Panasonic LCD-Plasma 2009

Re: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Αυτό που θα ήθελα ειναι μια 46αρα σειρά V αλλά δεν την βγαζουν δυστυχώς
Το ίδιο συμβαίνει και με εμένα , μήπως μάθαμε αν ήλθαν οι 46'G15 ; διότι αν δεν έλθουν καταλήγω και εγώ στην 46'G10

Ρωτάω γιατί ήθελα να δω τι αισθητήρα χρησιμοποιούν που βγάζει μηδενικό μαύρο οτιδήποτε κάτω από 0.04-0.05 ;)

Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν της Eizo που είναι "rebranded" Spyder3 και (αν και με παίδεψε) αναγνωρίστηκε τελικά από το HCFR (σαν Spyder3). Πάντως προχθές που προσπάθησα να μετρήσω μια Α956 μου έβγαλε αρνητικό μαύρο (-0.002) :flipout:

Γενικά οι προσιτοί αισθητήρες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς. Ο spyder2 γενικά θεωρούνταν ο λιγότερο ακριβής αισθητήρας, αλλά ήταν και ο οικονομικότερος.
Η φωτογραφία που έβαλες είναι ισχυρότατη ένδειξη ότι αυτά που βλέπουμε είναι από spyder2, αλλά δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα που βρίσκουμε δεν είναι από αντίστοιχους αισθητήρες. Για παράδειγμα τι αισθητήρα χρησιμοποιεί ο Vincent; Δεν ξέρουμε. Τι χρησιμοποιεί το hitech; Πάλι δεν ξέρουμε. (Αν και σε κάποια άρθρα υπήρχαν αναφορές σε κείμενο για "αράχνη" :flipout:)

Εγώ για παράδειγμα έχω ένα i-display 2 το οποίο θεωρείται ακριβέστερο από το spyder2. Είναι όμως ακριβές; Ίσως όχι... Αν και έχει καλυμπράρισμα για το μαύρο πριν ξεκινήσεις τις μετρήσεις, δεν είμαι σίγουρος ότι στα χαμηλά IRE (<20) είναι ακριβής. Στη 9731, μπορώ να φέρω το ΔΕ στα 10 IRE πολύ χαμηλά (<2) αλλά το μάτι βλέπει μαύρο που πρασινίζει. Οπότε το έφερα με το μάτι, και άφησα το τι λένε οι μετρήσεις.
Οπότε ο δικός μου αισθητήρας μου δίνει την εντύπωση ότι οι οικονομικά προσιτοί δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς.
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε τόσες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα review sites...

Γενικά οι προσιτοί αισθητήρες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς. Ο spyder2 γενικά θεωρούνταν ο λιγότερο ακριβής αισθητήρας, αλλά ήταν και ο οικονομικότερος.
Η φωτογραφία που έβαλες είναι ισχυρότατη ένδειξη ότι αυτά που βλέπουμε είναι από spyder2, αλλά δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα που βρίσκουμε δεν είναι από αντίστοιχους αισθητήρες. Για παράδειγμα τι αισθητήρα χρησιμοποιεί ο Vincent; Δεν ξέρουμε. Τι χρησιμοποιεί το hitech; Πάλι δεν ξέρουμε. (Αν και σε κάποια άρθρα υπήρχαν αναφορές σε κείμενο για "αράχνη" :flipout:)

Για το HiTech δεν ξέρω, αλλά ο Vincent έχει καλό μηχάνημα:

macam.jpg

http://www.macam.com/l200.htm#L203

Εγώ για παράδειγμα έχω ένα i-display 2 το οποίο θεωρείται ακριβέστερο από το spyder2. Είναι όμως ακριβές; Ίσως όχι... Αν και έχει καλυμπράρισμα για το μαύρο πριν ξεκινήσεις τις μετρήσεις, δεν είμαι σίγουρος ότι στα χαμηλά IRE (<20) είναι ακριβής. Στη 9731, μπορώ να φέρω το ΔΕ στα 10 IRE πολύ χαμηλά (<2) αλλά το μάτι βλέπει μαύρο που πρασινίζει. Οπότε το έφερα με το μάτι, και άφησα το τι λένε οι μετρήσεις.
Οπότε ο δικός μου αισθητήρας μου δίνει την εντύπωση ότι οι οικονομικά προσιτοί δεν είναι ιδιαίτερα ακριβείς.
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε τόσες διαφορές ανάμεσα στα διάφορα review sites...

