Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Eχω αρχισει να "ψηνω" τις "μεγαλες δυναμεις"...οχι τιποτε αλλο μην μου ερθει κανας πλαστης στο κεφαλι και τα λεφτα τα χαλασω στους γιατρους...-bye-:flipout:

Αν και δεν βιαζομαι θα περιμενω να περασει το καλοκαιρι πρωτα , αλλωστε οι πλασμα κανουν και για καλοριφερ...:flipout:

Edit. Σαν προεργασια θα αγορασω ενα καινουργιο επιπλο με πλατος 130 cm γιατι αυτο που εχω ειναι 110...

Ορθά σκέπτεσαι,

από τιμούλα πως πάει η 42άρα, σκοπεύω να ξαναπαρακαλέσω:flipout:

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ευχαριστώ. Ελπίζω να καταφέρω να την στήσω Σ/Κ και να γράψω εντυπώσεις & γω.

@czoun ρε συ ειχα μπει σε ενα τεστ για να δω εαν δουλευει το RGB full στο ps3 και δεν δουλευε.

@yperion Η συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι πολυ "κουλ" ! -bye-

Last edited:

Μία...χαζή ερώτηση στους κατόχους 46αρας G10 (οπως εχω γραψει περιμένω την 46αρα G15 που θα ειναι ίδια σε διαστάσεις).
Απ όσο έχω διαβασει το ύψος της τηλεόρασης μαζί με την βάση θα ειναι 767mm
Το δικό μου ύψος στο έπιπλο το ειχα υπολογίσει κάπου στα 77 εκατοστά, αλλά χτες που το ξαναμέτρησα το έβγαλα στα 76.5-76.7 δηλαδή ίσα ίσα! Εχοντας την βαση μπροστα του μηπως μπορει κανείς να μου πει αν (σε περίπτωση ανάγκης) χρειαστεί να την "λιμάρω" 1-2mm αν κατι τετοιο δείχνει εφικτό....
Το έπιπλο δεν γίνεται να...λιμαριστει, η βαση ειναι μαρμαρο και το πανω μερος μεταλλο...

πρεπει να έχει και αέρα ...

Αέρα θα έχει άφθονο και απο πάνω και απο το πλαι και απο πίσω!
Το έπιπλο ειναι μία μεταλλική κατασκευή του "Νεο Κατοικείν" (πολύ στιβαρή) που δεν ειναι κλειστη πουθενά (και φυσικά όταν την αγόρασα, την εποχή του 4/3, πίστευα ότι ειχα προβλέψει ακόμη και την πιο μεγαλη σε διαστάσεις τηλεόραση!)
Θεωρητικά μπορω να αφαιρέσω την βαση και να στηρίξω αλλιώς την τιβί (έτσι μου χωράει και 50αρα) αλλά ...τέτοιες ματσαραγκιές δύσκολα θα εγκριθούν απο το κογκρέσσο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Όπως έχω πει και παλιότερα αν είχε βγει 46ΡΧ80 δεν θα την έβγαζα από το σαλόνι, απλά θα έπαιρνα μια 42άρα για την κρεβατοκάμαρα...;)

Δεν ξέρω αν θα σε απογοητεύσω, αλλά η διαφορά της G10 από όλη την περσινή σειρά της Panasonic γίνεται αντιληπτή με το πρώτο άναμα, το υψηλότερο contrast και το πολύ καλύτερο μαύρο δεν κρύβονται και μάλιστα η G10 με 0 ώρες λειτουργίας και η ΡΧ80 με 3.500, εκεί που δεν υπάρχει διαφορά είναι στη κίνηση, η οποία είναι το μεγάλο ατού της Panasonic σε όλα τα μοντέλα της (κατά τη γνώμη μου).

Στα μαγαζιά που την είχα δει μαζί με άλλους 'τρελούς', λέγαμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την ΡΖ, αλλά όταν μπήκε στο σαλόνι, αλλάξαν τα πράγματα....όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικές εκτιμήσεις, αλλά οι μετρήσεις και τα διαγράμματα δεν λένε ψέματα, κάντε λίγο υπομονή και θα έρθει η ώρα για πιο λεπτομερή ανάλυση.

