Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Κι εγώ παρόμιους προβληματισμούς με σένα είχα και κατέληξα στην 46g10 νομίζοντας ότι θα είμαι υπέρ καλυμένος, αλλά τώρα μετάνιωσα που δεν πήρα την 50αρα!!! Αν μπορείς κάνε ένα βήμα παραπάνω και θα με θυμηθείς!!!
Δε διαφωνώ, και εγώ τη γλυκοκοίταζα την 50αρα αλλά αφ'ενός η απόσταση θέασης θα είναι περίπου 2,5μέτρα, όχι πάντως πάνω από 3 οπότε νομίζω καλύπτομαι και "τυπικά" και αφετέρου υπάρχει "κόκκινη γραμμή" από τη γυναίκα γιατί τις χαλάει την επιπλοσύνθεση που θέλει να φτιάξει οπότε και η 46 δε θα μας πέσει και λίγη...

Πάνω που ήμουν έτοιμος να την κλείσω σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών, σκρουτζάροντας σήμερα είδα μια νέα πολύ καλύτερη προσφορά που μαζί με τα μεταφορικά έρχεται 1240 ευρώ οπότε λέω να εκμεταλλευτώ τη νέα τύχη μου!

Ναι απλα επειδη δεν τα εχει η πανασονικ στο site της αλλα τα παιρνουμε απο τριτους εχω τις επιφυλαξεις μου.

Και εγω 46αρα εχω και μου ειναι υπεραρκετη.Επισης οτι μεγεθος να παρεις μετα απο ενα μηνα θα γλυκοκοιτας τις μεγαλυτερες δλδ και να παρεις τωρα 50αρα μετα σε βλεπω για 60αρα!!

Last edited:
Μόλις παραγγέλθηκε η 46G10 από εδώ:
http://xmax.skroutzstore.gr , 1195 +41 τα μεταφορικά γιατί δε μένω στην Αθήνα. Λογικά την άλλη εβδομάδα θα την έχω.

Τους ρώτησα τηλεφωνικά και πήρα και γραπτή διαβεβαίωση ότι προέρχεται από την επίσημη αντιπροσωπεία και δεν είναι παραεισαγωγή.

Μόλις παραγγέλθηκε η 46G10 από εδώ:
http://xmax.skroutzstore.gr , 1195 +41 τα μεταφορικά γιατί δε μένω στην Αθήνα. Λογικά την άλλη εβδομάδα θα την έχω.

Τους ρώτησα τηλεφωνικά και πήρα και γραπτή διαβεβαίωση ότι προέρχεται από την επίσημη αντιπροσωπεία και δεν είναι παραεισαγωγή.

Αυτή η αναμονή είναι άστα να πάνε. Αυτή η βδομάδα εμένα μου φαίνεται σαν μήνας.
Πάντως όλες οι γυναίκες τα ίδια προβλήματα δημιουργούν. Κι εγώ για να πάω στις 46" δεινοπάθησα!!!

Καλό μεσημέρι σε όλους!

Είναι πάνω από μήνας που κατέχω τη G15 και σκέφτηκα να ανανεώσω τις εντυπώσεις μου.

Λοιπόν, ή α) εγώ συνήθισα ή β) η τηλεόραση βελτιώθηκε πολύ ή γ) και τα δύο μαζί ... (ένα από τα τέσσερα ... - ... καθότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα για κάτι ακόμη).
Στο τηλεοπτικό κυρίως αναφέρομαι που τό 'χα και άγχος και στην αρχή ομολογουμένως δεν μου πολυάρεσε. Νομίζω όμως έχει "στρώσει" και όχι μόνο δεν με ενοχλεί καθόλου η ευκρίνεια του σήματος αλλά έχει αρχίσει να με ξενίζει λίγο η απεικόνιση της CRT που πλέον έχει πάει στο υπνοδωμάτιο.
Διορθώστε με ως προς τη φτωχή μου κατάρτιση στην ορολογία αλλά πλέον μου φαίνεται κάπως "ψεύτικη" ... "φτιαχτή" ... πώς να το πω ...

