Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Να πω επίσης ότι η εφαρμογή της Panasonic υπάρχει (εκτος για ios συσκευές) και για Android

Είναι πολύ καλη και γρηγορη, πιο πλήρης από αυτή της sony .

Έχει φυσικά επιλογές για τα πάντα, και το κυριότερο για μένα start-stop REC για το βίντεο !
Έχεις επίσης την επιλογή να δεις και να αντιγράψεις το βίντεο που έγραψες στο κινητό σου - ταμπλετ, αλλα μέχρι 1080p.

Αν επιλέξεις 4Κ βίντεο, μπορείς να το δεις (playback) στο κινητό-ταμπλετ , αλλα όχι να το κανεις copy .

Ειναι η ιδια εφαρμογη που υπαρχει και στις σειρες GM με εξαιρεση το 4Κ, αυτο με τον ασυρματο χειρισμο του βιντεο και την μεταφορα του μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση απο την G6 πριν 1.5 χρονο, ειναι πολυ μπροστα σε αυτα η Panasonic απο τον ανταγωνισμο (Olympus, Sony...)

Re: Απάντηση: Panasonic LX100

αυτήν σκόπευα να πάρω, αλλα το ανέβαλα για την Lx100... αργότερα θα έρθει κι αυτή.

Και να τα είχε αυτά το range δεν θα ηταν μεγάλο οπότε για μακρια θα ήταν ψιλοαχρηστο , βάλε την καινούργια gopro αν θέλεις 4Κ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ γρήγορα , ένα still καρε από 4K video downsaled σε 1080p , σε σύγκριση με την Α6000 (που να θυμίσω ότι έχει πολύ καλο βιντεο, χωρίς pixel binning)...

Δε λέω ποια είναι ποια.... μάλλον αυτονόητο! :p

Δείτε τη φωτό στο flickr για να δείτε τη διαφορα.
Οι μηχανές ρυθμίστηκαν για ίδιο βάθος πεδιου, σε τριπόδι, και με manual εστίαση στα 75mm .... το σημείο της φωτό είναι μεγεθυμένο 200% , από το κεντρο της εικόνας.

H διαφορα είναι η ιδια , σε όλα τα εστιακα μήκη , από 24μμ μέχρι 75μμ που δοκίμασα.
Με τον κιτ φακό πάντα η Α6000.

lx100_a6000_75mm by toxotis70, on Flickr

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic LX100

Mέρα με την νύχτα :SFGSFGSF:
με τι φακο η Α6000? οκ το ειδα ο κιτ ... για βαλε κανενα καλυτερο να δουμε συγκριση :ADFAD2:

Re: Panasonic LX100

Αυτό δείχνει ότι η λήψη σε 4Κ έχει νόημα, ακόμα κι αν το τελικό αποτέλεσμα μετατραπεί σε 1080 για προβολή ή επεξεργασία.

4Κ video (και αργότερα 8K για φωτό) is the future ! :p

Επειδή ο κιτ φακός της α6000 δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, το ίδιο τεστ με τον Sony 18-105mm f/4 OSS, @f/5.6 , ο οποιος είναι πολύ οξύς , ειδικά στο βίντεο (ίσως ο καλύτερος φακός γι αυτή τη δουλεια.

Η διαφορα είναι ελαφρώς μικρότερη από πριν, αλλα και πάλι εμφανής.

ΥΓ... δείτε τες στο flickr σε full ανάλυση. Είναι ανάποδα οι μηχανές εδώ, αλλα φαντάζομαι το καταλάβατε ποια είναι ποια! :p

ΥΓ2... Οι μηχανές είναι ρυθμισμένες με manual white balance και σε natural color profile ,με τις default ρυθμίσεις σε χρώμα, κοντράστ, οξύτητα κλπ

lx100_a6000_18_105_75mm by toxotis70, on Flickr

Αυτό έδειξα εδώ... γιατί σίγουρα κάποιοι θ αναρωτηθηκαν τι ρολο παίζει ο φακός.
Παίζει σίγουρα , αλλα στο βίντεο μικρότερο από τη φωτό.

