Panasonic LX-3

Αυτό που παρατήρησα πάντως είναι πως ακόμα και στο iso 3200 , αν κάποιος τραβάει σε raw, προσέξει την έκθεση, και κάνει και κάποιο προσεκτικό noise reduction, με κάποιο απο τα δημοφιλή plugins του photoshop, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά για compact μηχανή.
Σαφώς και θα υπάρχουν ατέλιες στο 100% view, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο.

εγω αυτο που μπορω να πω ειναι οτι προκειται για μια πολυ αξιολογη μηχανη που μου δινει πολυ περισσοτερες ευκαιριες απο οτι η d300 (λογω φορητοτητας, manual ρυθμισεων, κ ευρυγωνιου φωτεινου φακου) να συνθετω καθημερινα εικονες (την εχω παντα στην τσαντα). Στο τραμ, στο δρομο, το φαγητο στο εστιατοριο, παντου και τα παντα.

Και αυτο για μενα ειναι το μεγαλο κερδος. Να εχεις την δυνατοτητα να αποτυπωσεις τα παντα γνωριζοντας οτι το αποτελεσμα δεν θα σε προδωσει.

Αλλα θα πρεπει να συμφωνησω και με τον Τασο. Τα 400 της δεν ξερω αν ειναι χειροτερα απο τα 1600 της 40d αλλα η αισθηση μου με την LX3 ειναι οτι καλο ειναι να μενουμε μεχρι τα 400 για σωστα αποτελεσματα και τα 800 πρεπει να ειναι το τελευταιο μας καταφυγιο. Εγω προσωπικα το auto iso το εχω κλειδωσει στα 800.

menu, rec, 2η σελιδα, ISO LIMIT SET και εκει επιλεγεις που θες να το κλειδωσεις ετσι ωστε να μην ανεβαινει παραπανω.

Thanks Νick, μου το είχε απενεργοποιημένο γιατί είχα μανουαλ τα 200. Μολις έβαλα τα ISO στο Auto, τότε μόνο με άφησε να βάλω ΜΑΧ 800.

Έχει πολύ πραμα να ασχοληθείς μαζί της και το μάνουαλ μεγάλο :)

εγω αυτο που μπορω να πω ειναι οτι προκειται για μια πολυ αξιολογη μηχανη που μου δινει πολυ περισσοτερες ευκαιριες απο οτι η d300 (λογω φορητοτητας, manual ρυθμισεων, κ ευρυγωνιου φωτεινου φακου) να συνθετω καθημερινα εικονες (την εχω παντα στην τσαντα). Στο τραμ, στο δρομο, το φαγητο στο εστιατοριο, παντου και τα παντα.

Και αυτο για μενα ειναι το μεγαλο κερδος. Να εχεις την δυνατοτητα να αποτυπωσεις τα παντα γνωριζοντας οτι το αποτελεσμα δεν θα σε προδωσει.

δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα!

ΥΣ πράγματι το ISO400 της lx3 είναι περίπου στα επίπεδα του ISO1600 της κάνον... και το wb με το παλιό firmware έχει πρόβλημα!

για όποιον φίλο μπορεί να ενδιαφέρεται, παραθέτω* δυο handheld jpeg δείγματα, με όλα τα settings στο auto:

canon 40D + EF 17-40L (iso1600)

και panasonic (iso400, firmware 1.1),

[πείραξα μόνο τα levels της lx3 στο picasa, για να τις φέρω στα ίσια]

Κατά τη γνώμη μου, η μικρή δεν τα πάει καθόλου άσχημα, δεδομένου ότι κόστισε σχεδόν το 1/4 του ανταγωνιστή της... το autofocus για τα γούστα μου είναι αργό, μου λείπει το οπτικό σκόπευτρο...αλλά χωράει στην τσέπη!

καλή πρωτοχρονιά σε όλους!

*δυο πρόχειρες λήψεις είναι, όχι τεστ :)

καλή προσπάθεια της πανασονικ, με φωτεινό φακό, αλλά δεν θα πάρω, ευχαριστώ. Θα περιμένω τον νεο αισθητήρα της FUJI.

