Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

α) δεν βρισκω το scrolling bar
β) δεν ξερω πως να μετακινησω την εικονα πανω κατω...:BXVZCBXZ6:

α) Δεν υπάρχουν scrolling bars, σε όλες τις plasma της Panasonic (και της Pioneer) υπάρχει ένα σύστημα anti-burn που λέγεται wobbling και είναι always on (για παραπάνω πληροφορίες επί του συστήματος ....google it)

β) Δεν μετακινείτε..

Υ.Γ.: Τώρα που πήρες plasma, πιστεύω να καταλάβεις και τη διαφορά ανάμεσα στο 'Image Retention' και το 'Burn in' και σε κανά εξάμηνο που θα έχεις αποκτήσει εμπειρία από την συμβίωση, μας ξαναλές για το 'φλέγον' του θέματος, μιας και ανήκεις στην κατηγορία του παιχνιδιάρη 'hardcore user'.

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ευτυχως στα πιο πολλα παιχνιδια τα HUD ειναι ημιδιαφανα και ετσι δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα..

Η ευρωπαικη εκδοση ειναι πολυ πιο "φτωχη" απο την αμερικανικη εκδοση στις ρυθμισεις , ουτε καν 24p δεν εχει σωστα? Τι θα τους κοστιζε να βαλουν τις εξτρα ρυθμισεις και σε μας , τι να κανω το gamma και την RGB?

Εχω καπου 50 ωρες στην TV και χθες πηρα ενα 2:40 anamorphic dvd που ειχε μαυρες μπαρες πανω κατω..μου εχει καρφωθει η ιδεα και παω συνεχεια στα 10 εκατοστα και βλεπω εαν εχουν αφησει τιποτα οι μπαρες αλλα δεν μπορω να δω τιποτα τουλαχιστον με γυμνο ματι.. παντα ομως εχω την ιδεα οτι κατι θα ειναι εκει..

Τι μπορω να κανω για τις μπαρες ξερει κανεις? Εντωμεταξυ νομιζα πως θα γεμιζε την οθονη αφου ηταν anamorphic αλλα τιποτα!Μονο 1.78:1 γεμιζει την οθονη και ειναι δυσκολο να βρεις τετοια εργα..Για να κανω zoom δεν μπορω γιατι κοβει τους υποτιτλους! Ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα με τις μπαρες εχει κανεις παρομοια εμπειρια?
Υποτιθεται πως οι μαυρες μπαρες δεν "γερνανε" οπως η υπολοιπη οθονη και εκει θα ειναι πιο φωτεινα τα χρωματα σε σχεση με την υπολοιπη τηλεοραση οποτε κι αυτο κατι σαν burn in δεν ειναι?

Last edited:

Υποτιθεται πως οι μαυρες μπαρες δεν "γερνανε" οπως η υπολοιπη οθονη και εκει θα ειναι πιο φωτεινα τα χρωματα σε σχεση με την υπολοιπη τηλεοραση οποτε κι αυτο κατι σαν burn in δεν ειναι?

"Uneven wear" η "uneven ageing" λεγεται...

tv-235.png

http://www.plasmasaver.com/burnin.html

Tα ακρα της οθονης ειναι πιο "νεα" σε σχεση με το μεσο οποτε υπαρχει διαφορα στην φωτεινοτητα.

Παντως να παθεις κατι τετοιο δεν ειναι ευκολο ,πρεπει να δεις πολλες χιλιαδες ωρες με μαυρες μπαρες και παλι δεν ξερω αν ειναι πιθανο να συμβει στα καινουργια μοντελα οπως η G10.

Ευτυχως στα πιο πολλα παιχνιδια τα HUD ειναι ημιδιαφανα και ετσι δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα..

Η ευρωπαικη εκδοση ειναι πολυ πιο "φτωχη" απο την αμερικανικη εκδοση στις ρυθμισεις , ουτε καν 24p δεν εχει σωστα? Τι θα τους κοστιζε να βαλουν τις εξτρα ρυθμισεις και σε μας , τι να κανω το gamma και την RGB?

