Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

@darkie...πιθανόν, το δικό μου 'λαμπύριζε' να είναι.... το δικό σου ´τρεμόπαιγμα' ....:nounder:

Εμένα πάντως....

.... ούτε φαινόταν σαν να κουνιέται ή να τρεμοπαίζει (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη από το 'flashing' ή 'λαμπύριζε' για να περιγράψω την αλλαγή στη φωτεινότητά του)

...και δεν είχε καμία σχέση με την γωνία θέασης, από παντού είχε την ίδια συμπεριφορά.

Υ.Γ.: Σε μένα δεν ήταν 1 pixel, ήταν 3 συνεχόμενα σε μια γραμμή.

Last edited:
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Παλιοτερα ειχαμε καμμένα/κολλημενα pixel στις LCD , τωρα φαινεται οτι επεσε επιδημια και στις Panasonic.

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ευτυχως που δεν κολλησε και clouding απο τις LCD, επιδημια εχει πεσει!..

Γιάννη, διάβασες κάτι αντίστοιχο για βυσσινί pixel και στα ξένα forum???

Έχω να τα ψάξω από την περασμένη βδομάδα, πριν αλλάξω την δική μου και δεν είχα βρει κάτι αντίστοιχο για βύσσινα...:chinscratch: (ούτε Αγγλία ...ούτε Αμερική)....

...είχα την παγκόσμια αποκλειστικότητα...:BDGBGDB55:.....:flipout:

Γιάννη, διάβασες κάτι αντίστοιχο για βυσσινί pixel και στα ξένα forum???

Διαβασα για εναν στο avforums που ειχε αλλαξει 2 G10 (και τωρα βρισκοταν στην τριτη) λογω "bright pots"...

http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1002001-g10-screen-burn.html

ΥΓ. σε αλλο post εξηγει οτι τελικα δεν επαθε burn in αλλα ηταν πολυ ισχυρο image retention.

Last edited:

Αυτό το βρήκα βρε και την άλλη φορά που το είπες...

...για βυσσινί pixel δεν βρήκα τίποτα...όχι τίποτα άλλο, ένα χρυσό μετάλλιο πήρα κι εγώ, μη μου το ζητήσουν πίσω...:flipout:

Last edited:

Βρε αυτα τα βυσσινα απο την βυσσινια πεφτουνε?

Παρατηρω κατι λεω "κατι" σαν clouding οταν βαζω το ασπρο test pattern ιδιαιτερα οταν την βλεπω απο το πλαι αλλα δεν ξερω εαν ειναι φυσιολογικο...μηπως αυτο εννοει ως bright spots?

Αυτα τα πιξελ που λει ο czoun παρουσιαζουν διαφορετικη συμπεριφορα απο τα υπολοιπα , σαν να τρεμοπαιζουν και να αναβοσβηνουν ταυτοχρονα ..

παντως μη λεμε ανοησιες μια χαρα ειναι η τηλεοραση , απλα εμεις ημαστε λιγο υπερβολικοι!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΥΓ. σε αλλο post εξηγει οτι τελικα δεν επαθε burn in αλλα ηταν πολυ ισχυρο image retention.

Γι' αυτό είπα του Θανάση να κάνει μπουγάδα...;)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Παρατηρω κατι λεω "κατι" σαν clouding οταν βαζω το ασπρο test pattern ιδιαιτερα οταν την βλεπω απο το πλαι αλλα δεν ξερω εαν ειναι φυσιολογικο...μηπως αυτο εννοει ως bright spots?

Αυτα τα πιξελ που λει ο czoun παρουσιαζουν διαφορετικη συμπεριφορα απο τα υπολοιπα , σαν να τρεμοπαιζουν και να αναβοσβηνουν ταυτοχρονα ..

Τα bright spots που έλεγε ο Αμερικλανιάρης ήταν προσωρινό IR, πέρασε ένα λουλάκι και ήρθε στα ίσια του...:flipout:

Είπα και πριν ότι το 'flashing' που εντόπισα στην δική μου, δεν έχει σχέση με την γωνία θέασης....και δεν είναι ορατό πέραν των 10-20 cm....:nounder:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Βρηκα ενα περιστατικο με "dancing green pixels" σε PZ80...

Και τι σχέση έχει με τo θέμα μας...:huh2:

...εκτός του ότι είναι άλλη τηλεόραση...περιγράφεται και διαφορετικό φαινόμενο από αυτά που περιγράφουμε εμείς.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχό

Και τι σχέση έχει με τo θέμα μας...:huh2:

Αυτο βγηκε στην αναζητηση ...και επειδη ηταν Panasonic και αυτη ειπα να το αναφερω.