Μπορεί κάποιοι να με λιδωρήσουν αλλά εγώ θα το πω..... η G10 μου μοιάζει πολύ-πολύ με Pioneer 8G, με χειρότερο SD scaler...:D

----------------------------------------------------------------------

@Trisalon παρέθεσες την αναφορά μου από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο Αγγλικό forum, λες και η G10 είναι ελαττωματική και κακή τηλεόραση.

Εδώ βρισκόμαστε (εγώ τουλάχιστον) για να ανταλάσουμε πληροφορίες, να λύνουμε τις απορίες μας και να μοιραζόμαστε ότι ξέρουμε ή ότι βρίσκουμε. Φυσικό είναι να μην συμφωνούμε πάντα και αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης, αλλά η εμπειρία που απέκτησα από το νήμα της ΡΧ80 μου λέει ότι ο καλύτερος σύμβουλος είναι η υπομονή, με γρήγορα συμπεράσματα μπορεί κάποιος να εκτεθεί μετά από λίγο καιρό.

Πιθανόν να υπάρχουν μερικοί που μεταφέρουν, καταθέτουν και 'μεταφράζουν' πληροφορίες 'κατά το δοκούν' για διάφορους λόγους (επαγγελματικούς, εγωιστικούς, λόγω ασχετοσύνης κ.λ.π.), εγώ δεν θα μπω σε τέτοια διαδικασία, το μόνο που θα κάνω είναι να συνεχίσω να ψάχνω, να διαβάζω, να ακούω, να φιλτράρω, να ζητάω βοήθεια και όπου μπορώ να βοηθάω.

....-bye-

Ποιος μιλησε για ελαττωματικη τηλεοραση? μην το κανεις σαν το αλλο που με εχει βγαλει απο πρακτορα της σονυ μεχρι πωλητη ηλεκτρικων συσκευων και σε νομιμη βαση παραφραζει τα λεγομενα μου

Αν ηταν αλλαξες τηλεοραση επειδη επρεπε νο προβλεμ δεν το καταλαβα , Νομιζα αλλαξες επειδη δεν σου αρεσε η px80

Στις τηλεορασεις 2 πραγματα κοιταω , η ευκρινεια εικονας sharpness και η ποιοτητα - ζωντανια των χρωματων , το ποιος εχει μεγαλυτερες τιμες Contrast δεν με αποσχοληθει ουτε θα παρω ενα υποδεκαμετρο :flipout: και θα μετραω που εχει περισσοτερη μαυριλα

Ετσι και αλλιως τα περισσοτερα plasma πανελ εχουν πολυ καλη ποιοτητα contrast σε βαθμο που δεν ξεχωριζονται ευκολα μεταξυ τους

εκει που ξεχωριζεις το καλο πανελ απο τα υπολοιπα ειναι στο sharpness - ευκρινεια της συνολικης εικονας και στα ζωντανα χρωματα ,και ιδιατερα στο πρωτο στοιχειο γιατι αν εχεις ενα τετοιο αποτελεσμα λογου χαριν
http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/sharpness/ δεν σε σωζει ουτε contrast ουτε 2000 αναλυση παρτην πετα την απο το μπαλκονι την τηλεοραση (βλεπε lcd)

Σε σχεση με την παλια σου τηλεοραση τη διαφορα προσεξες στην ευκρινεια εικονας - shaprness αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο

Trisalon, το sharpness σε επίπεδο HD και στατικές εικόνες είναι δεδομένο για όλες τις full HD οθόνες, είτε είναι πλάσμα, είτε LCD. Για SD, θες καλό scaler, και νομίζω εκεί τα σκήπτρα τα κρατά το pixel plus (υποκειμενικό αυτό).
Για κινούμενες εικόνες, μάλλον οι πλάσμα κερδίζουν, αν και μερικές LCD πάλι πλησιάζουν.
Όμως η αντίθεση σαφώς και παίζει ρόλο, νομίζω τον πρωτεύοντα σε ένα πάνελ. Αν δεν υπάρχει καλό μαύρο, δεν μπορείς να δεις καλή εικόνα, όσο ευκρινής και να είναι. Παράδειγμα οι philips, που ενώ έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια, δεν έχουν καλύτερη εικόνα από τις samsung/sony, που έχουν πάνελ με μεγαλύτερη αντίθεση...