Εχω καπου 50 ωρες στην TV και χθες πηρα ενα 2:40 anamorphic dvd που ειχε μαυρες μπαρες πανω κατω..μου εχει καρφωθει η ιδεα και παω συνεχεια στα 10 εκατοστα και βλεπω εαν εχουν αφησει τιποτα οι μπαρες αλλα δεν μπορω να δω τιποτα τουλαχιστον με γυμνο ματι.. παντα ομως εχω την ιδεα οτι κατι θα ειναι εκει..

Τι μπορω να κανω για τις μπαρες ξερει κανεις? Εντωμεταξυ νομιζα πως θα γεμιζε την οθονη αφου ηταν anamorphic αλλα τιποτα!Μονο 1.78:1 γεμιζει την οθονη και ειναι δυσκολο να βρεις τετοια εργα..Για να κανω zoom δεν μπορω γιατι κοβει τους υποτιτλους! Ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα με τις μπαρες εχει κανεις παρομοια εμπειρια?

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν έχει 24ρ??....αυτό είναι θέμα ταινίας και player, όταν επιλέξεις να δεις τέτοιο υλικό από το player, η τηλεόραση θα το δείξει κανονικά.

Για το τι να κάνεις το gamma και το RGB, θεωρώ ότι είναι λάθος σκεπτικό από ένα τακτικό μέλος του forum, η χρησιμότηά τους έχει αναφερθεί αναλυτικά εκάτοντάδες φορές και είναι από τις βασικότερες ρυθμίσεις γα όσους μπορούν να καταλάβουν τη λειτουργία τους, η επίδραση τους στην τελική απεικόνιση είναι καταλυτική.

Όσο για τα υπόλοιπα περί ταινιών με μαύρες μπάρες, θα βγάλεις συμπεράσματα από μόνος σου 'εν καιρώ', γιατί όπως είπες, άλλο να σου έχει μπει ιδέα και να έχεις εμμονές και άλλο η πραγματικότητα και το τι βλέπουν τα γυμνά μάτια.

Καλορίζικη και πάλι....:a0210:

Τα 24p τα παίζει σωστά αυτόματα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αφού δεν έχεις τι να κάνεις τα gamma και rgb, τι σου χρειάζονται οι παραπάνω ρυθμίσεις ? Τι να πούνε και οι Άγγλοι που δεν έχουν ούτε αυτές διαθέσιμες.

Με τις μπάρες δεν μπορείς, ούτε χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Relax and enjoy -bye-

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Μετά από 1 μήνα συμβίωσης με την 46G10 και αφού πλέον έχει στρώσει αρκετα και έχω καταλήξει σε ρυθμίσεις (χωρίς να πειράξω service menu), μπορώ να πω τα εξής:

Από τα αναλογικά κανάλια δεν περίμενα και πολλά πράγματα σε τόσες ίντσες αλλά με εξέπληξε ευχάριστα.... Εντάξει, μπορεί να μην έχει την υπερευκρίνεια της philips με Pixeplus (έχει λίγο πιο soft εικόνα), έχει όμως μια πολύ πιο σωστή τονικότητα στα χρώματα και αυτό φαίνεται σε κανάλια με καλό (χρωματικό) σήμα σε ζωντανές μεταδόσεις (πχ χτες το βράδυ έβλεπα τον Τριανταφυλλόπουλο στο Alter και έπαθα πλάκα με την φυσικότητα των προσώπων !!!)
Σε DVB-T (με τα ψηφιακά της ΕΡΤ) ισχύει ότι περίπου με τα αναλογικά, απλά εδώ δεν υπεισέρχεται ο παράγοντας "κακή λήψη" (χιονάκια, είδωλα, κλπ)
Τέλος, σε HD από δορυφορικό δέκτη DVB-S2/HD, PC με Βluray και το WD TV , η τηλεόραση δίνει στην κυριολεξία τα ρέστα της.... Φανταστική εικόνα με φυσικότατη ροή σε ότι ανάλυση θες, μαύρο να φάνε και οι...κότες και χρώμα που στα μάτια μου δείχνει πολύ φυσικό (έχω εφαρμόσει τις ρυθμίσεις του fullhd.gr)

Άσε που σε όσους λέω ότι πήρα plasma τηλεόραση , η αρχική αντίδραση είναι "μα γιατί? αφού οι lcd είναι καλύτερες...", μόλις όμως δούνε με τα μάτια τους καταπίνουν την γλώσσα τους....:grinning-smiley-043

