Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Δεν γίνεται σύγκριση μοντέλων βρε παιδιά. Απλά αναφέρθηκε το θέμα της αντίθεσης οπότε λογικό είναι να πάει η κουβέντα στην τηλεόραση αναφοράς.
μπραβο το τοποθετησες καλυτερα :grandpa:, γιωργο εσυ που ασχολεισαι με τις μετρησεις εχεις προσεξει διαφορες πχ μεταξυ 2 τωρινων μοντελων κοντα σε επιδοσεις
Δηλαδη αν παρουμε την g10 με την κανουργια πλασμα samsung με γνωμονα το contrast διακρινονται διαφορες και να εξαιρεσουμε τους υπολοιπους τομεις ?
Γενικα πως μπορουμε να επιλεξουμε την ιδανικη τηλεοραση με βαση το κοντραστ μονο ?

Την αντίθεση σε μια τηλεόραση πρέπει να την τσεκάρεις σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα βλέπεις σπίτι σου και δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο στα καταστήματα (εκτός κι αν σπίτι σου έχεις παρόμοιο φωτισμό με των καταστημάτων, οπότε πας σε LCD ;)). Το καλύτερο είναι αν υπάρχουν προσωπικές εμπειρίες σαν αναφορά. Για παράδειγμα έχω δει HD Ready 8G Kuro (και 9G) σε σωστές συνθήκες, οπότε ξέρω τι να περιμένω από την G10 που έχει μαύρο στα ίδια επίπεδα με τις 8G. Έχω και την PΧ8 σαν κριτήριο αφού έχει μαύρο που υπολείπεται των παραπάνω, αλλά ακόμα δεν έχω δει Samsung και LG πλάσμα που να κατεβαίνει τόσο χαμηλά στο μαύρο. Αν λοιπόν αύριο βγει μια αξιόπιστη μέτρηση που θα λέει ότι το μαύρο των Samsung είναι στα 0.07-0.08 Nits (όσο και η PX8) θα ξέρω τι να περιμένω σε σχέση με την G10 και οι διαφορές θα είναι αισθητές.

Το θέμα είναι πως σε μια σύγκριση όλα επηρεάζουν το ένα το άλλο. Είπες πως αυτό που σου κάνει κυρίως αίσθηση σε μια Kuro είναι η "καθαρότητα" της εικόνας. Αν η συγκεκριμένη τηλεόραση είχε μέτρια αντίθεση ή δεν είχε σωστά χρώματα είμαι σίγουρος πως η "καθαρότητα" δεν θα σε εντυπωσίαζε τόσο.

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Σε ποιο κατάστημα του πλαισίου συμβαίνουν όλα αυτά;

Σε αυτό της Αργυρούπολης στην Λ. Βουλιαγμένης υπάρχει η δυνατότητα και νομίζω πως υπάρχει και μια Κούρο. Δεν θυμάμαι όμως ποιες άλλες παίζουν δίπλα της και δεν υπάρχει πρόσβαση στα χειριστήρια των τηλεοράσεων. Αν είναι να παίζουν στο dynamic δεν βγαίνουν συμπεράσματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχό

υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να βλέπουν τις ταινίες σαν video clip ή σαν κάτι Βραζιλιάνικα σήριαλ (αυτό δεν είναι η οξύτητα??.....:hmmmm:).

Για μένα όχι φυσικά. -bye-
Προσωπικά μου αρέσει η εικόνα να μην είναι πολύ soft, αλλά να έχει λίγη οξύτητα (sharpness), ανάλογα με την τηλεόραση. Όμως το βέλτιστο (για εμένα) είναι να έχει μια τρισδιάστατη αίσθηση στο SD (που βλέπω κυρίως), το οποίο σε εμένα το έχουν 2 τηλεοράσεις φιλιπς (που έχω). Τώρα δεν ξέρω αυτό πως το λένε, αν υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι μου (είναι μια σοβαρή πιθανότητα :flipout:). Πάντως αυτό το τρισδιάστατο στο τηλεοπτικό δεν έχω καταφέρει να το αναπαράγω σε μια σάμσουνγκ (value for money) που έχω ανεβάζοντας το sharpness. Ακόμα και στις φίλιπς που το βλέπω αυτό, αν ανεβάσω το sharpness πάνω από το 50% η εικόνα χειροτερεύει, δεν βελτιώνεται.
Οπότε, εγώ τουλάχιστον δεν ψάχνω οξύτητα, ψάχνω "λεπτομέρεια" ή όπως αλλιώς το λένε (καλύτερο scaling; ).

