Panasonic Plasma C3 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic Plasma TXP42C3 42" εκανα καλα?

οταν παραλαβω την tv θα χρειαστει καποιο στρωσιμο που εχω διαβασει στο φορουμ και αν ναι,τι στρωσιμο χρειαζεται? υπαρχει καποιο dvd το οποιο το βαζεις και παιζει? την tv πρεπει να την δουλεψουμε στην αρχη με καποιες συγκεκριμενες ρυθμισεις?

Βαλε να παιζει τηλεοπτικο με αναλογια (aspect ratio) "μεγεθυνση" ωστε να μην φαινονται λογοτυπα απο καναλια και στο mode "κανονικο".

Τιποτα αλλο δεν χρειαζεται κατα την γνωμη μου.

Μετα τις πρωτες 200 ωρες το γυρνας στο 16:9.

δηλαδη εγω που χρησιμοποιω την tv περιπου 4 ωρες την ημερα,με 100 ωρες το πρωτο στρωσιμο και 900 ωρες τις συγκεκριμενες ρυθμισεις θα κανω 250 μερες να χρησιμοποιησω την tv οπως θελω? αυτο το κανουν ολοι οσοι εχουν plasma?

Αν θελεις μπορεις να την χρησιμοποιησεις κανονικα απο την πρωτη ημερα.

Οπως ομως ενα αμαξι οταν το αγοραζουμε δεν το παμε κατευθειαν στις 6,000 στροφες ετσι καλο ειναι και στις πλασμα στην αρχη να προσεχουμε.

Καλησπέρα φίλε teomou και με το καλό η νέα σου τηλεόραση. εγώ έχω μια samsung plasma απο το ιανουάριο του 2009 και δεν ήξερα τίποτα όσον αφορά το burn in για τις τηλεοράσεις. Παρ'όλ' αυτά δεν έπαθε τίποτα και μιλαώ για πάνελ παλαιότερης τεχνολογίας απο το δικό σου. Τώρα αν βλέπεις κάποιο κανάλι για ώρα θα διαπιστώσεις οτι κατα την αλλαγή καναλιού το διάστημα του 1 δευτερολέπτου που μαυρίζει η οθόνη μένει μια στάμπα του σήματος του καναλιού στην πάνω γωνία. Με αλλαγή του καναλιού και ανανέωση των πίξελς στο σημείο εκεί διορθώνεται μην σε ανησυχεί. Ψάξε στο μενού αν υπάρχουν ρυθμίσεις όπως μετακίνηση πιξελ ή σάρωσης όπου διορθώνονται αυτά τα φαινόμενα. Πάντως τα προσπαίκτους των κατασκευαστών αναφέρονται στο θέμα αυτό εκτενώς. όσο για την ανάλυση μην σε απασχολεί και εγώ 1024x768 έχω και βλέπω σε 42αρα απο 2.5 μέτρα το HD φαίνεται μιά χαρά. Θα βλέπεις άψογα, κρυστάλλινα σε 42 ιντσες με 400 ευρώ...
Μην σκέφτεσαι τίποτα σούπερ είσαι.....
Αντε καλοθέατη.

Σευχαριστω.Εσυ οταν αγορασες την tv σου εκανες τη διαδικασια του στρωσιματος? δεν θελω να την αποφυγω,φυσικα και θα την στρωσω ,απλα μου φαινεται υπερβολικο να πρεπει να το κανω για τοσες πολλες ωρες.νομιζω πως με καμια 200αρια ωρες θα ειναι ενταξει,οπως αναφερει και ενας φιλος παραπανω.
ειχες κανενα θεμα μεχρι τωρα με την samsung?

Σευχαριστω.Εσυ οταν αγορασες την tv σου εκανες τη διαδικασια του στρωσιματος? δεν θελω να την αποφυγω,φυσικα και θα την στρωσω ,απλα μου φαινεται υπερβολικο να πρεπει να το κανω για τοσες πολλες ωρες.νομιζω πως με καμια 200αρια ωρες θα ειναι ενταξει,οπως αναφερει και ενας φιλος παραπανω.
ειχες κανενα θεμα μεχρι τωρα με την samsung?

Καλησπέρα φίλε μου καμία διαδικασία στρωσίματος δεν έκανα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις τίποτα να φοβάσε η οθόνη σου θα παίζει μια χαρά εντάξει κάποιες οδηγίες βασικές ακολούθησέ τες συνετά τίποτα παραπάνω. Περι στρωσήματος τηλεοράσεων plasma ασχολούνται όποιοι έχουν πάρει καμια pioneer kuro 60αρα με καμια πεντάρα χιλιάδες ευρώ, όπου εκεί μία στις 1000 να σου πάθει κάτι είναι να πηδηχτείς απο το παράθυρο κατάλαβες....

Παρελαβα την tv την περασμενη τεταρτη.αρκετα ευχαριστημενος μεχρι τωρα.την εχω ρυθμισει οπως λενε αυτα που διαβασα για τη διαδικασια στρωσιματος.αντιθεση στο 35,φωτεινωτητα στο 0,μεγενθυση αναλογα το καναλι που παιζει,ποτε στο νουμερο ενα και ποτε στο 2.η οξυτητα της εικονας πρεπει να ειναι και αυτη χαμηλη?
βεβαια δεν αντισταθηκα και την εβαλα,για λιγο ομως,σε κανονικες ρυθμισεις για να δω και τι πηρα.
απ οτι ειδα στο μενου εχει επιλογη για 50 και 100 hz.τα υπολοιπα 500 που ειναι?
ειναι καποια επιπλεον ρυθμιση που πρεπει να ειναι on/off? αν ναι,ποια ειναι αυτη.

Τα 600 hz δεν αναφέρονται στο ρυθμό ανανέωσης του panel (τα 100 ή 200 hz
των lcd, δηλαδή)
Ο αριθμός 600 αναγράφεται κυρίως για λόγους marketing (βλέπε πωλήσεις),
αφορά τα υποπεδία-subfields ενός εικονοστοιχείου-pixel, και έτσι η κίνηση
του panel είναι καλύτερη.Αυτά όλα στα "χαρτιά". Γιατί στα μάτια μας είναι
σχεδόν η ίδια.
Απ' όλα αυτά,εσύ κρατάς το ότι αγόρασες μια καινούργια, καλή, και το
κυριότερο φθηνή tv, μην αγχώνεσαι και κοίτα να την χαρείς.
Aυτά. Σου εύχομαι καλό στρώσιμο και άρα, καλύτερες μελλοντικές θεάσεις...-bye-

Την βρηκα σε προσφορα 400 ευρω και την πηρα.Την γνωριζει καποιος? Ημουνα αναμεσα σε αυτη και την lcd lg 42ld650 στα 530 ευρω. Μετα απο πολυ διαβασμα που ειχα ριξει απο τους συντοπιτες του φορουμ οι οποιοι λεγανε οτι αν πας σε οικονομικη τηλεοραση οι plasma εχουν καλητερη εικονα.Ειχα δυο ωρες κολημενος στο καταστημα και κοιτουσα την εικονα.Αυτο που μου εκανε εντυπωση στην plasma ητανε η γιαλαδα του πανελ αλλα απο αυτα που ειχα διαβασει ολοι λεγανε οτι στο σπιτι φενεται διαφορετικα.

η χρηση της τηλεορασης θα ειναι 70% για ψηφιακα καναλια
20% τενιες
8% υπολογιστης
2% παιχνιδια
η αποσταση θεασης περιπου 2,5-3 μετρα
απο χαρακτηριστικα βρηκα οτι εχει τα παρακατω

• Display
  • 24p Smooth Film/Playback 24p Playback
  • Contrast Superb Contrast (2,000,000:1 Dynamic)
  • Deep Colour (10/12-bit) yes
  • Motion Technology 600 Hz Sub Field Drive
  • Moving Picture Resolution 720 lines
  • Panel Progressive HD Plasma Display Panel with Tough Panel
  • Picture Mode Dynamic/Normal/Cinema/True Cinema/Game
  • Resolution 1,024 x 768 (16:9)
  • Response Speed 0.001 msec. (Time of discharge after the drive pulse signal of the panel is sent.)
  • Screen Size 42" (106 cm) diagonal
  • Shades of Gradation 4,096 equivalent steps of gradation
  • Viewing Angle Viewing Angle Free
  • Vreal Vreal Plus
  • x.v. Colour yes
  • Applicable Scanning Format
  • FULL-HD 1080p (HDMI only), 1080i
  • HD 720p
  • SD 576i/p, 480i/p
  • Features
  • Child Lock yes
  • EPG (Now and Next) yes
  • EPG for DVB-T (7days) Gemstar EPG: UK, Italy, Germany, Spain; 7-Days SI EPG: France, Sweden
  • Eco Navigation yes
  • Game Mode yes
  • Multi Window PAT
  • Off Timer yes
  • Q-Link yes
  • VIERA Link yes (HDAVI Control 5)
  • VIERA Tools yes
  • General
  • Dimensions (W x H x D) (w/o stand) 1,023 x 637 x 93 mm
  • Dimensions (W x H x D) (with stand) 1,023 x 671 x 288 mm
  • NOTE * Contrast Automatic Tracking System
  • On mode Average Power Consumption*** 92 W
  • Power Save Mode yes
  • Power Supply AC 220 - 240 V, 50/60Hz
  • Rated Power Consumption 150 W
  • Standby Power Consumption 0.4 W
  • Wall Bracket TY-WK4P1RW
  • Weight (w/o stand) 23.5 kg
  • Weight (with stand) 26.5 kg
  • Input/Output
  • 21-Pin Input/Output AV1: AV In/Out, S-Video In, RGB In, Q-Link (rear)
  • Audio Input (for HDMI, Composite, Component) RCA phono type x 1 set (rear)
  • CI (Common Interface) yes
  • Component Video Input RCA phono type x 1 set (rear)
  • Composite Video Input AV2: CVBS x 1 (rear)
  • Digital Audio Output (Optical) yes
  • HDMI Input/ Support Feature 2 (rear)/ Audio Return Channel (Input 2)
  • Headphone Jack 1 (side)
  • LAN Port yes
  • VIERA Image Viewer yes (AVCHD/SD-VIDEO/JPEG/MP3/AAC playback)
  • Sound
  • Dolby Digital/dts/CoNEQ Dolby Digital Plus//dts Digital Out
  • Sound Mode Music/Speech/User
  • Speakers 2 x 10 watt 2 Speakers
  • Virtual Surround V-Audio
  • TV Tuner
  • Integrated Tuners* PAL-I, DVB-T, DVB-T/T2 (MPEG4-AVC [H.264]), DVB-C (MPEG4-AVC [H.264])
  • Teletext Reception 500P Level 2.5, FASTEXT/LIST/TOP
ελπιζω να επραξα σωστα. θα την παραλαβω σε 4 μερες και κοντευω να σκασω
θα μας πεις απο που την πηρες?η προσφορα υπαρχει ακομα?

