Panasonic LX100(I) & (II) / LEICA D-Lux (7) & D-Lux (8)

Re: Panasonic LX100

To «μόνο» ανάλογα πόση βαρύτητα δίνει ο καθένας στο βίντεο.

Αν είναι μόνο για φωτογραφία η μηχανή, είναι ακόμα πιο ακριβή στο χιλιάρικο.

Απάντηση: Re: Panasonic LX100

Για 900 διάβασα αλλά δεν αποκλείεται να βγει στο χιλιάρικο και 900 να είναι η street price. Και πάλι αλμυρή είναι η τιμουλα αφού στερείται σπαστης οθονης αρα χάνει πολύ σε εργονομία και στην φωτογραφία. Το βίντεο από οτι φαίνεται λόγω κροπ περνά σε δεύτερη μοίρα. Κατά τα αλλά δείχνει καλά εξοπλισμένη. Ελπίζω να έχουν προσέξει τα άκρα στο ευρυγώνιο , εκεί η προκάτοχος δεν μας τα έλεγε πολύ καλά.

Ναι ας ελπίσουμε να είναι και ο φακός MKII...

Στάλθηκε από το Lenovo TB-X304L μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν είναι εντάξει ο φακός συζητήται ως αρχική, αλλιώς... στον Καιάδα

Απάντηση: Re: Panasonic LX100 - LX100 II

Η LX15 αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε στα 700-750 ευρώ με φακό 26-78mm (σήμερα παίζει Ελλάδα στα 580 )με αυτή τη λογική την ξεκινά κατατι ακριβότερη και γρήγορα πιστευω θα ισσοροπησει στα 750-800 που είναι και η λογική τιμή της.

https://www.dpreview.com/opinion/3724820478/why-i-m-delighted-to-see-an-lx100-ii

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και μια γενική παρατήρηση, σε όλες αυτές compact φοβαμαι υπερβολικά τη χρήση τους σε περιβάλλον σκόνης, η σκόνη κάθεται πολύ εύκολα πάνω στο λαιμό του φακού ειδικά αν η μηχανή έχει και μεγάλο ζουμ (π.χ. RX100 VI) και μαζεύοντας τον μπορεί να μπλοκάρει τον μηχανισμό ή να ρουφήξει μέσα μικροσωματίδια στον αισθητήρα. Το δεύτερο είχα δει να αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις στην παλιά LX100, ελπίζω μετά από 4 χρόνια να βρήκαν τρόπο να <μονώσουν> λίγο καλύτερα τον φακό .

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μια ήδη καλή μηχανή έγινε καλύτερη. Όπως λέει ο 2ος δεν υπάρχουν πολλές με αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά επειδή είναι πολλά τα λεφτά πρέπει να περιμένουμε αναλυτικά τεστ.
Και κάτι βασικό : η σύγκριση με rx100 και άλλες του είδους είναι άκαιρη, δεν έχουν καμία σχέση το μέγεθος και η εμπειρία χρήσης.

Υ. Σ. Για την σκόνη έχω να πω ότι εδώ και 10 χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με διάφορες Fuji, Canon s95, rx100 I & III, Panasonic Tz100. Το μόνο που κάνω είναι συχνό ξεσκόνισμα με πινέλο.

Ούτε γω είχα ποτέ πρόβλημα σκόνης στις κόμπακτ, τόσο στις διάφορες RX100 καθημερινά τα τελευταία τρία χρόνια, όσο και με LX και πολλές άλλες κόμπακτ την τελευταία 20ετία.
Και με χρήση και σε παραλίες.
Αλλά με λογική χρήση, ένα πέρασμα με τα δάχτυλα στον φακό για να φύγει τυχόν κόκκος άμμου/σκόνης πριν μαζευτεί ο φακός προς τα μέσα και αποθήκευση στη θήκη της μηχανής όταν δεν χρησιμοποιείται.

Ετσι... δεν φυσάμε ποτε την σκόνη / χώμα, απλά θα μπει μέσα στον φακό. Η με το δάχτυλο την μαζεύουμε η οταν γυρίσουμε σπίτι με ηλεκτρική σκούπα.

