Panasonic Lumix S9 review: very compact creator | Stuff
Stuff VerdictAbout as small as full-frame compacts with swappable lenses get. The Panasonic Lumix S9 takes gorgeous photos and is a capable video camera,

Μου αρεσει πολυ το μεγεθος της αλλα με απασχολει ενα πραγμα κυριως. Με τι φακο θα την χρησοποιει κανεις ; Σκοπευει η πανασονικ να δωσει μικρους φακους στα 28,35,50,85mm ? Θα με ενδιεφερε κυριως με εναν 28mm αλλα κατι μου λεει οτι η μηχανη θα πορευτει με τους υπαρχοντες φακους που καταργουν και το νοημα μιας τετοιας μηχανης χωρις σκοπευτρο και χωρις ιδανικο κρατημα. Οπως και να χει μακαρι να παει καλα μπας καο ξεφυγουμε απο τις γουρουνομιρορλες που εχουν ογκο και βαρος σαν dslr
Μου αρεσει πολυ το μεγεθος της αλλα με απασχολει ενα πραγμα κυριως. Με τι φακο θα την χρησοποιει κανεις ;
Για αρχή οι δυο pancake της εταιρίας , με την προπαραγγελια δίνουν free Αμερική (Ευρώπη δεν ξέρω) τον χειροκίνητο LUMIX 26mm/8 που έχει μέγεθος καπακίου και από Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει και ένας LUMIX 18-40mm/4.5-6 (έχω βαλει φωτό) .Μου αρεσει πολυ το μεγεθος της αλλα με απασχολει ενα πραγμα κυριως. Με τι φακο θα την χρησοποιει κανεις ; Σκοπευει η πανασονικ να δωσει μικρους φακους στα 28,35,50,85mm ? Θα με ενδιεφερε κυριως με εναν 28mm αλλα κατι μου λεει οτι η μηχανη θα πορευτει με τους υπαρχοντες φακους που καταργουν και το νοημα μιας τετοιας μηχανης χωρις σκοπευτρο και χωρις ιδανικο κρατημα. Οπως και να χει μακαρι να παει καλα μπας καο ξεφυγουμε απο τις γουρουνομιρορλες που εχουν ογκο και βαρος σαν dslr
Παρόλα αυτά η έλλειψη EVF είναι ζόρικη. Το βλέπω καθημερινά με την Ζ30 που χρησιμοποιώ για πιο casual και προσωπική χρήση. Το EVF χρειάζεται. Ακόμη και αν χρειαζόταν να στριμώξουν ένα χαμηλότερης οπτικής απόδοσης. Υπάρχουν στιγμές που πίσω στην οθόνη πλάτης δεν φαίνεται τίποτα απο την έντονη ηλιοφάνεια.
δεν ειναι στοχευμενη η μηχανη για εμας τους παραδοσιακους φωτογραφους και βιντεοληπτες . Ειναι πολυ ξεκαθαρο project . Απευθυνεται σε αυτους που δεν κανουν χρηση EVF και θελουν καλυτερη ακομη ποιοτητα απο το κινητο τους για να ανεβαζουν υλικο στο διαδικτυο.Θα ηταν πολυ ενδιαφερον ενας leica 28mm 2.8-3.5 μικρος και αψογος οπτικα. Δεν νομιζω ομως να προκυψει κατι τετοιο. Εδω ουτε η σιγμα δεν δινει 28mm. Η μηχανη ειναι σιγουρα ενδοαφερουσα αλλα 1 viewfinder μπορουσαν να το βαλουν, δεν επεχει και τοσο πολυ το μεγεθος απο α7c. Και φακοι σιγουρα, αν θελει να δει καποιος το συστημα επενδυτικα. Εγω δεν θα επαιρνα μηχανη χωρις να εχει απο την μαμα εταιρια φακους πραιμ μικρους, που να δειχνουν οτι υπηρχε σκεψη πισω τους ωστε να δεσουν αψογα με το σωμα. Επισης φακοι με σχεδιασμο 20ετιας( πχ κατι Voihtländer σε αλλα συστηματα) που απλα αναμασιεται το σχεδιο σε νεο φακο δεν μου λενε κατι. Αν υποτιθεται οι φακοι ειναι πιο επενδυση απο το σωμα πρεπει να ανταποκρινονται και στην s10 και s11..
Εχεις δικιο σε μεγαλο βαθμο, βεβαια με αυτο το μεγεθος και την ιστορια σε σωματα τυπου gx85 gx9 κλπ δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν σκεφτηκαν μια πιθανη χρηση street. Μακαρι βεβαια να παει καλα σαν προτζεκτ ωστε να δουμε και φακους. Επιασα πριν κανενα μηνα τον 28mm leica sl φακο και εκτος του οτι ειναι μεγαλος βαρυς και ακριβος ηταν πραγματικα οτι καλυτερο σε 28mm εχω δοκιμασει σε autofocus φακο.
Ενα απο τα πιο αναλυτικα review , γυρω στην 1 ωρα και εχει χωριστει σε τμηματα με τιτλο.
Περιεχει τεστ Ibis, και συγκριτικο του ακομα και με την ηλεκτρονικη υποβοηθηση και τη διορθωση γεωμετρίας με την S5II, A7CR , τεστ υπρθερμανσης , εξηγει τη νεα λειτουργια Crop & Hybrid Zoom που μπορει να χρησιμοποιηθει και σε φωτο και βιντεο κ.α.
Διπλα στην S5II φαινεται η διαφορά στο μεγεθος
δεν ειναι στοχευμενη η μηχανη για εμας τους παραδοσιακους φωτογραφους και βιντεοληπτες . Ειναι πολυ ξεκαθαρο project . Απευθυνεται σε αυτους που δεν κανουν χρηση EVF και θελουν καλυτερη ακομη ποιοτητα απο το κινητο τους για να ανεβαζουν υλικο στο διαδικτυο.
Μαζι με την S5II και νομιζω και την νεα SL3 ειναι επισης οι μονες FF μηχανες της αγοράς που δινουν στο χερι High Rsolution αρχείο 96Mpx. Δεν αποκλειεται αν παει καλα να βγει και ενδιαμεσο μοντελο στο μελλον S7 μεταξυ της S5 και S9 που να εχει και EVF
Προφανως και δεν τους ενδιαφερει να παρουσιασουν φακους με σχεδιασμο 20ετιας , απλα αυτοι υπαρχουν ηδη διαθεσιμοι απο την Sigma και ταιριαζει το μεγεθος τους γιαυτο αναφερθηκαν. Λογικο ειναι αφου βγει το σωμα να ακολουθησουν και φακοι αλλά πάλι αυτοι θα εξυπηρετουν αυτους για τους οποιους απαευθυνεται το project.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.