PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Φίλε Τόλη

επειδή είχα δει video με νυχτερινή λήψη από άλλη σύγχρονη κάμερα (Sony SR-11) ήμουν συγκρατημένος όταν διάβαζα τους διθυράμβους-όπως γράφεις και πράγματι έτσι είναι...-για την εικόνα της ΤΜ-300...

όμως αυτό που είδα-όπως γράφω παραπάνω-ήταν σαφώς καλύτερο από την Sony SR-11...όπως και τα video που έχουν ανεβάσει στο vimeo πολλοί χρήστες της ΤΜ-300 με νυχτερινά πλάνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά...

άρα εν μέρει οι προσδοκίες που μας καλλιέργησαν έχουν βάση...αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας...δεν μιλάμε για επαγγελματικό μηχάνημα χιλιάδων ευρώ...για consumer camcorder πρόκειται με πολλές δυνατότητες που δανείζεται προφανώς από τα επαγγελματικά της Panasonic

άρα μετά από όλα αυτά-στο δικό μου το μυαλό-συμπεραίνω ότι αξίζει να παίξεις με τις ρυθμίσεις που σου δίνει-απλόχερα-η ΤΜ-300 για να πάρεις το μέγιστο στα νυχτερινά πλάνα...

από κει και πέρα η λύση που προτείνεις είναι-επίσης-πολύ ενδιαφέρουσα και όταν με το καλό την δοκιμάσεις γράψε μας τα συμπεράσματά σου...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και η κάμερα φαίνετε δελεαστικότατη. Έχεις δοκιμάσει καθόλου το macro της , από πόσο κοντινή απόσταση τραβάει, με ψηφιακό σταθεροποιητή πως ανταποκρίνεται? θέλει οπωσδήποτε τρίποδα για macro ή ελέγχεται αρκετά καλά με το χέρι?

Ωππππ, εδώ βάζεις δύσκολα. Τον ψηφιακό σταθεροποιητή να τον ξεχάσεις σε μάκρο. Μόνο οι οπτικοί κάνουν δουλειά σε δύσκολες καταστάσεις.

Ενας φίλος μου φωτογράφος μου ζήτησε να του γράψω ένα βιντεάκι με την ΤΜ300 για το μαγαζί του.Αγοράζω που λέτε μιά καινούργια SD κάρτα (SanDisk exreme Class10 8GB ) παίρνω ένα τρίποδο φτηνό που έχω και το remote control της κάμερας και βούρ στην εξοχή.Στήνω την μηχανή με σωστό προσανατολισμό(είχε και ωραία μέρα),τραβάω πολύ ωραία πλάνα ,πρασινάδα,λουλούδια ,ποτάμι,αλογάκια όλα κταπληκτικά.Επιστροφή στο σπίτι λοιπόν ρίχνω το αρχείο με το συνοδευτικό πρόγρμμα της κάμερας στο PC πατάω το play και απολαυμάνω το θέαμα.Καταπληκτική εικόνα πραγματικά τέλεια χρώματα, ασύληπτη καθαρότητα ακόμα και σε 12χ ζούμ πολυ καλή κίνηση και λέω χαλάλι τα χρήματα που ξόδεψα.Εδώ όμως τελειώνουν τα ωραία.Ανοίγω το pinacle studio να κάνω ένα υποτιπώδες μοντάζ και οποία απογοήτευση....το πρόγραμμα κρεμάει απο το πρώτο πλάνο..
Τελικά αυτη η μορφή αρχείου είναι φονέας γιγάντων..Εχω ένα αξιοπρεπές σύστημα φτιαγμένο πρίν δύο χρόνια και είναι ακατάληλο...Πολύ ακριβό το σπόρ φιλοι μου.

Πάρε mac...η απόλυτη λύση....εγώ με τον 24άρι iMac κάνω παπάδες με τα κλιπάκια πούχω τραβήξει με την ΤΜ-300...δουλεύω είτε με το iMovie είτε με το Final Cut Pro...πάντα σε HD και φτιάχνω BD δισκάκια..

Είναι περίεργο πάντως ο24άρης imac να κάνει παπάδες και το δικό μου που είναι περίπου στα ίδια κυβικά να κρεμάει στο πρώτο πλάνο Μήπως είναι θέμα προγράματος;

ok ευχαριστώ.Θα δώ τί μπορώ να κάνω με αναβάθμιση ίσως...γίνει κάτι και βλεπουμε.Εχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για το Final Cut Studio 2.Τυχεροί οι κατέχοντες mac .

κορυφαία-παγκοσμίως-σουίτα!!!

Τόλη μέσα στην κατηγορία έχουν ανοιχθεί θέματα για το ποιά είναι τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας HD video για pc...