Για δώσε και info σύνδεσης πισιού με τηλεόραση (κάρτα γραφικών, ρυθμός ανανέωσης αν χρησιμοποίησες powerstrip, reclock κλπ). Και άντε πες πως τα κατάφερες να έχει proper playback (αν και πολύ αμφιβάλλω) για το wd tv δε στέλνεις και κανά feedback στη wd γιατί έχει βουίξει ο κόσμος (ο διαδικτυακός τουλάχιστον) πως με τα 24p απλά δεν... To ότι κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί είμαστε πλασματάκηδες δε σημαίνει πως όλα είναι τέλεια. Οχι τπτ άλλο μη δημιουργούμε και λανθασμένες εντυπώσεις πως η τηλεόραση φτιάχνει τα προβλήματα άλλων συσκευών.

Για δώσε και info σύνδεσης πισιού με τηλεόραση (κάρτα γραφικών, ρυθμός ανανέωσης αν χρησιμοποίησες powerstrip, reclock κλπ). Και άντε πες πως τα κατάφερες να έχει proper playback (αν και πολύ αμφιβάλλω) για το wd tv δε στέλνεις και κανά feedback στη wd γιατί έχει βουίξει ο κόσμος (ο διαδικτυακός τουλάχιστον) πως με τα 24p απλά δεν... To ότι κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί είμαστε πλασματάκηδες δε σημαίνει πως όλα είναι τέλεια. Οχι τπτ άλλο μη δημιουργούμε και λανθασμένες εντυπώσεις πως η τηλεόραση φτιάχνει τα προβλήματα άλλων συσκευών.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ? Τι πρόβλημα υπάρχει με τα 24p ? Μέχρι πρόσφατα παρακολουθούσα το νήμα κατόχων στο αγγλικό φόρουμ και δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Είσαι σίγουρος πως αφορά τα Ευρωπαϊκά μοντέλα και όχι τα Αμερικάνικα ?

Last edited:

Το πρόβλημά του WD TV με τα 24p είναι γνωστό και φυσικά δεν είναι πρόβλημα της τηλεόρασης το αν μπορεί ή δεν μπορεί το WD να στείλει σωστό 24p...
To pc από την άλλη παίζει τα πάντα (ακόμα και στα 24p) απροβλημάτιστα... ναι, "δυστυχώς" τα έχω καταφέρει να έχω proper playback.... Βλέπεις ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον χώρο... και από το 2002 με το HD, πολύ πριν μας έρθουν τα Bluray και τα mkv... τότε που παλεύαμε με τους drivers και τους codec μπας και παίξει σωστά ένα mpeg-2 hd που είχαμε κατεβάσει....

Ορίστε και οι και προδιαγραφές του pc:
Μητρική Asus Rampage II Gene (s1366, DDR3, X58)
CPU Intel Core I7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8Mb) Quad Core με Hyperthreading (8 cpu σύνολο)
3Gb triple channel ram DDR-3 1333
eVga Geforce 9600GT KnockOut edition /512Mb

Πρόσφατα είδα τον ημιτελικό του μπάσκετ στο final four από το pc , από το δορυφορικό HD feed με 59.5Mbps video bitrate Mpeg-2 4:2:2 και η εικόνα ήταν απλά απίστευτη , όσο για την κίνηση....άψογη!
Σήμερα είδα το SD feed της Eurovision (16:9 720x576 mpeg-2 4:2:2 , 17.5Mbps bitrate) με το pc να κάνει upscale σε 1080p@50 .... Η εικόνα που πήρα δεν ήταν φυσικά HD, ήταν όμως ένα τικ πιο κάτω (και φυσικά κλάσεις ανώτερη της ΝΕΤ) , τα δε χρώματα ήταν ολοζώντανα και από τα 4-5 μέτρα δεν καταλάβαινες ότι δεν ήταν HD αλλά "απλό" SD ....