Anyway ... η ερώτηση (φυσικά) ... :

Αλλάζοντας κανάλι εμφανίζεται στο πληροφοριακό πλαίσιο κάτω ο σταθμός, η ένδειξη "όλα τα αναλογικά κανάλια" κτλ.
Πότε όμως εμφανίζεται ένδειξη της ώρας και πότε όχι.
Γιατί γίνεται αυτό και κυρίως πως το ρυθμίζουμε (αν ρυθμίζεται) να τη δείχνει πάντα ... (χρήσιμη είναι - ειδικά αν δεν υπάρχει πουθενά ρολόι στο σαλόνι ...)

Thanks! -bye-

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Πότε όμως εμφανίζεται ένδειξη της ώρας και πότε όχι.
Γιατί γίνεται αυτό και κυρίως πως το ρυθμίζουμε (αν ρυθμίζεται) να τη δείχνει πάντα ... (χρήσιμη είναι - ειδικά αν δεν υπάρχει πουθενά ρολόι στο σαλόνι ...)

Η πληροφορία της ώρας μεταδίδεται μόνο από τα DVB-T κανάλια...

...αν είσαι μόνιμα στα αναλογικά δεν σου εμφανίζει την ώρα....

...αν γυρίσεις στα ψηφιακά, μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα δεις να εμφανίζεται με ότι εναλλαγή και να κάνεις....

...αν κλείσεις την συσκευή, για να ξαναδείξει την ώρα πρέπει να ξαναπάς σε DVB-T κανάλι όταν την ξανανοίξεις.....κ.ο.κ

Καλά, ό,τι και να πει κανείς για αυτόν τον συντονιστή, λίγο θα είναι ... :grinning-smiley-043

Σε ευχαριστώ πολύ.

Μετά από διάβασμα 3 μηνών, με προτροπή από όλους εσάς από αυτά που μελέτησα σε αυτό το THREAD .
Αποφάσισα να το πάρω το κορίτσι λίγο μεγάλη αλλά η γρια η κότα έχει το ζουμί. :BDGBGDB55:
Και το όνομα αυτής Panasonic plasma 50g10 στην τιμή των 1400 ευρω.
Την τηλεόραση την παράγγειλα την Τρίτη και σήμερα Σάββατο με πήραν τηλέφωνο για να μου την φέρουν σπίτι αλλά επειδή έλειπα τελικά θα παραλάβω Τετάρτη .
Τέλος σας ευχαριστώ όλους ,και κάτι άλλο την τιμή πως την βλέπεται.

Last edited:
ήμουν στο saturn προχθές και χάζευα λίγο τις g10/g15 και διαπίστωσα οτι

1. το περιβάλλον του καταστήματος δεν ευνοεί καθόλου τις πλάσμα οι οποίες φαίνονται να έχουν χειρότερο μαύρο και απο την χειρότερη LCD. Αν ήμουν ανυποψίαστος πελάτης σε καμία περίπτωση δεν θα κοίταγα τις πλάσμα.

2. και στην G10 και στην G15 υπάρχει ενα glare μπροστα και ειναι ιδιαίτερα εμφανές στους υπότιτλους. είναι ορατό στις οικιακές συνθήκες?

3. τα χρώματα ήταν σαφώς πιο γήινα απο τις περισσότερες LCD (αν και πείραξα μόνο τις πλάσμα)

4. η κίνηση στο demo που είχαν ήταν χάλι μαύρο. Μόνο στις 100hz κάτι γινόταν.

Και το παράδοξο είναι ότι το glare είναι δύσκολο να εμφανιστεί σε συνθήκες έντονου φωτισμού, τεσπα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ακόμα και βράδυ με κλειστά φώτα...καλημέρα...-bye-

EDIT: Για τους υπότιτλους..... μήπως λες ότι φαίνονται διπλοί αν κοιτάξεις από πολύ πλάγια την τηλεόραση??...αυτό συμβαίνει!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

...
4. η κίνηση στο demo που είχαν ήταν χάλι μαύρο. Μόνο στις 100hz κάτι γινόταν.