για ψάξτο...

φυσικα και δεν φταει το pc που ειναι διετιας.κατι ειναι λαθος.δοκιμασε και το sony vegas 9.εγω ριχνω κατευθειαν τα αρχεια m2ts απο την panasonic-hdc-sd9 και παει νερακι.απλα αν εχεις καινουργιο pc θα σου κανει πιο γρηγορο rendering..

Παρότι έχω βγεί of topic θα καταχραστώ για λίγο το χώρο για να παραθέσω τα χαρακτηριστικά του PC μήπως και κάποιος που γνωρίζει μου προτείνει μία φτηνή λειτουργική λύση γιατί δέν έχω οικονομική ευχέρεια για καινούργιο.
ΘΗΚΗ ANTEC NINE HUNDRED BLACK
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ANTEC 550W NEO HE
M/B ASUS P5K(S775 ,DDR2)
CPU INTEL CORE 2 6750 (S775/2,66 GHZ)T
RAM OCZ 2GB KIT (2X1GB) DDR2 800SOE
HDD SATA II 320 GB MAXTOR 7200
SVGA PCI -X ALBATRON 8800 GTS 320MB HTDP
WINDOWS XP PRO
Μήπως αλλάζοντας μνήμη καταφέρω κάτι.....λέω μήπως.

Ο υπολογιστής σου ΔΕΝ χρειάζεται αναβάθμιση,

Υποψιάζομαι δουλεύεις το Pinnacle studio 12
Δεν παρέχει εγγενή υποστήριξη AVCHD.
Βάλε Studio14HD.
Η βαλε premiere cs4.
Υπάρχει και Cuda Plugin για το Premiere δλδ αστραπιαίο rendering από την κάρτα γραφικών σου

Ναί αυτό δουλεύω (studio 12) αλλα και με το συνοδευτικό πρόγραμμα της κάμερας SD WRITER AE 1.1 που έχει ένα υποτυπώδες edit τα ίδια μου κάνει 42 δεύτερόλεπτα για να περάσει transition.Θα δοκιμάσω studio 14 ίσως να φταίει το πρόγραμμα ...ευχαριστώ

Αν μπορείς ανέβασε κάπου δυο-τρια sec mts
να σου προτείνουμε προγράμματα
αλλά και να δούμε τα ακριβή attributes του αρχείου

έχω CORE T 9400 στα 2,53 και 4 gb ram με 64bt OS
WINDOWS 7
και δουλεύω Pinnacle οριακα....
μα άλλα λόγια χρειάζεσαι τουλάχιστον αλλα 2 gb ram
και πάλι χλωμό το βλέπω
κατά τη γνώμη μου θες έναν τετραπυρηνο με 6 GB ram
για να είσαι άνετος....

Φίλε orfeas σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου.Κατέβασα την trial έκδοση του studio 14 (2 ώρες και κάτι) το εγκατέστησα και ώ του θαύματος δουλεύει μιά χαρά τουλάχιστον σε μικρά κλιπάκια που δοκίμασα.Πάω plaisio να ρωτήσω μόνο για επέκταση μνήμης όπως λέει και ο φίλος a theo s γιατι σε μεγαλύτερο video θα έχω πιστεύω πρόβλημα .Αλλωστε και με mpeg2 μεγάλη ταινία είχε κάποια κρεμάσματα.Πάντως σε ευχαριστώ είχα την εντύπωση ότι και το studio 12 υποστηρίζει AVCHD τουλάχιστον αυτό μου είπαν όταν το αγόρασα.....

Πήγα στο plaisio ρώτησα το παιδί που είναι στην αναβάθμιση και μου είπε πως με την επέκταση μνήμης θα δώ διαφορά στο συγγεκριμένο πρόγραμμα.Αγόρασα λοιπόν ένα kit 2x1gb PNY 5Ο ευρώ, έγινε το χειρουργείο τις τοποθέτησα, το σύστημα τις αναγνώρισε αμέσως(γράφει τώρα RAM 3.25) και αφού άνοιξα το trial studio 14 είδα διαφορά αμέσως στο χρόνο που ανοίγει το πρόγραμμα σε σχέση με πρίν.Εκανα πάλι ένα μικρό κλιπάκι (βέβαια δέν μου δουλεύουν τα transitions βγάζει ένα ερωτηματικό) και δουλεύει ικανοποιητικά το πρόγραμμα.Τώρα μένει να "βρώ'' μία full version.Σας ευχαριστώ γιατί με ένα μικρό κόστος κάνω την δουλειά μου......

TolisKapa:
ΑΝ δε σου κάνει κόπο ανέβασε στο rapidshare
ενα κομματάκι μερικά δευτερόλεπτα