Panasonic LX-3

Νίκο πολύ καλές οι φωτογραφίες σου.

Έπαθα όμως σοκ με τις δυνατότητες φωτογράφησης με την LX3 μέσα στην εκκλησία. Η δυνατότητα να πλησιάσει κανείς με μια τόσο μικρή κάμερα το τέμπλο είναι μοναδική.

Καλησπέρα.
Καινούριος χρήστης του forum,:Banane0: και κάτοχος της Lx3 από χτες.
Αντιμετωπίζω 2 προβλήματα με την μηχανή, τα οποία μάλλον απαιτούν την αλλαγή της. Το πρώτο είναι, πως μερικές φορές μου βγάζει ένα μήνυμα στην οθόνη, που λέει να την κλείσω και να την ξανανοίξω. Και μόνο αν το κάνω αυτό αρχίζει πάλι να λειτουργεί κανονικά. Επίσης αραιά και που, μου βγάζει το μήνυμα Ο.I.S system error, το οποίο από ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει με τον σταθεροποιητή.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάποιο από αυτά τα προβλήματα με την Lx3?

κάνε ένα reset μπας και στρώσει.. κρίμα να πέσεις σε ελλατωματικό αλλά είμαι σίγουρος θα στην αλλάξουν με μια ολοφρεσκη.
Δοκίμασε και βγάλε την SD?

Last edited:
Δοκίμασα το reset, και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα από τα 2. Θα το ψάξω περισσότερο :)

πάντως διαβάζοντας συγκρίσεις μεταξύ της LX3 και fuji F30-31 βλέπουν καλύτερα Iso στην fuji. Οι πανασονικ δεν μας έχουν συνηθίσει σε καλη συμπεριφορά στα ψηλά iso.

Κι όμως, η LX3 δείχνει εξαιρετική. Ξεφεύγει εντελώς από την τυπική συμπεριφορά μιας Panasonic. Και η προσέγγιση στον θόρυβο στα ψηλά δίνει πάρα πολύ ωραία αποτελέσματα. Ίσως όχι τόσο απαλά, αλλά το σημαντικό είναι ότι διατηρεί πολύ καλά τη λεπτομέρεια και την χρωματική πληροφορία. Νομίζω πως είναι από τις καλύτερες επιδόσεις που έχω δει σε κόμπακτ. Και μην ξεχνάμε, η FD31 έχει έναν φακό από 1 έως 1 1/2 στοπ πιο αργό, ημιευρυγώνιο και δίχως σταθεροποίηση. Εν ολίγοις, σε νυχτερινά μένει (πολύ) ξωπίσω.

Καλησπερα απο Οσλο! Επειδη προχθες, "παρεδωσε πνευμα" η Ixus 75 μου, αποφασισα να κανω την υπερβαση και αγορασα την ασημενια LX-3 για να μην "καψω" το ταξιδι μου (την βρηκα εδω στα 390 Ευρω). Απλα, να πω οτι εχω παθει πλακα με τον φωτεινο και ευρυγωνιο φακο της! Αν και ασχολουμαι ελαχιστα με την φωτογραφια, εμεινα πολυ εντυπωσιασμενος με την Lumix και ηδη "φορτωνω" πολυ υλικο για την πατριδα!
Καλα Χριστουγεννα σε ολους..

Καλορίζικη και καλές λήψεις.
Η μηχανή είναι εξαιρετική, και ανυπομονώ και εγώ να λύσω τον πρόβλημα με την δικιά μου για να μπορέσω να την ευχαριστηθώ :)

Ευχαριστω-ευχιμαι καλα ξεμπερδεματα!

Ιδου και μερικες φωτο χωρις φλας που τραβηξα χωρις τριποδο για τεστ με αυτοματα settings (iA mode):

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Oslo 109.jpg
    Oslo 109.jpg
    61.3 KB · Views: 223
  • Oslo 050.jpg
    Oslo 050.jpg
    79.2 KB · Views: 220
  • Oslo 036.jpg
    Oslo 036.jpg
    137.8 KB · Views: 221
  • Oslo 029.jpg
    Oslo 029.jpg
    110.6 KB · Views: 223
  • Oslo 053.jpg
    Oslo 053.jpg
    91.4 KB · Views: 219
και 3 νυκτερινες απο την LX3. Ολες ειναι με προτεραιοτητα διαφραγματος, το inteligent exposure στο normal.

στην εκκλησια το white balance ειναι στον λαμπτηρα ενω στο νυκτερινο κεντρο ειναι στο auto.

Oι 2 πρωτες στα 400 ισο και η τριτη στα 800.

Μεχρι τα 400 ισο σε δυσκολο φωτισμο μπορει (οχι παντα) να βγει καλο αρχειο. Στα 800 ομως οι πιθανοτητες να βγαλεις καθαρο αρχειο ειναι ελαχιστες. Αυτα φαινονται απο τα crop και οχι τοσο απο τα ολοκληρα δειγματα οπως εδω.

το μονο που εχω κανει ειναι να αυξησω ελαφρως το definition.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• P1000422 - Version 2.jpg
    P1000422 - Version 2.jpg
    151.5 KB · Views: 185
  • P1000489.jpg
    P1000489.jpg
    79.1 KB · Views: 185
  • P1000396 - Version 2.jpg
    P1000396 - Version 2.jpg
    82.7 KB · Views: 185
εύχομαι για τον νέο χρόνο, οι εταιρείες να βάλουν μυαλό και να δώσουν στον κοσμάκη καλές κόμπακτ, με λίγα μεγκαπίξελς και φωτεινούς φακούς.

μπήκα και εγώ στη διαδικασία αγοράς μιας lx-3, καθώς έψαχνα εδώ και καιρό φορητότητα "τσέπης" + ευρυγώνιο + αξιοπρεπή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού...

δεν έχω τραβήξει παρά καμιά 10αριά δείγματα, τα οποία όμως με ιντριγκάρισαν να μπω σε μια διαδικασία σύγκρισης της lx-3 με τον συνδυασμό Canon 40D + EF 17-40L σε δύσκολες συνθήκες (χαμηλός φωτισμός χωρίς τρίποδο)...και πολύ φοβάμαι ότι τα υψηλά iso της canon δεν θα την σώσουν :)

Αποτελέσματα (αν ενδιαφέρουν) προσεχώς!

Συμπέρασμα: δεν πιστεύω ότι έχουμε ανακαλύψει τον φονέα γιγάντων, αλλά έχω την αίσθηση ότι υπό συνθήκες η lx-3 μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικό εργαλείο...gadgetάκι πάντως δεν είναι

Τα 1600 της 40D είναι σαφώς καλύτερα από τα 400 της LX3, αλλά οι ευρυγώνιοί της ούτε τόσο γρήγοροι είναι, ούτε σταθεροποίηση έχουν.

Βέβαια από ημιευρυγώνια εστιακά μήκη, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές από 2.8 ή και ταχύτερες, τα πράγματα αλλάζουν.