Απάντηση: Panasonic LX100

γιαννη εχω μπαιρδευτει ,ποια ειναι φωτο της lx100 και ποια της α6000 απο αριστερα στα δεξια ?

Αυτό έδειξα εδώ... γιατί σίγουρα κάποιοι θ αναρωτηθηκαν τι ρολο παίζει ο φακός.
Παίζει σίγουρα , αλλα στο βίντεο μικρότερο από τη φωτό.

Πολύ καλά έκανες, μπας και πειστούν και οι τελευταίοι δύσπιστοι με τους φαιδρούς ισχυρισμούς του τύπου "είναι νωρίς για 4Κ", "δεν έχω 4K TV, δεν μου χρειάζεται το 4Κ" κ.ο.κ.

Γιαννη, με γεια

Μάλλον είναι τουμπανιασμένο το sharpen στην LX100, εστω και αν το ρυθμισες στο μειον τέρμα .. κατι έμεινε .. βλέπω κόκκο σε ομοιογενείς περιοχές
Να δούμε και την διαφορά σε 1080 vs 4K στην ίδια την LX100 ..

Μπορείς να ανεβάσεις κάπου αυτά τα τρία κλιπάκια ?.

δεν ξέρω τους φακούς δε του έχω δουλέψει μα με την 6000 ποτε δεν τράβηξα τέτοια φωτογραφία, προφανώς είναι σκουπίδια
υ.γ. τώρα πηρα χαμπάρι ότι ειναι καρέ από βίντεο.

Για βίντεο λέω πάντα παιδιά, μη μπερδευόμαστε.

Κι εδώ η άλλη σύγκριση που ήθελα να δω... πως πάμε από bokeh ?
Και από βάθος πεδιου ?
Με τους κιτ φακούς τώρα (αυτό κυρίως μ ενδιαφέρει), έχουμε λοιπόν...

Με τη Α6000 + κιτ φακό στα 50mm , 50cm απόσταση από το θέμα kai μέγιστο f/5.6 , DOF = 2 cm περίπου.
Με την LX100 @34mm (ίδιο δηλ. FOV με την a6000) και μέγιστο f/2.8 ,DOF 1.8 cm περίπου (επειδή δεν δουλεύει όλο τον αισθητήρα η lx100, μπορεί να πάμε στα 2+ cm....δηλ. πρακτικά , το ίδιο DOF (πάντα με τον κιτ φακό).

Ιδού και η απόδειξη....
Αριστερά η lx100, δεξια η Α6000.

DOF_lx100_vs_A6000_75mm by toxotis70, on Flickr

O θόρυβος είναι σχετικά πολύς γιατί τράβηξα στα 2500 iso, δεν μ ενδιαφέρει όμως αυτό τώρα.
Η "συγκριση" έγινε για να δούμε τη διαφορα στη λεπτομέρεια, στο βίντεο πάντα.

Γιαννη, με γεια

Μάλλον είναι τουμπανιασμένο το sharpen στην LX100, εστω και αν το ρυθμισες στο μειον τέρμα .. κατι έμεινε .. βλέπω κόκκο σε ομοιογενείς περιοχές
Να δούμε και την διαφορά σε 1080 vs 4K στην ίδια την LX100 ..

Μπορείς να ανεβάσεις κάπου αυτά τα τρία κλιπάκια ?.

ακόμα κι αν ρίξω την οξύτητα στο -5 (στο minimum δηλ. ) την LX100 , και αφήσω την A6000 εκεί που ήταν, η διαφορα είναι ορατή.
Αριστερά η lx100... (από εδώ και πέρα θα είναι πάντα αριστερά η LX100).

lx100_a6000_75mm_low_iso by toxotis70, on Flickr

επειδή το ζήτησε ο Ηλίας, 4Κ vs 1080p από την ιδια την LX100...

lx100_a6000_75mm_low_iso by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Σαφέστατα η LX100 είναι πολύ καλύτερη στο βίντεο λόγω 4Κ το θέμα είναι αξίζει το κόπο να την πάρεις και αυτή έχοντας την Α6000 με 3 φακούς .

