Panasonic Plasma C3 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

φιλε deadlock διαβασα το παραπανω review που αγνοουσα και πραγματικα μπερδευτικα.
Μπορει καποιος να μου πει με δυο απλα λογακια που υστερει αυτη η tv και που υπερτερει, και επισης να μου προτεινει μια ρυθμιση της εικονας σε λειτουργια καναλιων και μια για ταινιες ετσι ωστε να παρω το μεγιστο της αποδοσης της?
θα μου πειτε οτι ειναι θεμα πως του αρεσει του καθενα η εικονα, αλλα νομιζω πως να τη ρυθμισουμε καταλληλα ετσι ωστε να παρουμε π.χ το πιο βαθυ μαυρο που μπορει να δωσει (χωρις να χασουμε λεπτομερειες)ειναι για ολους το ιδιο.

Περί ρυθμίσεων..... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1141133&postcount=2076

Παραπάνω έχω προσπαθήσει να εξηγήσω και παλιότερα ότι δεν υπάρχουν 'σχετικά ιδανικές ρυθμίσεις', αν έχεις κάποιο BD player κατέβασε το δισκάκι AVCHD από το link που γράφω και κάνε μια υποτυπώδη ρύθμιση contrast και φωτεινότητας.

Ό,τι ρυθμίσεις και να αντιγράψεις, ό,τι ρυθμίσεις και να σου δώσουν, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι καλύτερο. Ακόμα και επαγγελματικές να είναι (από ρυθμισμένη τηλεόραση) θα αφορούν 'εκείνη' την τηλεόραση και όχι τη δική σου.

Για contrast και φωτεινότητα ρίξε μια ματιά Βασικές ρυθμισεις ενός προβολικού μεσου. , πάνω κάτω και στο AVCHD τα ίδια είναι, απλά τα βάζεις να παίζουν και 'ανεβοκατεβάζεις' τα ρυθμιστικά φωτεινότητας - αντίθεσης ώστε με το μάτι να 'εμφανοεξαφανίζονται' οι αντίστοιχες μπάρες.

Από κει και πέρα αν υπάρχει κάποιος φίλος που μπορεί να σε βοηθήσει με τις ρυθμίσεις της δικής του τηλεόρασης, το βήμα είναι ελεύθερο....

...όπως και να έχει... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :grinning-smiley-043

teomou δεν είμαι κι ο πιο ειδικός στο θέμα αυτό να στο εξηγήσω. Σε γενικές γραμμές προτείνεται το True cinema ως βασική λειτουργία,αφού ρυθμίζει τα ιδανικότερα χρώματα,αλλά όποια ρύθμιση κι αν βάλεις το gamma δε βελτιώνεται.

Περισσότερα για το gamma μπορείς να βρείς στο νετ,όπως επίσης στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σου.Ανέβασέ το λιγάκι και δές πώς θα γίνει η εικόνα.Κάπως έτσι είναι προρυθμισμένη η τηλεόραση κι αυτό δεν αλλάζει.Τουλάχιστον όχι απ'τις επιλογές που υπάρχουν στο βασικό μενού.

Μπορείς να κάνεις την πατέντα να κατεβάσεις τη φωτεινότητα όπως έγραψα που θα σου δώσει πιο βαθύ μαύρο,αλλά θα χάσεις τις λεπτομέρειες στα σκοτεινά σημεία.Αν δεν σε πειράζει μέχρι τώρα,μάλλον άδικα το ψάχνεις.Πρόβλημα υπάρχει στην εικόνα όταν το εντοπίζεις εσύ με τα μάτια σου κι όχι όταν ένα review,εγώ ή κάποιος άλλος στο πεί.Οπότε μην ανησυχείς.

Πέραν τούτου όπως αναφέρει κι ο φίλος czoun πιο πάνω δεν υπάρχουν ιδανικές ρυθμίσεις,ακόμη κι αν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς μοντέλο.Υπόψιν στο review είναι το 42C3B κι όχι το δικό μας (ουσιαστικά είναι σχεδόν τα ίδια πάντως).

Αυτά από μένα.Για entry level μοντέλο η τηλεόραση είναι εξαιρετική για μένα.Φυσικά για πιο απαιτητικούς μπορεί να είναι η χειρότερη επιλογή. Πάντως Σε σχέση με κάποιες lcd που σύγκρινα στο τηλεοπτικό σήμα που έψαχνα ως κύρια χρήση είναι Super..

Σε λειτουργια true cinema γιατι μου φαινεται πολυ γκρι η εικονα? με τις καταληλες ρυθμισεις θα αλλαξει αυτο? Θα το δοκιμασω

Τελικα με πηραν σημερα το πρωι απο το καταστημα οτι ηρθε η τηλεοραση και πηγα επιτοπου και την φορτωσα στο αμαξι.

Την εχω στησει εδω και καμια ωρα και εχω αρχισει να παιζω με τις ρυθμισεις.

Πρωτες εντυπωσεις κατι παραπανω απο θετικες. Θα επανελθω αργοτερα πιο αναλυτικα.

Ακομη και η Μητερα μου που δεν ξερει τιποτα απο τηλεορασεις σχολιασε οτι εχει πολυ ωραια χρωματα.