πως συμπεριφέρεται η μηχανή στην ταχύτητα λήψης?
Δηλαδή ισχύει το γνωστό των compact, άλλο θέλεις να πάρεις και άλλο σου βγαίνει ? (χρονικά)

Λίγο πολύ ναι, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι SONY/PANASONIC έχουν σε πραγματικές συνθήκες πιο γρήγορα συστήματα AF σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες.

μα δεν μιλάω γιά το autofocus Βλάση, μιλάω ΜΕΤΑ το autofocus.
Που είναι ο χρόνος μέχρι να αποδεσμευτεί το ccd από την preview λειτουργία και να πάει στην λήψη.

Τυπική περίπτωση έχεις ήδη εστιάσει και παίρνεις τον παίκτη τη στιγμή που καρφώνει μέσα στο φιλέ.
όταν βλέπεις τι πήρες, βλέπεις μετά λύπης ότι έχεις πάρει τον παίκτη που φεύγει από το καλάθι και πανηγυρίζει....

Αν τις έχεις σε ριπή, όλο και κάτι θα πάρεις. Φυσικά σαν ρεφλέξ δεν είναι καμιά.

Ίσως θα σε βολέψει η νέα CASIO που δίνει 40 καρέ το δευτ. Άρα πατάς το κλείστρο από πριν και μετά διαλέγεις καρέ.

Πηγαινοντας σημερα σε επισκεψη (προς Λαγονησι) επεσα σε ηλιοβασιλεμα με απιθανα χρωματα. Εννοειται η panasonic ηταν μαζι μου οποτε παρκαρα καπου στην ακρη, εβαλα vibrant (film mode) aperture priority, τη στριφογυριζα να βρω γωνιες και αντανακλασεις και ιδου μερικες. Στο aperture πειραξα μονο το definition.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Με ενοχλει ο θαμνος βεβαια σε ολες αλλα δεν ειχα χρονο να βρω αλλη θεση.

Attachments

• P1000535 - Version 2.jpg
    P1000535 - Version 2.jpg
    76.2 KB · Views: 163
  • P1000529 - Version 3.jpg
    P1000529 - Version 3.jpg
    90.5 KB · Views: 163
  • P1000527 - Version 2.jpg
    P1000527 - Version 2.jpg
    84.6 KB · Views: 160
Πηγαινοντας σημερα σε επισκεψη (προς Λαγονησι) επεσα σε ηλιοβασιλεμα με απιθανα χρωματα. Εννοειται η panasonic ηταν μαζι μου οποτε παρκαρα καπου στην ακρη, εβαλα vibrant (film mode) aperture priority, τη στριφογυριζα να βρω γωνιες και αντανακλασεις και ιδου μερικες. Στο aperture πειραξα μονο το definition.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Με ενοχλει ο θαμνος βεβαια σε ολες αλλα δεν ειχα χρονο να βρω αλλη θεση.

Απλά υπέροχες. Μπράβο και για τις τολμηρές συνθέσεις.

Eλάτε, ας το παραδεχτούμε... Η μηχανή είναι πανεμορφη για 2 λόγους. Πρώτον γιατι είναι... πανέμορφη, και δεύτερον γιατι έχει αυτό το retro look που θυμούμαστε όλοι από παιδιά... Κάπου είδα κυκλοφορεί και δερμάτινη θήκη που ενισχύει το look αυτό, αλλά είναι ακριβή...

όπως τα λές BIOS :)
Και αυτή την δερμάτινη θηκη της πήρα, 25 στο κέντρο προσφορά :)

Θα βάλω φώτος σύντομα

όπως τα λές BIOS :)
Και αυτή την δερμάτινη θηκη της πήρα, 25 στο κέντρο προσφορά :)

Θα βάλω φώτος σύντομα

Της θήκης ή της μηχανής? χεχε...

Nilo πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Να πείς στην Jeep να τις πάρουν για την προώθηση του Wrangler... Ελπίζω μόνο να μην είναι το 5πορτο έτσι? Σαν το προηγούμενο μου φαίνεται!