Το "καλύτερη" είναι σχετικό.... αυτό θέλω να το πω.
Από οξύτητα σαφώς.... δε γίνεται αλλιώς άλλωστε.

Η lx100 όμως δεν έχει phase detection κι έτσι ψαρεύει στο video και είναι ασταθής , όπως έχουμε δείξει πιο πριν, σε ανάλογα βίντεο.
Δεν έχει το CAF της A6000 , γι αυτό κι εγώ την έχω μεν στο ΑF , αλλα έχω απενεργοποιήσει το CAF στο βίντεο.
Έτσι, εστιάζει ΜΟΝΟ όταν πατάς το κλειστρο μέχρι τη μεση, για να μη ψάχνει συνεχώς .

Και φυσικά με την Α6000 έχεις τη δυνατότητα να βάλεις πολύ πιο φωτεινούς φακούς από τον κιτ , και να έχεις καλύτερη απόδοση στα σκοτεινα και μικρότερο DOF .

Το ερώτημα για μένα , είναι το ίδιο που είχα θέσει παλιότερα και με την αντίστοιχη "σύγκριση" της Ολυ XZ2 με κάποια mirroless.

Αν δηλ. μια super compact μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε μια mirrorless (m4/3 kai APSC) με κιτ φακό, που όπως σωστά έχει επισημανθεί, πολλοί τις αγοράζουν μονο με το κιτ φακό.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, και αυτό που βλέπω μέχρι τώρα, είναι ότι μπορεί να σταθεί, υπό προυθοθεσεις... ειδικά στην A6000 με το πολύ καλο PDAF.

Αν μιλάγαμε για οποιαδήποτε άλλη sony nex (εκτος α6000 και 5100) και οποιαδήποτε m4/3 εκτος GH4 (ίσως και EM1).... σίγουρα ναι (λόγω του CAF).

To θέμα είναι όμως , ότι αυτή η μηχανή έχει και 4Κ, είναι μικρή κι ελαφριά, έχει και EVF ....οποτε πρέπει κανεις να τα υπολογίσει ολ αυτά.

Αν φυσικά έχεις σκοπο να επενδύσεις σε καλους και φωτεινούς φακούς , μια APSC μηχανή, μπορεί να δώσει περισσότερα , στο θέμα της φωτό βεβαια.

Πιστεύω ότι είναι ακόμα λίγο νωρίς για μηχανές 4Κ compact, η LX100 σε αυτό το κομμάτι τα πάει πολύ καλά αλλα λογικά στους επόμενους 6-12 μήνες θα κυκλοφορήσουν αρκετά μοντέλα σε αυτή την κατηγορία και πιθανόν καλύτερα.

Η υπομονή είναι αρετη.... που δεν έχω όμως! :p

Προφανώς θα βγουν κι άλλες, ίσως και η sony να βγάλει κάτι, θα περιμένουμε με αγωνια.

Θ ακολυθησουν κι αλλα μίνι συγκριτικά με την Α6000 και στη φωτογραφία.

Να πω μερικά πράγματα ακόμα και γιατί έχει κάποιο νόημα αυτό το "συγκριτικό" με την Α6000 + κιτ φακό.

Η lx100 , λόγω αισθητήρα, είναι πίσω 1 + 1/3 στοπ.
Λόγω φακού, είναι 2 στοπ καλύτερη από την Α6000 + κιτ φακό ( 16-50mm f/3.5 - 5.6)
Aρα συνολικά , είναι καλύτερη 2/3 στοπ .

Αυτό μένει φυσικά να το επιβεβαιώσω και με κάποια φωτογραφικά τεστ....

Last edited: