Panasonic LX-3

Κι εγώ αυτό θα έλεγα. Όχι μόνον στην Jeep αλλά και στην panasonic αν βγάζει ημερολόγιο με φωτογραφίες από ερασιτέχνες. Σίγουρα θα πάρεις ένα μήνα.

χα χα χα!

παντως, και το εχω ξαναπει, αν εχεις διαθεση να πειραματιστεις στην συνθεση, οι μικρες σου δινουν απλοχερα αυτην την δυνατοτητα, και ειδικως η panasonic που ξερεις οτι και το αποτελεσμα θα ειναι αξιολογο. Και να φανταστεις οτι το ατου της (εκτος απο τον φακο) δηλ. το raw δεν το εχω αξιοποιησει ακομα.

Η αληθεια βεβαια ειναι οτι και εγω τελευταια "κοιταω" λιγο διαφορετικα.

Alex το 3πορτο ειναι. Το 5πορτο ειναι ωραιο κι αυτο αλλα το μικρο τραβαει καλυτερα.

Η μια απο τις δύο δερμάτινες θήκες που βγάζει η Pany για την LX3.
Το καλό είναι οτι αποτελείται απο 2 δερμάτινα κομμάτια, την βάση που βιδώνει στην θέση του τρίποδου (αλλά η βίδα είναι κούφια οπότε μπαίνει σε τρίποδο άνετα μετά). Είναι καταπληκτική δουλειά (στο χέρι νομίζω) με πολύ ωραίες ραφές και καμπύλες που αγκαλιάζουν τέλεια το σώμα, ενώ το 2ο κομμάτι είναι το κάλυμμα.

Φυσικά μπορείς -αν την έχεις στον λαιμό περασμένη- το πάνω κάλυμμα να μην το φοράς αφού με την βάση της την έχεις προστατευμένη απο χτυπήματα και γρατζουνιές.

Όταν έχεις το κάλυμμα, είναι ever-ready, με ένα κουμπί-μαγνητάκι που έχει το τραβάς, πέφτει πίσω το κάλυμμα και τραβάς γρήγορα και άνετα.

Πρόσοψη

Βάση

Θήκη

Ανοιχτή με κάλυμμα

Για δειτε μια LX-3 φωτο απο το εσωτερικο ενος παραδοσιακου Νορβηγικου σπιτιου (απο τα πολλα που υπαρχουν σε ενα υπαιθριο μουσειο στο Οσλο):

attachment.php

Attachments

• Oslo (122).jpg
    Oslo (122).jpg
    58.3 KB · Views: 156
Σορρυ για το οφ-τόπικ, αλλά πως και έχεις πάρεις σβάρνα όλες τις Σκανδιναβικίες φίλε Τάκη?

Εντυπωσιακο το αποτελεσμα Τακη.!!!

Δωσε στοιχεια (αν εχεις). Φωτομετρηση multi meter? την πηρες με καποιο απο τα P, Α, M ή με καποιο mode απο τις ετοιμες σκηνες?

@Sokos: Aπο που πηρες την θηκη αν επιτερεπεται? Ειναι οντως πολυ ωραια.

Last edited:
photoagora αλλά νομιζω μία τελευταια ήταν, πάρε έναν τηλεφωνάκι και ρώτα τον Νικόλα στην Photoagora, για 25 ήταν σουπερ bargain, όταν στο Internet παίζει απο 85+

Απάντηση: Re: Panasonic LX-3

Εντυπωσιακο το αποτελεσμα Τακη.!!!

Δωσε στοιχεια (αν εχεις). Φωτομετρηση multi meter? την πηρες με καποιο απο τα P, Α, M ή με καποιο mode απο τις ετοιμες σκηνες?

@Sokos: Aπο που πηρες την θηκη αν επιτερεπεται? Ειναι οντως πολυ ωραια.

Παιδια, την μηχανη την ειχα μια μερα και απλα εβαλα το Program mode και τραβηξα την φωτο χωρις τριποδο!
Καθαρα θεμα τυχης υποθετω...

Απάντηση: Re: Panasonic LX-3

Σορρυ για το οφ-τόπικ, αλλά πως και έχεις πάρεις σβάρνα όλες τις Σκανδιναβικίες φίλε Τάκη?

Μπα, πρωτη φορα πηγα Σκανδιναβια, τωρα τα Χριστουγεννα στο Οσλο...
Πολυ ωραια ειναι, ειδικα το καλοκαιρι (οπως μου ειπαν).

καλα το καλοκαίρι δεν παίζεται, ονειρο μου να κάνω roadtrip εκεί με μοτοσυκλέτα.

Κάνε μια δοκιμή μιας και είσαι εκει πάνω τώρα, τράβα να δούμε πόσο ωραίες βγάζει τις Νορβηγίδες η LX3. Για την επιστήμη, έτσι για να διαπιστώσουμε αν όντως είναι τόσο όμορφες και αν κάνει παραμόρφωση ο φακός :)

Χεχε, δυστυχως επεστρεψα, αλλα εχω υλικο (οχι ομως απο Νοργηγιδες διοτι παραμονευει η παντοφλα)! :D

φαντασου ποσο θα κανει το ιδιο να γραφει leica
Το βρηκα.!http://www.opticsplanet.net/leica-d-lux-4-brilliant-viewfinder-for-camera-18696.html

νταξει δεν ειναι ακριβως το ιδιο.
opticsplanet_2034_334066557
$346.99
panasonic_dmw-vf1_d.jpg
284.99

Eίναι οπτικό σκόπευτρο. Αν είναι ζουμ, η τιμή δικαιολογείται (υπόψιν ότι μιλούμε για παραγωγή σε μικρό αριθμό, άρα κόστος αυξημένο).

δεν εχει ζουμ βεβαια αλλα εχει λεντ.....

Leica D-Lux 4 Brilliant Viewfinder - 18696

was £287.45
£249.95 inc vat

This high-aperture, black, attachable viewfinder with a 24-mm LED display can be mounted on the flash shoe without utilizing any electrical power. As a result, the camera can be used with outstanding success even in extreme light situations.

Features:

- Color: Black
- 24mm Display

*Note: Camera is not included."
http://www.purelygadgets.co.uk/prodinfo.php?prodid=27203&start=0&thislist=3~177~1304

τι ακριβώς κάνει όμως? απλό σκοπευτρό είναι?
δείχνει πληροφορίες μέσα όπως όταν βλέπεις στο σκόπευτρο μιας dSLR?

Τι λεντ βρε παιδιά. Απλό οπτικό σκόπευτρο είναι. Σίγουρα καλής ποιότητας, δεν λέω, φαίνεται και στην τιμή.

Φαντάζομαι πως μπορεί να προσαρμοστεί και να κάνει δουλειά οποιοδήποτε σκόπευτρο 24mm (αντίστοιχο εστιακό μήκος φιλμ 35mm) από τηλεμετρική.