Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

παρ'όλο που ακύρωσα την παραγγελία στο amazon εδώ και μέρες & μου έκαναν refund, και υποτίθεται θα ειδοποιούσαν τη UPS να μην παραδώσει (ήταν ήδη καθοδόν), έσκασε σήμερα το πακετάκι με τη μηχανή μέσα.
Η μηχανή ήταν ανοιγμένη (!) Το κουτί ήταν σκονισμένο και γρατζουνισμένο απ'έξω, είχε μια διαφανή ταινία ασφαλείας που ήταν κομμένη, και ο φακός είχε λίγη σκόνη μέσα από το καπάκι. Επίσης η μπαταρία ήταν σε σελοφάν με ένα στραβό σελοτέιπ που φαινόταν ότι δεν ήταν από το εργοστάσιο...

Διαμαρτυρήθηκα στο amazon με την κρυφή ελπίδα να μου πούνε "καλά, άντε κράτα τη", αλλά φυσικά όπως ήταν λογικό μου ζήτησαν να την επιστρέψω, και να μου κάνουν refund τα έξοδα επιστροφής.
Επειδή η μηχανή ήταν ούτως ή άλλως ανοιγμένη τη δοκίμασα για μισή ωρίτσα πριν την πακετάρω πάλι.

Σαν ποιότητα κατασκευής και συνολική αίσθηση & εργονομία μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Σαν ποιότητα εικόνας όμως περίμενα κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι δεν έφταιγε τόσο η ποιότητα του φακού, αλλά περισσότερο η χαμηλή ανάλυση. Ακόμα και η Canon G7x που έχει μικρότερο σένσορα μου έδινε καθαρότερες εικόνες.
Παίζει όμως να είχε και πρόβλημα η συγκεκριμένη μηχανή, γιατί έβγαλα μερικές φωτογραφίες την οθόνη του υπολογιστή (από το κέντρο, όχι υπό γωνία) και ενώ το κέντρο και η δεξιά πλευρά ήταν εστιασμένα, η αριστερή πλευρά ήταν τελείως out-of-focus.
Αυτά τα oλίγα. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να τη δοκιμάσω παραπάνω και την έβαλα στο κουτάκι της να πάει πίσω στο amazon.
Αν είχε οθόνη αφής θα το σκεφτόμουν σοβαρά να την κρατήσω (όχι τη συγκεκριμένη βέβαια που είχε θέμα με το focus)

λογικά θα ανακάλυπταν κάποια στιγμή ότι έχω παραλάβει (αφού ήταν μέσω UPS) και θα μου ζητούσαν τα ρέστα...
Για τί με πέρασες?? :)
πριν τη δοκιμάσω μου πέρασε από το μυαλό βέβαια να κάνω τον κινέζο και όποτε κι αν ποτέ ανακαλύπτανε την πατάτα τους, αλλά επειδή είχε το θεματάκι με το focus είπα να μην το ρισκάρω και την πληρώνω μετά
Το γεγονός ότι η μηχανή ήταν από επιστροφή, μάλλον συνηγορεί στο ότι μπορεί να είχε όντως πρόβλημα

είπα...μήπως σου πέρασε να κάνεις τον κινέζο...
;)

Παρότι δεν ασχολήθηκα αρκετά με τη μηχανή (και ήμουν ανενεργός στο νήμα), ενόψει διακοπών και 'ξεσκονίσματος' της μηχανής, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με ποιό από τα παρακάτω φίλτρα θεωρείτε καταλληλότερο για 'φωτογραφίες διακοπών´:

- B+W F-Pro Pol Circular 55
- Hoya Pol Circular Slim 25
- Hoya Circular Polarizing Pro1 42
- Hoya HD Circular Polarizing Digital 54

Με τα B+W έχω καλή εμπειρία. Στα πολωτικά της φίλτρα η περιστροφή του εξωτερικού δακτυλίου είναι ομαλή και καθαρίζονται εύκολα, πέρα από την ποιότητα εικόνας που προσφέρουν.
Δεν χρειάζεται να είναι slim. Και με το κανονικό δεν υπάρχει βινιέτα στην LX100.

Για την LX100 θα έπαιρνα και το JJC αυτόματο καπάκι, που δεν το εμποδίζει και η ύπαρξη φίλτρου (ακόμη και του κανονικού).
54d9aeeb6d64f.jpg

http://www.jjc.cc/index.php/Product/product_info/id/983#

Γιάννη, μήπως ξέρεις αν υπάρχει αυτό το καπάκι σε κάποιο μαγαζί Ελλάδα;

Mε μια αναζήτηση online δεν βρίσκω το συγκεκριμένο, μόνο για LX7. Θα πρέπει να πάρεις κάποια τηλέφωνα.

Και να μη βρεις όμως, με φίλτρο που έχει σπείρωμα μπροστά (δηλ. όχι slim) θα μπαίνει και το κανονικό καπάκι της μηχανής, απλά δεν θα έχεις την ευκολία του αυτόματου.

Δεν έχω δοκιμάσει την LX100, αλλά στην FZ1000 τα χρώματα ήταν ήδη αρκετά κορεσμένα και δεν χρησιμοποίησα πολωτικό. Με την LX100 μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα, ανάλογα πάντα και με τη χρήση και το θέμα.

Εδώ π.χ. κόντρα στο φως το πολωτικό βελτιώνει το μειωμένο κοντράστ:
https://www.youtube.com/watch?v=TT3IFKEiOkY

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Δημήτρη δες μηπως ταιριάζει με αυτο της ΧΖ1 που μου εχει περισσέψει....

Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τελικά βρήκα ετοιμοπαράδοτο το Hoya HD και το πήρα. Θα ανεβάσω δείγματα.

Διαβάζοντας τα θέματα στο forum για την Lx100 μπορώ να πω ότι τελικά δεν είναι κακή μηχανή.
Με άλλες συνθήκες μπορεί να την έπαιρνα για compact μηχανή γενικής χρήσης.

Απάντηση: Panasonic LX100

Ειναι ομολογουμενως πολυ καλο μηχανημα. Δεν εχει built in flash ομως (αν και προσωπικα πολυ σπανια χρησιμοποιω φλας)

Όπως σας υποσχέθηκα χτες δανείστηκα τη μηχανή του φίλου μου και έβγαλα μερικές βραδυνές φωτογραφίες.
Ανεβάζω μέσω flickr ατόφια τα jpeg για να πάρετε μια ιδέα.
Οι στραβές φωτογραφίες είναι γιατί η μηχανή ήταν ακουμπισμένη με κεκλιμένο επίπεδο.
Το Wb σε όλες είναι στο auto και η έκθεση στο 0.
Όποιος θέλει να ρωτήσει ή να επισημάνει κάτι ελεύθερα.

Lx100-Test (1) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (2) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (3) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (4) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (5) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (6) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (7) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (8) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (9) by thniakos2001, on Flickr

Lx100-Test (10) by thniakos2001, on Flickr

Πολυ καλες φαινονται, θα τις δω και απο υπολογιστη βεβαια για να κρινω. Κανα συγκριτικο με καμια αλλη μηχανη σου εκανες;