Για την κινηματογραφική αίσθηση δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα πως σχετίζεται με την κίνηση (και πως χαλάει με το interpolation που κάνουν οι διάφορες μάρκες). Εμένα νομίζω ότι με επηρεάζει περισσότερο η φωτογραφία (ο φωτισμός των σκηνών; ) Έβλεπα πριν μερικές μέρες ένα dvd της Disney, νομίζω λεγόταν "bedtime stories" με τον Α. Σάντλερ. Μέσα στην ίδια ταινία, σε κάτι πλάνα που ο ηθοποιός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, είχα την αίσθηση ότι ξαφνικά το πλάνο ήταν από βιντεοκάμερα, και ότι μετά ξαναγυρνούσε σε "κανονική" ταινία. Φυσικά δεν ξέρω γιατί μου έδωσε αυτή την εντύπωση, αλλά μάλλον δεν φταίει η κίνηση σε αυτό (όλο το dvd με την ίδια κίνηση το έβλεπα). Από την άλλη δεν έχω τηλεόραση με interpolation (η δική μου είναι 50Hz με scanning backlight, άρα "ψεύδο" 100Hz, σύμφωνα με τα "ψεύδο" 200Hz του fullhd.gr για τα 100Hz+scanning :flipout:), οπότε δεν ξέρω αν πραγματικά χαλάνε μια ταινία. Στα καταστήματα που τις έχω δει δεν μου έχουν δώσει τέτοια εντύπωση, αλλά παραμένει θέαση σε κατάστημα. Σε οικιακό χώρο μπορεί να είναι όντως διαφορετικά...

To θεμα δεν ειναι μονο ποσο καλο μαυρο εχει μια τηλεοραση αλλα ταυτοχρονα ποσο δυνατο φωτεισμο μπορει να δωσει , με λιγα λογια η δυναμικη περιοχη.

Για παραδειγμα η PX80 ειχε μεν σχεδον το ιδιο καλο μαυρο με τις PZ80/85 (0.05-0.08 nits περιπου αναλογα με τις ρυθμισεις) αλλα οι τελευταιες μπορουσαν ταυτοχρονα να δωσουν περισσοτερο φως αρα ειχαν και πολυ καλυτερη αντιθεση.

Τελος στις φετινες Panasonic λογω των NeoPDP αυξηθηκε ακομη περισσοτερο η αποδοση στον συγκεκριμενο τομεα με αποτελεσμα να εχουμε ακομη καλυτερη φωτεινοτητα.

Είσαι σίγουρος πως δεν έχεις τηλεόραση με interpolation Γιώργο;

Το Digital Natural Motion, σύστημα frame interpolation είναι και το φορούσαν και "50άρες" Philips...

Και όχι μόνο... Παλαιότερα έχουν υπάρξει αρκετά μοντέλα 50/60 Hz από διάφορες εταιρείες με frame interpolation...

Το Digital Natural Motion, σύστημα frame interpolation είναι και το φορούσαν και "50άρες" Philips...

Πολυ σωστα...

Μην ξεχναμε οτι και ο ορος "Πιξελιασμα" λογω της Philips βγηκε οταν στις τηλεορασεις CRT με pixel plus ειχαμε διαφορα παρατραγουδα λογω της επεξεργασιας εικονας (DNM , scaling κτλ)...-bye-

To θεμα δεν ειναι μονο ποσο καλο μαυρο εχει μια τηλεοραση αλλα ταυτοχρονα ποσο δυνατο φωτεισμο μπορει να δωσει , με λιγα λογια η δυναμικη περιοχη.

Για παραδειγμα η PX80 ειχε μεν σχεδον το ιδιο καλο μαυρο με τις PZ80/85 (0.05-0.08 nits περιπου αναλογα με τις ρυθμισεις) αλλα οι τελευταιες μπορουσαν ταυτοχρονα να δωσουν περισσοτερο φως αρα ειχαν και πολυ καλυτερη αντιθεση.