ΟΚ, ότι μαθαίνουμε καλό είναι.
(Αχρείαστο να είναι γιατί διαθέτουμε και ΡΖ στην οικογένεια....:flipout:)

αντε χρηστο να την στρωσεις να κανεις και κανα συγκριτικο!
G vs PZ vs PX vs οποια αλλη παννυ υπαρχει στην οικογενεια!! βαλε και τιτλο η εξελιξη των ειδων:flipout:-bye-

Αυτά τα βυσσινί pixel που φαίνονται μόνο στα φωτεινά και όχι στα σκοτεινά πλάνα, δεν είναι κολλημένα εικονοστοιχεία, αλλά στην τριάδα των υποεικονοστοιχείων, δουλεύουν κανονικά το μπλε και το κόκκινο και καθόλου το πράσινο. Έτσι, σε αποχρώσεις που γίνονται μόνο με το μπλε και το κόκκινο, δεν παρατηρείται, ούτε στο μαύρο που είναι όλα "σβηστά". Στο λευκό, που καλούνται να δουλέψουν όλα στο φουλ, επειδή το πράσινο δεν, προκύπτει η συνισταμένη του μπλε και κόκκινου, δηλαδή το βυσσινί... Σε πράσινα πλάνα, θα φαίνεται μαύρο το συγκεκριμένο εικονοστοιχείο.

Μου κάνει εντύπωση πάντως, που όλες οι περιπτώσεις με προβληματικό pixel σε plasma, που έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες, αφορούν μη λειτουργικό πράσινο υποεικονοστοιχείο... :chinscratch:

Επίσης, αν θυμάμαι καλά (διόρθωσέ με Χρήστο ή Γιάννη αν κάνω λάθος), τα έχουμε πετύχει μόνο σε fullHD πάνελ...

Και πως φτιάχνεται αυτό; (εάν φτιάχνεται.....)
Εχεις διαβάσει κάτι σχετικά ;;; :hmmmm2:

Έχω να τα ψάξω από την περασμένη βδομάδα, πριν αλλάξω την δική μου και δεν είχα βρει κάτι αντίστοιχο για βύσσινα...:chinscratch: (ούτε Αγγλία ...ούτε Αμερική)....

...είχα την παγκόσμια αποκλειστικότητα...:BDGBGDB55:.....:flipout:

Από την περασμένη εβδομάδα που είχα να διαβάσω το νήμα της G10 στην Αγγλία, ξαναέριξα μια ματιά .... http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/975699-panasonic-g10-owners-thread.html

Τις τελευταίες δυο μέρες, ανέφεραν δύο κάτοχοι ότι βρήκαν 'dead pixel' στο panel....:chinscratch:

Επίσης υπάρχουν μερικοί που αναφέρουν κάτι αντίστοιχο με τα ευρήματα του darkie.....'bright spots' σε λευκή οθόνη και 'flickering' από πλάγια θέση θέασης......

....κάποιοι που είχαν PS3 πρότειναν αλλαγή από RGB FULL σε RGB LIMITED μετά από δοκιμή που έκαναν, σύμφωνα με .... http://www.avforums.com/forums/ps3-media-streaming/779041-ps3-rgb-limited-full-test-theme.html και αλλαγή καλωδίων HDMI καλύτερης ποιότητας...και δεν ξαναπαρατήρησαν κάτι ή δεν ήταν τόσο εμφανές όσο πριν...:chinscratch:

Υ.Γ.: @darkie για κάνε μια δοκιμή με το PS3 σε RGB FULL και RGB LIMITED, να δεις αν υπάρχει διαφορά σε αυτά που έχεις δει...γιατί στην δική μου δεν παρατήρησα κάτι (αν και θα το ξαναψάξω το απόγευμα)....:ears:

Καλημέρα Γιάννη...-bye-

... από κάποιο σημείο και μετά στην δική μου, παρέμειναν μονίμως βυσσινί, ακόμα και σε αποχρώσεις του πράσινου.....:chinscratch:

.... για την συστοιχία των τριών συνεχόμενων pixel σε μια γραμμή που 'λαμπύριζαν' στο λευκό, έχεις καμιά ιδέα..:confused:

...αυτά με ανησύχησαν περισσότερο για το μέλλον τους....:grandpa:

Και σε μενα στο πρασινο φαινεται εντονο βυσσινι , ειναι το μοναδικο χρωμα που φαινεται τοσο πολυ.

Σχετικα με τα τρεμοπαιγματα czoun εσυ τι ακριβως παρατηρησες? Σαν να κουνιοτανε το πιξελ δεξια αριστερα οταν εβαζες λευκα patterns? Αυτο το παρατηρησα κι εγω σε ενα πιξελ αλλα οταν αλλαζα γωνια π.χ. πηγαινα στις 60 μοιρες προοπτικη φαινοτανε κανονικο.. το ιδιο ειχες κι εσυ?

