Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε Χρήστο χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά!

Το ερώτημά μου προς του κατόχους της G10 ήταν όσον αφορά μια μικρή ιδέα τρισδιάστατης απεικόνησης, την οποία έχω στην ταπεινή Α656, έχω δεί σε αρκετές LCD στα μαγαζιά (σε HD υλικό μόνο) αλλά ποτέ στις plasma. Στα posts που παραθέτεις υπάρχουν από πολύ καλά ώς άριστα σχόλια για την G10, όπως τα δικά σου και του Central αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, που απαιτεί κατά τη γνώμη μου εκτός από κορυφαία αντίθεση και υψηλό sharpness δεν έχω διαβάσει τίποτα, πλην βέβαια από τις πολύ χρήσιμες εντυπώσεις του Central. Eπίσης έχω "ρουφήξει" το post του JL (πραγματικό κόσμημα για το ΑVClub), φυσικά τις ακριβείς αναφορές του Yperion και των άλλων παιδιών κατόχων.

Θα ήθελα λοιπόν κάποιος κάτοχος με εμπειρία από LCD, με αρκετά καλή τρισδιάστατη απεικόνηση, να γράψει τις εντυπώσεις του σε αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ
:grinning-smiley-043 -bye-

Ενα πραγμα θελω να τονισω!
Στα καταστηματα ειναι σχεδον αδυνατον να μπει καποιος υποψηφιος αγοραστης και να μην εντυπωσιαστει απο τις LCD!
Εδω μιλαμε οτι παρολο που ειχα LCD τρια χρονια και μετα απο πολυ ερευνα ειχα καταληξει σε πλασμα , μολις πηγα να δω στημενη πλασμα στο πλαισιο στην θεσσαλονικη απογοητευτηκα!!
και προσωρινα εκανα πισω!!
Ξανασυζητωντας ομως το θεμα με τον φιλο μου ( εχει παρει την kuro την 60αρα) τελικα πηρα την αποφαση και εκανα την παραγγελια για την 50G10E!
Και οταν επαιξε σε συνθηκες δωματιου εδειξε τα δοντια της!!
χτες μαλιστα το βραδυ τον ειχα εδω πιναμε τα ποτακια μας και παιζαμε με τις ρυθμισεις!
Και μου λεει ο Γιωργος ..
Αντωνη ειλικρινα αν και εγω σε παροτρυνα περισσοτερο για την αγορα της ειλικρινα δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα εδειχνε ετσι!
Ειδαμε τα demo απο το hiteck!
Στον μονομαχο στην πρωτη σκηνη η τηλεοραση κενταγε!!
Παροτι δυσκολη σκηνη με νυχτερινα εδειχνε απιστευτη λεπτομερεια που δεν ειχα δει ποτε!!!
Μαυρο ..απειρο!!!
Και σε φωτεινα πλανα τολμω να πω λαπμροτερα 2 φορες απο την LCD!!
Που θελω να καταληξω?
Οχι μα οχι αγορα με κριτηριο το τι βλεπουμε μεσα στο καταστημα!!
Ακομα και την Κuro την οποια ειχε στημενη και αυτην στο πλαισιο, αν καποιος ηταν ανυποψιαστος, και γυρνουσε το κεφαλι στις LCD αρχικα θα εντυπωσιαζονταν απο αυτες!!
Δεν λεω τιποτα καινουργιο!!
Τα παιδια εδω μεσα τα εχουν πει απειρες φορες ολα αυτα!!
Απλα σαν θεατης πλεον τα επιβεβαιωνω και εγω βλεποντας τα και εχωντας πλεον μπροστα μου την πλασμα 50G10!!
Κλεινοντας ηθελα μονο να ρωτησω τα αλλα παιδια που εχουν την Panny αν βρηκαν καπου στο μενου ρυθμιση για ανεβασμα της εικονας οταν παιζει σε ZOOM!!
Εγω παντως δεν βρηκα!!
Εχει ZOOM 1 ZOOM 2 και ZOOM 3 χωρις να μπορεις να επεμβεις στο καδρο καθολου.
Το αναφερω γιατι η παλια μου η SAMSUNG το ειχε!!
Οχι οτι με χαλαει, απλα το λεω μηπως και δεν το βρηκα τιποτα!!

