Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ναι ειναι πολυ καλος και τρομερά μικρός ιδανικός γιά GM1/5, τον εχει παρει ο Στεργιος, καποια στιγμη πηρα δειγματα σε μαγαζι και μου αρεσε αρκετα.

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Απ ότι λένε σε φόρουμ το crop σε 4k video, είναι σχετικά μικρό.... Περίπου 1.1χ με 1.2χ, αλλά υπάρχει

0f80860d63c2b81fd09d56f5de23f387.jpg

Οπως λέει και μια τραπεζικός: it's all a question of money :) εδώ ζορίστηκα για το σώμα!

Προσωπικά με βολεύει πολύ ο 14-42-ΙΙ, για daily use είμαι πολύ ευχαριστημένος,
είναι αρκετά οξύς, έχει OIS και σφεντόνα autofocus + χεράτο (κάτι που ο μικρούλης δεν έχει).
Ειναι μικρός και πανάλαφρός, τι άλλο να ζητήσεις.

Μαζεύω κουμπαρά για τον 12-35 f2.8, αυτός νομίζω είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ Travel φακός για MFT.

Μαζεύω κουμπαρά για τον 12-35 f2.8, αυτός νομίζω είναι ο ΤΕΛΕΙΟΣ Travel φακός για MFT.

Σκέφτομαι κι εγώ να παω σε αγορά της GX80 μόλις βγει, στο κιτ μαλλον με τον 12-32
Θα είναι μεταβαση απο entry level Canon SLR με φακο tamron 18-50 2.8 γι αυτό σκέφτομαι μήπως με χαλάσει ο 12-32

Βεβαια με όλες αυτες τις σταθεροποιήσεις που θα έχω (τώρα δεν έχω τίποτα) σίγoυρα θα είμαι καλύτερα σε ακίνητα θέματα

Αλλά αυτός panasonic 12-35 f2.8 πολύ ακριβός ρε παιδί μου...

μαλλον εκτός θέματος αλλά βασικά εχω στο μυαλό μου φακους απο Sigma, tamron για SRL, π.χ. ο tamron 2.8 κανει 330. Οι αντίστοιχοι canon είναι όντως εξίσου ακριβοί

anyway προς το παρόν μαλλον θα βολευτώ με τον 12-32 το απλό

μαλλον εκτός θέματος αλλά βασικά εχω στο μυαλό μου φακους απο Sigma, tamron για SRL, π.χ. ο tamron 2.8 κανει 330. Οι αντίστοιχοι canon είναι όντως εξίσου ακριβοί

anyway προς το παρόν μαλλον θα βολευτώ με τον 12-32 το απλό

αν εννοείς τον tamron 17-50 τον απλό, τον είχα επάνω στην canon eos 20d.

Τώρα έχω τον "ταπεινό" 12-32 της panasonic ο οποίος απλά δε πιστεύεις τι βγάζει (με την e-pl5).

Πιστεύω ότι θα εκπλαγείς, βλέπω τις παλιές μου φωτό σε σύγκριση με αυτές που βγάζω τώρα και δε το πιστεύω.

Φταίει βέβαια και η σταθεροποίηση που δεν είχα στην eos20d αλλά και οι δυνατότητες του m4/3 συστήματος σε χαμηλό φωτισμό...

Θα βάλω κάποιες φωτό από τον 12-32 και από τον 35-100 στο flickr σύντομα.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

αν εννοείς τον tamron 17-50 τον απλό, τον είχα επάνω στην canon eos 20d.

Τώρα έχω τον "ταπεινό" 12-32 της panasonic ο οποίος απλά δε πιστεύεις τι βγάζει (με την e-pl5).

Πιστεύω ότι θα εκπλαγείς, βλέπω τις παλιές μου φωτό σε σύγκριση με αυτές που βγάζω τώρα και δε το πιστεύω.

Φταίει βέβαια και η σταθεροποίηση που δεν είχα στην eos20d αλλά και οι δυνατότητες του m4/3 συστήματος σε χαμηλό φωτισμό...

Θα βάλω κάποιες φωτό από τον 12-32 και από τον 35-100 στο flickr σύντομα.

Ναι τον απλό 17-50 εννοούσα.
Πολύ ενθαρυντικά αυτά που μου λες :)

Κι ο ολυ 12 40 2.8 είναι πιο φθηνός.

Αυτός (και γενικώς οι Oly φακοι) πώς πάνε απο autofocus πάνω σε Panasonic σώματα?
Ρωτάω γιατί η Pany λέει οτι η ταχύτητα της η καλή οφείλετε στην τεχνική DFD (την οποία έχουν μόνο οι φακοί της)..

αυτο δεν μου αρεσε καθολου... μονο 2 στοπ κερδος σε φακους χωρις σταθεροποιηση ?
Πολυ πισω σε σχεση με τις oly αν επαληθευτει και απο αλλους !

http://photobyrichard.com/reviewbyrichard/panasonic-lumix-gx85-review/

Overall, GX85’s 5-axis image stabiliser by itself is around 2 stops effective. With the 20mm lens, even at 0.3s and I still got almost 50% success rate. While this is still not as good as Olympus 5-axis image stabiliser, it is clearly a good improvement over GX8’s 4-axis image stabiliser. And remember this is the in-body image stabilisation only results, not dual I.S.. With a compatible Panasonic OIS lens, I did manage to shoot some handheld photo at crazily slow shutter speed. (4 stops+ easily)

Αυτός (και γενικώς οι Oly φακοι) πώς πάνε απο autofocus πάνω σε Panasonic σώματα?

πρόσφατα είχα την GX8 με τον 12-40/2.8 και έπαιζε σούπερ. εστίαζε πολύ γρήγορα και δε διαπίστωσα κάποιο πρόβλημα. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα καμία δοκιμή σε low light. αλλά δε φαντάζομαι να έχει θέμα. και παλιότερα θυμάμαι είχα την GM1 με τον 45/1.8 και ήταν πολύ δυνατό ζευγάρι

Σε καποιο αλλο review διαβασα οτι ειναι πολυ καλυτερη αλλα δεν περιμενω σε μια γενια μηχανών να εχουν καταφερει ότι η Ολυμπους και η PENTAX κανουν χρονια τώρα.
Βεβαια εχω και τον pepper που ξερει την σταθεροποιηση της Ολυ και λεει τα καλυτερα για την GX7 (εχω διαβασει και αλλους με αντιθετη αποψη παντως), που ειχε την απλη διαξονική και απο τοτε υπαρχει ηδη μια βελτιωση στην GX8 -4axis και μια δευτερη στην GX80-5axis

Για να είμαι ειλικρινής την GX7 ΔΕΝ την έχω δοκιμάσει σε πολύ αργές ταχύτητες με φακούς χωρίς σταθεροποίηση, και κυρίως βράδυ με σχετικά κοντούς prime. Τώρα που ανοίγει ο καιρός θα γίνει κι αυτό...

Παιδια να θυμίσω ότι υπαρχει σχετικο νημα για τούς φακους m43...

Κρίμα που χάνει πάντως το 1/8000 και 1/320 για flash
Χάνει και το tilting evf.... Αν δεν ήταν το 4κ βίντεο θα έπαιρνα την gx7 που τη βρίσκεις σε τιμές Χώμα!

Έχουν το ίδιο evf σε τεχνολογία με την gx7?
Όταν το ειχα δει κάποια στιγμή, είχα δει έντονο rainbow kai tearing....