Μιλάμε βέβαια για πράσινο από πατερνάκια που εμπεριέχει μόνο την απόχρωση του πράσινου φώσφορου. Οι "φυσικές" πρασινάδες, εμπεριέχουν και αποχρώσεις του κόκκινου και μπλε, οπότε εξυπακούεται πως εκεί δεν θα έσβηναν. :D

Πάντως γενικότερα, το θέμα των προβληματικών υποεικονοστοιχείων στις plasma είναι περίεργη υπόθεση. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε τυχαία, μεμονωμένα, ανενεργά υποεικονοστοιχεία, και να φταίει η κατασκευή του πάνελ, είναι να πάει κάτι στραβά κατά την διαδικασία δημιουργίας των κελιών (η οποία γίνεται συνηθέστερα με φωτολιθογραφικές μεθόδους ή με αμμοβολή). Σε όποιο άλλο στάδιο κατασκευής του πάνελ, λάθη θα οδηγήσουν σε ανενεργές ή κολλημένες γραμμές, ζώνες, περιοχές, όχι υποεικονοστοιχεία.

Επίσης, το ποσοστό λάθους των φωτολιθογραφικών μεθόδων ή της αμμοβολής, στις κλίμακες μεγέθους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κελιών των pdp, είναι πρακτικά σχεδόν μηδενικό. Οπότε η όποια εταιρεία θα διοχέτευε αυτά τα πάνελ στην αγορά, μάλλον θα ήταν για βρούβες...

Αν τώρα βέβαια, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, έχουν "τεντώσει" τις βιομηχανικές προδιαγραφές καθαρότητας αέρα, είναι δυνατόν να αυξηθούν τα σφάλματα. Αν ξαφνικά αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα "καμμένων pixel" στις plasma, μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει...

Συνεθέστερα μέχρι τώρα, τα προβληματικά υποεικονοστοιχεία των plasma, είχαν να κάνουν με μικροανοχές στα κυκλώματα οδήγησης των πάνελ, τα οποία λόγω του ότι δουλεύουν με υψηλές τάσεις και στενό εύρος τιμών όμως, μπορεί να τύχαινε π.χ. ένα τσιπ οδήγησης, σε ένα τρανζίστορ του να έχανε σε συνδυασμό με το ταίρι του για μισό βολτ την απαιτούμενη τάση για ανάφλεξη του αερίου του, αλλά επειδή σε όλα τα υπόλοιπα δουλεύει κανονικά η εταιρεία κρίνει πως μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά και να πουληθεί...

Κανονικά και αυτό θεωρείται απαράδεκτο, καθώς και εδώ μιλάμε για κάτι το φτηνό που εμμένει και δημιουργεί το πρόβλημα. Γι' αυτό και παλαιότερα δεν υπήρχαν προβληματικά pixel στις plasma καθώς ακολουθώντας τις σωστές βιομηχανικές προδιαγραφές για τις ανοχές δεν ήταν δυνατόν να προκύψουν.

Φαίνεται όμως πως στον βωμό του κέρδους μερικά πράγματα τείνουν να "ξεχειλώσουν" επικίνδυνα... :slapface:

Από την περασμένη εβδομάδα που είχα να διαβάσω το νήμα της G10 στην Αγγλία, ξαναέριξα μια ματιά .... http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/975699-panasonic-g10-owners-thread.html

Τις τελευταίες δυο μέρες, ανέφεραν δύο κάτοχοι ότι βρήκαν 'dead pixel' στο panel....:chinscratch:

Επίσης υπάρχουν μερικοί που αναφέρουν κάτι αντίστοιχο με τα ευρήματα του darkie.....'bright spots' σε λευκή οθόνη και 'flickering' από πλάγια θέση θέασης......

....κάποιοι που είχαν PS3 πρότειναν αλλαγή από RGB FULL σε RGB LIMITED μετά από δοκιμή που έκαναν, σύμφωνα με .... http://www.avforums.com/forums/ps3-media-streaming/779041-ps3-rgb-limited-full-test-theme.html και αλλαγή καλωδίων HDMI καλύτερης ποιότητας...και δεν ξαναπαρατήρησαν κάτι ή δεν ήταν τόσο εμφανές όσο πριν...:chinscratch:

Υ.Γ.: @darkie για κάνε μια δοκιμή με το PS3 σε RGB FULL και RGB LIMITED, να δεις αν υπάρχει διαφορά σε αυτά που έχεις δει...γιατί στην δική μου δεν παρατήρησα κάτι (αν και θα το ξαναψάξω το απόγευμα)....:ears:

και συ βρε καημενε -bye- μια χαρα τηλεοραση ειχες τι την ηθελες την g10?