(Ετσι εσωσα τον 30-110 απο την J5 οταν μετά το rotten race (= πολυ σκονη!) ο φακός αρχισε να "γρατσουνάει". )

Καλά λόγια αλλά θα περιμένω να δω τι λέει ο φακός στα 24mm στις γωνίες. Και πράγματι, αφού δεν είναι τσέπης χάθηκε ο κόσμος να βάλουν μια ανακλινόμενη οθόνη?

Τα δυο πορτραίτα στην αρχή που εχει στα sample images είναι απογοητευτικά πάντως. Η δεν εχει εστιάσει, η ο φακός ειναι πολυ smooth.

Κατι δεν μου πάει καλα. Σοβαρή έλλειψη λεπτομέρειας στα δείγματα που βλέπω.

Κοίταξα και εγώ τα δείγματα , γενικά το ευρυγώνιο άκρο του φακού το είδα αρκετά καλό ακόμα και στις άκρες, αντίθετα είδα έλλειψη οξύτητας σχεδόν σε όλες στο τελε , και δεν μιλώ για αυτές που είναι τραβηγμένες με φουλ κλειστο διάφραγμα όπου η περιθλαση τις έχει κάνει σιδερώνει, ίσως να έχει θέμα το κομμάτι ίσως να υπάρχει θέμα συνολικό. Θα πρέπει να δούμε και άλλο review.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100 - LX100 II

Κοίταξα και εγώ τα δείγματα , γενικά το ευρυγώνιο άκρο του φακού το είδα αρκετά καλό ακόμα και στις άκρες, αντίθετα είδα έλλειψη οξύτητας σχεδόν σε όλες στο τελε , και δεν μιλώ για αυτές που είναι τραβηγμένες με φουλ κλειστο διάφραγμα όπου η περιθλαση τις έχει κάνει σιδερώνει, ίσως να έχει θέμα το κομμάτι ίσως να υπάρχει θέμα συνολικό. Θα πρέπει να δούμε και άλλο review.

...και στα 24mm δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Κοίτα εδώ ας πούμε πως εχει γράψει τα textures. Μηδέν ανάγλυφο, πολυ soft σε σκηνή που με τέτοιο φωτισμό έπρεπε να τούβλα να φαίνονται... 3d!

https://img.photographyblog.com/res...sample_images/panasonic_lumix_lx100_ii_03.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100 - LX100 II

Κάτι τρέχει με το link μου βγάζει απαγορευτικό, δεν μπορώ να δω ποια λες ...

Για μένα παιδιά τραγική μηχανή εν έτη 2018. Δεν μαθαίνει τίποτα η Panasonic. Πάλι το άθλιο σκόπευτρο, πάλι αστείο Crop στο 4Κ Video (μεγαλύτερο μάλιστα από την πρώτη Lx100!!!), πάλι η ανεμική εστίαση σε βίντεο, απουσία αξιόπιστου EYE AF, πάλι μέτριο CAF με το απαρχαιωμένο DFD (Που είναι η υβριδική εστίαση που μέχρι και σε τοστιέρες την βάζουν σήμερα), πάλι soft φακός, δεν έχει σπαστή οθόνη, δεν έχει αδιαβροχοποίηση και τιμή στον θεό...πέρασαν 4 χρόνια από την Lx100, Και αυτό που είχε να βελτιώσει η Panasonic ήταν να βάλει μόνο πιο νέο αισθητήρα???
Βούτυρο στο ψωμί της Sony rx100VA, για πρωινό την έχει που χωράει και σε τσεπούλα....χαλαρά του χρόνου θα την βρίσκεις σε προσφορές κλπ. 500αρικο.
Με τέτοιες μηχανές μην απορούμε μετά που κάνει ότι θέλει η Sony με την σειρά rx100.

Y.Γ. Τουλάχιστον το θέμα του φακού της πρώτης Lx100 που ρουφούσε σκόνη μέσα σαν ηλεκτρική σκούπα το έφτιαξαν ή και σε αυτή θα κάνει συλλογή μέσα ο φακός με κόκκους σκόνης?

Υ.Γ. Είμαι κακός το ξέρω άλλα δεν μπορώ να βλέπω τέτοια προϊόντα από μια εταιρία που πρωτοπορούσε και έβαζε τα γυαλιά στους άλλους παλιότερα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic LX100 - LX100 II

Κάτι τρέχει με το link μου βγάζει απαγορευτικό, δεν μπορώ να δω ποια λες ...

panasonic_lumix_lx100_ii_03.jpg