Trisalon, το sharpness σε επίπεδο HD και στατικές εικόνες είναι δεδομένο για όλες τις full HD οθόνες, είτε είναι πλάσμα, είτε LCD. Για SD, θες καλό scaler, και νομίζω εκεί τα σκήπτρα τα κρατά το pixel plus (υποκειμενικό αυτό).
Για κινούμενες εικόνες, μάλλον οι πλάσμα κερδίζουν, αν και μερικές LCD πάλι πλησιάζουν.
Όμως η αντίθεση σαφώς και παίζει ρόλο, νομίζω τον πρωτεύοντα σε ένα πάνελ. Αν δεν υπάρχει καλό μαύρο, δεν μπορείς να δεις καλή εικόνα, όσο ευκρινής και να είναι. Παράδειγμα οι philips, που ενώ έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια, δεν έχουν καλύτερη εικόνα από τις samsung/sony, που έχουν πάνελ με μεγαλύτερη αντίθεση...

το καλο contrast ειναι σχεδον αυτονοητο σε καλο πανελ, , θελω να πω δηλαδη οτι σε συγκριση μεταξυ μοντελων κουρο λχ ειμαι σιγουρος δεν θα κοιταγες τοσο το contrast οσο την ευκρινεια , η την ποιοτητα των χρωματων , η αλλους παραγοντες , ομοιως αν ηθελες να κανεις συγκριση μεταξυ 2 καλων τωρινων μοντελων πανασονικ και να διαλεξεις ενα.

Συμφωνώ. Αν το θέμα της αντίθεσης του πάνελ είναι λυμένο, πας παρακάτω. Αν και πάντα το καλύτερο είναι εχθρός του καλού...

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

To shaprness δεν έχει σχέση με την ευκρίνεια. Το shaprness σημαίνει και είναι η οξύτητα στην εικόνα, αλλιώς όλοι θα βάζαμε το shaprness στο +100 και θα τα βλέπαμε πιο καθαρά. Το shaprness με λίγα λόγια είναι ψευδαίσθηση ευκρίνειας. Η ευκρίνεια ορίζεται από την ανάλυση.

η v10 ποτε ερχεται ελλαδα?

To shaprness δεν έχει σχέση με την ευκρίνεια. Το shaprness σημαίνει και είναι η οξύτητα στην εικόνα, αλλιώς όλοι θα βάζαμε το shaprness στο +100 και θα τα βλέπαμε πιο καθαρά. Το shaprness με λίγα λόγια είναι ψευδαίσθηση ευκρίνειας. Η ευκρίνεια ορίζεται από την ανάλυση.

εχει και παρα εχει σε απλα ελληνικα ειναι καθαρη εικονα , μην το παιρνεις με βαση τους ορους
Βλεπωντας ενα πανελ κουρο και συγκρινωντας το με αλλο πανελ το πρωτο που κανει μπαμ ειναι η καθαροτητα της εικονας σε σχεση με τα αλλα πανελ , πεστο sharpness ,πεστο ευκρινεια πεστο με αλλον ορο , το ιδιο ισχυει και με τα ποιοτικα πανελ , μετα ερχεται η ποιοτητα των χρωματων και τελος το contrast γιατι πλεον οι περισσοτερες τηλεορασεις εχουν πολυ καλα επιπεδα μαυρου τοσο που ελαχιστοι ειναι θεση να ξεχωρισουνε τις διαφορες μεταξυ καλων μοντελων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

εχει και παρα εχει σε απλα ελληνικα ειναι καθαρη εικονα , μην το παιρνεις με βαση τους ορους

Δεν το σκέφτομαι με τους όρους, απλώς, σκέφτομαι να πάρω τα όρη και τα βουνά, γι' αυτό το μπέρδεψα με τους όρους!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

α) Ποιος μιλησε για ελαττωματικη τηλεοραση? μην το κανεις σαν το αλλο που με εχει βγαλει απο πρακτορα της σονυ μεχρι πωλητη ηλεκτρικων συσκευων και σε νομιμη βαση παραφραζει τα λεγομενα μου

β) το ποιος εχει μεγαλυτερες τιμες Contrast δεν με αποσχοληθει ουτε θα παρω ενα υποδεκαμετρο :flipout: και θα μετραω που εχει περισσοτερη μαυριλα

γ) Σε σχεση με την παλια σου τηλεοραση τη διαφορα προσεξες στην ευκρινεια εικονας - shaprness αυτο με ενδιαφερει περισσοτερο

@Trisalon..