Το νήμα μεταφέρθηκε από την 'Αγορά νέας τηλεόρασης' για χρήση του ως νήμα κατόχων.

Καλορίζικη και καλορίζικο.

Την πηρα απο τον κωτσοβολο στην Λαρισα 405 ευρω. Ειχε προσφορα σε ολα τα καταστηματα Θεσσαλιας ολες τις tv και τους ψηφιακους αποκωδηκοποιητες χωρις φ.π.α. ,λογο του οτι σε λιγες μερες υποδεχομαστε το ψηφιακο σημα.Νομιζω οτι η προσφορα δεν ισχυει πλεον.Μπορεις ομως την συγκεκριμενη tv να τη βρεις γυρω στα 475 ευρω.

Την πηρα απο τον κωτσοβολο στην Λαρισα 405 ευρω. Ειχε προσφορα σε ολα τα καταστηματα Θεσσαλιας ολες τις tv και τους ψηφιακους αποκωδηκοποιητες χωρις φ.π.α. ,λογο του οτι σε λιγες μερες υποδεχομαστε το ψηφιακο σημα.Νομιζω οτι η προσφορα δεν ισχυει πλεον.Μπορεις ομως την συγκεκριμενη tv να τη βρεις γυρω στα 475 ευρω.
εκανα μια κρουση στο πλαισιο για καλυτερη τιμη απ τα 449 που την εχει.θα ξερω αυριο.για θεαση στα 2,5 με 3 μετρα δεν ειναι μεγαλη?(ενδιαφερομαι για υπνοδωματιο....)
καλοριζικη!

Στο σαλονι την εχω στα 2.5-3 μετρα και ηδη αρχισε να μου φαινεται μικρη.χθες πηγα σε ενα φιλο μου που εχει lcd και πραγματικα καταλαβα ποσο πιο φυσικα και ρεαλιστικα χρωματα εχει η plasma.Ωφειλω να ξαναευχαριστησω τους φιλους του φορουμ για την επιλογη που εκανα...........

....χθες πηγα σε ενα φιλο μου που εχει lcd και πραγματικα καταλαβα ποσο πιο φυσικα και ρεαλιστικα χρωματα εχει η plasma.Ωφειλω να ξαναευχαριστησω τους φιλους του φορουμ για την επιλογη που εκανα...........

Μην λες τέτοια, μπορεί να κατηγορηθείς. Aκούς εκεί, φυσικά χρώματα η plasma.... :D

Επιτελους ψηφιακο σημα στη θεσσαλια:adore:
Το πρωτο πραγμα που εκανα το πρωι με το που ξυπνησα ητανε να ρυθμισω τα ψηφιακα καναλια.
Η εικονα της tv με τα ψηφιακα απλα μαγεια.καθομουν και χαζευα απλα το λογοτυπο της ερτ hd.
Αυριο τελικος τσου-λου.:ernaehrung004:
Η τηλεοραση ικανοποιησε ολες μου τις απαιτησεις.Την προτεινω ανεπιφυλακτα...