Κανένας δεν είπε ότι η τηλεόραση φτιάχνει τα προβλήματα των άλλων συσκευών.... Ίσα-ίσα, εγώ ανέφερα ότι στο τηλεοπτικό σήμα ίσως δεν είναι και τόσο καλή όσο κάποιες άλλες...
Σε γνωστό περιοδικό που την έκανε τεστ, σαν αρνητικό της είχε το ότι δεν είναι internetική... Τι να το κάνεις, όταν έχεις το pc;
Ας σταματήσουμε λοιπόν να βλέπουμε ελαττώματα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν... Κανένας δεν είπε ότι η g10 είναι τέλεια, άλλωστε η τέλεια τηλεόραση απλά δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα... Είναι όμως μια από τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή...(και μια από τις κορυφαίες τηλεοράσεις αυτή τη στιγμή...)
Το θέμα είναι ότι εγώ δεν είμαι "πλασματάκιας", πήρα την g10 μετά από πολύ ψάξιμο γιατί μου έκανε η τιμή της και γιατί ήθελα μια τηλεόραση η οποία να είναι κορυφαία σε HD! Αν τώρα το WDTV δεν..θέλει, ας είναι καλά το HTPC που θα τις δώσει να καταλάβει...

Δώστε της λοιπόν HD και enjoy....!!!-bye-

Last edited:

Aπλά, το απίστευτη για σένα σημαίνει καλή για κάποιον άλλο. Είναι υποκειμενικό το θέμα. Δλδ η εικόνα του νονού σε bd για μένα είναι αρεστή. Σε σύγκριση με dvd είναι υπερθέαμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θέλω να πω. Επιπλέον εσύ είπες πως η κίνηση είναι ομαλή και σε wd, κάτι το οποίο δε γίνεται. Το οποίο για μένα είναι σημαντικό.
Για το pc και η nvidia και η ati τα 23Ηz σημαίνουν 23.9κάτι όχι 23.976. Στην ati μπορεί να πέσουν και σε 23.5. Κάτι το οποίο στο 99.9% του πληθυσμού δε φαίνεται. Ε άν ψάχνεις όμως για σπασίματα στην κίνηση τότε είναι εμφανές. Ειδικά αν ξέρεις τα χρονικά σημεία όπου η κάμερα κάνει paning και πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου.
Ενας λοιπόν που θα διάβαζε το ποστ σου θα υπέθετε πως η τηλεόραση των 1100 ευρώ κάνει παπάδες. Πριν μερικές μέρες τέσταρα σε φιλικο σπίτι μια pz80. Αν διαβάσεις σχετικά ποστ μιλούν με διθυράμβους. Για μένα μια τίμια αγορά Ε φαντάζομαι ότι η g10 δεν θα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σε σχέση με πέρσι. Γι' αυτό ο υπερενθουσιασμός και η προσπάθεια δικαιολόγησης (και όχι αιτιολόγησης) των αγορών μας ειδικά σε ένα δημόσιο φόρουμ δεν ωφελεί.

Δλδ, εσύ κρίνεις μια τηλεόραση για το πώς φαίνεται στο 0,1% του πλυθησμού?
Για να μην αναφερθώ στο σχόλιο πέρι ψαξίματος του χρονικού σημείου που κάνει η κάμερα panning!!! Αν είναι δυνατόν!

Μην ψάχνουμε δράκους παιδιά!!! Μην χάνουμε το δάσος, ψάχνοντας το δέντρο!

Aπλά, το απίστευτη για σένα σημαίνει καλή για κάποιον άλλο. Είναι υποκειμενικό το θέμα. Δλδ η εικόνα του νονού σε bd για μένα είναι αρεστή. Σε σύγκριση με dvd είναι υπερθέαμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι θέλω να πω. Επιπλέον εσύ είπες πως η κίνηση είναι ομαλή και σε wd, κάτι το οποίο δε γίνεται. Το οποίο για μένα είναι σημαντικό.
Σίγουρα είναι ΚΑΙ υποκειμενικό το θέμα της εικόνας, μόνο όμως με την λέξη απίστευτη (ή μήπως προτιμάς το "άψογη"??) μπορεί να περιγραφεί αυτό που είδα στον ημιτελικό του final four...

Για το pc και η nvidia και η ati τα 23Ηz σημαίνουν 23.9κάτι όχι 23.976. Στην ati μπορεί να πέσουν και σε 23.5. Κάτι το οποίο στο 99.9% του πληθυσμού δε φαίνεται. Ε άν ψάχνεις όμως για σπασίματα στην κίνηση τότε είναι εμφανές. Ειδικά αν ξέρεις τα χρονικά σημεία όπου η κάμερα κάνει paning και πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου.
Δυστυχώς, όταν βλέπω μια ταινία έχω στο μυαλό μου να την απολαύσω και όχι να ψάχνω αν έκανε σπάσιμο,σε ποιο σημείο, να αλλάξουμε τη ρύθμιση τάδε μπας και δεν το κάνει, να το ξαναδούμε μήπως και φταίει κάτι άλλο, τώρα έχασε ένα frame κλπ...

