Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic HDC-HS700 & HDC-TM700
Ακόμα ένας νέος χρήστης με TM700, ΤΟ FORUM βοήθησε αρκετά στην τελική επιλογή :a0210:
Καλορίζικη!!!
εδώ που τα λέμε πάντως...πήρες "σίγουρο χαρτί"!!!..παντού σαρώνει στα reviews!!!
Τώρα έχει σειρά ο υπολογιστής, αναβάθμιση :BDBDG54:
Ευχαριστώ.
Πράγματι τα όσα διάβασα εδώ αλλά και σε σελίδες ξένες με βοήθησαν στο να καταλήξω στην ΤΜ700. Καθυστέρησα λίγο, αλλά ωφελήθηκα από την χαμηλότερη τιμή (ας είναι καλά το νεότερο μοντέλο η 900).
O H/Y μου είναι ένας i7 860 στα 2.80, 4GB μνήμη, 2 σκληρούς (500 GB & 1 Terra αντίστοιχα) κάρτα γραφικών ΑΤΙ 5700 1GB, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται αναβάθμιση αφού το παίξιμο είναι πάρα πολύ καλό και το render είναι ικανοποιητικό (θέλει 3πλάσιο χρόνο από αυτόν του βίντεο).
Αν και δεν έχω τραβήξει πολύ (κάπου στα 22 λεπτά το Πάσχα), θα πω τις πρώτες διαπιστώσεις μου:
Η εικόνα πράγματι σε αφήνει άναυδο. Τίποτα άλλο!
1. Από τα λίγα τεστ που έκανα, διαπίστωσα ότι είναι καλύτερο να τραβάς σε 1080p/50fps.
2. Μεταξύ IAuto & Manual, προτιμώ το δεύτερο, γιατί διαπίστωσα ότι έχει πιο φυσικά χρώματα.
3. Επιλέγω και τα soft skin και intelligent contrast και η εικόνα απογειώνεται!
4. Γράφω σε κάρτα μνήμης transcend 8GB class 10. Χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα μέσω του card reader (PC) αντιγράφω τα αρχεία πολύ γρήγορα. Δεν έχω δοκιμάσει να μεταφέρω από την κάρτα μνήμης μέσα από την κάμερα ή να γράψω και να μεταφέρω από την εσωτερική μνήμη.
5. Ο ήχος είναι ικανοποιητικός στο surround αλλά δυστυχώς δεν έχει τόσo καλό διαχωρισμό στα κανάλια έτσι ώστε να καταλαβαίνεις απόλυτα την προέλευση του ήχου.
Στις άλλες θέσεις (zoom, focus & stereo) δεν έχω γράψει, αλλά από δοκιμές που έκανα, διαπίστωσα ότι:
- στο zoom όταν ζουμάρισα μπροστά από παράθυρο, αύξησε και την ένταση της φωνής μου, κι αυτό δεν είναι σωστό.
- στο focus γράφει μόνο ένα κανάλι ήχου.
- στο stereo δεν δοκίμασα καν.
Τέλος να πω ότι στο ήχο έχω ένα παραπάνω ατού.
Το
Zoom H2 handy recorder το οποίο καταγράφει ήχο σε 4 κανάλια (2 εμπρός και 2 πίσω).
Μιας και περίμενα έναν
αντάπτορα, που άργησα να πάρω, γιατί εδώ δεν υπήρχε και τον παρήγγειλα από Αμερική, δεν δοκίμασα το Η2 το Πάσχα αλλά σε μια δοκιμαστική λήψη σε χώρο με μουσική.
Πράγματι δίνει άλλο χρώμα και έχει πολύ καλύτερο διαχωρισμό καναλιών απ' ότι το 5.1 της κάμερας.
Το μόνο δύσκολο είναι να το συνχρονίσεις με τον ήχο της κάμερας, αλλά μπροστά στο αποτέλεσμα, χαλάλι η δουλειά.
Αυτά τα ολίγα πρώτα συμπεράσματα.
Δοκίμασα να γράψω κι ένα AVCHD σε δισκάκι DVD μέσω του TSMuxer
κρατώντας τα 50 καρέ και level 4.2. Παίζει στο PC, αλλά δεν ξέρω αν θα παίζει σε εξωτερικό Blu ray player και ειδικά σε Sony.
Πάντως αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιες ρυθμίσεις που δίνουν καλό αποτέλεσμα, ή κάτι σχετικό με το AVCHD, ας τις γράψει κι εδώ.