Εννοείται πως με τα "φθηνά" μηχανήματα δεν μπορείς να έχεις την ίδια ακρίβεια στην ανάλυση των RGB όταν η φωτεινότητα είναι πολύ χαμηλά. Αλλά την χαμηλή φωτεινότητα (μέχρι ένα σημείο) την μετράνε με αρκετή ακρίβεια. Αν για παράδειγμα το 10% σου το μετράει στα 2 nits, η τιμή αυτή θα είναι αρκετά ακριβής, αλλά η ανάλυση των RGB που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια δεν θα είναι.

Τελικά οι μαρκετινίστες της Panasonic έκαναν μεγάλη ζημιά, αλλά και ο Τοξότης, απίστευτος... :flipout: :flipout::flipout:

JL_? said:
Πολύ λανθασμένα, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, το τμήμα marketing της Panasonic αποφάσισε, από πέρισυ για την αγορά των ΗΠΑ και από φέτος, για την αγορά της Ευρώπης, να αναφέρει στα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεών της ένα υψηλό νούμερο Hz (480-600) και τον όρο Sub-FieldDrive, σε μια προσπάθεια άκομψου και άστοχου μαρκετινίστικου ανταγωνισμού με τις 100άρες και 200άρες LCD. Tο μόνο που κατάφερε στην τελική, ήταν να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές, όπου ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει από αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και η ίδια η Panasonic δεν έχει δώσει μια ξεκάθαρη εξήγηση για το τι εννοεί με το Sub-FieldDrive και τι πρεσβεύουν τα 480-600 Hz

The good: Superb black-level performance with excellent shadow detail; relatively accurate color in Custom mode after adjustment; great color saturation; properly handles 1080p/24 sources without flicker; uses less power than previous 1080p plasmas; VieraCast provides access to select Internet services; plenty of connectivity with four HDMI and one PC input.

The bad: Expensive; less accurate primary and secondary colors in non-THX modes; somewhat limited picture controls; still less efficient than comparable LCDs.

The bottom line: The high-end Panasonic TC-PV10 series of plasmas delivers the overall best picture quality of any flat-panel HDTV we've tested so far this year.

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/panasonic-tc-p50v10/4505-6482_7-33490589.html

Αξίζει ένα διάβασμα κι ας αφορά το αμερικάνικο μοντέλο, γιατί υπάρχουν επί μέρους συγκρίσεις με Pioneer, G10, 50B650, 52B750, 52Z5500.

Μπορεί κάποιος να τσεκάρει αν οι πανασόνικ κάνουν pass through DD/DTS που δέχονται από HDMI στην ψηφιακή τους έξοδο;

Δηλαδή μια συνδεσμολογία του στυλ: bluray player -> HDMI -> panasonic -> SPDIF -> ενισχυτής είναι εφικτή;

Μπορεί κάποιος να τσεκάρει αν οι πανασόνικ κάνουν pass through DD/DTS που δέχονται από HDMI στην ψηφιακή τους έξοδο;

Δηλαδή μια συνδεσμολογία του στυλ: bluray player -> HDMI -> panasonic -> SPDIF -> ενισχυτής είναι εφικτή;

Χρήστο ακούς ? Αυτό που συζητούσαμε προχθές ... ένας λόγος ακόμα να το τσεκάρεις ;)

Το εχω τσεκαρει και δυστυχως δεν κανει..
Εχω συνδεσει htpc με hdmi απο την οποια δινει ηχο κανονικα αλλα δεν δινει στον onkyo 875 απο την ψηφιακη εξοδο της..Ενοειτε οτι τα καναλια ακουγονται κανονικα απο τον onkyo-bye-

Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Αν και έχω συνδέσει με αναλογική έξοδο ήχου την G10 με τον ενισχυτή, θα δοκιμάσω με το PS3...

....PS3 HDMI OUT > G10 HDMI IN > G10 OPTICAL OUT > ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ OPTICAL IN > ????

