Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Xαιρετώ τα μελη του φορουμ!
Ευχαριστώ για τις κατα καιρούς χρησιμες πληροφορίες και αυτη τη φορά μου εχει γυαλίσει τρομερα το κομματι των 26'' εδώ
και θα ηθελα πληροφοριες σχετικά καθως και συμβουλές για το πως θα την αποκτησω.
Κατ' αρχην να περιμενω την ελευση της εδω στην αντιπροσωπία ( μεχρι στιγμης εχει την παλια - προηγούμενη 26αρα) ή να προσπαθησω να την φερω απ'εξω;
Υπάρχει ευρωπαικο καταστημα;
Εκτος απο τη λύση του e-bay που δεν το εμπιστεύομαι > εκτος και αν μου προταθει καποιος seller που εχουν παρει και αλλοι...
υπαρχει η επιλογή να το αγοράσω μεσω πχ amazon + ταχυδρομικη υπηρεσία ( που θα μου δώσει διευθυνση αμερικής και θα μου το στειλει εκ νεου με courier) σε αυτη τη περίπτωση θα πληρώσω και κερατιατικα για την εκτελώνιση που τα υπολογίζω 100 + 19% του ποσού που κανει η γύρο στα 180 ευρο.
Και κατι τελευταίο , όσον αφορά τη συμβατοτητα της συσκευης πχ στη σύνδεση με το ρευμα που χρειαζομαι ανταπτορα υπαρχει άλλο προβλημα;

ευχαριστώ ...

Γειά σου φίλε μου.

Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό μοντέλο είναι αυτό:

http://www.panasonic.co.uk/html/en_...ecification/2279142/index.html?trackInfo=true

Ρίξε μια ματιά για πιθανές διαφορές με το αμερικάνικο (η Panasonic το συνηθίζει).

Στην Γερμανία είναι διαθέσιμη σε αρκετά καταστήματα, άρα δεν νομίζω να αργήσει να έρθει και εδώ:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1596901_-tx-l26x10e-panasonic.html

Δεν γνωρίζω την χρήση για την οποία την προορίζεις, αλλά οι LCD της Panasonic δεν έχουν δυνατότητα ρύθμισης του οπίσθιου φωτισμού τους, κάτι που κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό μειονέκτημα. Επίσης νομίζω πως τα 450-500 (τιμές Γερμανίας) είναι αρκετά για 26άρα.

Γειά σου φίλε μου.

Το αντίστοιχο ευρωπαϊκό μοντέλο είναι αυτό:

http://www.panasonic.co.uk/html/en_...ecification/2279142/index.html?trackInfo=true

Ρίξε μια ματιά για πιθανές διαφορές με το αμερικάνικο (η Panasonic το συνηθίζει).

Στην Γερμανία είναι διαθέσιμη σε αρκετά καταστήματα, άρα δεν νομίζω να αργήσει να έρθει και εδώ:

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1596901_-tx-l26x10e-panasonic.html

Δεν γνωρίζω την χρήση για την οποία την προορίζεις, αλλά οι LCD της Panasonic δεν έχουν δυνατότητα ρύθμισης του οπίσθιου φωτισμού τους, κάτι που κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό μειονέκτημα. Επίσης νομίζω πως τα 450-500 (τιμές Γερμανίας) είναι αρκετά για 26άρα.

Ευχαριστω για τη γρήγορη απάντηση :grinning-smiley-043
Βλέπω έχει διαφορά η έκδοση του ευρωπαικού μοντέλου...
Αυτο που λες για τον οπίσθιο φωτισμο σημαίνει ότι δεν θα ειναι καλή η εικόνα; εχει ips πανελ παντος.
Αν εφερνα το αμερικανικο μοντελο υπαρχει καμμία ασυμβατοτητα ;;;
Η χρηση που τι θελω είναι για ταινίες. Εχω μια μεγαλη 37'' panasonic plasma για την οποια είμαι υπερευχαριστημενος αλλα είμαι φαν και της μικρης οθονης και έτσι θέλω και μια μικρή για σύνδεση με popcorn hour.

