Panasonic LCD-Plasma 2009

Απάντηση: Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Μόλις παρατήρησα πως στα χαρακτηριστικά της G10 στην αγγλική σελίδα αναφέρουν δέκτη freesat.

Λέτε να έρχεται με δορυφορικό δέκτη η G ? Άλλη μια ερώτηση για αύριο :D
Γιωργο ρωτησε επισης εαν ειναι ευκολο και για το DVB-C. Τι ειναι τελικα;Υποστηριζεται απο ολα τα μοντελα και εχει σχεση μονο με καλωδιακη τηλεοραση;Απο οτι διαβαζω αποκωδικοποιει MPEG 4, ισως εννοουν αυτο.

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Βγήκαν και κάποιες τιμές για την Αμερική, οι οποίες μπορεί να μην είναι ενδεικτικές για τις ευρωπαϊκές, αλλά νομίζω πως έχουν ενδιαφέρον οι σχετικές τιμές των μοντέλων της γκάμας. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το κόστος της σειράς Z.

Η 54Z1 θα κοστίζει $6000, ενώ αντίστοιχα η 54V10 θα κοστίζει $2700. Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχουμε η μόνη τους διαφορά είναι η ασύρματη τεχνολογία η οποία μου φαίνεται δύσκολο να κοστίζει τόσο στην Panasonic. Αναρωτιέμαι αν η Z είναι απλά υπερκοστολογημένη ή αν υπάρχουν ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν ανακοινωθεί :chinscratch:

Για τις 50άρες:

50S10: $1800
50G10: $2000
50G15: $2100
50V10: $2300

http://hdguru.com/2009-hdtvs-are-sh...eout-or-wait-for-the-new-model-panasonic/392/

http://hdguru.com/panasonic-2009-prices-leaked-part-ii-the-z1-plasma-and-more-hd-guru-exclusive/395/

Ναι γνωρίζω τι είναι το freesat. Στην περσινή γκάμα κυκλοφορούσε μοντέλο ειδικά για Αγγλία (PZ81) με δορυφορικό δέκτη. Φέτος βλέπω τον ίδιο κωδικό για αυτό σκέφτηκα μήπως υπάρχει σε όλες. Θα μάθουμε πάντως.

Πριν λίγο μίλησα με Intertech, αλλά δεν κατάφερα να πάρω συγκεκριμένη απάντηση για τους δέκτες. Ο λόγος (σύμφωνα με την Intertech) είναι πως η Panasonic είναι επιφυλακτική στο να ανακοινώσει επίσημα κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό, αν αυτό δεν ταιριάζει σίγουρα με τα δεδομένα της κάθε χώρας και στην Ελλάδα η κατάσταση είναι στον αέρα ακόμα.

Επίσης με ενημέρωσαν πως η σειρά G10 θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του μήνα, μαζί με τις 37άρες και 50άρες Χ10.

Για μένα η Ιntertech είναι επιφυλακτική ν'ανακοινώσει,όχι η Panasonic ,καθώς είναι γνωστό ως τώρα,ότι μεταδίδονται τα κανάλια της ΕΡΤ ψηφιακά.Φυσικά τι περιμένει κανείς όταν μέχρι πέρσι έφερνε τηλεοράσεις χωρίς κάν ψηφιακό δέκτη....όλα για το κέρδος.:tdown:
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η εταιρία δεν φέρνει στην Ελλάδα αρκετά πάνω από τον μέσο όρο προιόντα σε ποιότητα από ότι κυκλοφορεί στην αγορά από επώνυμες εταιρίες ανεξαρτήτως δυνατοτήτων..

:offtopic: Και για την απορία που αναφέρθηκε .... η δυνατότητα καλωδιακής λήψης επίγειας ψηφιακής (DVBΤ-C) δεν έχει να κάνει με το σύστημα εκπομπής Μpeg2/4 .Ακόμα και αναλογικά και δορυφορικά κανάλια μπορούν να ληφθούν καλωδικά στο 95% των σύγχρονων τηλεοράσεων.Απλά μερικές τηλεοράσεις το αναφέρουν σαν ξεχωριστή δυνατότητα του ψηφιακού δέκτη για να μην γεμίζουν οι μνήμες της συσκευής σε σύνολο.

Παρεπιπτώντος και στην Γαλλία τα DVD recorders που πωλούνται δεν έχουν Mpeg4 δέκτη,εχουν απλό Μpeg2 και εξαιρούνται από την εφαρμογή προδιαγραφών για τις τηλεοράσεις ως τώρα.Αυτό δείχνει για τι εφαρμογές προορίζεται προς το παρόν το Mpeg4 ....

Last edited:

Θυμαμαι μια σειρά LCD με κατάληξη lx70 (και 100hz αν θυμάμαι καλά οι μεγαλύτερες).Ακόμα πωλούνται στα Mediamarkt (πρόσφατα).