α) Δεν είπα ότι έγραψες για την G10 ότι είναι ελαττωματική, απλά ο τρόπος που έγραψες την παρατήρησή σου μου έδωσε αυτή την εντύπωση, γι' αυτό χρησιμοποίησα το 'λες και...', τερτίπια βλέπεις του γραπτού λόγου μερικές φορές μπορεί να μπερδευτούμε...:a0210:

β) Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Γιώργη (petasis) προηγουμένως....

Όμως η αντίθεση σαφώς και παίζει ρόλο, νομίζω τον πρωτεύοντα σε ένα πάνελ.

...το ότι η ΡΧ80 έχει καλό contrast και καλό μαύρο δεν χρειάζεται να το ξαναπούμε, ο συνδυασμός αυτών (και η τιμή της) είναι οι κυριότεροι λόγοι που την έκαναν best seller στο forum με ποιοτική απεικόνιση που δεν άφησε σχεδόν κανένα απογοητευμένο, το αντίθετο μάλιστα...;)

..και θα ξανασυμφωνήσω με τον Γιώργο...

Αν και πάντα το καλύτερο είναι εχθρός του καλού...

γ) Παραδοσιακά η Panasonic έχει πιο soft εικόνα από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αυτό στα δικά μου μάτια δείχνει πιο κινηματογραφικό, σε άλλους όμως δεν αρέσει, γούστα είναι αυτά και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους μεν ή τους δε, υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να βλέπουν τις ταινίες σαν video clip ή σαν κάτι Βραζιλιάνικα σήριαλ (αυτό δεν είναι η οξύτητα??.....:hmmmm:).

Η θέση της τηλεόρασης και η θέση θέασης στο σαλόνι μου δεν άλλαξε, παρέμεινε στα 3 μέτρα, το μόνο που άλλαξε είναι οι 4" παραπάνω στην νέα τηλεόραση, με αυτά τα δεδομένα ιδιαίτερη διαφορά δεν είδα στην οξύτητα, υπάρχει όμως ένα αλλά...

...το υψηλό contrast και το πολύ καλύτερο μαύρο της G10 την βοηθάνε να 'δείχνει' μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα από την ΡΧ80, με μερικά κλικ πάνω-κάτω σε contrast και φωτεινότητα, στις ίδιες σκοτεινές σκηνές η G10 τα πάει καλύτερα (αυτό δεν είναι η ευκρίνεια??.....:hmmmm:).

Υ.Γ.:Τα παραπάνω αφορούν HD (από BD και MKV) και SD (από 576ρ DVD), σε τηλεοπτικό, νομίζω ότι η ΡΧ80 είναι λίγο καλύτερη (χωρίς όμως μεγάλη διαφορά), αλλά και μικρότερη είναι... και έχει γράψει ώρες, έχω όμως την εντύπωση ότι, όταν η G10 φτάσει κοντά στις 1.000, αυτή η διαφορά θα εξισορροπιστεί.

Last edited:

και τελος το contrast γιατι πλεον οι περισσοτερες τηλεορασεις εχουν πολυ καλα επιπεδα μαυρου τοσο που ελαχιστοι ειναι θεση να ξεχωρισουνε τις διαφορες μεταξυ καλων μοντελων

Πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση κάτοχος 9G Kuro να κάνει μετάβαση σε G10 και να μην καταλάβει πως βλέπει σε τηλεόραση με μικρότερη πραγματική αντίθεση ? Ή και το αντίστροφο, αν κάποιος κάτοχος G10 πάει σε 9G Kuro σίγουρα θα εντυπωσιαστεί από το καλύτερο μαύρο/αντίθεση. Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει να κάνει με την οξύτητα της όρασης ή την απόσταση από την οθόνη.

Ο Χρήστος πήγε από τα 0.07 nits της PX80 στα 0.03 nits της G10. Και οι δύο καλό μαύρο έχουν, αλλά είμαι σίγουρος πως η μεταξύ τους διαφορά στην αντίθεση είναι αισθητή.

το πρωτο που κανει μπαμ ειναι η καθαροτητα της εικονας

Όπως καταλαβαίνω εγώ τον όρο, "καθαρότητα" είναι η απουσία κάθε είδους τεχνουργήματος που μπορεί να εφείλεται στην τηλεόραση ή στο υλικό, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί μόνο με ένα χαρακτηριστικό της τηλεόρασης ή με έναν αριθμό. Μια τηλεόραση με μεγάλη "καθαρότητα" πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή επεξεργασία (απόπλεξη, scaling), φίλτρα "αποθορυβοποίησης" που θα αφαιρούν "θόρυβο" από σήματα χαμηλής ανάλυσης και μεγάλης συμπίεσης (χωρίς να προσθέτουν), φυσική κίνηση χωρίς θολούρες και σπασίματα κλπ κλπ. Με αυτό τον ορισμό θα έδινα στην "καθαρότητα" την ίδια βαρύτητα με την αντίθεση και τα χρώματα.

Πηγαιντε πλαισιο εχουν μια Pioneer Kuro 4000 ευρω διπλα σε 50αρες x4500 κ.τ.λ.π. Επισης εχουν και μια κολωνιτσα με κουμπακια που διαλεγεις απο ποια πηγη θα παιξουν Blue ray , SD κ.τ.λ.π.

Δωστε σεις 4000 ΕΥΡΩ και αν δεν εχετε καλυτερη εικονα απο την g10 που κανει 1400 , επεσε στα 1200 τωρα τελευταια τι να σας πω....Τι συγκρινετε με τοσα λεφτα παιρνεις και προτζεκτορα και σου μενουν τα ρεστα για ποπ κορν..και επιπλωνεις και το σπιτι :flipout:

Στα πρωτα 5 δευτερα που την ειδα καταλαβα πως αυτη η τηλεοραση ηταν καλυτερη απο την g10 καθως και απο τις διπλα τηλεορασεις και απο πολλες αλλες τουλαχιστον χρωματικα σε τεραστιο βαθμο επισης ειχε λιγο καλυτερη ευκρινεια (οχι αντιθεση) αλλα το γεγονος πως στοιχιζε οσο ενα αμαξι δεν νομιζω να την κανει και τοσο εξυπνη αγορα..

Όπως καταλαβαίνω εγώ τον όρο, "καθαρότητα" είναι η απουσία κάθε είδους τεχνουργήματος που μπορεί να εφείλεται στην τηλεόραση ή στο υλικό, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί μόνο με ένα χαρακτηριστικό της τηλεόρασης ή με έναν αριθμό. Μια τηλεόραση με μεγάλη "καθαρότητα" πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή επεξεργασία (απόπλεξη, scaling), φίλτρα "αποθορυβοποίησης" που θα αφαιρούν "θόρυβο" από σήματα χαμηλής ανάλυσης και μεγάλης συμπίεσης (χωρίς να προσθέτουν), φυσική κίνηση χωρίς θολούρες και σπασίματα κλπ κλπ. Με αυτό τον ορισμό θα έδινα στην "καθαρότητα" την ίδια βαρύτητα με την αντίθεση και τα χρώματα.

μπραβο το τοποθετησες καλυτερα :grandpa:, γιωργο εσυ που ασχολεισαι με τις μετρησεις εχεις προσεξει διαφορες πχ μεταξυ 2 τωρινων μοντελων κοντα σε επιδοσεις
Δηλαδη αν παρουμε την g10 με την κανουργια πλασμα samsung με γνωμονα το contrast διακρινονται διαφορες και να εξαιρεσουμε τους υπολοιπους τομεις ?
Γενικα πως μπορουμε να επιλεξουμε την ιδανικη τηλεοραση με βαση το κοντραστ μονο ?

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

@darkie. κατά τη γνώμη μου, σωστά επισημαίνεις το θέμα τιμής, αλλά μιλάμε γενικότερα για τεχνικά χαρακτηριστικά και όπως λέει το λαϊκό άσμα...

...'Ασ' τον τρελό στην τρέλα του'...:a0210:

EDIT: Συνήθως τέτοιου είδους συζητήσεις καταλήγουν σε συγκρίσεις με KURO, αυτό και μόνο νομίζω αρκεί για δείξει την ποιότητα μιας συσκευής, όποια κι αν είναι αυτή.. :)

Last edited:

Πηγαιντε πλαισιο εχουν μια Pioneer Kuro 4000 ευρω διπλα σε 50αρες x4500 κ.τ.λ.π. Επισης εχουν και μια κολωνιτσα με κουμπακια που διαλεγεις απο ποια πηγη θα παιξουν Blue ray , SD κ.τ.λ.π.

Σε ποιο κατάστημα του πλαισίου συμβαίνουν όλα αυτά;