Ηδη παιζει σε DVD το "Μαλια Κουβαρια" για επιδειξη και στρωσιμο.:2thumb22sup:

Μεγεια σου yperion.περιμενουμε πως και πως τις εντυπωσεις σου.
Χθες αγπρασα απο τα carrefour το dvd της ταινιας Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 3 ευρω,που υποτηθεται απο αυτα που γραφει στην συσκευασια οτι ειναι πιστοποιημενη κατα THX για να ρυθμισω την tv, αλλα δεν το βρηκα πουθενα στο μενου.Μουφα το dvd? σε ταινιες ενοικιαζομενες απο video club το εχει? π.χ στο avatar?

Καλώς σου ήρθε κι εσένα Yperion.Το ξαναλέω οτι η tv για τα χρήματά της είναι απίστευτη. Η κίνηση και τα χρώματα είναι πάρα πολύ καλά,καθώς κι η γωνία θέασης που ξέχασα να σημειώσω προηγουμένως.

Όσον αφορά το Gamma θα θελα τη γνώμη σου αργότερα που θα έχει βραδιάσει κιόλας και θα είναι πιο εμφανές.Μικρό το κακό..δε μπορούμε να έχουμε όλα σε μια entry level TV!

Την εχω και εγω απο προχτες και σε γενικες γραμμες ειμαι ικανοποιημενος. Ειμαι σε διαδικασια στρωσιματος με αντιθεση και φωτεινοτητα πολυ χαμηλα. Χτες πηγα να παθω μια λαχταρα αφου το @*&@*^# dvd που ειχα να παιζει κολλησε και το πηρα ειδηση στο μισαωρο. Ευτυχως μαλλον τη γλυτωσα απο την στατικη εικονα. Τελικα αντεχει και το burn in.... :BDGBGDB55::rifle:

Τελικα με πηραν σημερα το πρωι απο το καταστημα οτι ηρθε η τηλεοραση και πηγα επιτοπου και την φορτωσα στο αμαξι.

Την εχω στησει εδω και καμια ωρα και εχω αρχισει να παιζω με τις ρυθμισεις.

Πρωτες εντυπωσεις κατι παραπανω απο θετικες. Θα επανελθω αργοτερα πιο αναλυτικα.

Ακομη και η Μητερα μου που δεν ξερει τιποτα απο τηλεορασεις σχολιασε οτι εχει πολυ ωραια χρωματα.

Ηδη παιζει σε DVD το "Μαλια Κουβαρια" για επιδειξη και στρωσιμο.:2thumb22sup:

Γιάννη καλορίζικη. τη σκέφτομαι και εγώ σοβαρά πλέον τη 42άρα για σχεδόν αποκλειστικά τηλεοπτικό και καμμιά σειρά sd (ονουρ - σεχραζάτ κλπ).
όταν επιτρέψει ο χρόνος σου - ένα ρηβιουδάκι καμμιά φωτογραφία - ξέρεις εσύ.....

Καλόστρωτη και καλοθέατη, Γιάννη !!! -bye-

Δεν γίνεται να ρυθμίσεις την τηλεόραση με υλικό SD......

Για να είμαστε ακριβείς, άλλη ρύθμιση χρειάζεται σε SD και άλλη ρύθμιση σε HD... ;)

Για παττερνάκια για ρυθμίσεις, ας ρίξει μια ματιά εδώ, ο φίλος teomou.

Ευχαριστω παιδια.

Η κυρια χρηση για εμενα ειναι xbox 360 , ηδη επαιξα τα πρωτα παιχνιδια black ops και η εικονα σκιζει ενω το lag ειναι σχεδον μηδενικο.:a0210:

Θα βγαλω φωτογραφιες αργοτερα.

Παντως σε DVD στο κανονικο εχω την εντυπωση οτι οντως το gamma δεν ειναι ευθεια αλλα θυμιζει την καμπυλη S της U10.

Σε γενικες γραμμες ομως η εικονα ειναι πολυ ικανοποιητικη και τα χρωματα (αν και αστρωτη) οπως μονο μια πλασμα μπορει να τα δειξει (τυφλα να εχουν οι "LED" και οι "Quattron").

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ C3

-------------------------------------------

1. teomou................42C3..........13/05/11
2. deadlock7.............42C3.........03/06/11
3. Dimitris_sg............42C3..........05/06/11
4. Yperion................42C3..........08/06/11

-------------------------------------------

Για παττερνάκια για ρυθμίσεις, ας ρίξει μια ματιά εδώ, ο φίλος teomou.[/QUOTE]

Απ αυτα που ειδα στο παραπανω link για να τη ρυθμισω χρειαζομαι blurayplayer?
δεν εχω αποκτισει ακομη.εχω το samsung ht-z210.Για τετοιο player υπαρχει κατι για να τη ρυθμισω? αν ναι ποιο?

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma C3 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

πόσο κοντά πρέπει να πας για να δεις τα πίξελ Yperion?

Οσο κοντα και στην fullHd Panasonic 50U10 που εχω , δηλαδη με το προσωπο σχεδον πανω στην οθονη.