Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Την Παρασκευη παρήγγηλα και εγω την 46G10 τελικα ,απο το e-shop στην τιμη προσφορας 1190.

Θα την εχω στα χερια μου περιπου σε 10 μερούλες!!!!!

αντε με το καλο.....

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους,
από χθες είμαι ένας τρισευτυχισμένος κάτοχος της Panasonic Plasma 46G10 και είμαι καλά… -bye-

Βασικά όχι και τόσο καλά γιατί έχω τρελαθεί από την χαρά μου...:marchmellow::marchmellow::marchmellow:

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

------------------------------------------
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10. paidimalama......50G10.....28/05/09 (ΟΚ)
11. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

12.

2 Χ 42G10
6 X 46G10
3 X 50G10

OK λοιπόν & η δική μου, με μία επιφύλαξη μόνο . . . η εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα είναι σχετικά "θολή" και σε σας ή μόνο σε μένα ; Εβλεπα χτες την σειρά στο mega "Μαύρα μεσάνυχτα" και η εικόνα ήταν σαν να είχε ένα πέπλο μπροστά , σαν ο φακός της κάμερας να μην εστίαζε σωστά ! Λίγο , εώς αρκετά, καλύτερα στην "Πολυκατοικία" αλλά & πάλι . . . . Χωρίς κανένα χιόνι, πιξέλιασμα κλπ αλλά πολύ θολή και η "Συμμορία των 11" στο Star. Η κεραία παρεμπιμπτώντος δίνει εικόνα super (δοκιμή με crt 20").
Υπόψη οτι δεν έχω εμπειρία από εικόνα σε μεγάλες ίντσες ούτε LCD ούτε plasma !
Μήπως ζητάω πολλά από μία τηλεόραση 50" ; Μήπως είναι το μέτριο scaling που λένε διάφοροι ; Μήπως είναι η πολύ soft εικόνα που έχουν γενικά οι Panasonic ;

ΥΓ .
Η τηλεόραση έχει γράψει 35 ώρες και μου φαίνεται οτι συνεχώς βελτιώνεται.
Ρυθμίσεις όμως "στρωσίματος" ακόμα !
Και επειδή δεν είμαι "τηλεορασάκιας" αλλά "high-endας" (τρομάρα μου), η πρίζα που έχει μπεί είναι ολοκαίνουργια & με καινούργιο καλώδια (άστρωτο) μέχρι τον (φυσικά) καινούργιο πίνακα ! Λέτε να θέλουν και αυτά στρώσιμο πριν τεστάρω κάτι σοβαρά ; Αν μιλάγαμε για ήχο θα το υπέγραφα αλλά εδώ ... ; Εννοείται ότι έχω βρεί "με το αφτί" και την σωστή φάση !

ΥΓ 2.
Το gamma που "πρέπει" να είναι τελικά ; 2.0 όπως λέει το fullhd.gr ή 2.2 όπως έχει αναφερθεί παραπάνω ; To ρωτάω γιατί με 2.2 μου φαίνεται πιό 3D η εικόνα !

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη !

1. Όσον αφορά την "θολούρα" πιστεύω πως είναι πολλοί παράγοντες. Ένα μέρος της πιθανόν να οφείλεται στην απόπλεξη που κάνει η Panasonic αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως ότι ανέβηκες πολύ σε μέγεθος και το ότι βλέπεις παραμορφωμένο το 4:3.

2. Το σωστό gamma είναι το 2.2, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ένδειξη της Panasonic αντιστοιχεί ακριβώς στον αριθμό που αναγράφεται. Σε λίγες μέρες ελπίζουμε να την "μετρήσουμε" οπότε θα βρούμε ακριβώς τι και πως ;)

γεια και απο μενα θελω να πω πως δεν καταλαβα τι εννοειτε "θολουρα" .. δεν νομιζω να υφισταται τετοιο θεμα , ειπαμε δεν ειναι kuro αλλα δεν εχει θολουρα.

