Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

Η διαχείριση που κάνει το DxO στα πακέτα σώμα+φακός είναι απλησίαστη ακόμα και από το "επαγγελματικό" CaptureOne. Επι πλέον "σώζει" πολλούς μέτριους φακούς διορθώνοντας και άλλες ατέλειες.

edit: βλέποντας τα δείγματα σε 1:1 νομίζω ότι έχουμε τα αναμενόμενα, συμπεριφορά m4/3 + καλό φακό...

Last edited:
Απάντηση: Re: Panasonic LX100

βλέποντας τα δείγματα σε 1:1 νομίζω ότι έχουμε τα αναμενόμενα, συμπεριφορά m4/3 + καλό φακό...

Το δικό μου κριτήριο θα ειναι η συγκριςη με την GM1 + 12-32 και ειδικά στο ευρυγωνιο τμήμα απο 12-18mm, εκεί ειδικά ο μικρός <σκοτεινός> κιτ 12-32 διαπρέπει κυριολεκτικά σε οξύτητα τοςο στο κέντρο οσο και στα ακρα, τον εχω μαλιςτα συγκρίνει με πολλούς μ43 φακους, οποτε αν δώ ανάλογη επίδοση στα κλειστά διαφραγματα της LX100 θα μπει σιγουρα στα υπόψην για μελλοντική αγορά, μιας και μια μικρη μείωση της οξύτητας στα ακρα στα ανοιχτά διαφραγματα θα ειναι αναμενόμενη και την περιμένω, εκτος και αν εχει κανει θαύματα η Πανυ.

Last edited:

Δημήτρη, ενα κλικ κάτω είναι απο 4/3 λόγω του κρόπ.

Διάλεξε τι λήψεις σε ενδιαφέρουν απο RAW να ανεβάσω συγκριτικά με RX100III και m4/3

Aν σε ενδιαφέρει πρώτιστα το καδρο 4/3 βλέπω να έχει πλεονέκτημα σε σχέση με RX100III G7x αλλά σε 3/2 δεν νομίζω να πλεονεκτεί τόσο .. όμως δεν βρίσκω RAW δείγματα 3/2

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Σούπερ βαθμολογία απο το photography blog :

http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_lx100_review/conclusion/

Η επίσημη τιμη 699 λίρες .

αναφορα γινεται στο review για το πολυ καλο EVF της, το πολυ γρήγορο ΑF, την αυτόματη εστίαση στα μαύρα σκοτάδια, την εξαιρετική ριπή της, την πληθώρα χειροκινητων ρυθμίσεων αλλα και την άμεση ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της μηχανής σε point and shoot τοςο σε φωτό οσο και σε βιντεο με το πλήκτρο ΙΑ, στο 43 rumors μας λέει επιςης οτι απο αλλα τεστ το φλας συγχρονιζει σε όλες τις ταχύτητες που φθάνει το μηχανικό κλειςτρο και λειτουργεί μαλιςτα και ΑΣΥΡΜΑΤΑ με συμβατά φλας.

οι μόνες ελλείψεις που εντοπίζω στην μηχανη ειναι η έλλειψη σπαςτης οθονη αφής και οτι δεν υπάρχει λειτουργία πανοραματος παρολους τους αυτοματισμους HDR , time lapse, κλπ.

Last edited:
Απάντηση: Panasonic LX100

Έχει πανόραμα νομίζω.

Εχεις δικιο, στο συγκεκριμένο τεστ λέει οτι εχει, συνηθως η Panasonic το βάζει πανω στον κεντρικό επιλογέα, εδώ δεν υπάρχει επιλογέας οποτε μαλλον θα το ενεργοποιεί απο τα μενού μεςα, ιςως να σε αφήνει να το βαλεις και σε κάποιο προγραμματιζόμενο πλήκτρο.

Αρε ναχε και οθονη αφής ....

