PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλα να ξεκαθαρίσω κάτι.

Το μπάτζετ που διαθέτω είναι αρκετά πιο κάτω απο την τιμή της TM300 (αλλα και της HV40 που είχα βάλει αρχικά στο μάτι) δυστυχώς, οπότε προσπαθώ να βρω κάτι όσο πιο κοντά στα χαρακτηριστικά αυτών και όσο πιο μακρυά στην τιμή τους :bigcry:
Αρχικά ήμουν γύρω στα 500 αλλα επειδή θα είναι για πολλά χρόνια λέω να κάνω μια μικρή υπέρβαση για κάτι καλό.
Γι'αυτό και είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 (SD300 και HFS100) με το ζόρι στα 800
Επίσης να προσθέσω ότι είναι η 1η μου βιντεοκάμερα οπότε κάτι έξοδοι μικροφώνων και οι πολλές manual καταστάσεις επι το πλείστον δεν θα μου χρησιμεύσουν. Την θέλω για.... τι άλλο... τρυφερές οικογενειακές στιγμές (εντός οικείας κυρίως)

Συγγνώμη αν καταχράστικα το τοπικ της ΤΜ300

sd300 Υπολόγιζε και μερικά GB σε γρήγορες κάρτες.
SANDISK 16GB EXTREME III SECURE DIGITAL HIGH CAP. CLASS 6 30MB/S
στο eshop έχει 120ευρώ. Και θα έχεις τη μισή χωρητικότητα από την TM300
Επομένως αυτή τη στιγμή η TM300 προσφέρει περισσότερα GB για τα ίδια ευρώ
(ή λιγότερα ευρώ για τα ίδια GB)

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

A)
Είναι Γερμανικό μοντέλο.
Ο Κατερέλος, το technixx, το Adorama, το 123 κάνουν παραεισαγωγή. Δεν θα πάρεις ελληνική εγγύηση.
Όσο είσαι μέσα στην εγγύηση σε καλύπτει η Panasonic πανευρωπαικά και άρα τη στέλνεις όπου θέλεις (θεωρητικά πάντα, γιατί οι Έλληνες αντιπρόσωποι πχ Canon, Olympus κάνουν πολλές κόνξες)
Όταν λήξει η εγγύηση έχεις service από τη συνεργαζόμενη Astra Service δλδ ξέχνα την κάμερά σου!!

Η Γερμανική Panasonic εκτός της SD300 διαθέτει και την TM350 με 64GB flash

φίλτατε orfea "κατά λάθος" μου έλυσες μια απορία που αφορούσε την ΤΜ-350 (το οποίο το μόνο διαφορετικό που έχει από την ΤΜ-300 είναι τα επιπλέον 32GB flash memory)

στο αγγλικό site της Panasonic την ΤΜ-350 την έχουν σαν limited edition της ΤΜ-300 και την πουλάνε μόνο στα Panasonic stores (κυκλοφόρησαν διάβασα-μόνο-200 συσκευές)...

πριν 3 βδομάδες φίλος πήγε στο Βερολίνο και μπήκε στο Saturn του Βερολίνου και μούπε ότι είδε να πωλείται-κανονικά-η ΤΜ-350 στα 1.150 ευρώ...εγώ ήξερα ότι είναι limited edition και δεν ήξερα τι να του απαντήσω...

απ´ό,τι φαίνεται η Γερμανική Panasonic ακολουθεί άλλη πολιτική από την Αγγλική.....

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

στα 32Gb χωρά 4h video στην ΗΑ ποιότητα που είναι η super-duper ποιότητα..
Άρα στα 8GB έχεις μόνον μία ωρίτσα...

Και ΔΕΝ έχει νόημα να χαμηλώσεις την ποιότητα,
γιατί δεν θα κυνηγούσαμε τόσο ακριβές κάμερες

σωστά...έχεις δίκιο Ορφέα...το σκέφτηκα αφού είχα γράψει το μήνυμα...άντε 16GB... όχι όμως να δώσει 120 ευρώ ο φίλος μας όταν το budget κάπως....

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Σου είπε την πιο ακριβή κάρτα ο orfeas...πάρε μια SDHC Class 6 των 8 Gb με 25 ευρώ και καθάρισες!!!

Αααα είπα και εγώ.... τέτοιες τιμές είχα στο μυαλό μου.

Τι παραπάνω έχει αυτή που πρότεινε ο ορφεας? δεν εχει 30mb/s?

Με κάρτα των 15mb/s κάνω την δουλειά μου, πάντα στην μέγιστη ποιότητα?

billmant

Η σειρά HF της canon έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά αλλά φίλε μήν πάρεις βιντεοκάμερα χωρίς σκόπευτρο.Τώρα μπορεί να μήν το θεωρείς απαραίτητο αλλα όταν ασχοληθείς λίγο με την τεχνική της λήψης τότε θα καταλάβεις πόσο αποραίτητο είναι. Νομίζω ότι για την TM300 αξίζει να κάνεις μία υπέρβαση.Θα σε δικαιώσει.

