Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ευχαριστώ, έχουν περάσει δυο μήνες βέβαια και έχω τραβήξει αρκετές - απλά δεν έχω προλάβει να γράψω τίποτα εδώ. Με δυό κουβέντες, είναι μια πολύ βελτιωμένη GX7. Της λείπουν το λεβιέ AF-MF και το "σπαστό" EVF, αλλά έχει σαφώς καλύτερη οξύτητα όταν κοιτάς 1:1 και βελτιωμένο jpeg - πολύ καλό για τα γούστα μου με τις ίδιες ρυθμίσεις της TZ100 (contrast & sharpness +1, NR -4, vivid). Επίσης τα raw αρχεία έχουν λίγο περισσότερα περιθώρια για σκάψιμο στα σκοτεινά, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι από που ψώνισε αισθητήρα η panny - ο δικός της στην GX7 δεν σήκωνε πολλά-πολλά σου έβγαζε "κακό" θόρυβο, οπότε καλό ήταν να υπερφωτίζεις πάντα και να αφήνεις την μηχανή να κάνει την (καλή) αποθορυβοποίηση στο jpeg. Βελτιωμένη βέβαια και η σταθεροποίηση με και χωρίς σταθεροποιημένους φακούς, θα έλεγα συντηρητικά ένα ολόκληρο στοπ τουλάχιστον.

Αυτά προς το παρόν, περισσότερα όταν αφήσω την... ΤΖ100 από τα χεράκια μου! :flipout:

Δεν ξεφεύγουμε με τίποτα! :bigcry::flipout: Να δούμε πότε και αν θα βγάλουν οι panasonic+Fuji τον "organic" - εκτός κι αν τα παρατήσανε...

Την παρήγγειλα τελικά και εγώ σήμερα από Αγγλία. Το cashback των 200 λιρών ήταν ισχυρό πλεονέκτημα οπότε και είπα να κάνω την κίνηση για m4/3. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις!

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Την παρήγγειλα τελικά και εγώ σήμερα από Αγγλία. Το cashback των 200 λιρών ήταν ισχυρό πλεονέκτημα οπότε και είπα να κάνω την κίνηση για m4/3. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις!
Καλησπέρα.
Μπορείς να γράψεις απο ποιον dealer την πήρες γιατί ψήνομαι λόγο cashback?
Επίσης τι φακούς πηρες;

Ευχαριστώ.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Την πήρα από http://www.ukdigitalcameras.co.uk στην επιλογή με τους 2 φακούς. Τώρα βέβαια είδα ότι το σετ το πήγαν στις 649£ ενώ το πρωί που παρήγγειλα ήταν στις 619£ (υποψιάζομαι δεν είχαν πάρει είδηση το διπλό cashback). Επίσης τα μεταφορικά είναι 20 ή 25£ για πιο γρήγορα. Είχα ένα πρόβλημα με την απευθείας πληρωμή μέσω πιστωτικής οπότε και πλήρωσα τελικά μέσω PayPal. Τέλος τo cashback αργείς να το πάρεις (θες περίπου 2 μήνες) οπότε θα βάλω αρκετές υπενθυμίσεις!

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα μια καλύτερη λύση από την lx7 + yi 4k που έχω για φωτογραφία και βίντεο του γιου μου αλλά αυτά που διάβασα με το βίντεο με ανησυχούν λίγο.
Φυσικά έχω και την action camera αλλά δεν θα χρειαστούν και στιγμές που θα είναι σε κίνηση ο γιος μου και με την gx80? Είναι όντως τόσο τραγική στο autofocus?
Κατά τα άλλα το cashback είναι άκρως δελεαστικο. Τώρα για sony να δώσω τα διπλάσια δεν ψήνομαι γιατί δεν είμαι και πολύ φίλος της φωτογραφίας από την άποψη ότι συνήθως τραβάω στο auto.

Επίσης πιστεύετε ότι μπορώ να πουλήσω την lx7? Αν ναι πόσο θα μπορουσα να ζητησω; είναι σε άριστη κατάσταση και με λίγο σχετικα λίγο χρόνο λειτουργίας.

Ευχαριστώ και σορυ αν είμαι κάπου off topic.

@nektar στο ίδιο σημείο με εσένα ήμουν σε ότι αφορά τις δυνατότητες στο βίντεο της gx80 αλλά δεν είχα σκοπό να δώσω τα διπλάσια χρήματα για να πάω σε μια καλύτερη λύση. Με περίπου 530 (μετά το cachback) θεωρώ ότι θα είμαι οκ.