Δεν εχω καταλαβει ακομη γιατι σε "χαλανε" οι τηλεορασεις με δεκτη MPEG4..να υποθεσω οτι γινεται αυτο επειδη εχεις εσυ καποια τηλεοραση χωρις τετοιο δεκτη?

:offtopic: Αφού θες ν'απαντάς χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο τι μπορεί να ισχύει και σε κόπτει τόσο....λοιπόν έχω φέρει πρόσφατα τηλεόραση με Mpeg4 από το εξωτερικό,και πολύ απλά δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες επειδή οι εταιρίες μας πουλάνε ότι τους βολεύει και κάποιοι ψαρώνουν ...ίδια που εσένα σε χαλάνε οι τηλεοράσεις με Μpeg2 -bye-

Εγω δεν εχω προβλημα αν μια τηλεοραση εχει δεκτη MPEG2 η MPEG4 , το προβλημα μου ειναι οτι αναγκαζομαστε να χαλαμε χρονο και φαια ουσια χωρις λογο για να αποδεικνύουμε οτι το MPEG4 δεν ειναι ελεφαντας.

Αν τα πάρεις από την αρχή θα δείς ότι η αρχική μου απορία αφορούσε αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο manual που αναφέρθηκε της G10,κάποιες ασάφειες και μια ιδιαιτερότητα (όσο καταλαβαίνω)... λήψη ΗD καναλιών σε mpeg2 (που είναι το σύστημα ψηφιακής στην Αγγλία) αλλά με διαγραφή των SD Μpeg2 καναλιών....και κάποιοι μετά συνέκριναν άστοχα με Sony υποννοώντας ότι είναι πλήρης,ισχύουν για όλες τις αγορές κλπ.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε και την τελική μορφή του προιόντος στην Ελλάδα ή αλλού,καθώς πιθανόν αφορά και λογισμικό της συσκευής και όχι μόνο δυνατότητες.Και όλα για τώρα γιατί του χρόνου όλα θα είναι παλιά εξίσου (καθώς έρχεται και τo Μpeg-T2 από Σκανδιναβία μεριά σύντομα για όποιον κυνηγά την τεχνολογία...όνειρο απατηλό για την Ελλάδα)

Last edited:

Αν και είμαι σε περιοχή που η αναλογική λήψη είναι χάλια, εξακολουθώ να μην θεωρώ την ύπαρξη ή όχι mpeg4 δέκτη σημαντικό κριτήριο για αγορά τηλεόρασης. Πρώτα από όλα δεν είναι καν σίγουρο αν και πότε θα χρησιμοποιηθεί αυτό το πρότυπο.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η Panasonic μας έχει μπερδέψει φέτος. Μέχρι πέρσι έβγαζε ξεχωριστά μοντέλα για τις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης ανάλογα με τις αντίστοιχες μεταδόσεις (PX81, PZ81, PZ86 κλπ). Φέτος βλέπω σε όλες τις αγορές τον ίδιο κωδικό, αλλά η σελίδα κάθε χώρας αναφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά :chinscratch:

Για να μην κολλάμε στον δέκτη που έχει μονοπωλήσει το νήμα, να αναφέρω πως η Panasonic άλλαξε ελαφρώς το service menu και πλέον οι ώρες λειτουργίας δεν φάινονται στην πρώτη σελίδα μαζί με την έκδοση του firmware, αλλά είναι "κρυμένες" σε υπομενού.

Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Πάντως ειδικότερα για τη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψη το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και εάν τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και δεν πάμε σε «λύσεις εξπρές» που συνήθως νομιμοποιούν άνευ όρων, τις όποιες υφιστάμενες καταστάσεις, ενδέχεται (και βλέπουμε) να πάμε μαζί με την Πολωνία η οποία «θα προβεί σε οριστική κατάργηση των αναλογικών εκπομπών το 2015 το αργότερο».

naftemporiki

ela twra pou 8elete kai mpeg4 ..........:flipout::flipout::flipout:
e re pos mas doulevoun telika:argue:
opote den stenaxorieme pou i tv exei mpeg2 giati mexri to 2015 8a tin alla3w :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ως ενδιαφερόμενος προσωπικά έμαθα οτι η σειρά G15 (που με ενδιαφερει) θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο (η G10 τον Μαιο) και οτι οι τιμές θα ειναι πολύ ανταγωνιστικές

Ως ενδιαφερόμενος προσωπικά έμαθα οτι η σειρά G15 (που με ενδιαφερει) θα έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο (η G10 τον Μαιο) και οτι οι τιμές θα ειναι πολύ ανταγωνιστικές

Χθες μίλησα με Intertech και μου είπαν πως οι G10 θα έρθουν μέσα στον μήνα.