Panasonic Plasma C3 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιάννη Καλοριζικη και καλές απροβλημάτιστες θεάσεις.. :grinning-smiley-043

Αντε να δώ ποτε θα "χαλάσει" η 47άρα LG (7000) για να την αντικαταστήσω με κανένα πλασματάκι ...

Ευχαριστω

Οι τιμες συνεχεια πεφτουν και η ποιοτητα ανεβαινει.

Δεν ειναι οπως παλια που για να παρεις μια τηλεοραση ψιλο καλη επρεπε να δωσεις μια περιουσια.

Οποτε οταν και εφοσον πας για νεα τηλεοραση θα βρεις μεγαλη ποικιλια.

Μην λες τέτοια, μπορεί να κατηγορηθείς. Aκούς εκεί, φυσικά χρώματα η plasma.... :D

Απο που και ως που "φυσικα χρωματα"?

Αυτα ειναι ανυποστατες φημες.:p

Μου αρέσει όταν μιλάμε με καλά ορισμένους όρους...
Και μάλιστα όταν τους στηρίζουμε κιόλας...

Τελικα με πηραν σημερα το πρωι απο το καταστημα οτι ηρθε η τηλεοραση και πηγα επιτοπου και την φορτωσα στο αμαξι.

Την εχω στησει εδω και καμια ωρα και εχω αρχισει να παιζω με τις ρυθμισεις.

Πρωτες εντυπωσεις κατι παραπανω απο θετικες. Θα επανελθω αργοτερα πιο αναλυτικα.

Ακομη και η Μητερα μου που δεν ξερει τιποτα απο τηλεορασεις σχολιασε οτι εχει πολυ ωραια χρωματα.

Ηδη παιζει σε DVD το "Μαλια Κουβαρια" για επιδειξη και στρωσιμο.:2thumb22sup:

Καλορίζικη!
Να περιμένουμε σύγκριση με την U10;
Με τόσα θέματα που είχε η U20, έχω ένα σωρό ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν βελτιώσει κάτι στις φετινές φτηνές...

Δεν γίνεται να ρυθμίσεις την τηλεόραση με υλικό SD......

Και ο λόγος είναι;

Last edited by a moderator:
Καλώς σου ήρθε κι εσένα Yperion.Το ξαναλέω οτι η tv για τα χρήματά της είναι απίστευτη. Η κίνηση και τα χρώματα είναι πάρα πολύ καλά,καθώς κι η γωνία θέασης που ξέχασα να σημειώσω προηγουμένως.

Όσον αφορά το Gamma θα θελα τη γνώμη σου αργότερα που θα έχει βραδιάσει κιόλας και θα είναι πιο εμφανές.Μικρό το κακό..δε μπορούμε να έχουμε όλα σε μια entry level TV!

Έκανε κανείς το τεστ του avclub;

Ευχαριστω παιδια.

Η κυρια χρηση για εμενα ειναι xbox 360 , ηδη επαιξα τα πρωτα παιχνιδια black ops και η εικονα σκιζει ενω το lag ειναι σχεδον μηδενικο.:a0210:

Θα βγαλω φωτογραφιες αργοτερα.

Παντως σε DVD στο κανονικο εχω την εντυπωση οτι οντως το gamma δεν ειναι ευθεια αλλα θυμιζει την καμπυλη S της U10.

Σε γενικες γραμμες ομως η εικονα ειναι πολυ ικανοποιητικη και τα χρωματα (αν και αστρωτη) οπως μονο μια πλασμα μπορει να τα δειξει (τυφλα να εχουν οι "LED" και οι "Quattron").

Από false contouring σε κίνηση, πώς τα πάει;
Με τι ανάλυση παίζεις;

Lag άνευ σχολιασμού,οπτική γωνία εξαιρετική,χρώματα ζωντανά (φυσιολογικά).

