Panasonic Lumix S9 with Lumix Lab app

Ωραία, αλλά κάτι λείπει εκεί αριστερά - πάνω στον κενό χώρο... ...Λέτε να το φυλάνε για αργότερα στην "SGM95"?

Δεν φτάνει ... Θα παχύνει και θα ψηλώσει όσο αναλογικά ήθελε η Gm1 για να γίνει Gm5 ... Και δεν λέμε και για κάτι τούμπανο σε ανάλυση

Εκτός αν στο επόμενο βάλουν απλά ένα καλώδιο για πρόσθετο καρούμπαλο που είναι μεν πρακτικό αλλά αντίαισθητικό

Μα δεν πάχυνε ούτε ψήλωσε η GM5, ίδια είναι με την GM1 απλώς "κόντυνε¨ η οθόνη κι έγινε μακρόστενη. Εδώ έχει πολύ χώρο για κανονικότατο EVF αφού "ξέχασαν" να βάλουν φλας... ;)

...άσε που πλανάται οσμή GM1 mkII στο ίδιο σώμα - "κάντο όπως με τις S5II - > G9 II"

Μα δεν πάχυνε ούτε ψήλωσε η GM5, ίδια είναι με την GM1 απλώς "κόντυνε¨ η οθόνη κι έγινε μακρόστενη. Εδώ έχει πολύ χώρο για κανονικότατο EVF αφού "ξέχασαν" να βάλουν φλας... ;)

...άσε που πλανάται οσμή GM1 mkII στο ίδιο σώμα - "κάντο όπως με τις S5II - > G9 II"
1716980396094.jpeg

Ελάχιστα συνέβη και ψήλωσε και πάχυνε , επισης γνώμη μου είναι αν προστεθεί EVF την οθόνη δεν την μικραίνεις με την καμία, απλά βάζεις το πιο στοιχειώδη EVF για κάδρο σε έντονη ηλιοφάνεια

Μηχανή χωρίς evf, ειναι σαν κινητό…. Δεν έχει νόημα, για μας τουλάχιστον.
Eτσι ακριβώς, το σκόπευτρο είναι ίσως για μένα ο βασικός λόγος που έχω ακόμα μηχανή, αν το αφαιρέσεις, κρατάω και μόνο το κινητό που έχει και καλύτερη/μεγαλύτερη οθόνη από οποιαδήποτε μηχανή εκει έξω.

Χμμ... Στην πραγματικότητα αυτό που έχουν μετρήσει είναι η GM1 χωρίς τις ροδέλες πάνω, ενώ στην GM5 έχουν μετρήσει από την μεριά που βρίσκεται το EVF. Το οποίο είναι σωστό μεν αλλά η διαφορά είναι μικρότερη, περί τα 3-4 χιλιοστά. Στο πάχος δεν υπάρχει διαφορά στο σώμα, παρά μόνο η προεξοχή προς τα πίσω του EVF, γι αυτό πατάνε στο ίδιο γκριπ. Η S9 βέβαια είναι αρκετά μεγαλύτερη, οπότε χώρος υπάρχει, για διάθεση δεν ξέρω...

screenshot_126.jpg

Μηχανή χωρίς evf, ειναι σαν κινητό…. Δεν έχει νόημα, για μας τουλάχιστον.
Εμείς ειμαστε η μειονότητα της μειονότητας , δεν υπάρχουμε στο χάρτη ειδικά στο τι θελουμε να συνδιάζει ένα σώμα

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει το συγκεκριμένο κοινό εκεί έξω για αυτό το project. Σύμφωνα με την Panasonic υπάρχει.

Οι προχωρημένοι creators, v-bloggers έχουν επίσης απαιτήσεις όπως είσοδο ακουστικών, μεγαλύτερο χρόνο εγγραφής κλπ. οπότε και αυτούς δεν τους καλύπτει.

Αρα μιλάμε για πολύ συγκεκριμένο target group ενθουσιώδεις ερασιτέχνες creators που θέλουν κάτι πιο απλό αλλά φοβερά ποιοτικό σε αυτό που παράγει σε σχέση με το κινητό τους ή κάποια άλλη μικρή μηχανή , δεν ξέρουν καν τι είναι το σκόπευτρο , κάνουν μικρά κλιπάκια και παίζουν μετά με τα φιλτρα πριν τα ανεβάσουν στα social

Δημήτρη το οτι είναι άδεια η αριστερή πάνω πλευρά δεν σημαίνει οτι από μέσα υπάρχει αρκετός χώρος. Αν υπηρχε δυνατότητα να βάλουν το μικρό σκόπευτρο της GX9 στην S9 χωρίς να την μεγαλώσουν λες να μην το προτιμούσαν για να γίνει η μηχανή overal πιο ορεκτική σε πολύ περισσότερο κόσμο ?

Τιμή και πιθανόν ένα "ενοχλητικό" στοιχείο για το κοινό που απευθύνεται, θα δείξει η πορεία της...

Η τιμή έτσι κιαλλιως είναι τσιμπημένη αλλά οτιδηποτε μικρό ακόμα και μτχ. ανεβαίνει αυτό τον καιρό σε τιμή

Πάντως επειδή γίνονται πολλές προσφορές από Panasonic σύντομα μετά τις προπαραγγελίες η τιμή εισοδου στην αγορά σε ένα τρίμηνο πιστευω θα παγιωθεί κάτω από το 1.5 χιλιάρικο και όταν βγει και ο,δεύτερος κιτ το Σεπτέμβρη θα είναι το πακέτο πιο εύπεπτο τιμολογιακά

Εμένα πάντως αυτή η μηχανή πέραν του κοινού που (πιστεύει η panasonic ότι) απευθείνεται, μου φαίνεται ΚΑΙ σαν μια προσπάθεια της εταιρείας να "μαζέψει στο μαντρί" τους πελάτες της από το m4/3, αλλά από τις πρώτες αντιδράσεις δεν το πολυβλέπω. Ενδεικτικό είναι ότι οι τιμές των αξιόλογων μεταχειρισμένων ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τις τιμές που είχαν όταν λανσαρίστικαν...

θα συμφωνήσω στο θέμα evf
Ο σημαντικοτερος λόγος να έχω φωτογραφική !

Last edited by a moderator:
Εμένα πάντως αυτή η μηχανή πέραν του κοινού που (πιστεύει η panasonic ότι) απευθείνεται, μου φαίνεται ΚΑΙ σαν μια προσπάθεια της εταιρείας να "μαζέψει στο μαντρί" τους πελάτες της από το m4/3, αλλά από τις πρώτες αντιδράσεις δεν το πολυβλέπω. Ενδεικτικό είναι ότι οι τιμές των αξιόλογων μεταχειρισμένων ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τις τιμές που είχαν όταν λανσαρίστικαν...

Εμενα μου φαινεται σαν να παραδεχεται οτι το FF παλι δεν θα εχει αντιπαλο......και κανει οτι μπορει για να προτεινει και μια εναλλακτικη στους crop χρηστες .

Είναι σίγουρο οτι παει να ψαρέψει και κόσμο από το πελατειακό της κοινό στο m43 που αποζητούσε μια ποιοτική GM1 ή κάποιον κάτοχο Olympus Pen (χωρίς σκόπευτρο). Θα υπάρχει νεανικό κοινό που προτιμά ως αναβάθμιση εφοσον θα έχει επιλογή μια ομορφη Pen (LUMIX S9) με FF αισθητήρα πάρα μια μηχανή OMD με EVF και m43 αισθητήρα. Ειδικά αν του προσφέρει επιλογές έτοιμων jpeg και γρήγορο upload

Αυτο θα φανεί καλυτερα με τους φακούς που θα προσφέρει για την σειρά S9 (εκτός των 2 που έχουν ανακοινωθεί) και τον μελλοντικό αντικαταστάτη της , θα παίξουν μεγάλο ρόλο το μέγεθος και η τιμή τους, ολα μετρούν για να κλειδώσει ως project το κοινό που θα την προτιμήσει συν τω χρονω που είναι βέβαιο οτι η τιμή της θα χαμηλώσει.

θα συμφωνήσω στο θέμα evf
Ο σημαντικοτερος λόγος να έχω φωτογραφική !

οχι για την μεγαλη μαζα που θελει απλα να βλεπει μια οθονη σε μια προεκταση του κινητου τους.

τωρα αν εχει και εναν φακο μπροστα και τους πεισει και να σκασουν και οσα κανει ......ειναι αλλο θεμα .

Εγω την βλεπω για άπατη να πηγαινει....

Lumix Live όπου ο Sean Robinson απαντά σε διαφορες ερωτήσεις για την S9

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

οχι για την μεγαλη μαζα που θελει απλα να βλεπει μια οθονη σε μια προεκταση του κινητου τους.

τωρα αν εχει και εναν φακο μπροστα και τους πεισει και να σκασουν και οσα κανει ......ειναι αλλο θεμα .

Εγω την βλεπω για άπατη να πηγαινει....
Όχι μόνο άπατη

Αλλά και ‘’απάτη’’ καθώς πιάστηκε να χρησιμοποιεί φωτογραφίες τραβηγμενες με άλλον εξοπλισμό για το προμο της

Για κάποιο λόγο διαγράφτηκε ο σύνδεσμος
Που είχα στο προηγούμενο ποστ
Αν κανω κάποιο λάθος παρακαλώ να με ενημερώσετε , Ευχαριστω

Attachments

• IMG_7695.jpeg
    IMG_7695.jpeg
    696.8 KB · Views: 5
Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Όχι μόνο άπατη

Αλλά και ‘’απάτη’’ καθώς πιάστηκε να χρησιμοποιεί φωτογραφίες τραβηγμενες με άλλον εξοπλισμό για το προμο της

Αν εχει συμβει κατι τετοιο θα φανει συντομα οταν βγει στα ραφια .

Ισως το λογισμικο της να μην ειναι ακομα ετοιμο οποτε θα ενιωθαν οτι πυροβολουν τα ποδια τους αν ειχαν καποιο μειονεκτημα. Θα δειξει συντομα .

• Like
Reactions: Giorgios