Panasonic HDC-HS700 & HDC-TM700

χαμηλοτερη ταχυτητα εγγραφης με αποτελεσμα ισως να εμφανηστουν σπασιματα . Αυτο ομως δεν ειναι σιγουρο . Απο την αλλη καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο δινοντας κατι παραπανω το οποιο δεν ειναι και τραγικα πολυ και μονο μια φορα θα παρεις καρτα. Ετσι κι αλλιως δεν θα χρειαστεις αλλη.

http://www.buzzle.com/articles/sdhc-card-class-difference.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital

Απάντηση: Re: Panasonic HDC-HS700 & HDC-TM700

Καλημερα στην παρεα

Μπορει καποιος να μου προτεινει μια καρτα sdhc σχετικα φτηνη στα 32gb που θα μπορεσει να δουλεψει σωστα με την τμ700?

Αν ειναι δυνατον απο Ελλαδα γιατι πρεπει να την εχω εως το Σαββατο.

Ευχαριστω.
Στο εσωτερικό δύσκολα θα βρεις κάρτα κάτω από 70-80 ευρώ.
Εγώ πήρα από το e-bay μιά SanDisk Ultra II 32Gb που είναι class 4, και δουλεύει μια χαρά, στα 37 ευρώ, αλλά θέλει κανά 20ήμερο για να φτάσει.

από το εδώ κατάστημα που την αγόρασα πλήρωσα 22 ευρώ την silicon power 6class 8gb, ενώ από ebay 50 ευρώ για 2 transcend 10class 16gb. πλέον ψάχνω για τρίποδα προσιτό (μαλλον το gorillapod slr zoom), τσάντα και καλώδιο mini hdmi. προς το παρόν χρησιμοποιώ την κάμερα σαν player.

Τελικά πήρα κι εγώ μια ΤΜ700, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα:

Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις λήψης που να αποδίδουν το μέγιστο δυνατό σε ποιότητα;
Αν μάλιστα ξέρει κάποιος και τις ρυθμίσεις για το render καθώς και για το authoring σε δισκάκι DVD (ή και Blu ray) θα ήμουν υπόχρεος, μιας και έχω αρχίσει να πελαγώνω....

Μια πρώτη σκέψη δικιά μου:
- Λήψη: 1080 50p, soft skin ON, mic Surround
- Render: 1080 50p (για Blu ray) ή 25p(για DVD) σε αρχεία avc και ac3.
- Authoring:
- για Blu ray: 1080 50p με TSMuxer και επιλογή Blu ray ή με το MultiAVCHD.
- για DVD AVCHD: 1080 25p με TSMuxer.

Παρακαλώ για τις προτάσεις σας.
Ευχαριστώ.

Ακόμα ένας νέος χρήστης με TM700, ΤΟ FORUM βοήθησε αρκετά στην τελική επιλογή :a0210:

και εγώ όσο έψαξα δεν βρήκα κάποιον οδηγό για τις ρυθυμίσεις οπώτε το auto τα ρυθμίζει όλα (και τα ισοπεδώνει όλα...). ξεφεύγοντας για τις ρυθμίσεις να σημειώσω ότι αγόρασα τις τσαντες lowepro apex 100 και 110. στην πρώτη μπαίνει η κάμερα και χωράει και μία compact φωτογραφική ενώ στην 110 χωράει επίσης ο φορτιστής με τα καλώδια και ένα σωρό μικροπράγματα (μπαταρίες).

Θα ήθελα να ρωτήσω τους σχετικούς με το θέμα ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της κάμερας TM 700 SD800 SD 600 SD 900. Έχουν αν δεν κάνω λάθος τον ίδιο αισθητήρα και φακό. Οι διαφορές τους όμως φτάνουν μέχρι και τα 500 .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic HDC-HS700 & HDC-TM700

Ακόμα ένας νέος χρήστης με TM700, ΤΟ FORUM βοήθησε αρκετά στην τελική επιλογή :a0210:

Καλορίζικη!!!

εδώ που τα λέμε πάντως...πήρες "σίγουρο χαρτί"!!!..παντού σαρώνει στα reviews!!!

Τώρα έχει σειρά ο υπολογιστής, αναβάθμιση :BDBDG54:

Ευχαριστώ.

Πράγματι τα όσα διάβασα εδώ αλλά και σε σελίδες ξένες με βοήθησαν στο να καταλήξω στην ΤΜ700. Καθυστέρησα λίγο, αλλά ωφελήθηκα από την χαμηλότερη τιμή (ας είναι καλά το νεότερο μοντέλο η 900).

O H/Y μου είναι ένας i7 860 στα 2.80, 4GB μνήμη, 2 σκληρούς (500 GB & 1 Terra αντίστοιχα) κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5700 1GB, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται αναβάθμιση αφού το παίξιμο είναι πάρα πολύ καλό και το render είναι ικανοποιητικό (θέλει 3πλάσιο χρόνο από αυτόν του βίντεο).

Αν και δεν έχω τραβήξει πολύ (κάπου στα 22 λεπτά το Πάσχα), θα πω τις πρώτες διαπιστώσεις μου:

Η εικόνα πράγματι σε αφήνει άναυδο. Τίποτα άλλο!