Last edited:

Bασικα αναζητω ( εδω και 1-2 μηνες ) μια καλη μικρη τηλεοραση
22''-26'' καθως είμαι ( δεν ξερω αν θα φανει περιεργο ) φαν της μικρης οθονης. Τη θελω περισσοτερο για ταινιες μεσο του popcorn που θα συνδεσω και το υλικο μου ειναι περισσοτερο απλα dvd (και ορισμενα hi-def )

Yστερα απο ενδελεχες ψαξιμο σε monitor και τηλεορασεις εχω βρει
καποια καλα κομματια αλλα δεν με ικανοποιούν πλήρως.
Αφενος τα καλα 24ρια μονιτορ εχουν υψηλές αναλύσεις και είναι 16:10.( με αποτελεσμα τα απλα dvd να εχουν προβλημα - θολα ,μπαρες ,πολύ μικρα καδρα.).Αφετερουν τα ξενα ρεβιους πανω στις τηλεορασεις οδηγουν σε μοντελα που είτε δεν υπάρχουν στην αγορα είτε υπαρχει κατι παρεμφερες που δεν ξερεις αν αξιζει τελικα να το αγορασεις ή οχι.

Καποια κομματια που καταληξα είναι: 1. Samsung LE-26R87BD που είναι απο ότι βλέπω εξαντλημενο προοιον στην Ελλαδα
και αφετερου δεν βρηκα αγγλικο site που να κανει αποστολες εδω.
2.Sony KDL-22S5500K LCD TV 22''
Αραγε το οτι λεει ότι το πανελ είναι 8-bit σημαινει ότι φοραει -ips panel ?
3.LG 26LG3050 LCD TV 26''
-μοντελο το οποίο σε κάποια τσεχικα e-shops αναφερεται με -IPS panel. οπως εδω .
Εδω παντως πουθενα δεν αναφερεται κατι τετοιο. (Διόρθωση) το προηγουμενο είναι 22ρι πανελ αλλα υπάρχει στην αγορά.
4.Σε καποια 26ρα panasonic που παλιοτερα φοραγε το ips Α πανελ
αν βρω σε κανενα stock ή να επερνα την καινουργια 26ρα panasonic.
Ποια είναι η γνωμη σας , εχετε κάτι να μου προτείνετε;

Last edited:

Αυτο που λες για τον οπίσθιο φωτισμο σημαίνει ότι δεν θα ειναι καλή η εικόνα; εχει ips πανελ παντος.

Θα έχεις πολύ μέτριο μαύρο.

Αν εφερνα το αμερικανικο μοντελο υπαρχει καμμία ασυμβατοτητα ;;;

Δεν ξέρω, αλλά μπελάς μου ακούγεται. Το σίγουρο είναι πως δεν θα σε καλύπτει η εγγύηση.

Η χρηση που τι θελω είναι για ταινίες. Εχω μια μεγαλη 37'' panasonic plasma για την οποια είμαι υπερευχαριστημενος αλλα είμαι φαν και της μικρης οθονης και έτσι θέλω και μια μικρή για σύνδεση με popcorn hour.

Δες κι αυτή:

http://www.skroutz.gr/s/45281/Sony-KDL-26V4500-26%22.html?keyphrase=26v4500

Γιώργο έχει ακουστεί πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της V10 στην Ελλάδα;

Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Γιώργο έχει ακουστεί πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της V10 στην Ελλάδα;

Μεχρι τελος του μηνος θα ερθουν και προς τα εδω....
Απο τιμες θα ξεφευγει απο το μπατζετ σου ομως....
Στην Αγγλια π.χ.http://www.johnlewis.com/230575883/Product.aspx?source=46387 οι τιμες ειναι γυρω απο τις 1400-1500 λιρες -bye-

Re: Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Μέχρι να γιάνει η πληγή, περίμενε την Ζ....:flipout:.....-bye-

Εκεί θα βάλω υποθήκη το σπίτι. Τα έχω σκεφτεί όλα σου λέω.-bye-

ΥΓ. Χρήστο ψάχνοντας ανακάλυψα ότι τα σπασίματα που έκαναν οι G10/S10 στα credits οφείλονται στο γεγονός ότι στα 24p το refresh rate τους είναι στα 48Hz.
Για καλό refresh rate@24p η Panasonic μας παραπέμπει στην V10 (96Hz) η οποία όμως κάνει τζιζ...

