Re: Panasonic LX100
παρ'όλο που ακύρωσα την παραγγελία στο amazon εδώ και μέρες & μου έκαναν refund, και υποτίθεται θα ειδοποιούσαν τη UPS να μην παραδώσει (ήταν ήδη καθοδόν), έσκασε σήμερα το πακετάκι με τη μηχανή μέσα.
Η μηχανή ήταν ανοιγμένη (!) Το κουτί ήταν σκονισμένο και γρατζουνισμένο απ'έξω, είχε μια διαφανή ταινία ασφαλείας που ήταν κομμένη, και ο φακός είχε λίγη σκόνη μέσα από το καπάκι. Επίσης η μπαταρία ήταν σε σελοφάν με ένα στραβό σελοτέιπ που φαινόταν ότι δεν ήταν από το εργοστάσιο...
Διαμαρτυρήθηκα στο amazon με την κρυφή ελπίδα να μου πούνε "καλά, άντε κράτα τη", αλλά φυσικά όπως ήταν λογικό μου ζήτησαν να την επιστρέψω, και να μου κάνουν refund τα έξοδα επιστροφής.
Επειδή η μηχανή ήταν ούτως ή άλλως ανοιγμένη τη δοκίμασα για μισή ωρίτσα πριν την πακετάρω πάλι.
Σαν ποιότητα κατασκευής και συνολική αίσθηση & εργονομία μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Σαν ποιότητα εικόνας όμως περίμενα κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι δεν έφταιγε τόσο η ποιότητα του φακού, αλλά περισσότερο η χαμηλή ανάλυση. Ακόμα και η Canon G7x που έχει μικρότερο σένσορα μου έδινε καθαρότερες εικόνες.
Παίζει όμως να είχε και πρόβλημα η συγκεκριμένη μηχανή, γιατί έβγαλα μερικές φωτογραφίες την οθόνη του υπολογιστή (από το κέντρο, όχι υπό γωνία) και ενώ το κέντρο και η δεξιά πλευρά ήταν εστιασμένα, η αριστερή πλευρά ήταν τελείως out-of-focus.
Αυτά τα oλίγα. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να τη δοκιμάσω παραπάνω και την έβαλα στο κουτάκι της να πάει πίσω στο amazon.
Αν είχε οθόνη αφής θα το σκεφτόμουν σοβαρά να την κρατήσω (όχι τη συγκεκριμένη βέβαια που είχε θέμα με το focus)