-Γιώργος-
Supreme Member
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια
Δεν γίνεται σύγκριση μοντέλων βρε παιδιά. Απλά αναφέρθηκε το θέμα της αντίθεσης οπότε λογικό είναι να πάει η κουβέντα στην τηλεόραση αναφοράς.
Την αντίθεση σε μια τηλεόραση πρέπει να την τσεκάρεις σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα βλέπεις σπίτι σου και δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο στα καταστήματα (εκτός κι αν σπίτι σου έχεις παρόμοιο φωτισμό με των καταστημάτων, οπότε πας σε LCD
). Το καλύτερο είναι αν υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες σαν αναφορά. Για παράδειγμα έχω δει HD Ready 8G Kuro (και 9G) σε σωστές συνθήκες, οπότε ξέρω τι να περιμένω από την G10 που έχει μαύρο στα ίδια επίπεδα με τις 8G. Έχω και την PΧ8 σαν κριτήριο αφού έχει μαύρο που υπολείπεται των παραπάνω, αλλά ακόμα δεν έχω δει Samsung και LG πλάσμα που να κατεβαίνει τόσο χαμηλά στο μαύρο. Αν λοιπόν αύριο βγει μια αξιόπιστη μέτρηση που θα λέει ότι το μαύρο των Samsung είναι στα 0.07-0.08 Nits (όσο και η PX8) θα ξέρω τι να περιμένω σε σχέση με την G10 και οι διαφορές θα είναι αισθητές.
Το θέμα είναι πως σε μια σύγκριση όλα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Είπες πως αυτό που σου κάνει κυρίως αίσθηση σε μια Kuro είναι η "καθαρότητα" της εικόνας. Αν η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε μέτρια αντίθεση ή δεν είχε σωστά χρώματα είμαι σίγουρος πως η "καθαρότητα" δεν θα σε εντυπωσίαζε τόσο.
Δεν γίνεται σύγκριση μοντέλων βρε παιδιά. Απλά αναφέρθηκε το θέμα της αντίθεσης οπότε λογικό είναι να πάει η κουβέντα στην τηλεόραση αναφοράς.
μπραβο το τοποθετησες καλυτερα :grandpa:, γιωργο εσυ που ασχολεισαι με τις μετρησεις εχεις προσεξει διαφορες πχ μεταξυ 2 τωρινων μοντελων κοντα σε επιδοσεις
Δηλαδη αν παρουμε την g10 με την κανουργια πλασμα samsung με γνωμονα το contrast διακρινονται διαφορες και να εξαιρεσουμε τους υπολοιπους τομεις ?
Γενικα πως μπορουμε να επιλεξουμε την ιδανικη τηλεοραση με βαση το κοντραστ μονο ?
Την αντίθεση σε μια τηλεόραση πρέπει να την τσεκάρεις σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα βλέπεις σπίτι σου και δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο στα καταστήματα (εκτός κι αν σπίτι σου έχεις παρόμοιο φωτισμό με των καταστημάτων, οπότε πας σε LCD

Το θέμα είναι πως σε μια σύγκριση όλα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Είπες πως αυτό που σου κάνει κυρίως αίσθηση σε μια Kuro είναι η "καθαρότητα" της εικόνας. Αν η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε μέτρια αντίθεση ή δεν είχε σωστά χρώματα είμαι σίγουρος πως η "καθαρότητα" δεν θα σε εντυπωσίαζε τόσο.