Τελος στις φετινες Panasonic λογω των NeoPDP αυξηθηκε ακομη περισσοτερο η αποδοση στον συγκεκριμενο τομεα με αποτελεσμα να εχουμε ακομη καλυτερη φωτεινοτητα.

Γιάννη σωστά όλα αυτά, αλλά για αυτό τον λόγο ανέφερα πως θα πρέπει οι συγκρίσεις να γίνονται σε περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θα έχει ο καθένας σπίτι του. Την PX8 την έχω στα 90-100 nits και η τηλεόραση κρατάει το ίδιο μαύρο αν αυξήσεις φωτεινότητα μέχρι τα 150nits τουλάχιστον. Συνειδητά δεν παίρνω την μέγιστη αντίθεση που μπορεί να δώσει η τηλεόραση γιατί με ενοχλεί η μέγιστη φωτεινότητα στα 150nits όταν βλέπω ταινία με χαμηλωμένα φώτα. Και την PZ80 ή την G10 να είχα πάλι στην ίδια φωτεινότητα θα την είχα ρυθμισμένη, άρα η αντίθεση θα είχε να κάνει μόνο με το επίπεδο του μαύρου.

Γιάννη σωστά όλα αυτά, αλλά για αυτό τον λόγο ανέφερα πως θα πρέπει οι συγκρίσεις να γίνονται σε περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θα έχει ο καθένας σπίτι του. Την PX8 την έχω στα 90-100 nits και η τηλεόραση κρατάει το ίδιο μαύρο αν αυξήσεις φωτεινότητα μέχρι τα 150nits τουλάχιστον. Συνειδητά δεν παίρνω την μέγιστη αντίθεση που μπορεί να δώσει η τηλεόραση γιατί με ενοχλεί η μέγιστη φωτεινότητα στα 150nits όταν βλέπω ταινία με χαμηλωμένα φώτα. Και την PZ80 ή την G10 να είχα πάλι στην ίδια φωτεινότητα θα την είχα ρυθμισμένη, άρα η αντίθεση θα είχε να κάνει μόνο με το επίπεδο του μαύρου.

Πολύ σωστά όλα αυτά George -bye-, και κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος με τα τεράστια νούμερα λόγων αντίθεσης, γιατί ούτε τη μισή αλήθεια δεν λένε...

Αν έχουμε δύο τηλεοράσεις με ακριβώς την ίδια στάθμη μαύρου (ας πούμε 0,01 nits) και η μία έχει λευκό 110 nits και η άλλη 440 nits, παρότι η δεύτερη θα έχει 4 φορές μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης θα έχει χειρότερη και αφύσικη εικόνα. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα χρωματικά πρότυπα, είναι φτιαγμένα με ένα συγκεκριμένο εύρος φωτεινότητας κατά νου. Αν το ξεπεράσουμε αυτό, ξεχειλώνοντας ουσιαστικά το στάνταρ, το αποτέλεσμα θα είναι να μεγαλώσουν οι διαφορές μεταξύ των αποχρώσεων, να διακρίνονται πιο εύκολα και να καταστραφεί η συνολική αίσθηση της ποιότητας εικόνας...

Γιάννη σωστά όλα αυτά, αλλά για αυτό τον λόγο ανέφερα πως θα πρέπει οι συγκρίσεις να γίνονται σε περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θα έχει ο καθένας σπίτι του. Την PX8 την έχω στα 90-100 nits και η τηλεόραση κρατάει το ίδιο μαύρο αν αυξήσεις φωτεινότητα μέχρι τα 150nits τουλάχιστον.

Αυτο που λες Γιωργο ειναι πρακτικα αδυνατο. To μαυρο οσο αυξανει η φωτεινοτητα πρεπει να "ανεβαινει"...

Παντως συγκριση PX80 -PZ80 υπαρχει εδω...

42PX81...

60_354_114.jpg

46PZ81..

60_217_114.jpg

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=60&mo1=361&p1=4237&ma2=60&mo2=243&p2=3521&ph=14

Είσαι σίγουρος πως δεν έχεις τηλεόραση με interpolation Γιώργο;

Και όχι μόνο... Παλαιότερα έχουν υπάρξει αρκετά μοντέλα 50/60 Hz από διάφορες εταιρείες με frame interpolation...

Δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά. Αλλά αν δέχεται 576ι στα 50Hz από το dvd player, και η τηλεόραση είναι 50Hz, που να μπουν τα επιπλέον frames; Να κάνει τα 50ι 25p, και να βάζει άλλα 25;

Παρομοιες τιμες απο αλλο site...

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1229334066

Tελικα μαλλον οι τιμες που γραφω παραπανω ειναι πολυ αισιοδοξες , απο οτι βλεπω και στις δυο μετρησεις εχουμε 1.13-1.14 cd/m2.

Δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά. Αλλά αν δέχεται 576ι στα 50Hz από το dvd player, και η τηλεόραση είναι 50Hz, που να μπουν τα επιπλέον frames; Να κάνει τα 50ι 25p, και να βάζει άλλα 25;

Bingo !!! :a0210:

Αρχικά, τα συστήματα frame interpolation είχαν μπει για να αντιμετωπίσουν την εγγενή αδυναμία των παλαιών deinterlacers να μετατρέψουν σήματα 50/60i σε 50/60p με όλα τα στιγμιότυπα κίνησης. Έπειτα, αφού λύθηκε αυτό το πρόβλημα, αρκετές εταιρείες τους διατήρησαν για χρήση σε υλικό που προέρχονταν από φιλμ, ώστε τα 24/25 στιγμιότυπα κίνησης να γίνονται 60/50. (Γι' αυτό συναντώνταν με κάτι ονόματα τύπου movie plus, movie motion+, κτλ.)

Πολυ σωστα...

Μην ξεχναμε οτι και ο ορος "Πιξελιασμα" λογω της Philips βγηκε οταν στις τηλεορασεις CRT με pixel plus ειχαμε διαφορα παρατραγουδα λογω της επεξεργασιας εικονας (DNM , scaling κτλ)...-bye-

Όποιος το είπε "πιξέλιασμα", δεν είχε σίγουρα φίλιπς... :flipout:
Καμία σχέση με πιξέλιασμα (που για μένα το βλέπεις σε mpeg2 ή divx με υψηλή συμπίεση, και έχει τετραγωνισμένη υφή). Φυσικά και υπάρχει τεχνούργημα στο πίξελ πλας, το οποίο εμφανίζεται σε 1 μόνο περίπτωση: σε γρήγορη κίνηση μεγάλου αντικειμένου μπροστά από φόντο με μεγάλη λεπτομέρεια (τοίχους με τούβλα, κάγκελα, ή ταπετσαρίες με μικρά σχέδια). Και μιλάω τώρα για την 9618 (CRT), στην 9731 δεν υπάρχουν αυτά τα τεχνουργήματα.
Πρέπει να βρούμε καλύτερο όρο... :flipout:

Eγω μια φορα ειχα δει Philips CRT με Pixel plus και το αποτελεσμα δεν μου αρεσε καθολου. Σε καθε γρηγορη κινηση αντικειμενου απο πισω φαινοταν μια "ουρα" σαν να εμπλεκε το συστημα το αντικειμενο με το παρασκηνιο...

Βεβαια γουστα ειναι αυτα , καλο το sharpness αλλα να μην φτανουμε να φαινεται τελειως τεχνητη η εικονα...-bye-

Δεν το έχω παρατηρήσει να σου πω την αλήθεια...
Και έχω εντρυφήσει στο πίξελ πλας, 7 χρόνια το βλέπω... Μπορώ να σου πω και τις σκηνές που θα το κάνει, πριν το κάνει το τεχνούργημα... :flipout:

Αυτό με τις ουρές που λέει ο Γιάννης το έχω δει κι εγώ (κι όχι μόνο σε Philips), αλλά έχω την εντύπωση πως οφείλεται σε κακή ρύθμιση του noise reduction κι όχι στο σύστημα interpolation...