Με τη σταθεροποίηση που έχει, ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες;
Δουλεύει στο βίντεο;

Ετςι νομίζω οτι λέει το τεστ του photography blog, οτι η σταθεροποιηςη δουλεύει και στο βιντεο αν το καταλαβαίνω καλά :

Happily, the full extent of the smooth and steady optical zoom can be accessed when shooting video, its mechanical operation quiet and minimally intrusive.

Last edited:

Τα δοκίμασα χθές, καλά βγαίνουν αλλά δεν είναι σε ενδιαφέρον εστιακό μήκος, είναι στα 50mm FF .. ενω κυρίως - βλέπε Cacau - ενδιαφέρει ευρυγώνιο, και επίσης η σύγκριση απο πλεύράς ευκρίνειας με RX100III είναι άδικη για την Sony γιατί εκείνη είναι δοκιμασμένη στο ευρυγώνιο άκρο ..

Βολεύεσαι να ανεβάσω το βοηθητικό αρχείο του RT ??.

Re: Απάντηση: Panasonic LX100

Τίποτε δεν αλλάζει (για όποιον δεν θέλει να εκμεταλλευτεί το Photo 4Κ).
Μια ακόμη δυνατότητα που έχει προστεθεί είναι απλά, όπως προστέθηκε η δυνατότητα λήψης βίντεο στις φωτογραφικές. Ούτε αναιρεί ούτε απειλεί το ένα το άλλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την αποφασιστική στιγμή (...) θα την διαλέγεις στο pp

Όχι ακριβώς. Έτσι γινόταν μέχρι τώρα. Τραβούσες συνεχόμενο βίντεο και το καρέ το απομόνωνες εκ των υστέρων (είτε στον υπολογιστή είτε στην ίδια τη μηχανή).

Τώρα με το Photo 4K mode, είναι σαν να τραβάς φωτογραφία. Όλα είναι τα ίδια, επιλέγεις διάφραγμα-ταχύτητα-iso, πατάς rec και στη συνέχεια τραβάς όποτε θέλεις "φωτογραφία" πατώντας F1. Το καρέ ακριβώς που μάρκαρες θα δεις μετά στην οθόνη της κάμερας. Το μπόνους είναι ότι θα έχεις και τα υπόλοιπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο να διαλέξεις αν δεν σου άρεσε η συγκεκριμένη στιγμή που μάρκαρες κατά τη λήψη.

Το απομονωμένο καρέ, αν θελήσεις να το σώσεις, θα σωθεί ως ξεχωριστή φωτογραφία 8MP, με το exif της κανονικά.

Last edited:

Εννοώ πως για κάποια παλιά κόκαλα σαν τα δικά μου, η μισή και παραπάνω χαρά της φωτο είναι στη λήψη. Η αγωνία για το αν έπιασες τη στιγμή όπως την φαντάστηκε εκείνο το κλάσμα του δευτερόλεπτου που πατάς το κουμπί με την προσδοκία ότι τα κατάφερες. Δεν ξέρω αν μπορώ να στο μεταφέρω σωστά ή αν τυχόν αυτή η αίσθηση δε λέει τίποτα σε κανεναν άλλο. ..

Πες τα Ηλία! Το να διαλέγω καρέ από το βίντεο ΔΕΝ είναι φωτογραφία έτσι όπως την καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον... Για όσους βγάζουν το ψωμί τους τραβώντας ριπές στα αθλητικά και αλλού, ίσως είναι το μάνα εξ ουρανού, αλλά εγώ τραβάω για την ευχαρίστηση.

Last edited:

Η φωτογραφία σαν αίσθηση δε θα χαθεί.
Απλα αυτή η νέα δυνατότητα έχει μεγάλη πρακτική σημασία.
Πριν λίγο ήμουν σε γενέθλια και ειχα μαζί την rx100.
Εβγαλα βίντεο που σβήσαν τα κεράκια και μετά τους έβαλα να ξαναστηθούν για να τραβήξω και φωτογραφίες.
Αν είχα τη νέα δυνατότητα θα τα έκανα όλα με τη μία.