... αν βρηκαν καπου στο μενου ρυθμιση για ανεβασμα της εικονας οταν παιζει σε ZOOM!!....

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (και κατά την προσωπική μου γνώμη το ΖΟΟΜ δεν χρειάζεται πέραν των πρώτων 100 ωρών, κι αυτό πολύ του είναι...ίσα για τον φόβο των Ιουδαίων και για να μην χαλάνε οι παραδόσεις).

Χρήστο, απλά να σε επιβεβαιώσω...

Μετά τις 60 πρώτες ώρες όπου υπήρξα προσεκτικός, στη συνέχεια γύρισα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις και βλέπω κανονικά (μπάρες κτλ). Δεν έχω παρατηρήσει απολύτως τίποτα περίεργο...

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (και κατά την προσωπική μου γνώμη το ΖΟΟΜ δεν χρειάζεται πέραν των πρώτων 100 ωρών, κι αυτό πολύ του είναι...ίσα για τον φόβο των Ιουδαίων και για να μην χαλάνε οι παραδόσεις).

Και γω ετσι πιστευω. Ηδη πρεπει να εχει συμληρωσει απο 23/12 περιπου 60-70 ωρες. Για καλο και για κακο και ..ετσι για τον φοβο των ιουδαιων θα την κρατησω σε ζοομ 200 ωρες. Ουσιαστικα δηλαδη για τις ωρες που παιζει περιπου 10 μερες!
Παντως οσον αφορα στο θεμα που ελεγα, νομιζω οτι θα ηταν χρησιμη αυτην η δυνατοτητα και κατα την θεαση καποιων ταινιων ιδιως πιο παλιων που ειναι γυρισμενες σε κατι ..παραξενα aspect !!
Τελος παντων μικρο το κακο!
Υπαρχει λετε περιπτωση να δωσουν αυτην την δυνατοτητα σε καμια νεωτερη εκδοση λογισμικου?

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, το έχω ξαναπεί...
Η τρισδιάστατη εικόνα κάποιων LCD (όχι όλων - ξέρετε μην το ξαναγράφω) δεν είναι απλά αυξημένη οξύτητα. Αλλιώς σχετικές φωτογραφίες υπάρχουν, μπορεί όποιος θέλει να αυξήσει την οξύτητα στο τέρμα και να βάλει μερικές από την "μίμηση" να δούμε και εμείς... -bye-

Ειναι και πως αντιλαμβανεται το ανθρωπινο ματι την "τρισδιαστατη" εικονα , εγω πχ. δεν την εχω δει σε πολλα μοντελα που υποτειθεται οτι την εχουν...-bye-

Καλησπέρα σας Συνάδελφοι G-Funs !!
Τελικά λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας , το φορτηγο εκανε την
παραδοση της G10 στο μαγαζι , μολις χθες... το απόγευμα (από 24/12 που σας ειχα πει..)
Σαν τρελός λοιπόν πήγα και την παρελαβα μόνος μου μια που δεν ηθελα να μου την φερουν "απροσεκτα" ..
λογω ανελημενων υποχρεώσεων ,(ειχαμε κανονισει να δουμε κινηματογραφο σε 3D Το avatar : απλα καταπληκτικο) με το που την εφερα σπίτι, την αφησα στο κουτί της ... ( τι να κανω βρε παιδιά... επρεπε να φυγω..) Το μυαλό μου ηταν σ'αυτην.. ολο το βραδυ.

