Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Ακριβως γιαυτο δηλαδή την υψηλή τιμη της θα ηθελα να δώ ενα συγκριτικό με την Χ100s που παρότι ειναι ακριβότερη, εχει σταθερό φακο και εχει και μεγαλύτερο αιςθητηρα, αν η μικρότερη (σε αιςθητηρα, μέγεθος) LX 100 την καλύπτει έστω και 70-80% σε ποιότητα Raw (δεν λέω JPEG γιατι εκεί η Fuji θα ειναι σιγουρα πολυ καλύτερη), θα εχει σιγουρα μερίδιο αγοράς και απο εκείνη την κατηγορία.
Μην ξεχνάμε οτι η φιλοσοφία της και το στήσιμο της μηχανής με τα κουμπιά της δεν ειναι για τον οποιοδήποτε φωτογράφο αλλα για τον προχωρημένο που δεν ασχολείται με αυτόματα προγράμματα, εχει δηλαδή ανάλογη φιλοσοφία με αυτη της σειράς Χ100.
Τελος στην οποιαδήποτε συγκριςη με αλλες μηχανές ανάλογης τιμής ή δυνατοτητων π.χ. Rx100III μην ξεχνάτε το κερασάκι στην τούρτα : 4Κ.... Προςωπικα μου ειναι αδιάφορο αλλα πολλοι θα την προτιμήσουν γιαυτο και ας μην το χρηςημοποιησουν καθολου

Last edited:
Re: Panasonic LX100

H LX100 είναι η μηχανή που πολύ θα ήθελε η Fujifilm να είναι η X30 της.

EtUhm2.jpg

Χμμ, δεν ξέρω για τη silver, λίγο θαρραλέα δεν είναι η επιλογή του συνδυασμού σκούρου καφέ με ασημί;

fiKCpv.jpg

pcR1Ws.jpg

M7GxOC.jpg

a4vW8x.jpg

IED0Hv.jpg

Ισως μαυρο-ασημι ηταν ακομη καλυτερο. Παντως και το καφε-ασημι σε σχεση με την μαυρη μαυριλη, το προτιμω 1000 φορες. Ειδικα αυτος ο ασημι φακος...

Απάντηση: Panasonic LX100

Το υλικό που βλέπω είναι μέταλλο, να υποθέσω; Ολομεταλλική δεν είναι;

Για τους ασημί φακούς δεν ξέρω.... οι εσωτερικοί σωλήνες πρέπει να είναι πλαστικοί, και ασημί πλαστικό είναι κατά τη γνώμη μου ο ορισμός της φθήνιας και της ευτέλειας.

Μεταλλικό είναι το σώμα, από μαγνήσιο.

Ο φακός δεν θα μπορούσε να είναι ολομεταλλικός, λόγω κόστους. Λογικά μεταλλικό θα είναι μόνο το δαχτυλίδι zoom, όπως στον 12-32.

Ολομεταλλικός φακός είναι ο PanaLeica 15 1.7, αλλά κάνει και 600 ευρώ μόνος του.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Ακριβως γιαυτο δηλαδή την υψηλή τιμη της θα ηθελα να δώ ενα συγκριτικό με την Χ100s που παρότι ειναι ακριβότερη, εχει σταθερό φακο και εχει και μεγαλύτερο αιςθητηρα, αν η μικρότερη (σε αιςθητηρα, μέγεθος) LX 100 την καλύπτει έστω και 70-80% σε ποιότητα Raw (δεν λέω JPEG γιατι εκεί η Fuji θα ειναι σιγουρα πολυ καλύτερη), θα εχει σιγουρα μερίδιο αγοράς και απο εκείνη την κατηγορία.
Μην ξεχνάμε οτι η φιλοσοφία της και το στήσιμο της μηχανής με τα κουμπιά της δεν ειναι για τον οποιοδήποτε φωτογράφο αλλα για τον προχωρημένο που δεν ασχολείται με αυτόματα προγράμματα, εχει δηλαδή ανάλογη φιλοσοφία με αυτη της σειράς Χ100.

Κωστη καλυτερα να την συγκρινουμε με την χ30 (οπως μας λεει και ο τζο) και οχι με την χ100...
αλλη η φιλοσοφια του καδρου οταν εχεις πραιμερ φακο και αλλο οταν εχεις ενα μανταφλαρη (ζουμ)

η μηχανη νομιζω οτι προσφερετε πιο πολυ για βιντεαδες πχ οσοι εχουν την σονυ rx100,
με το 4κ καποιοι.... θα πουλησουν την μηχανη τους:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Κ
αλλη η φιλοσοφια του καδρου οταν εχεις πραιμερ φακο και αλλο οταν εχεις ενα μανταφλαρη (ζουμ)

Μάλλον άλλη η φιλοσοφία του φωτογράφου γενικώς.
Αυτή θα ήταν μια σύγκριση που θα είχε ενδιαφέρον.

Προτάσεις για σύνολο με σταθερό φακό.

Η συζήτηση για την εμφάνιση με ξεπερνάει η μάλλον καλύτερα με αφήνει αδιάφορο.
Φωτογραφική θα πάρουμε και όχι γυναίκα για να ξαπλώνουμε μαζί στο ίδιο κρεββάτι.

Δεν είναι έτσι, η σμίκρυνση έχει ανοίξει και αυτή την παράμετρο. Μάλλον την έχει επεκτείνει, καθώς το αισθητικό θέμα υπάρχει ακόμη και στις slr :p

Δλδ εσύ δεν τις χαϊδεύεις καθόλου τις μηχανές και φακούς σου? :flipout:

Ποιος είπε πως δεν ανταποκρίνονται κι αυτά; Για δοκίμασε και δες τι φωτογραφίες θα βγάλεις μετά :flipout:

Re: Απάντηση: Panasonic LX100

οι εσωτερικοί σωλήνες πρέπει να είναι πλαστικοί, και ασημί πλαστικό είναι κατά τη γνώμη μου ο ορισμός της φθήνιας και της ευτέλειας.

Αν οι εσωτερικοί σωληνες ειναι πλαστικοι, εχεις δικιο ειναι ασχημο.

Εγω απο την αλλη γουσταρω πολυ ΚΑΙ την εμφανιση (ειτε αυτο λεγεται φωτ. μηχανη, ειτε κινητο, ειτε αυτοκινητο, κτλ) χωρις ΠΟΤΕ να θυσιαζω την ποιοτητα ομως.

Γουσταρω να'ναι ομορφο αυτο που κραταω και ας μη μπορω να κανω κολπα μαυτο στο κρεβατι, με εμπνεει ρε παιδακι μου να το χρησιμοποιω! :music-smiley-005:

Μα μονος μου το λεω οτι με ενδιαφερει ΚΑΙ το εξω αλλα χωρις να θυσιαζω την ποιοτητα.

Εσυ δε καταλαβαινω που κολλας και αρχιζεις πάλι τα ακυρα σχολια με γυναικες και κρεβατια....