Βεβαια γουστα ειναι αυτα , καλο το sharpness αλλα να μην φτανουμε να φαινεται τελειως τεχνητη η εικονα...-bye-
:offtopic:
Όπως είπες, γούστα είναι αυτά... Μπορεί να το έχω ξαναγράψει, αλλά έχει γίνει πολλές φορές ο ακόλουθος διάλογος μπροστά από την 9618, από διαφορετικά άτομα:
- Αυτή η τηλεόραση γιατί παίζει έτσι;
- Εγώ: Δηλαδή, πως έτσι;
- Ε... διαφορετικά... πιο ζωντανά...
- Εγώ: Καλύτερα ή χειρότερα;
- Καλύτερα...
- Εγώ: Δηλαδή, τι παρατηρείς;
- ... (Δεν παίρνω απάντηση :flipout:, οπότε ρίχνω χέρι βοήθειας...)
- Εγώ: σαν να είναι ο άνθρωπος λίγο πιο μπροστά από το υπόβαθρο, ε;
- Ναι, κάπως έτσι...

Καμιά φορά αυτοί που δεν ασχολούνται με το άθλημα λένε την αλήθεια (από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια που λένε...)
Και φυσικά όταν είχα αγοράσει την 9731 για να αντικαταστήσει την 9618, το κορυφαίο σχόλιο ήταν:
"Αυτή γιατί παίζει έτσι; Μήπως είναι χαλασμένη, να την πας πίσω;" :flipout:
Άντε τώρα να εξηγήσεις την διαφορά που κάνει η στάθμη του μαύρου... :flipout:

Το ίδιο έχουν πάθει κι άλλοι. Είχα 5 χρόνια την PW9528
pw9528.jpg
και μόλις πήρε ο αδερφός μου την 9731 όταν πήγα να του την ρυθμίσω νόμιζα ότι ήταν χαλασμένη :flipout:
Με τίποτα δεν φτάνει την εικόνα της 9528, την οποία όσοι είχαν δει έμεναν με το στόμα ανοικτό.

Αυτο που λες Γιωργο ειναι πρακτικα αδυνατο. To μαυρο οσο αυξανει η φωτεινοτητα πρεπει να "ανεβαινει"...

Ανεβαίνει αλλά με πολύ μικρότερο ρυθμό. Για παράδειγμα από 0.085 που μετράω σε συνθήκες σκότους θα πάει στο 0.090-0.095 ενώ η φωτεινότητα θα έχει αυξηθεί 40-50%. Δες και τον σύνδεσμο του flatpanelshd που έδωσες. Με λευκό 119 nits μετράει μαύρο 0.13 και με λευκό 173 nits μετράει μαύρο 0.14. Χάνει 30% αντίθεση για να φέρει την τηλεόραση σε πιο λογικά επίπεδα φωτεινότητας.

Τα διαγράμματα του digitalversus είναι "περίεργα". Δεν είναι δυνατόν για τον ίδιο χώρο και φωτισμό να έχεις την μια τηλεόραση καλιμπραρισμένη στα 115 Nits και την άλλη στα 170. Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν με τον όρο καλιμπράρισμα, αλλά ανεβαίνουν μέχρι και 300nits+ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Με τίποτα δεν φτάνει την εικόνα της 9528, την οποία όσοι είχαν δει έμεναν με το στόμα ανοικτό.

Ναι αλλά αυτό δεν είναι πολύ ακριβές. Ναι, σε άμεση σύγκριση σε κερδίζει η CRT σε SD υλικό, αλλά είναι καθαρά λόγο στάθμης μαύρου. Αν την βάλεις δίπλα σε μια κούρο, σίγουρα η κούρο θα είναι καλύτερη παντού.
Όταν είχα αγοράσει την 9731, το έκανα το πείραμα. Είπα θα τις βάλω δίπλα-δίπλα, και θα ρυθμίσω την 9731 να παίζει όπως η 9618, έχοντας σαν είσοδο το dvd του άρχοντα, με την 9618 συνδεδεμένη από scart και την 9731 από component. Μπορώ να σου πω ότι την έφερα εντυπωσιακά κοντά, σε σημείο που προτιμούσες την μεγαλύτερη 9731! Φυσικά στα σκοτεινά, αμέσως κέρδιζε η CRT... Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπροστά σε μια φρέσκια τηλεόραση, οι CRT δεν παίζουν καλύτερα... Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πετάξω την 9618. Μια χαρά κάνει ακόμα την δουλειά της...