Μέχρι τώρα τα 48HZ ήταν "προνόμιο" των Αμερικάνικων μοντέλων.
Ελπίζω να μην κάναν τέτοια πατάτα στις καινούριες σειρές.

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουν πρακτικα για την αποδοση το εξης σχολιο? '' Just like the G10 series, the Panasonic TX-P42V10 plasma television smoothened jaggies effectively for video-based material, but failed to detect and process 3:2 and 2:2 cadences for film-based content''

Μέχρι τώρα τα 48HZ ήταν "προνόμιο" των Αμερικάνικων μοντέλων.
Ελπίζω να μην κάναν τέτοια πατάτα στις καινούριες σειρές.

Αν δεν έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης μόνο τα UK μοντέλα την έχουν σκαπουλάρει (96Hz). US και European είναι στα 48 Hz.

Δεν ξέρω πόση δόση αλήθειας κρύβουν αυτά που γράφω αφού δεν αποτελούν προιόντα επίσημης πληροφόρησης της εταιρίας αλλά αναφορές σε διάφορα νήματα του avforums. Οσον αφορά στην S10 πάντως την είδα με τα ματάκια μου να αντιμετωπίζει προβλήματα στο panning της κάμερας κατά την αναπαραγωγή 24p. Θα συμβούλευα αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αγορά της (φαντάζομαι λόγω δελεαστικής τιμής) να την δει από κοντά πρώτα. Όπως σωστά αναφέρεται συχνά εδω μέσα, καλύτερος κριτής είναι τα μάτια μας.

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι εννοουν πρακτικα για την αποδοση το εξης σχολιο? '' Just like the G10 series, the Panasonic TX-P42V10 plasma television smoothened jaggies effectively for video-based material, but failed to detect and process 3:2 and 2:2 cadences for film-based content''

Αφορά υλικό που στέλνεται στην τηλεόραση σε πλεκτή [interlaced] μορφή (πχ 576i/50 όπως το αναλογικό/ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα). Η V10 όπως όλες οι Panasonic (και αρκετές άλλες τηλεοράσεις) δεν "τσεκάρει" αν το υλικό είναι βίντεο ή φιλμ ώστε να κάνει την αντίστοιχη απόπλεξη, αλλά χρησιμοποιεί πάντα απόπλεξη βίντεο. Αν το υλικό είναι βίντεο κανένα πρόβλημα, αφού η απόπλεξη γίνεται σωστά. Αν είναι φιλμ γίνεται λάθος απόπλεξη με αποτέλεσμα μειώμενη ανάλυση και δημιουργία τεχνουργημάτων που αν είσαι αρκετά κοντά μπορείς να τα παρατηρήσεις.

Το θετικό είναι πως η πλειοψηφία του υλικού που μεταδίδεται είναι σε μορφή βίντεο και πως οι περισσότεροι έχουμε πηγή που στέλνει προοδευτικό σήμα όταν βλέπουμε τις ταινίες μας.

Αν δεν έχω πέσει θύμα παραπληροφόρησης μόνο τα UK μοντέλα την έχουν σκαπουλάρει (96Hz). US και European είναι στα 48 Hz.

Το πρόβλημα με την αναπαραγωγή στα 48Ηz που έχουν τα αμερικάνικα μοντέλα είναι το flickering. Αν έτρεχαν και οι Ευρωπαϊκές στα 48Hz θα είχαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι αντίστοιχο.

Γενικά η συμπεριφορά με τα 24p θέλει λίγο προσοχή όσον αφορά το τι ακριβώς στέλνει η πηγή και ποιες ρυθμίσεις της τηλεόρασης είναι ενεργοποιημένες.