Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Πάντως οι φετινές σειρές της Πάννυ, τώρα που βλέπω και την πολύ καλή V, είναι τόσο άσχημες που δεν την έβαζα στο σαλόνι με τίποτα. Ίσως μέσα σε πλαίσιο να κρύβεται η ασχήμια.

Είναι γιατί κανείς μας δεν δέχεται να κάνει παραχωρήσεις σε κάτι το οποίο θεωρεί δεδομένο στην τηλεόραση του :grandpa:

Εσύ με την PG είσαι καλομαθημένος όσον αφορά το design, εμένα πάλι μου φαίνεται κούκλα γιατί την συγκρίνω με την PX :D

Σωστός!
Πάντως ο ανταγωνισμός στις πλάσμα φουντώνει εκεί που λέγαμε ότι πάει, αργοπεθαίνουν. Βλέπουμε όμως εξαιρετικά μοντέλα από 3 εταιρίες σε διάφορες κατηγορίες, για όλα τα βαλάντια και τα γούστα και μάλιστα κάθε χρόνο φαίνεται να έχουμε ανακατατάξεις και τεχνολογικές εξελίξεις. Βρε λες να νικήσουμε οι πλασματάκηδες;

γιες νταρκι αϊ αγκρί γουιθ γιου, σο ιφ γιου κοντινιου του ραϊτ ιν γκρικλις ιτ γουιλ μπι ιμποσιμπλ του κομουνικαιητ...

ντου γιου αντερστεντ νταρκι δατ γιου αρ δε ονλι ουαν δατ ραϊτς ιν γκρικλις??

Πάντως οι φετινές σειρές της Πάννυ, τώρα που βλέπω και την πολύ καλή V, είναι τόσο άσχημες που δεν την έβαζα στο σαλόνι με τίποτα. Ίσως μέσα σε πλαίσιο να κρύβεται η ασχήμια.

Εγω αντίθετα διαφωνώ και θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συνολικές εξωτερικές τους διαστάσεις είναι πολύ μαζεμένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό (γεγονός που μου επιτρέπει άνετα να χωρέσω την 46αρα G15 ενω παίζεται ακόμη και η περίπτωση να μου χωράει στο έπιπλο και η 50αρα της σειράς V (εχει βρει καποιος εξωτερικές διαστάσεις γι αυτήν, με και χωρίς βάση;)

Oταν λες "μαζεμενες διαστασεις" τι εννοεις?

Πχ. η Samsung 50B650 ειναι 1230x817x290 mm , δηλαδη ελαχιστα μικροτερη. Ομοιως η 50PS8000 με 1229 x 836.5 x 364 mm.

Για να ειμαι ειλικρινης, παροτι με ενδιαφερουν ιδιαιτερα ζητηματα design και αισθητικης (για το λογο αυτο αρνουμαι να κρεμασω τον προβολεα μου στο ταβανι και να τον βλεπω ολη μερα), δεν μπορω να καταλαβω που βλεπουν ορισμενοι τις τεραστιες διαφορες απο αποψη σχεδιασμου στις flat τηλεορασεις.
Αφου σε ολα τα μοντελα υπαρχει η οθονη και γυρω γυρω ενα πλαισιο 3-5 ποντους απο piano black συνηθως υλικο συν την οποια βαση.

Τι μπορει να ειναι ιδιαιτερα αντιαισθητικο σε μια τετοια τηλεοραση που να μην μπορει να την αγορασει καποιος αν και του αρεσουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα της;

Εκτος εν προχωρημενο design θεωρειται αυτο που εκανε μια γνωστη μαρκα που αυξησε το μεγεθος του κατω μερους του πλαισιου, του εβαλε μια γωνια και μια τρυπα στη μεση......με αποτελεσμα να πιανει πολυ περισοτερο ογκο και στον χωρο και στο ματι......