Το πρωί λοιπόν , σημερα με τον καφε (ειχα αδεια.. χεχε) ξεκινησα την ιεροτελεστία του στησιματος της Πανασονικ !
Μια απλή οντως διαδικασία βασει των σωστων οδηγιών ολα πηγαν καλά..
ολα ?
ενα μικρό λαθακι απρσεξιας με τις βιδες , απλά εβαλα τις σκουρες στην βαση, με συνεπεια οι κοντοτερες ασημι να μην φθανουν να βυδωσουν στην πλάτη..
πάμε απ'την αρχη λοιπον.. Μετα λοιπον από το σωστό αυτην την φορά μονταρισμα την τοποθετησα στην θεση της (εχω ενα πολύ "σκοτεινο" σαλόνι ευτυχώς) μπήκαν ολα τα καλώδια (σχεδόν ολα μου λειπουν καποια καινουργια..)
και.... ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ !!!
απλή διαδικασια συντονισμου, πανευκολο μενου , ρυθμισεις για μονταρισμα.. πιανουμε τα καναλια ( παιζουν λιγο καλυτερα από την CRT) και ... βαζω να δω πως παιζει απλά ενα DVD..
Τι να πει κανεις... ειναι Εντυπωσιακη.. δηλαδη σκευφτομαι πως θα πάιζει με HD .. ή σε B-R ? ...
και ενω ολοι ετοιμαζονταν να δουν την συνέχεια του DVD ... τους εκοψα την φόρα.. ΣΤΟΠ... μπαινει το DVD στρωσίματος..
Τι ειναι αμαξι και θα το στρωσεις (τα πρωτα σχόλια..) φυσικά δεν εδωσα σημασια.. το DVD χρωματων παιζει ανελιπώς από το πρωί σημερα με ενα μικρό διαλειμμα για ... ειδησεις
Αυτά μεχρι στιγμης..
Μεινετε συντονισμενοι...

(Χρήστο , οπότε η επισημη ημερ. αγορας της G1046ρας μου ειναι 28/12 )
Σορρυ για το μεγαλο ποστ)

Ενα πραγμα θελω να τονισω!
...

Φίλε Αντώνη σε ευχαριστώ ιδιέταιρα για τον κόπο που έκανες να γράψεις τις εντυπώσεις σου. Έχω πειστεί και με το παραπάνω για αυτά που έγραψες αλλά η ερώτησή μου είναι συγκεκριμένη. Έχει η τηλεόραση καλύτερο "βάθος" εικόνας από μια καλή LCD?

Ειναι και πως αντιλαμβανεται το ανθρωπινο ματι την "τρισδιαστατη" εικονα , εγω πχ. δεν την εχω δει σε πολλα μοντελα που υποτειθεται οτι την εχουν...-bye-

νομίζω οτι οι τρισδιάστατες τηλεοράσεις δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα!

Φίλε sfortis o Υperion το έθεσε μια χαρά, μέσα σε εισαγωγικά.
Αναφέρομαι στο βάθος που μπορεί να αποδώσει μια τηλεόραση (σε μια επίπεδη εικόνα).

Αν έχετε μέτρο σύγκρισης γράψτε τις εντυπώσεις σας.

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αυτα τα γραφω για τον Γιωργο με την "τρισδιαστατη" Philips 9731... η οποια βεβαια ακομη και οταν ηταν καινουργιο μοντελο πριν 4 χρονια εμενα μου φαινοταν μετριοτατη σε εικονα...

Φαντάζεσαι να κάνουμε δημοψήφισμα ανάλογο με τα phosphor trails, όταν βγουν οι 3D τηλεοράσεις; -bye-

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Αυτα τα γραφω για τον Γιωργο με την "τρισδιαστατη" Philips 9731... η οποια βεβαια ακομη και οταν ηταν καινουργιο μοντελο πριν 4 χρονια εμενα μου φαινοταν μετριοτατη σε εικονα...

9731 και 9618 παρακαλώ... Χρόνια εμπειρίας στο "3D" τηλεοπτικό... :flipout:

λοιπον εχω μια χαρα τηλεοραση PANY PX80 42'
αλλα η καταπιεση που δεχομαι απο ολους εσας :chinscratch:με οδηγει στην σκεψη
για μια αλλαγη, λεω λοιπον να παω στα G10 46' η 50'

πεστε μου σας παρακλαω και ιδιως εσυ Χρηστο που εχεις και τις δυο
ποιες ακριβως διαφορες θα συναντησω εκτος απο το μεγεθος
κατι μου λεει οτι τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερη η PX80
και dvd blueray λιγο καλυτερη η Γ10

θα καταλαβω την διαφορα ειναι αισθητη ?
αξιζει η αλλαγη ?