μιας και με πείσατε να αγοράσω τελικά την Panasonic TM 300, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σε έναν τελευταίο προβληματισμό?
Την βρήκα σε 3-4 e-shops (προτίμησα Ελληνικά για λογους υποστήριξης και επικοινωνίας) και ζητησα απο δυο απ αυτά διευκρινήσεις για την εγγύηση. Μου απάντησαν οτι καλύπτεται απο την Intertech-Panasonic για 2 χρονια.
Σε επικοινωνία μου με την Intertech μου απάντησαν οτι δεν ισχύει κατι τέτοιο και δεν υποστηρίζουν ποιόντα απο τέτοιου είδους εισαγωγές. Άρχισα να φοβάμαι οτι σε πιθανή βλάβη θα πρέπει να την πετάξω....
Εχετε κάποια άποψη, εμπειρία πάνω στο θέμα??
Ευχαριστώ

μιας και με πείσατε να αγοράσω τελικά την Panasonic TM 300, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σε έναν τελευταίο προβληματισμό?
Την βρήκα σε 3-4 e-shops (προτίμησα Ελληνικά για λογους υποστήριξης και επικοινωνίας) και ζητησα απο δυο απ αυτά διευκρινήσεις για την εγγύηση. Μου απάντησαν οτι καλύπτεται απο την Intertech-Panasonic για 2 χρονια.
Σε επικοινωνία μου με την Intertech μου απάντησαν οτι δεν ισχύει κατι τέτοιο και δεν υποστηρίζουν ποιόντα απο τέτοιου είδους εισαγωγές. Άρχισα να φοβάμαι οτι σε πιθανή βλάβη θα πρέπει να την πετάξω....
Εχετε κάποια άποψη, εμπειρία πάνω στο θέμα??
Ευχαριστώ

Πλέον κάθε αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένη να παρέχει εγγύηση στα προιόντα της. Νομίζεις ότι η Intertech να αρνηθεί να επισκευάσει μηχανή σε Βέλγο ή σε Γερμανό, επειδή την έχει αγοράσει από τον τόπο του;

Μόνο η Intersys είναι "αλλού".

Δυστυχώς δεν είναι μόνον η Intertech αλλού.
Πρόσφατα η Intersys μου αρνήθηκε εγγύηση εκτυπωτή Canon αγορασμένο Γερμανία.
Απ' όσο γνωρίζω το ίδιο κάνει και ο Δαμκαλίδης.

Θεωρεί δλδ την αντιπροσώπευση με τον δικό του μοναδικό τρόπο

Φυσικά μπορείς να στείλεις την κάμερα στο εξωτερικό για επισκευή.
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι ήρθε ένας κούριερ για παραλαβή του χαλασμένου μου plextor.
Το πήρε Δευτέρα πρωί για Βέλγιο.
Τη μεθεπόμενη μέρα μου είχε ήδη έρθει καινούριο !!

Καλημέρα...

εγώ αγόρασα την ΤΜ-300 από το Pixmania...συνειδητότατα για δύο λόγους:

α) αν τυχόν πάθει κάτι το Pixmania είναι απολύτως φερέγγυο και στέλνοντας την πίσω σου στέλνει καινούργια

και

β)η διαφορά τιμής από εδώ(άρα με εγγύηση Intertech) άγγιζε και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε τα 300 ευρώ...δηλαδή θα πλήρωνα 300 ευρώ παραπάνω για να με καλύψει με την άθλια εγγύησή της η Intertech...

βρε δε σφάξανε!!!

Να προσθέσω πως το Pixmania έχει και warranty extension μερικά παραπάνω χρόνια από τα υποχρεωτικά δύο.

Στατιστικά η κάμερα χαλάει στα δύο χρόνια αμέσως μετά τη λήξη της εγγυησης!!

Είμαι άλλος ένας ευτυχής κάτοχος της TM300, πραγματικά φοβερή κάμερα. Από pixmania αγόρασα και εγώ, ειδικά τώρα στα 900 ευρώ που κοστίζει είναι φοβερή ευκαιρία.

Παιδιά, θέλω να αγοράσω μια μπαταρία μεγαλύτερη από την αρχική. Βλέπω όμως στο manual, ότι για τις μεγαλύτερες μπαταρίες χρειάζεται ένα "battery pack holder kit". Ξέρει κανείς τι είναι αυτό? Επίσης, έχει κάποιος από εσάς αγοράσει μεγαλύτερη μπαταρία και αν ναι από που?

Ευχαριστώ πολύ.

Καλορίζικη και καλές βιντεοσκοπήσεις.Εκανες πολύ καλή επιλογή και θα το διαπιστώσεις άμεσα.Και γώ οταν την αγόρασα σκέφτηκα την αγορά μεγαλύτερης μπαταρίας.Αλλα βρήκα πιό πρακτική λύση(και οικονομική) να κουβαλάω μαζί μου τον φορτιστή στα ταξίδια μου.Αλλωστε χωράει στην τσάντα μεταφοράς και η μία ώρα και 40 λεπτά περίπου που διαρκεί η φόρτιση μου είναι αρκετό.

Καλορίζικη φίλε μου κι από μένα....

μιλάμε για κορυφαία μηχανή..

εγώ αγόρασα και μια δεύτερη ίδια Panasonic μπαταρία(όπως της μαμάς) από το Adorama....