Αν δεν βλέπεις διαφορά μεταξύ πχ μιας PS8000 ή Β7000 και μιας G10/PX80/X10 μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο τα ζητήματα design και αισθητικής.
Μιλάμε τώρα για πράγματα που τα βλέπει και τα παραδέχεται όλος ο κόσμος, τί να κάνουμε; Να κλείσουμε τα μάτια;

ΥΓ. Μήπως έχεις Πανασόνικ; :BDGBGDB55:

giati kolate se ginekia 8emata? sigrinonte texnika i LG me tin Panasonic ?

giati kolate se ginekia 8emata? sigrinonte texnika i LG me tin Panasonic ?

είναι σαν να συγκρίνουμε κάποιον που τους έχει γραμμένους όλους και εξακολουθεί να γράφει greeklish με αυτούς που απλά σέβονται τους υπόλοιπους χρήστες και γράφουν απλά σε ελληνικά...

έχω φάει κόλλημα τελικά και περιμένω να δω πότε θα σταματήσεις να γράφεις greeklish...

Ήμαρτον ...

Oταν λες "μαζεμενες διαστασεις" τι εννοεις?

Πχ. η Samsung 50B650 ειναι 1230x817x290 mm , δηλαδη ελαχιστα μικροτερη. Ομοιως η 50PS8000 με 1229 x 836.5 x 364 mm.

Βασικά στις 46αρες το έψαξα μόνο.
Παντως και η 50αρα Samsung που μου αναφερεις εχει μεγαλύτερο ύψος και εκεί είναι το πρόβλημά μου κυρίως (απ ότι βλέπω με την βαση πάντως δεν μου χωράει ούτε η 50αρα V10, οπότε παραμένω στις 46 και μετα απο μαχες στο κογκρέσσο πέρασα την αγορά της στον προυπολογισμό του Σεπτεμβρίου...αλλωστε Ιούλιο και Αυγουστο δεν έχει νόημα να παρεις τιβι, αφού δεν βλέπεις τότε!)
Κρίμα πάντως που δεν βγάζουν 46αρα V10, η 42αρα μου πέφτει μικρή και η 50αρα μεγάλη!

Η Panasonic ειναι η μονη που βγαζει 46" και αρα απο την αποψη αυτη εχει προβαδισμα σε σχεση με LG-Samsung για οσους δεν εχουν χωρο για 50".

ΥΓ. Η LG εχει αναθεσει το design των τηλεορασεων της σε Ιταλους σχεδιαστες γι'αυτο βλεπουμε να υπερεχει σε σχεση με τον μεσο ορο του ανταγωνισμου. Tα τελευταια χρονια αλλωστε εχει παρει πολλα βραβεια "iF design"....

http://www.lge.com/about/design/awards_if.jsp

Last edited:
Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Γιωργο η γνωμη σου για τη v10,συμφωνα με τα δυο παραπανω review,εχει μεγαλη σημασια και θα ηθελα τις πρωτες εντυπωσεις σου κυριως οσο αναφορα τις δυνατοτητες ρυθμισεων εικονας περα απο το THX.

Παντως οι ελληνικες G10 εχουνε ρυθμιση των χρωματων R G B και του gamma απο το κανονικο Menu λογικα θα το εχει και η V10 ..

Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

H S10 δεν άρεσε στον Γιαννάκη:

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/05/11/Panasonic-Viera-TX-P42S10-42in-Plasma-TV/p1

Γιωργο η γνωμη σου για τη v10,συμφωνα με τα δυο παραπανω review,εχει μεγαλη σημασια και θα ηθελα τις πρωτες εντυπωσεις σου κυριως οσο αναφορα τις δυνατοτητες ρυθμισεων εικονας περα απο το THX.

Αν εξαιρέσεις το THX νομίζω πως έχουν παρόμοιες δυνατότητες και ρυθμίσεις με την G10. Θεωρώ το THX τον πιο βασικό λόγο για την αγορά της V10, αφού παίρνεις εικόνα με πολύ καλή ακρίβεια πανεύκολα.