Δεν έχω διαβάσει καθόλου το manual της G10, για να δω μήπως θέλει καμιά ρύθμιση για να το περάσει pass through ή αν το κάνει downscale...θυμάμαι πάντως στο αυτοκόλλητο ταμπελάκι ότι είχε ένα λογότυπο με το DTS...

.... θα κάνω κι εγώ μια δοκιμή με το PS3........-bye-

Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

Πολύ καλή η σύγκριση, αλλά για την αγγλική αγορά που η G10Β δεν έχει ρυθμίσεις white balance και gamma.

Στις εκδόσεις Ε (όπως αυτές που έρχονται Ελλάδα) η ψαλίδα μεταξύ G10 και V10 είναι μικρότερη σε ότι αφορά την εικόνα, και αρκετά μεγάλη σε ότι αφορά την τιμή.

H 42V10 στην Αγγλια ξεκιναει απο 1250 λιρες , βαλτε κατω τα κομπιουτερακια να δειτε ποσο κλεβουν οι ντοπιες αντιπροσωπιες...:ADFADF1:

Αν και έχω συνδέσει με αναλογική έξοδο ήχου την G10 με τον ενισχυτή, θα δοκιμάσω με το PS3...

....PS3 HDMI OUT > G10 HDMI IN > G10 OPTICAL OUT > ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ OPTICAL IN > ????

Δεν έχω διαβάσει καθόλου το manual της G10, για να δω μήπως θέλει καμιά ρύθμιση για να το περάσει pass through ή αν το κάνει downscale...θυμάμαι πάντως στο αυτοκόλλητο ταμπελάκι ότι είχε ένα λογότυπο με το DTS...

.... θα κάνω κι εγώ μια δοκιμή με το PS3........-bye-

Δεν δουλεύει pass through το DTS, έκανα την παραπάνω συνδεσμολογία και το κάνει downscaling σε δικάναλο PCM...πιθανόν το DTS που έχει στο αυτοκόλλητο να εννοεί ότι υποστηρίζεται αν....και όταν... και άμα ....και ίσως ....και μπορεί....να εκπέμπψουν με τέτοιο ήχο τα επίγεια ψηφιακά...

...ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι..

Υ.Γ.: Το manual πρέπει να το διαβάσω κάποια στιγμή...:D.....:blush:

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC LCD-PLASMA 2009

H 42V10 στην Αγγλια ξεκιναει απο 1250 λιρες , βαλτε κατω τα κομπιουτερακια να δειτε ποσο κλεβουν οι ντοπιες αντιπροσωπιες...:ADFADF1:

Άστα να πάνε Γιάννη....εδώ είναι :fahne90:....*&^%%6$@#@$

Το DTS υποστηρίζεται για αρχεία βίντεο που διαθέτουν τέτοιο ήχο και αναπαράγονται από την SD card....(η επιλογή SPDIF εμφανίζεται στο μενού 'Ήχος', μόνο όταν επιλέξουμε 'Αναπαραγωγή Βίντεο' από την SD card).

Δεν δουλεύει pass through το DTS, έκανα την παραπάνω συνδεσμολογία και το κάνει downscaling σε δικάναλο PCM...πιθανόν το DTS που έχει στο αυτοκόλλητο να εννοεί ότι υποστηρίζεται αν....και όταν... και άμα ....και ίσως ....και μπορεί....να εκπέμπψουν με τέτοιο ήχο τα επίγεια ψηφιακά...

...ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι..

Υ.Γ.: Το manual πρέπει να το διαβάσω κάποια στιγμή...:D.....:blush:

Τελικά το κάνει κάποια μάρκα; Η 9731 το υποστηρίζει (χωρίς να σημαίνει ότι και τα επόμενα μοντέλα το υποστηρίζουν). Κανονικά έπρεπε να είναι αυτονόητο σε όλες (to passthrough δεν χρειάζεται δικαιώματα). Και νομίζω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να συγχρονιστεί ικανοποιητικά ο ήχος με την εικόνα σε τηλεοράσεις με μεγάλο (> 30) input lag. Στις πανασόνικ και γενικά στις πλάσμα ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά στις LCD μάλλον υπάρχει.
Μήπως να φτιάχναμε ένα thread ανάλογο με του ποιες υποστηρίζουν mpeg4 σε λήψη ψηφιακών καναλιών; (Αν βέβαια βρούμε μοντέλο να το υποστηρίζει σήμερα...)