ρε παιδια sorry αν εχει αναφερθει αλλα δε θυμαμαι να το διαβασα ....(και διαβασα πολυ), η g10 υποστηριζει mpeg4?
το ρωταω γιατι ειμαι ηδη μισο βημα πριν την παραγγειλω και απο οτι ξερω η " ανταγωνιστρια" της ( τουλαχιστον για μενα lg ps7000) το υποστηριζει -bye-

ρε παιδια sorry αν εχει αναφερθει αλλα δε θυμαμαι να το διαβασα ....(και διαβασα πολυ), η g10 υποστηριζει mpeg4?
το ρωταω γιατι ειμαι ηδη μισο βημα πριν την παραγγειλω και απο οτι ξερω η " ανταγωνιστρια" της ( τουλαχιστον για μενα lg ps7000) το υποστηριζει -bye-

Το #20 δεν το διάβασες :D

Ναι, έχει τον αντίστοιχο δέκτη :a0210:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Το gamma που "πρέπει" να είναι τελικά ; 2.0 όπως λέει το fullhd.gr ή 2.2 όπως έχει αναφερθεί παραπάνω ; To ρωτάω γιατί με 2.2 μου φαίνεται πιό 3D η εικόνα !

Για το τηλεοπτικο σημα το gamma πρεπει να ειναι στο 2.5.Για ψηφιακο σημα... πληροφοριες απο εβδομαδα.

Καλησπέρα και από εμένα.Ευτυχής κάτοχος της Panasonic 50G10 από την Τρίτη που μας πέρασε. Ακόμα σε διαδικασία στρωσίματος και πειραματισμός με ρυθμίσεις. Στον έλεγχο με κάποια δοκιμαστικά σήματα, κανένα προβλημα.

Καλησπέρα και από εμένα.Ευτυχής κάτοχος της Panasonic 50G10 από την Τρίτη που μας πέρασε. Ακόμα σε διαδικασία στρωσίματος και πειραματισμός με ρυθμίσεις. Στον έλεγχο με κάποια δοκιμαστικά σήματα, κανένα προβλημα.

Καλοριζικη και καλοθεατη....:a0210:

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10.gorgozepp.........46G10.....26/5/09 (OK)
11. paidimalama......50G10.....28/05/09 (ΟΚ)
12. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

13.mr.cleaner.........46G10.....01/6/09 (OK)
14.

2 Χ 42G10
8 X 46G10
3 X 50G10

gorgozepp, mr.cleaner καλορίζικες...-bye-

. . . η εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα είναι σχετικά "θολή" και σε σας ή μόνο σε μένα ;

ΥΓ .....Ρυθμίσεις όμως "στρωσίματος" ακόμα !

Στο default του cinema το gamma είναι στο 2.0, όπου η εικόνα είναι πιο flat, όπως λες χρησιμοποιείς και ρυθμίσεις 'στρωσίματος', οπότε δεν είναι και ότι καλύτερο, για τηλεοπτικό κάνε μια δοκιμή με....

Αντίθεση 41
Φωτεινότητα +1
Χρώμα 28
Sharpness 6
gamma 2.5
Όλα τα υπόλοιπα 'Όχι'

Υ.Γ. Μια παρατήρηση για την 'Συμμορία των 11' που είδα κι εγώ στο STAR, στην δική μου 46άρα η εικόνα ήταν πολύ καλή....:chinscratch:

1. Όσον αφορά την "θολούρα" πιστεύω πως είναι πολλοί παράγοντες. Ένα μέρος της πιθανόν να οφείλεται στην απόπλεξη που κάνει η Panasonic αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, όπως ότι ανέβηκες πολύ σε μέγεθος και το ότι βλέπεις παραμορφωμένο το 4:3. ¨
Οντως ανέβηκα πολύ σε μέγεθος αλλά η "θολούρα", όπου υπάρχει, υπάρχει και σε 4:3.

2. Το σωστό gamma είναι το 2.2
Με gamma 2.2 είναι πιο 3D η εικόνα !

3. γεια και απο μενα θελω να πω πως δεν καταλαβα τι εννοειτε "θολουρα" ..
Εννοώ ότι αυτό που βλέπεις είναι σαν να έχει γυριστεί με ανεστίαστη την κάμερα. Σαν να βλέπεις με κυάλια και να μην τα έχεις εστιάσει σωστά !

4. για τηλεοπτικό κάνε μια δοκιμή με....