Θεωρητικα δεν εχει αδικο καθως υπαρχει η σημαντικη διαφορα 400 Ηz αντι 600 Hz που σημαινει οτι η S10 παραπεμπει σε PZ80/85 και οχι στην G10 και τα υπολοιπα φετινα μοντελα.

Βεβαια θεωρια με πραξη πολυ συχνα διαφερουν.

Γιωργο απο οτι εχω καταλαβει τα φετινα 100 Hz της Panasonic ειναι με interpolation (IFC) σε ολα τα μοντελα... To λεω γιατι περυσι με το double scan απλως επαναλλαμβανοταν το ιδιο frame 2 φορες με αποτελεσμα να υπαρχει καποιο judder σε ορισμενες περιπτωσεις. Αυτο που αναφερει και ο Γιαννακης...

Not surprisingly given the 400Hz claims, the P42S10 also carries Panasonic's Intelligent Frame Creation system, for interpolating new frames of image data designed to make motion across the screen look less juddery and, therefore, sharper.

Γιωργο απο οτι εχω καταλαβει τα φετινα 100 Hz της Panasonic ειναι με interpolation (IFC) σε ολα τα μοντελα... To λεω γιατι περυσι με το double scan απλως επαναλλαμβανοταν το ιδιο frame 2 φορες με αποτελεσμα να υπαρχει καποιο judder σε ορισμενες περιπτωσεις. Αυτο που αναφερει και ο Γιαννακης...

Μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το IFC γίνεται interpolation, αλλά σε γενικές γραμμές η λειτουργία του είναι πιο ουδέτερη από αντίστοιχες υλοποιήσεις άλλων κατασκευαστών.

Δεν είμαι όμως σίγουρος τι ακριβώς γίνεται με το 24p smooth film που έχει η V10 και πως αυτό διαφοροποιείται από το IFC.

To λεω γιατι περυσι με το double scan απλως επαναλλαμβανοταν το ιδιο frame 2 φορες με αποτελεσμα να υπαρχει καποιο judder σε ορισμενες περιπτωσεις. Αυτο που αναφερει και ο Γιαννακης...

Not surprisingly given the 400Hz claims, the P42S10 also carries Panasonic's Intelligent Frame Creation system, for interpolating new frames of image data designed to make motion across the screen look less juddery and, therefore, sharper.

Νομίζω πως εδώ τα μπέρδεψε ο Γιαννάκης (και μπέρδεψε και σένα).

Το interpolation μειώνει την θολούρα και αυξάνει την ανάλυση. Τα τρεμοπαίγματατα έχουν σχέση με το αν γίνεται 3:2 ή όχι, και δεν έχουν να κάνουν με το interpolation.

Πολλα συστηματα 100/200 Hz αναφερονται oτι λειτουργουν ως dejudder...

Second, to enable blur reduction in 120Hz LCDs you have to engage dejudder video processing, which smoothes out the stuttering effect inherent in film and makes it look more like video. Dejudder processing varies in its effect and can introduce artifacts--see the reviews for details. Some people like the smoothing, but we don't, at least for films.

http://reviews.cnet.com/4321-6475_7-6594645.html

Aυτο συμβαινει γιατι τα ενδιαμεσα frame βελτιωνουν την κινηση κατα τον οριζοντιο αξονα (panning καμερας κτλ).

Με το double scan δεν ειχαμε ενδιαμεσα frame απλως επανάληψη δυο φορες του ιδιου κατι που ουσιαστικα παρεπεμπε σε λειτουργια αναλογη των 50 Hz. Φετος αν δεν κανω λαθος μιλαμε για "καθαρα" 100 Ηz αφου υπαρχει σε ολα τα μοντελα IFC (interpolation).

Είναι παρόμοια κουβέντα με αυτή που έχουμε κάνει σε άλλο νήμα. Το judder μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους:

α) σε 3:2
β) στους περιορισμούς των 24fps κατά την λήψη

Το α παρακάμπτεται με αναπαραγωγή σε πολλαπλάσια Hz. Το β παρακάμπτεται μερικώς με το interpolation, αλλά παίρνεις το video look στα φιλμ.