Ενας λοιπόν που θα διάβαζε το ποστ σου θα υπέθετε πως η τηλεόραση των 1100 ευρώ κάνει παπάδες.
Μια και το έθιξες 1450 την πήρα (46G10) .... Στα λεφτά αυτά έπαιρνα μόλις 40άρα σε άλλη μάρκα συγκρίσιμης (και όχι αντίστοιχης) εικόνας ....!

Πριν μερικές μέρες τέσταρα σε φιλικο σπίτι μια pz80. Αν διαβάσεις σχετικά ποστ μιλούν με διθυράμβους. Για μένα μια τίμια αγορά Ε φαντάζομαι ότι η g10 δεν θα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σε σχέση με πέρσι.

Α, φαντάζεσαι... κρίμα, και εγώ νόμιζα ότι την έχεις δει και κρίνει μόνος σου και γι'αυτό και μας έχεις πει τόσα για την G10...
Χώρια που η G10 δεν αντικαθιστά την PZ80 , αλλά την "καλύτερή" της PZ85 !!! Η μήπως ούτε αυτή είναι καλύτερη της PZ80;;;

Γι' αυτό ο υπερενθουσιασμός και η προσπάθεια δικαιολόγησης (και όχι αιτιολόγησης) των αγορών μας ειδικά σε ένα δημόσιο φόρουμ δεν ωφελεί.
Κανένας υπερενθουσιασμός..., σας έγραψα απλά αυτό που εισπράττω κάθε μέρα βλέποντάς τη.... Αν εσένα σου φαίνεται προσπάθεια να δικαιολογήσω την αγορά μου, οκ, λάβε το έτσι και αγόρασε sony ή lg ή samsung... Αλλά ξέχασα, εδώ είναι το thread "Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια" και όχι το "Ποια τηλεόραση ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσετε γιατί αρέσει σε εμάς το 0.00000000000000001% του πληθυσμού"
......-bye-

Οκ γιατι με ανησυχησες λιγακι.. Εχω διαβασει πως μετα τις 1000 ωρες μειωνεται δραματικα ο κινδυνος burn in στην τηλεοραση..

Βεβαια δεν προκειται να στρωνω την τηλεοραση για 3 μηνες επειδη δεν θα προλαβω να την χαρω και καθολου! Το ερωτημα μου ειναι το εξης συμφωνα με αυτα που ξερετε μετα και αφου συμπληρωσω τις 100 ωρες ποσο μπορω να "ζορισω" την τηλεοραση? π.χ. ποση ωρα μπορω να αφησω τις μαυρες μπαρες μιας ταινιας χωρις να εχω ιχνος IR? THANK YOU! -bye-

... ποση ωρα μπορω να αφησω τις μαυρες μπαρες μιας ταινιας χωρις να εχω ιχνος IR? ...

:hmmmm2: .......... :chinscratch: ......

Όσο διαρκεί η ταινία....:D

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Όσο διαρκεί η ταινία....:D

:grinning-smiley-043

Κατα την γνωμη μου η G10 ειναι τουλαχιστον δυο κλασεις ανωτερη απο PZ80/85 , εχει μειωθει αισθητα το pwm noise ("μυρμηγκιασμα") και δεν εμφανιζει και τα προβληματα στην κινηση κατα το panning της καμερας.

Αυτα τα δυο μαζι με την μειωση της καταναλωσης ρευματος που αποτελουσε προβλημα λογω ζεστης και ανεμιστηρων σε συνδυασμο με το πολυ καλο μαυρο και κορυφαια αντιθεση κατευθειαν την φερνουν μπροστα απο τις περισσοτερες ανταγωνιστικες τηλεορασεις LCD.

Eιδικα δε η 50αρα εχει πολυ ανταγωνιστικη τιμη , η 46αρα απλως ανταγωνιστικη ενω η 42αρα ειναι κατα την γνωμη μου ακριβη.-bye-