Για την κίνηση έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση εδω μέσα.
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι ισχύει η εκτίμηση του χρήστη JL_?
"Πολλές φορές στα καταστήματα, οι συσκευές τροφοδοτούνται με κακή μετατροπή των 24p σε 60Hz, με αποτέλεσμα συσκευές με έντονα παρεμβατικά συστήματα frame interpolation να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, είναι ποιο είναι το πιο παρεμβατικό frame interpolation κι όχι ποια συσκευή έχει την καλύτερη κίνηση..."

Τι εννοείς "Μονο στις 100Ηz κάτι γινόταν"?
και οι G10/G15 100άρες είναι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Και το παράδοξο είναι ότι το glare είναι δύσκολο να εμφανιστεί σε συνθήκες έντονου φωτισμού, τεσπα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ακόμα και βράδυ με κλειστά φώτα...καλημέρα...-bye-

EDIT: Για τους υπότιτλους..... μήπως λες ότι φαίνονται διπλοί αν κοιτάξεις από πολύ πλάγια την τηλεόραση??...αυτό συμβαίνει!!

όχι σε ευθεία... σε σύγκριση με τις LCD υπάρχουν κατι είδωλα -bye-

Για την κίνηση έχει γίνει πολλές φορές η συζήτηση εδω μέσα.
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι ισχύει η εκτίμηση του χρήστη JL_?
"Πολλές φορές στα καταστήματα, οι συσκευές τροφοδοτούνται με κακή μετατροπή των 24p σε 60Hz, με αποτέλεσμα συσκευές με έντονα παρεμβατικά συστήματα frame interpolation να κερδίζουν τις εντυπώσεις, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε, είναι ποιο είναι το πιο παρεμβατικό frame interpolation κι όχι ποια συσκευή έχει την καλύτερη κίνηση..."

Τι εννοείς "Μονο στις 100Ηz κάτι γινόταν"?
και οι G10/G15 100άρες είναι.

χμ , ίσως τότε δεν ήταν ενεργοποιημένο και δεν ήξερα που είναι η ρύθμιση!

Λοιπόν το τέρας ήρθε το Σάββατο. Το περίμενα πιο αργά αλλά φαίνεται οι μεταφορικές έκαναν το θαύμα τους! Το μοντέλο έχει ακριβή τύπο TX-PF46G10, το ίδιο γράφει και το αγγλικό manual, το ελληνικό της Ιντερτεκ που ήταν μέσα στο κουτί γράφει TX-P46G10E. Οσο και αν έψαξα δε βρήκα κάτι διαφορετικό, τα specs είναι τα ίδια, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια διαφορά;

