ρίξε ένα τηλ!

ΝΑι καλα σιγα μην τηρήσεις ραντεβού εσύ :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Panasonic GX7, κάτι καλό ψήνεται?

ΝΑι καλα σιγα μην τηρήσεις ραντεβού εσύ :ernaehrung004:

Έλα, τι να πω, ότι έχεις άδικο; Δεν έχεις και γι αυτό την Τετάρτη το πρωί κερνάω καφέ όλους όσους βρεθούν στο κέντρο. Θα έχω μαζί μου και ότι εξοπλισμό θέλει ο καθένας να τον δοκιμάσει. Και τώρα, εξιλεώθηκα!

Συνεχίζω εδώ μετά από το
http://avclub.gr/forum/showthread.p...οχο-entry-dSLR-dSLR-Mirrorless-ή-Bridge/page2
μιας θέλω να αναφερθώ στην GX7 - το νήμα δεν το βλέπω και πολύ ενεργό, γιατί; ;)

Την σκέφτομαι, δεν την έχω δει από κοντά αλλά που θα πάει. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβές αλλά απ’ έξω είναι καλύτερα.

Βλέπω ότι σαν κιτ έχει 2 εκδόσεις. Μία με τον 20mm 1.7 II και μία με τον 14-42 3.5-5.6 II. Παίζει μια προσφορά επίσης με δώρο τον 45-150 με ένα από το δύο Kits (την είδα π.χ. στο amazon.co.uk). Λέω να προτιμήσω το κιτ με τον 20αρι, τι λέτε;
Επειδή την σκέφτομαι σαν πακέτο ολοκληρωμένο, σαν αρχικό σετ και σχετικά οικονομικό θα ήθελα τον 20άρι + τον panasonic 14-140 3.5-5.6 για all around.
Το πακέτο αυτό είναι είναι γύρω στα 750gr (402+87+265) και τα έχεις όλα σε ένα αξιοπρεπές πακέτο πιστεύω. Τώρα με την Canon 1000D και τον tamron 17-50 2.8 είμαι λίγο πάνω από το κιλό ήδη. Ο κύριος λόγος που σκέφτομαι mirrorless είναι το βάρος
Δυστυχώς δεν υπάρχει σε κιτ με τον 14-140 αν δεν κάνω λάθος.

Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί εξωτερικό που να την έχει σε καλή τιμή και να είναι αξιόπιστο (πέρα από amazon.uk και ebay)

Στις φωτογραφίες, το ασημί μου αρέσει πολύ, τι λέτε; είναι το ίδιο ωραίο και από κοντά;

Πολυ όμορφη ειναι σε αςημι , πιο μικρη δείχνει ολόμαυρη.
Η προςφορα ειναι μεχρι τέλος Αυγούστου και αν την θελεις πρεπει η αγορά να ειναι απο μαγαζί που πουλάει επίσημα οχι παρα εισαγωγή, επιςης θα ειναι ενδιαφέρον να μας πεις αν θα σου στείλουν τον φακό γιατι συνηθως οι προσφορες αυτές αφορούν κατοίκους UK,IRLAND αλλα στο παρελθόν δυο τρεις φορες απο ανάλογες αγορές στο Amazon UK , η Panasonic UK μου έστειλε cash back χρημάτων, επιστροφή στον λογαριασμό μου της PayPal, οχι σε είδος ομως και θα ηθελα να ξερω αν το τηρούν και αυτο δηλαδή στέλνουν στην υπόλοιπη Ευρωπη, στην προςφορα δεν ειναι ξεκάθαρο απλά τονίζεται σαφώς οτι η αγορά πρεπει να εχει γίνει απο επίσημο μαγαζί στην Αγγλία .

Eνημερωση απο τους όρους: 13. This promotion is applicable to EEA residents only , άρα όλα ΟΚ....

Αν το φακουδακι σου ειναι βαρος και στο στείλουν και θελεις να μειώσεις την αρχική αγορά ευχαρίστως να στον κρατήσω σε μια λογική τιμή για την GM1 μου.

Τον 14-140 θα τον βρεις μονο του σχετικά εύκολα με μια αγγελια σε τιμή απο 300-400 μιας και είχαν δοθεί πολλοί με κιτ της G6 πέρυσι σε ανάλογη προςφορα χώμα τα Χριστούγεννα.

Η μηχανή ειναι πολυ καλή και ολοκληρωμένη, εχει επιπλέον απο αλλα ακαθρεπτα σώματα ανάκληση στο EVF και σταθεροποιηςη στο σωμα κατι που δεν εχει ξανακάνει η Panasonic μονο στην Olympus βρίσκεις, περισσότερες πληροφορίες και δείγματα απο τον Νίκο (Peperr ) που την εχει καιρό τωρα και δηλώνει σούπερ ευχαριστημένος.

Last edited:

Το νήμα δεν είναι ενεργό γιατί φέρει το λογότυπο της Panasonic και όχι μιας άλλης "φίρμας". Και σε αυτό φταίει ξεκάθαρα η πολιτική της εδώ αντιπροσωπείας, που δυσκολεύεται να προωθηθεί έτσι όπως θάπρεπε...
Το προϊόν όμως δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό, η GX7 -όπως έχω ξαναγράψει- διαθέτει δυνατότητες εφάμιλλες της Ε-Μ1. Με μια λέξη, θα την χαρακτήριζα πυροβόλο

κ εγω ειμαι μεταξυ αυτης κ της GM1.....
εκεινο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι 2-3 φακους που εβαλα στο dxo εναλασσοντας τα σωματα που εγιναν τα τεστ μεταξυ των 2....στην GX7 βγαινει πολυ μικροτερη η αναλυση...

π.χ

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...n-Panasonic-Lumix-DMC-GM1___1345_901_1345_920