1. Από τα λίγα τεστ που έκανα, διαπίστωσα ότι είναι καλύτερο να τραβάς σε 1080p/50fps.

2. Μεταξύ IAuto & Manual, προτιμώ το δεύτερο, γιατί διαπίστωσα ότι έχει πιο φυσικά χρώματα.

3. Επιλέγω και τα soft skin και intelligent contrast και η εικόνα απογειώνεται!

4. Γράφω σε κάρτα μνήμης transcend 8GB class 10. Χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα μέσω του card reader (PC) αντιγράφω τα αρχεία πολύ γρήγορα. Δεν έχω δοκιμάσει να μεταφέρω από την κάρτα μνήμης μέσα από την κάμερα ή να γράψω και να μεταφέρω από την εσωτερική μνήμη.

5. Ο ήχος είναι ικανοποιητικός στο surround αλλά δυστυχώς δεν έχει τόσo καλό διαχωρισμό στα κανάλια έτσι ώστε να καταλαβαίνεις απόλυτα την προέλευση του ήχου.
Στις άλλες θέσεις (zoom, focus & stereo) δεν έχω γράψει, αλλά από δοκιμές που έκανα, διαπίστωσα ότι:
- στο zoom όταν ζουμάρισα μπροστά από παράθυρο, αύξησε και την ένταση της φωνής μου, κι αυτό δεν είναι σωστό.
- στο focus γράφει μόνο ένα κανάλι ήχου.
- στο stereo δεν δοκίμασα καν.

Τέλος να πω ότι στο ήχο έχω ένα παραπάνω ατού.
Το Zoom H2 handy recorder το οποίο καταγράφει ήχο σε 4 κανάλια (2 εμπρός και 2 πίσω).
Μιας και περίμενα έναν αντάπτορα, που άργησα να πάρω, γιατί εδώ δεν υπήρχε και τον παρήγγειλα από Αμερική, δεν δοκίμασα το Η2 το Πάσχα αλλά σε μια δοκιμαστική λήψη σε χώρο με μουσική.
Πράγματι δίνει άλλο χρώμα και έχει πολύ καλύτερο διαχωρισμό καναλιών απ' ότι το 5.1 της κάμερας.
Το μόνο δύσκολο είναι να το συνχρονίσεις με τον ήχο της κάμερας, αλλά μπροστά στο αποτέλεσμα, χαλάλι η δουλειά.

Αυτά τα ολίγα πρώτα συμπεράσματα.

Δοκίμασα να γράψω κι ένα AVCHD σε δισκάκι DVD μέσω του TSMuxer
κρατώντας τα 50 καρέ και level 4.2. Παίζει στο PC, αλλά δεν ξέρω αν θα παίζει σε εξωτερικό Blu ray player και ειδικά σε Sony.

Πάντως αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιες ρυθμίσεις που δίνουν καλό αποτέλεσμα, ή κάτι σχετικό με το AVCHD, ας τις γράψει κι εδώ.

Απάντηση: Re: Panasonic HDC-HS700 & HDC-TM700

Θα ήθελα να ρωτήσω τους σχετικούς με το θέμα ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της κάμερας TM 700 SD800 SD 600 SD 900. Έχουν αν δεν κάνω λάθος τον ίδιο αισθητήρα και φακό. Οι διαφορές τους όμως φτάνουν μέχρι και τα 500 .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κατ' αρχήν η ΤΜ700 είναι παλιότερο μοντέλο, τώρα υπάρχει η ΤΜ900
Η SD600 είναι κι αυτή της γενιάς της ΤΜ700 αλλά ένα σκαλί παρακάτω στις δυνατότητες.
Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα εδώ έχει μικρότερο μόνιτορ 2.7' αντί των 3' της ΤΜ700 και γράφει dolby 2.0 (stereo) αντί του 5.1 της ΤΜ700.

Τώρα η SD900 είναι το ίδιο ακριβώς μοντέλο με την ΤΜ900, με μόνη διαφορά ότι γράφει μόνο σε κάρτες μνήμης και όχι σε εσωτερική μνήμη.

Η SD800 είναι κι αυτή της νέας γενιάς κάμερα, αντικαταστάτης της SD600.

Η νέα γενιά 900 & 800 γραφουν και σε 3D με έναν ειδικό φακό που πωλείται ξεχωριστά.

Περιληπτκά:
ΤΜ700, SD700, SD600 (προηγούμενα μοντέλα)
ΤΜ900, SD900, SD800 (νέα μοντέλα)

Τα γράμματα στην αρχή υποδεικνύουν μέσο εγγραφής:
- ΤΜ εγγραφή σε μνήμη εσωτερική και κάρτα μνήμης.
- SD εγγραφή σε κάρτα μνήμης.
- HS εγγραφή σε σκληρό δίσκο και κάρτα μνήμης.

Καλησπέρα,
έχει κανείς δοκιμάσει διαφορές σε πλάνα εσωτερικού χώρου και χαμηλου φωτισμού, μεταξύ της 700 & της 900;
η δέυτερη έχει πέσει σε τιμή αρκετά ενω η παλια κρατά ακόμη...