.

Και να προσεχετε το καλωδιο τροφοδοδσιας.Τοποθετηστε το με σωστη πολικοτητα .Υπαρχει ενδειξη.Σημαντικη λεπτομερεια,που ομως κανει διαφορα.:idea:

Ξέρουμε τι πολιτική θα ακολουθήσει η πανασονικ?
Εννοώ περιμένουμε μείωση τιμών?

λοιπον εχω μια χαρα τηλεοραση PANY PX80 42'
αλλα η καταπιεση που δεχομαι απο ολους εσας :chinscratch:με οδηγει στην σκεψη
για μια αλλαγη, λεω λοιπον να παω στα G10 46' η 50'

πεστε μου σας παρακλαω και ιδιως εσυ Χρηστο που εχεις και τις δυο
ποιες ακριβως διαφορες θα συναντησω εκτος απο το μεγεθος
κατι μου λεει οτι τηλεοπτικο σημα ειναι καλυτερη η PX80
και dvd blueray λιγο καλυτερη η Γ10

θα καταλαβω την διαφορα ειναι αισθητη ?
αξιζει η αλλαγη ?

.

Χρόνια πολλά Στέλιο, και η διαφορά είναι αισθητή και αξίζει η αλλαγή.

Η διαφορά της G10 από όλη την περσινή σειρά της Panasonic γίνεται αντιληπτή με το πρώτο άναμμα, το υψηλότερο contrast, το πολύ καλύτερο μαύρο και το μεγαλύτερο απόθεμα φωτεινότητας δεν κρύβονται, εκεί που δεν υπάρχει διαφορά είναι στη κίνηση, η οποία είναι το μεγάλο ατού της Panasonic σε όλα τα μοντέλα της (κατά τη γνώμη μου)....

Παραδοσιακά η Panasonic έχει πιο soft εικόνα από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αυτό στα δικά μου μάτια δείχνει πιο κινηματογραφικό, σε άλλους όμως δεν αρέσει, γούστα είναι αυτά και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους μεν ή τους δε θεατές, υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να βλέπουν τις ταινίες σαν video clip ή σαν κάτι Βραζιλιάνικα σήριαλ, να 'ναι καλά το Frame Interpolation.

Η θέση της τηλεόρασης και η θέση θέασης στο σαλόνι μου δεν άλλαξε σε σχέση με την ΡΧ80, παρέμεινε στα 3 μέτρα, το μόνο που άλλαξε είναι οι 4" παραπάνω στην νέα τηλεόραση, με αυτά τα δεδομένα, όπως είπα και προηγουμένως, το υψηλό contrast και το πολύ καλύτερο μαύρο της G10 την βοηθάνε να 'δείχνει' μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα από την ΡΧ80, η γραμμική συμπεριφορά και η δυνατότητα ρύθμισης του gamma λύνει τα χέρια και αυτή είναι μια σημαντικότατη διαφορά από τις 'μικρότερες' φετινές σειρές τις Panasonic (το default cinema έρχεται με gamma 2.0, ας μου επιτραπεί η έκφραση 'ξεπλυμα').

Τα παραπάνω αφορούν κυρίως HD (από BD και MKV) και SD (από 576ρ DVD), όπου η εικόνα της G10 είναι πολύ πιο τρισδιάστατη από αυτή της ΡΧ80, γενικά σε τηλεοπτικό νομίζω ότι η ΡΧ80 είναι λίγο καλύτερη, αλλά η ρύθμιση του gamma σε 2.5 για τηλεοπτικές εκπομπές στην G10, η υψηλότερη αντίθεση, το διπλάσιο μαύρο (0,03 έναντι 0,07 nits της ΡΧ80) και η δυνατότητα αύξησης της φωτεινότητας χωρίς να χαλάσει το μαύρο, αξίζουν με το παραπάνω, εξισορροπώντας πλήρως την διαφορά

Υ.Γ.: Μια 50άρα θα είναι ταμάμ στο σαλόνι σου και χωράει και στο έπιπλο..;)....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...-bye-

Και να προσεχετε το καλωδιο τροφοδοδσιας.Τοποθετηστε το με σωστη πολικοτητα .Υπαρχει ενδειξη.Σημαντικη λεπτομερεια,που ομως κανει διαφορα.:idea:
μπορείς να γινεις λιγο ποιο σαφης σε αυτο?Εχω την v10 και δεν ειδα κατι τετοιο μηπως μου διέφυγε???