Αντίθεση 41
Φωτεινότητα +1
Χρώμα 28
Sharpness 6
gamma 2.5
Όλα τα υπόλοιπα 'Όχι'

Εχω δοκιμάσει τα παραπάνω και μεγάλη διαφορά κάνει το μόνο το gamma !
Τι εννοείς "όλα τα υπόλοιπα όχι" . . . το PNR off & to 3D-Comb off ?
.
.
.
.
Οπα όπα παιδιά . . . . τα δύο τελευταία όταν είναι στο off είναι σαν να φεύγει ένα πέπλο από την εικόνα !!!! Λες να ήταν αυτό ?!?!
.
.
.
.
.
Παρόλα αυτά ο "Λάκης ο γλυκούλης" συνεχίζει να είναι "θολός" (πολύ όμως)!!!
Ολα τα υπόλοιπα προγράμματα τα λες από πολύ καλά εώς super (αναλόγως απαιτήσεων).

5.Μια παρατήρηση για την 'Συμμορία των 11' που είδα κι εγώ στο STAR, στην δική μου 46άρα η εικόνα ήταν πολύ καλή....

Η εικόνα που είχα εγώ ήταν μαλακή, χωρίς κόκκο (μα καθόλου), ωραία (εώς πολύ ωραία χρώματα), φοβερό μαύρο και γενικά μια φοβερή εικόνα με πολύ καλή λήψη . . . την οποία όμως είναι σαν να την βλέπεις μέσα από ένα ανεστίαστο φακό ! Περίεργο ε ;

ΥΓ.
Η εικόνα από το dvd μου (ένα Philips περσινό των 80 € με HDMI) δεν έχει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα. Δεν την λες και τέλεια αλλά dvd των 80€ είναι αυτό , τι να περιμένει κανείς ?!?!
Και από Filmnet (όχι Nova), μέσω scart, όλα είναι μια χαρά !

ΥΓ 2.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν ή θα απαντήσουν !

Γενικά για τηλεοπτικό δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ο καθένας βάζει ότι ρυθμίσεις του ταιριάζουν καλύτερα στο μάτι, οπότε είναι υποκειμενικό.

Οι διαφορές είναι μεγάλες από κανάλι σε κανάλι και σε κάθε προβαλλόμενο video, ακόμα και στο ίδιο κανάλι υπάρχουν διαφορές κατά την διάρκεια της μέρας, με λίγα λόγια είσαι συνέχεια με το τηλεκοντρόλ στο χέρι (εγώ τουλάχιστον... :D ).

Μην περιμένεις να δείχνει πάντα την ίδια εικόνα και να έχεις πάντα τις ίδιες ρυθμίσεις, ότι αναφέρουμε από ´Ρυθμίσεις' έχει μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον...;)

Υ.Γ.: Κατά τη γνώμη μου, τα ανωτέρω ισχύουν για το τηλεοπτικό σε όλες τις τηλεοράσεις..... ανεξάρτητα μάρκας, τύπου, μοντέλου κ.λ.π.

...... Σε λίγες μέρες ελπίζουμε να την "μετρήσουμε" οπότε θα βρούμε ακριβώς τι και πως ;)

Το overscan πάντως είναι εκεί που ήταν και στα παλιότερα μοντέλα....:a0210:

:hahaha:
.........τύφλα μου....:flipout:

Υ.Γ. 1: Πίτσα σπιτική....:a0210:.....:eating:

Υ.Γ. 2: Μπύρα?????.....:beerglass:.....:hmmmm:

.....-bye-

:a0210:.....και με τις HD και με τις SD....-bye-

Υ.Γ.: Αδικαιολόγητος....:slapface:

Τι εννοείς "όλα τα υπόλοιπα όχι" . . . το PNR off & to 3D-Comb off ?
.
.
.
.
Οπα όπα παιδιά . . . . τα δύο τελευταία όταν είναι στο off είναι σαν να φεύγει ένα πέπλο από την εικόνα !!!! Λες να ήταν αυτό ?!?!

To PNR θολώνει αρκετά της εικόνα ακόμα και στο "ελάχιστο". Η αλλαγή είναι ευδιάκριτη σε υπότιτλους ή στα λογότυπα των καναλιών.