Έφτασε 669 λίρες εν τω μεταξυ

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

@nektar στο ίδιο σημείο με εσένα ήμουν σε ότι αφορά τις δυνατότητες στο βίντεο της gx80 αλλά δεν είχα σκοπό να δώσω τα διπλάσια χρήματα για να πάω σε μια καλύτερη λύση. Με περίπου 530 (μετά το cachback) θεωρώ ότι θα είμαι οκ.

Η εγγύηση πόσο είναι γιατί δεν έχω καταλάβει από το site τους?
Μήπως αξίζει να πάρω τα 5 χρόνια για 20 λίρες παραπάνω?

Αν καταλαβαίνω καλά δίνουν δωρεάν 2 χρόνια (ένα κατασκευαστή + ένα δική τους). Πιθανολογώ ότι πρέπει να προσθέσεις το "κουπόνι" και στο check out θα σου αφαιρέσει τις 25 λίρες. Από τη άλλη βέβαια με 20 λίρες εκτός από τα 5 χρόνια, παίρνεις μια 32άρα sd class10 και τσαντάκι lowepro. Δεν το λες και ακριβό το πακετάκι...

Τους έχω στείλει mail αλλά από ότι βλέπω τρέχει Promotion από Panasonic για αγορές από 01/04/2016 - 31/03/2017, για 2 χρόνια εγγύηση με την απόδειξη αγοράς.
Οπότε θεωρώ ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση.
Από την άλλη τα 5 χρόνια που δίνει το site είναι για UK addresses μόνο καθώς μετά την επισκευή στην στέλνουν μόνο σε UK διεύθυνση. Οπότε μάλλον δώρον άδωρον.

Την παρήγγειλα γιατί στένευαν τα περιθώρια για το cashback (μέχρι σήμερα είναι - ελπίζω να μην μου κάνουν τσαλιμάκια :p)
Για να δούμε.... Από compact σε mirrorless και ο Θεός βοηθός.

@nektar στείλε τους email η απόδειξη να είναι 9/1, μην κάνουν κανένα λάθος και δεν στην εκοψαν αμέσως. Απλά για ασφάλεια στο λέω...

Στάλθηκε από το ONDA V989 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω μιλήσει ήδη και μου έστειλαν απόδειξη.
Όλα καλά λοιπόν.
Ευχαριστώ.
Περιμένω προτάσεις για κάρτα, έξτρα μπαταρία και θήκη 😊

Μου ήρθε σήμερα η μηχανή ΑΛΛΑ
1. Η μπαταρία δεν ήταν στο προστατευτικό της (υπήρχε μέσα στο κουτί) αλλά μέσα στη μηχανή. Βέβαια υπήρχε ένα φυλλάδιο για την αναβάθμιση του firmware σε 1.1 οπότε δεν ξέρω αν σχετίζεται με κάποιου άλλου είδους "άνοιγμα".
2. Η μηχανή δεν φορτίζει. Αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι που με βάση το εγχειρίδιο σημαίνει ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι εκτός ορίων 10-30 βαθμών, κάτι που δεν ισχύει. Δοκίμασα και με άλλα καλώδια και φορτιστές αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Καμιά ιδέα;

Δεν τους στέλνεις ένα email? Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία.

Σε πρώτη φάση θέλω να βεβαιωθώ για αυτό που φαντάζει πιθανό.
Αλλά πρώτα
1. Μπορεί κάποιος που έχει τη μηχανή να την βάλει για φόρτιση χωρίς την μπαταρία να μου πει αν αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι;
2. Υπάρχει κάποιος από Πάτρα με μπαταρία DMW-BLG10 ή ΒLE9 για να κάνω μια δοκιμή πριν παραγγείλω άλλες;

1. Εβάλα την μηχανή χωρίς μπαταρία για φόρτιση. Δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι (δεν ανάβει καθόλου)

1. Εβάλα την μηχανή χωρίς μπαταρία για φόρτιση. Δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι (δεν ανάβει καθόλου)
Ευχαριστώ για τη δοκιμή, αυτό δεν φαίνεται καλό για τη μηχανή μου αφού έχει διαφορετική συμπεριφορά στις ίδιες συνθήκες.
Συνεχίζω την έρευνα.