Χρόνια πολλά Στέλιο, και η διαφορά είναι αισθητή και αξίζει η αλλαγή.

Η διαφορά της G10 από όλη την περσινή σειρά της Panasonic γίνεται αντιληπτή με το πρώτο άναμμα, το υψηλότερο contrast, το πολύ καλύτερο μαύρο και το μεγαλύτερο απόθεμα φωτεινότητας δεν κρύβονται, εκεί που δεν υπάρχει διαφορά είναι στη κίνηση, η οποία είναι το μεγάλο ατού της Panasonic σε όλα τα μοντέλα της (κατά τη γνώμη μου)....

Παραδοσιακά η Panasonic έχει πιο soft εικόνα από τους υπόλοιπους κατασκευαστές, αυτό στα δικά μου μάτια δείχνει πιο κινηματογραφικό, σε άλλους όμως δεν αρέσει, γούστα είναι αυτά και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους μεν ή τους δε θεατές, υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να βλέπουν τις ταινίες σαν video clip ή σαν κάτι Βραζιλιάνικα σήριαλ, να 'ναι καλά το Frame Interpolation.

Η θέση της τηλεόρασης και η θέση θέασης στο σαλόνι μου δεν άλλαξε σε σχέση με την ΡΧ80, παρέμεινε στα 3 μέτρα, το μόνο που άλλαξε είναι οι 4" παραπάνω στην νέα τηλεόραση, με αυτά τα δεδομένα, όπως είπα και προηγουμένως, το υψηλό contrast και το πολύ καλύτερο μαύρο της G10 την βοηθάνε να 'δείχνει' μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα από την ΡΧ80, η γραμμική συμπεριφορά και η δυνατότητα ρύθμισης του gamma λύνει τα χέρια και αυτή είναι μια σημαντικότατη διαφορά από τις 'μικρότερες' φετινές σειρές τις Panasonic (το default cinema έρχεται με gamma 2.0, ας μου επιτραπεί η έκφραση 'ξεπλυμα').

Τα παραπάνω αφορούν κυρίως HD (από BD και MKV) και SD (από 576ρ DVD), όπου η εικόνα της G10 είναι πολύ πιο τρισδιάστατη από αυτή της ΡΧ80, γενικά σε τηλεοπτικό νομίζω ότι η ΡΧ80 είναι λίγο καλύτερη, αλλά η ρύθμιση του gamma σε 2.5 για τηλεοπτικές εκπομπές στην G10, η υψηλότερη αντίθεση, το διπλάσιο μαύρο (0,03 έναντι 0,07 nits της ΡΧ80) και η δυνατότητα αύξησης της φωτεινότητας χωρίς να χαλάσει το μαύρο, αξίζουν με το παραπάνω, εξισορροπώντας πλήρως την διαφορά

Υ.Γ.: Μια 50άρα θα είναι ταμάμ στο σαλόνι σου και χωράει και στο έπιπλο..;)....ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...-bye-

καλα....αυτα γραφεις και μου κανεις ζημια για δευτερη φορα
μετα τις εορτες φευγω για διακοπες επιστρεφω στις 16/1
αμεσως μετα κτυπαω την G
ελπιζω να εχουν πεσει και οι τιμες

σ ευχαριστω για την βοηθεια καλη χρονια

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Άτυχο σε βρίσκω.....:flipout:....:bigcry:

Καλά να περάσεις και με την επιστροφή τα ξαναλέμε....-bye-

μήπως ξέρεις κατι για την πολικότητα που έγραψε πριν ένας χρήστης?