Μπορούμε να έχουμε μερικές φωτογραφίες από κοντινά σε πρόσωπα;
Στην U20 υπάρχει έντονο dithering, σε σημείο που οι πάντες να έχουν μια πρασινωπή απόχρωση, κυρίως σε σκοτεινά σημεία. Υπάρχει αυτό και στις φετινές;

Το μονο αρνητικο ειναι η καμπυλη gamma οπως εχει αναφερθει κανει την εικονα να ειναι λιγο "καμμενη". Και γενικα οι ρυθμισεις ειναι entry level.

Έχει μεγάλη σημασία η καμπύλη γάμμα στα παιχνίδια;

Ξεχασα να γραψω οτι δεν εχει καθολου buzzing (ουτε καν το ελαχιστο της U10) και επισης ακομη και σε ακραιες γωνιες θεασης δεν βλεπεις διπλο ειδωλο απο το τζαμι.

Μάλλον στην U10 δεν έπεσες σε "τυχερό" τροφοδοτικό. Γενικά τα τροφοδοτικά είναι λίγο λαχείο. Η δικιά μου U20 δεν κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Η VT20 πάλι στο συγκριτικό...

Μολις γυρισα σπιτι κοιταξα πολυ προσεκτικα την C3 μια και τεθηκε το θεμα.

Οποτε ξαναγραφω και επιβεβαιωνω οτι αν δεν ξερεις οτι ειναι 1024x768 δυσκολα το καταλαβαινεις. Η ομοιογενεια της οθονης ειναι αναλογη με τηλεοραση FullHD , screedoor effect δεν υπαρχει οπως το θυμαμαι απο παλιοτερα μοντελα.

Σε εντονο φως οντως η τηλεοραση παιρνει μια πρασινιζουσα γκρι αποχρωση απο τις ανακλασεις οταν σε παρομοιο χωρο η U10 φαινεται πολυ πιο μαυρη. Αυτο πιθανολογω οτι εχει να κανει με την ελλειψη καποιας επιστρωσης στους φωσφορους για λογους μειωσης του κοστους.

Το μαύρο πως είναι σε σχέση με την U10; Κοίταζα το ρεβιού στο http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm, και αναφέρει 0.04 off και 0.17 στην σκακιέρα...

Για άλλη μια φορά μικραίνοντας την οπτική γωνία είδα διπλά είδωλα στα γράμματα,όπως βλέπω και στην tv στα στατικά αντικείμενα.
Βέβαια ο Yperion είπε οτι δε βλέπει και αναρωτιέμαι τί δεν πάει καλά..

Είναι φυσιολογικό αυτό για φθηνή πλάσμα. Μόνο σε ακριβά μοντέλα δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Το έχει και η U10, U20, κλπ. Δεν έχει κάτι η δική σου τηλεόραση.

Απο το βιντεο της παρουσιασης του παιχνιδιου Hitman: Absolution....

Disclaimer: Απο φωτογραφιες ειμαι ασχετος , απλα παταω το κουμπι και βγαινει μια χοντρη. Φωτογραφικη εχω μια φτηνιαρικη Sony 10 ΜP που αγορασα απο το καλαθι του Saturn.

:grinning-smiley-043

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες!
Βλέπω "λίγο" dithering νομίζω. Έχεις δοκιμάσει τι ίδιο στην U10 (για λίγο);
Υπάρχει σημαντική διαφορά;

Βεβαια δεν πρεπει να ξεχναμε οτι δεν υπαρχει συστημα interpolation πραγμα που σημαινει οτι η σπαστη κινηση που θα βλεπαμε σε τρέιλερ στο τηλεοπτικο σε καποια CRT μεταφερεται αυτουσια.

Ποιο τρέιλερ έχεις υπ' όψιν σου; (Παίζει όντως σπαστά σε CRT; )
(Γιατί υπάρχει και ένα 50 Hz bug...)

λιγο pwm noise που μειωνεται σταδιακα οσο γραφει ωρες η τηλεοραση ακομη περισσοτερο.

Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις PWM noise; Η U20 δεν είχε. Σίγουρα δεν είναι dithering;

Phosphor Trails ελαχιστα εως καθολου , Dynamic false contouring μονο σε κακης ποιοτητας avi/τηλεοπτικο. Το gamma ειναι λαθος στο "κανονικο".

Μπορούμε να έχουμε μερικές φωτογραφίες από κινούμενους υπότιτλους χωρίς παύση από την τηλεόραση;

Εκτος αν καποιος εχει σκοπο να βλεπει μονο 1080p και σε αποσταση κατω απο 1.5 μετρο η εχει πολυ φωτεινο καθιστικο και τον ενοχλουν οι ανακλασεις η τηλεοραση συστηνεται χωρις δισταγμο. Κανει οχι οσα πρεπει με βαση την τιμη της αλλα πολυ παραπανω.

Αυτό ήθελες να γράψεις;

Ευχαριστω

Οι τιμες συνεχεια πεφτουν και η ποιοτητα ανεβαινει.

Δεν ειναι οπως παλια που για να παρεις μια τηλεοραση ψιλο καλη επρεπε να δωσεις μια περιουσια.

Οποτε οταν και εφοσον πας για νεα τηλεοραση θα βρεις μεγαλη ποικιλια.

Σε σχέση με την U10 που βρίσκεται ποιοτικά;

Πως να απαντησω στον καταιγισμο ερωτησεων?

Ας ξεκινησω λεγοντας οτι dithering/pwm noise (εγω τα ταυτιζω αυτα τα δυο) εχει αλλα μειωνεται με τις ωρες λειτουργιας , πλεον ειναι στα επιπεδα της U10.

Οι φωτογραφιες οπως ειπα δεν απεικονιζουν την πραγματικοτητα πολυ απλα γιατι φωτογραφικη και φωτογραφος ειναι για τα μπαζα.

Στην πραγματικοτητα στα 1080/60 Hz οπου δουλευω το XBOX η κινηση ειναι αριστη (4/4 avclub motion test) ενω στα 50 Hz λογω του γνωστου 50 Hz bug ειναι 3/4 (προσωπικη εκτιμηση).

Σε σχεση με την U10 (που εχω ξεκλειδωσει και τα μενου της V10/G10) εχει καπως περιεργο gamma τοσο στο κανονικο (καπως σαν καμπυλη S) οσο και στο cinema (πιο χαμηλο απο οτι πρεπει).

Περισσοτερα επι του θεματος μολις το μελετησω καλυτερα (ελλειψη μετρητικου).

Floating blacks δεν εχω δει , το μαυρο γενικα σαν επιπεδο ειναι οπως ηταν αρχικα στην U10 (δηλαδη πολυ καλο) αρα μαλλον συμφωνω με την τιμη 0.04 cd/m2. Η τιμη 0.17 cd/m2 μου φαινεται εντελως ασχετη , δεν χαλαει τοσο πολυ με checkboard (δεν εχω οργανο να το μετρησω βεβαια) αλλα φαινεται ελαχιστα υποδιεστερο.

Αυτα προς το παρον.

Πως να απαντησω στον καταιγισμο ερωτησεων?

Ε, τυχαία είδα χτες ότι αγόρασες C3... :flipout:
Δεν διάβαζα το νήμα, αλλά τώρα που την αγόρασες και έχουμε πιθανότητα σύγκρισης U10/C3, απέκτησε ενδιαφέρον το νήμα. Να δούμε και τι άλλαξε από την U20...

Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά λόγω μικρής μνήμης, πόσταρα καθώς διάβαζα το νήμα από την αρχή, να εγκλιματιστώ... :blush:

Ας ξεκινησω λεγοντας οτι dithering/pwm noise (εγω τα ταυτιζω αυτα τα δυο) εχει αλλα μειωνεται με τις ωρες λειτουργιας , πλεον ειναι στα επιπεδα της U10.

Δεν είναι τα ίδια. Το dithering σίγουρα δεν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. (Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, το λογισμικό ξέρει ποια χρώματα δεν μπορεί να δείξει το πάνελ και κάνει dithering...)

Οι φωτογραφιες οπως ειπα δεν απεικονιζουν την πραγματικοτητα πολυ απλα γιατι φωτογραφικη και φωτογραφος ειναι για τα μπαζα.

Μην σε ανησυχεί αυτό, δεν ψάχνω αποτύπωση της πραγματικότητας. Απλά είδα πολύ dithering στα φύλλα στις φωτογραφίες που έβαλες, και στους τόνους του δέρματος. Αυτά τα έβαλε η μηχανή ή τα δείχνει η τηλεόραση;
Θα μας τραβήξεις κάτι σε λειτουργία macro της μηχανής, από κοντά στο πάνελ; Ένα πρόσωπο π.χ.;

Στην πραγματικοτητα στα 1080/60 Hz οπου δουλευω το XBOX η κινηση ειναι αριστη (4/4 avclub motion test) ενω στα 50 Hz λογω του γνωστου 50 Hz bug ειναι 3/4 (προσωπικη εκτιμηση).

Φωτογραφίες από τα 50 & 60 Hz μπορείς να βγάλεις με το avclub motion test;

Σε σχεση με την U10 (που εχω ξεκλειδωσει και τα μενου της V10/G10) εχει καπως περιεργο gamma τοσο στο κανονικο (καπως σαν καμπυλη S) οσο και στο cinema (πιο χαμηλο απο οτι πρεπει).

Όλες οι φτηνές πανασόνικ έτσι είναι, έχουν φωτεινό γάμμα...
(Βλέπεις και περισσότερο "shadow detail", δεν είναι πολύ κακό... :flipout:
Και η U20 έτσι είναι, αλλά δεν με ενοχλεί και πολύ στην πράξη... Μπροστά στα υπόλοιπα, αυτό είναι πταίσμα...)

Floating blacks δεν εχω δει , το μαυρο γενικα σαν επιπεδο ειναι οπως ηταν αρχικα στην U10 (δηλαδη πολυ καλο) αρα μαλλον συμφωνω με την τιμη 0.04 cd/m2. Η τιμη 0.17 cd/m2 μου φαινεται εντελως ασχετη , δεν χαλαει τοσο πολυ με checkboard (δεν εχω οργανο να το μετρησω βεβαια) αλλα φαινεται ελαχιστα υποδιεστερο.

Αυτα προς το παρον.

Γενικά, ο APL limmiter πως λειτουργεί στις φετινές φτηνές;
Αν την βάλεις π.χ. σε κάποια είσοδο (ώστε να δείχνει μαύρο), και πατήσεις τα μενού, αυτά πως φαίνονται;

(Δηλ. πώς είναι το αντίστοιχο αυτού:
IMG_4995.jpg
)

Θα προσπαθησω να ικανοποιησω τις απαιτησεις σου οταν εχω χρονο.:p

Βασικα βεβαια η τηλεοραση δεν εχει καν κεραια πανω οποτε προσομοιωση τηλεοπτικου εκανα με καποια κακης ποιοτητας avi (ταινιες απο καμερα μεσα στο σινεμα).

Buzzing η U10 εχει ελαχιστο (ακουγεται στα 20 cm απο την τηλεοραση με κλειστο το volume). H C3 δεν εχει καθολου , η τουλαχιστον εγω δεν μπορεσα να ακουσω τιποτα.

Buzzing η U10 εχει ελαχιστο (ακουγεται στα 20 cm απο την τηλεοραση με κλειστο το volume). H C3 δεν εχει καθολου , η τουλαχιστον εγω δεν μπορεσα να ακουσω τιποτα.

Δεν ακουγεται κιχ

Buzzing η U10 εχει ελαχιστο (ακουγεται στα 20 cm απο την τηλεοραση με κλειστο το volume).

Τόσο λίγο δεν ενοχλεί...
(Το έχω ξαναπεί, ε; Στο συγκριτικό περίμενα να ακούσω σχόλια για το σφύριγμα της 9705, μέχρι που άναψε η VT20... Μόλις την άκουσα την VT20, συνειδητοποίησα πόσο άστοχη θα ήταν η σύγκριση. Δεν θα μπορούσε να γίνει καν... Βέβαια θα υπάρχουν σίγουρα VT20 αθόρυβες, και 9705 πιο θορυβώδεις από την δική μου. Ο Aibo είχε μία... :flipout:)

Eπειδή αυτοί οι θόρυβοι (buzzing/σφυρίγματα) επηρεάζονται σημαντικά και από τον χώρο και την θέση τοποθέτησης της συσκευής, καλύτερα είναι για πιο αντικειμενικές συγκρίσεις, να πλησιάζουμε το αυτί μας ακριβώς στη θέση που παράγεται ο θόρυβος, την ώρα που η τηλεόραση απεικονίζει 100% λευκό full field pattern... ;)

Eπειδή αυτοί οι θόρυβοι (buzzing/σφυρίγματα) επηρεάζονται σημαντικά και από τον χώρο και την θέση τοποθέτησης της συσκευής, καλύτερα είναι για πιο αντικειμενικές συγκρίσεις, να πλησιάζουμε το αυτί μας ακριβώς στη θέση που παράγεται ο θόρυβος, την ώρα που η τηλεόραση απεικονίζει 100% λευκό full field pattern... ;)

Ε, άμα ακούς τον θόρυβο στην άλλη γωνία του δωματίου, τι τα θες τα πλησιάσματα... :flipout:
Όταν προσπαθείς να ακούσεις το πέταγμα του κουνουπιού και περνά από δίπλα παπάκι με πειραγμένη εξάτμιση...

Ε, άμα ακούς τον θόρυβο στην άλλη γωνία του δωματίου, τι τα θες τα πλησιάσματα... :flipout:
Όταν προσπαθείς να ακούσεις το πέταγμα του κουνουπιού και περνά από δίπλα παπάκι με πειραγμένη εξάτμιση...

Aπλά, μου έχει τύχει να ακούσω διαφορετικό buzzing από τις θέσεις θέασης σε τέσσερις U10 των 42" που βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους (η μία δεν ακουγόταν καθόλου), αλλά όταν πήγαινες πάνω από το τροφοδοτικό το άκουγες το ίδιο και στις τέσσερις...

Παίδες αν και λίγο άσχετο με το θέμα,αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει εδώ ή με πμ μη χαλάσουμε τη ροή.

Το laptop που με βολεύει να συνδέσω με την TV σηκώνει μεν HD,ακόμη και 1080p,αλλά δεν έχει hdmi.
Βλέπω απο ebay μεριά καλώδια vga->hdmi με μέγιστη ανάλυση 1024*768 όπως γράφουν,αλλά υπάρχουν και μετατροπείς πιο ακριβοί που υποστηρίζουν και 1080p.
Δεδομένου οτι η τηλεόραση κάνει ούτως ή άλλως downscale θεωρώ οτι το καλώδιο με καλύπτει.Είναι όμως αξιόπιστη λύση; Αν γνωρίζει κάποιος ας μας πεί..

Αφού υπάρχει ήδη διαθέσιμο προς χρήση,όπως επίσης ανάλογο υλικό πιστεύω οτι με βολεύει. Επίσης θα είναι και πιο φτηνή λύση με 2 καλώδια (video+ήχο)
Τέλος θα υποστηρίζει τα πάντα,αν και βέβαια τα τελευταία media player παίζουν πάρα πολλά πλέον..

Kαλώδιο σκέτο, VGA -> HDMI, φυσικά και δεν πρόκειται να σου δουλέψει, θα χρειαστείς μετατροπέα σήματος, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στα επίπεδα ενός μεσαίου media-player, οπότε...

Άρα να υποθέσω οτι είναι μούφα όλα αυτά τα καλώδια; Βλέπω αρκετές πωλήσεις και δεν έχουν αρνητικές αξιολογήσεις. Περίεργο..
Τόνισα βέβαια οτι υποστηρίζουν ανάλυση μέχρι 1024*768 όπως αναφέρουν οι αγγελίες..

ΥΓ: Εκτός βέβαια αν έχουν κάποιον φτηνό μετατροπέα που δε βλέπω στις φωτογραφίες..