Ακόμη δεν έχουν συνδεθεί πηγές HD, ούτε έχω πειράξει ρυθμίσεις οπότε θα πω ότι είδα σε πρώτη ματιά.
Θόρυβος: (επειδή συζητήθηκε). Ανεπαίσθητος, μόνο σε απόλυτη ησυχία και στα 10 εκατοστά ακούω ένα ελαφρύ θρόισμα από τα ανεμιστηράκια και ίσως από το παλμοτροφοδοτικό.
Θερμότητα: Οσο να είναι, λίγη ζέστη βγάζει από πάνω, όμως πιστεύω η CRT έβγαζε περισσότερη. Πάντως σαφώς λιγότερη από κάτι LCD παλιότερης γενιάς που όταν πλησίαζες ένιωθες ένα θερμικό κύμα να έρχεται από την οθόνη.
Φωτεινότητα: Το μαύρο δεν παίζεται. Σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι ίσα ίσα που φαίνεται μια άχνα στις μαύρες περιοχές. Και χωρίς να παίξω ακόμη με τις ρυθμίσεις, υποθέτω παίρνει βελτίωση ακόμη. Η φωτεινότητα δεν ανεβαίνει σε τρελά ύψη όμως με κλειστές κουρτίνες την ημέρα και το βράδυ με αναμένα τα φώτα ακόμα φτάνει για αξιοπρεπή θέαση. Προσωπικά, για το σαλόνι μου που δεν το χτυπάει ο ήλιος, δε νομίζω ότι θα χρειαζόμουν πιο φωτεινή οθόνη.
Flickering: Οταν η εικόνα είναι φωτεινή και ομοιόμορφη βλέπω ένα πολύ ελαφρύ flickering που δεν ενοχλεί πάντως. Όμως το λέω εντελώς υποκειμενικά γιατί έχω την εντύπωση ότι τα μάτια μου είναι λίγο πιο ευαίσθητα στο τρεμόπαιγμα από το μέσο όρο, στην εποχή των CRT monitors, ένιωθα το τρεμόπαιγμα ακόμη και στα 72Hz. Σε παίξιμο ταινίας, η εικόνα είναι σταθερή πάντως. Σε κάθε περίπτωση μπορώ να πω ότι το flickering είναι σαφώς λιγότερο από τις πιο παλιές Panasonic PZ80, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που δεν είχα αγοράσει πλάσμα πέρυσι.
Τηλεοπτικό σήμα: Στην περιοχή μου, μόνο 2-3 κανάλια έχουν πραγματικά καλό σήμα οπότε δε μπορώ να πω πολλά. Χωρίς να παίρνω εικόνα "κρύσταλλο", στα ισχυρά σήματα το είδωλο είναι ελάχιστο και στα ασθενή βλέπω ότι κλειδώνει καλά, πιάνει ακόμη και το σήμα στέρεο σε κανάλια που πρακτικά δε βλέπονται! Δοκιμάζοντας το φίλτρο P-NR, δεν είδα καμιά αξιοπρόσεκτη διαφορά παίζοντας Off-Min-Max.
Σύνδεση με PC: Μέχρι να οργανωθούν σωστά τα HDMI, σύνδεσα την οθόνη με το φορητό μέσω VGA port. Με παίδεψε λίγο γιατί η G10 δε στέλνει το σήμα DCC οπότε ο υπολογιστής δεν ξέρει ποιες αναλύσεις υποστηρίζει η οθόνη και η ρύθμιση πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Η οθόνη πάλι, δεν κλειδώνει σε όλες τις αναλύσεις, το καλύτερο που κατάφερα ήταν 1366x768.
Σήμα HD: ακόμη μου λείπουν κάτι καλώδια και λίγη οργάνωση, οπότε αναμείνατε...
Λεπτομέρειες που μου άρεσαν:
- Η σταθερότητα της βάσης (άμα έχεις γάτα στο σπίτι που πηδάει στα έπιπλα, το προσέχεις δεόντως)
- Ο διακόπτης hardware on-off, σπάνια το βλέπεις πλέον σε ηλεκτρονικές συσκευής. Εκτός από την (ελάχιστη) οικονομία ενέργειας, προστατεύει την τηλεόραση ώστε να μην πάει από πυκνωτές τροφοδοτικού πολύ πριν οι φωσφόροι της οθόνης αρχίσουν να "πέφτουν"
- Οι γκρίζες μπάρες σε απεικόνιση 4:3,ώστε να ελαχιστοποιείται το IR. Εξυπνη ιδέα. Φυσικά απενεργοποιείται.
Λεπτομέρειες που δε μου άρεσαν:
- Η διαχείριση της κάρτας SD. Εβαλα μια SD 4GB (όχι HC),δεν την αναγνώρισε καθόλου, έβαλα μια mini 2GB από το κινητό, την αναγνώρισε αλλά δε βρήκε τα .jpg που ήταν μέσα, έβαλα και μια παλιά 1GB και είδα μια-δυο φωτό αλλά με κακό scaling. Σύμφωνοι, δεν πήρα πλάσμα για να βλέπω φωτογραφίες αλλά μια και υπάρχει το SD port, τόσο δύσκολο και ακριβό ήταν να βάλουν έναν προγραμματιστή να φτιάξει ένα σωστό photoviewer;
- Το ότι για να αλλάξεις τη φωτεινότητα ή οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση πρέπει να κάνεις αρκετούς χειρισμούς.

Πάντως μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου.