Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Παρέλαβα κι εγώ την δική μου TV. Πρώτες εντυπώσεις μετά από μια σύντομη "βόλτα" μαζί της: Δεν είναι η ομορφότερη τηλεόραση της αγοράς, αλλά δεν είναι και η ασχημότερη όπως την παρουσιάζουν κάποιοι.
Δλδ ποια είναι πιο άσχημη από τη G10? Ετσι απο περιέργεια. Τα υπόλοιπα, δε βοηθάνε κάποιον να την αποχτήσει γιατί είναι υποκειμενικά. Πρόσεξε, δε στη λέω, το 99% όσων μπαίνουν σε τέτοια φόρουμ εκθειάζουν τη δική τους αγορά και θάβουν των άλλων

Δλδ ποια είναι πιο άσχημη από τη G10? Ετσι απο περιέργεια. Τα υπόλοιπα, δε βοηθάνε κάποιον να την αποχτήσει γιατί είναι υποκειμενικά. Πρόσεξε, δε στη λέω, το 99% όσων μπαίνουν σε τέτοια φόρουμ εκθειάζουν τη δική τους αγορά και θάβουν των άλλων

Όταν λέω "δεν είναι και η πιο άσχημη της αγοράς" σίγουρα δεν εννοώ ότι έβαλα όλες τις τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα και τις σύγκρινα, αν και είμαι σίγουρος ότι αν το έκανα θα έβρισκα πιο άσχημες. (π.χ. για μένα πιο άσχημες είναι κάποιες toshiba). Εννοώ ότι δεν είναι τόσο άσχημη στα μάτια μου, όσο λένε κάποιοι, το αντίθετο μάλιστα τη βλέπω και συμπαθητική. Και σίγουρα δεν κάτσω να τη βγάλω και κούκλα επειδή την αγόρασα εγώ. Σίγουρα δεν είναι κούκλα σαν .... εσένα!!! (όπως λέει και το nick σου):cool4::coool:

Last edited:

Γουστα ειναι αυτα σε καποιους αρεσουν οι χοντρες , σε αλλους οι μελαχρινές και σε αλλους οι κοντες...Φυσικα δεν επιβαλλομαστε στη γνωμη κανενος ο καθενας εχει δικα του κριτηρια -bye-

Last edited:

Από χτες είμαι ευτυχής κάτοχος μία 46G15 (και διπλά ευτυχής γιατί για μόλις 2mm χώρεσε στο ύψος στο έπιπλο με την βάση της!)
Αν και ακόμη δεν έχω προλάβει να την ψάξω καλά και επιπλέον δεν έχω δει ούτε Kuro, ούτε led tv για να έχω καλύτερο μέτρο σύγκρισης, μπορώ να πω ότι ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος στην εικόνα και το μαύρο και στα κανονικά τηλεοπτικό κανάλια (όπου διάβαζα πως αποδίδει μέτρια) και φυσικά στα δορυφορικά high definition ή άλλο hd υλικό απο το tvix4100. Στο αρχικό σετάρισμα ήταν λίγο έντονο το χρώμα για τα δικά μου γούστα και το μείωσα, αυξάνοντας πολύ λιγο την αντίθεση
Σε ότι αφορά το vieracast (η διαφορά της G15 απο την G10) για να δουλέψει υποχρεώθηκα σε ιντερνετική αναβάθμιση λογισμικού (ευτυχώς χωρίς διακοπή ρεύματος!) , youtube και βιντεάκια του eurosport είναι τα σημαντικότερα απο εκει, αλλά αναμένονται αρκετές μελλοντικές υπηρεσίες. Προς το παρόν δεν αξίζει και τόσο (το youtube το είχα και απο τον δορυφορικό δέκτη).
Αυτά προς το παρόν, το μόνο (κουφό) προβληματάκι που αντιμετωπίζω είναι με ...τον αναλογικό δορυφορικό δέκτη που χρησιμοποιώ για κίνηση του πιάτου, όπου τα γράμματα των μενού όταν δεν υπάρχει κανονική εικόνα (που μόνο σε λίγους δορυφόρους υπάρχει πλέον) ...τσακίζουν και διπλώνουν έντονα και δυσκολεύομαι να επιλέξω δορυφόρο για να κινήσω το πιάτο! (πιστεύω να βρω την λύση, αν έχει κανείς κάποια ιδέα ευπρόσδεκτη. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σύνδεση scart που δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα στην crt που είχα)

Προς το παρόν δεν αξίζει και τόσο (το youtube το είχα και απο τον δορυφορικό δέκτη).
Αυτά προς το παρόν, το μόνο (κουφό) προβληματάκι που αντιμετωπίζω είναι με ...τον αναλογικό δορυφορικό δέκτη που χρησιμοποιώ για κίνηση του πιάτου, όπου τα γράμματα των μενού όταν δεν υπάρχει κανονική εικόνα (που μόνο σε λίγους δορυφόρους υπάρχει πλέον) ...τσακίζουν και διπλώνουν έντονα και δυσκολεύομαι να επιλέξω δορυφόρο για να κινήσω το πιάτο! (πιστεύω να βρω την λύση, αν έχει κανείς κάποια ιδέα ευπρόσδεκτη. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για σύνδεση scart που δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα στην crt που είχα)

Μήπως έχει κάποια "έξυπνη" λειτουργία για αυτόματο "format" εικόνας, όπως έχουν π.χ. οι philips; Και νομίζει ότι η ανάλυση της εικόνας είναι το κουτί που περικλείει τα γράμματα, το οποίο και προσπαθεί να απλώσει στο πάνελ;

Κατά τα άλλα μεγειά!!!!!!!!! Καλορίζικη και καλές θεάσεις!!!

Μήπως έχει κάποια "έξυπνη" λειτουργία για αυτόματο "format" εικόνας, όπως έχουν π.χ. οι philips; Και νομίζει ότι η ανάλυση της εικόνας είναι το κουτί που περικλείει τα γράμματα, το οποίο και προσπαθεί να απλώσει στο πάνελ;

Κατά τα άλλα μεγειά!!!!!!!!! Καλορίζικη και καλές θεάσεις!!!

Ευχαριστώ!
Δεν είναι σε "κουτί" τα γράμματα, είναι "πάνω στην εικόνα"! Θελω να πω ...δεν τα απλώνει, αλλά τα "τσακίζει", άλλα φεύγουν δεξιά, άλλα αριστερά και γίνονται πολύ δυασανάγνωστα!

Μια εικόνα θα βοηθούσε αν δεν είναι κόπος...

Ορίστε 2 εικόνες. Η μία με τα κανονικά γραμματα-μενού, όταν υπάρχει αναλογικό κανάλι, δηλαδή σε ελάχιστους δορυφόρους. Η δεύτερη με τα τσακισμένα γράμματα (και όχι μόνο αυτό...αλλά και ρολάρει η εικόνα!) σε δορυφόρο που δεν έχει αναλογικό κανάλι, έχει όμως αναλογικό σήμα που έχω απομνημονεύσει και πάνω σ αυτό βασίζεται για να κεντράρει το πιάτο ο δέκτης.
Στην παλιά τιβι και στην δεύτερη περιπτωση έβλεπα σωστά τα γράμματα (και το ίδιο συμβαινει σε όλα τα μενού, πέρα απο την κίνηση θα έχω και πρόβλημα απομνημόνευσης νέου δορυφόρου κλπ...)

Attachments

• P1060493 (768 x 576).jpg
    P1060493 (768 x 576).jpg
    102.2 KB · Views: 46
  • P1060494 (768 x 576).jpg
    P1060494 (768 x 576).jpg
    183.2 KB · Views: 49

Υποθέτω πως έχεις τον δέκτη σε RGB... Αν τον βάλεις σε CVS, εξακολουθεί να κάνει το ίδιο;

Αυτό το φαινόμενο το έχω δει σε φθηνές CRT, όπου χάλαγε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το OSD τους. Αλλά σε σύγχρονη τηλεόραση και μάλιστα από scart όχι.
Μήπως παρεμβάλλεται κάποιος αλγόριθμος βελτίωσης κίνησης;

Αυτό το φαινόμενο το έχω δει σε φθηνές CRT, όπου χάλαγε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο το OSD τους. Αλλά σε σύγχρονη τηλεόραση και μάλιστα από scart όχι.
Μήπως παρεμβάλλεται κάποιος αλγόριθμος βελτίωσης κίνησης;

Θα το ψάξω, αν και ήδη δοκίμασα και με ον και με οφ τα διάφορα "βελτιωτικά" της εικόνας
Επίσης δεν ανέφερα ότι παίζει κανονικά τις φωτογραφίες μου απο την SD κάρτα στην πλαινή υποδοχή

Η εξωτερική πηγή δεν έχει επιλογή να κρύβει τον θόρυβο με κάποιο χρώμα;

Μοιάζει πάντως με αυτό που δείχνει η CRT μου (philips 9618) όταν δείχνει το μενού σε κανάλι που δεν έχει σήμα (ή έχει τουλάχιστον αρκετό ώστε να μην γεμίσει την οθόνη με μπλε χρώμα).

Attachments

• 11092009005.jpg
    11092009005.jpg
    61.8 KB · Views: 35

Μόνο που στη δικιά σου περίπτωση είναι τα μενού της τηλεόρασης που το παθαίνουν αυτό, Γιώργο (κάτι που συνέβαινε σχεδόν σε όλες τις CRT), ενώ στην περίπτωση του Voreios, είναι τα μενού της πηγής που χαλάνε...

Από την άλλη δεν κατόρθωσα να το μειώσω με τίποτα. Το DNR (Digital Noise Reduction) βοήθησε λίγο, αλλά όχι σπουδαία πράγματα...

Δοκίμασες σύνδεση με άλλο τύπο σήματος, π.χ. composite;

Μόνο που στη δικιά σου περίπτωση είναι τα μενού της τηλεόρασης που το παθαίνουν αυτό, Γιώργο (κάτι που συνέβαινε σχεδόν σε όλες τις CRT), ενώ στην περίπτωση του Voreios, είναι τα μενού της πηγής που χαλάνε...

Ναι το κατάλαβα αυτό. Απλά σημειώνω που το είχα δει ξανά αυτό το φαινόμενο.
Στις CRT (χωρίς να ξέρω - υποθέτω) οφείλεται στον τρόπο που οδηγείται η οθόνη. Τώρα σε πλάσμα δεν ξέρω που να το αποδώσω.
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να υπάρχει στο σήμα που δε´χεται η τηλεόραση, ή στο να μην το αποκωδικοποιεί σωστά.
Το μόνο που ίσως μπορώ να σκευτώ είναι κάποια προστασία κατά της αντιγραφής (π.χ. Macrovision). Όμως σε κενό κανάλι;
Το γεγονός ότι λειτουργούσε με την CRT μάλλον σημαίνει ότι ο δορυφορικός δέκτης μάλλον δεν μπορεί να φταίει...

Ας περιμένουμε να δούμε αν το πρόβλημα εμφανίζεται και με άλλες εξόδους...

Βόρειε, στην εικόνα σου παρατηρώ και μια κατακόρυφη μετατόπιση. (Το select είναι στο κάτω μέρος της εικόνας, ενώ στο πάνω μέρος εμφανίζεται μια οριζόντια γραμμή.) Βλέπεις και κατακόρυφη ολίσθηση όλης της εικόνας;

Η εξωτερική πηγή είναι αναλογικός δορυφορικός δέκτης του 1994! (Θηρίο κατα τα άλλα αλλά τότε μόνο crt υπήρχαν)
Σύνδεση composite δοκίμασα και είχα ακριβώς την ίδια συμπεριφορά!
Τα μενού δείχνουν άριστα όταν υπάρχει αναλογική εικόνα, χαλάνε μόνο όταν δεν υπάρχει εικόνα (που αυτό πλέον είναι ο κανόνας, αλλά ο δέκτης με οδηγεί σε συχνότητα που δίνει σήμα και γι αυτό τον χρησιμοποιώ)
Κι όπως ειπα έχω κατακόρυφη ολίσθηση της εικόνας (ρολλάρει με φορά από πάνω προς τα κάτω!)

Αν και ακόμη δεν έχω προλάβει να την ψάξω καλά και επιπλέον δεν έχω δει ούτε Kuro, ούτε led tv

τελευταία φορά που κοίταξα υπήρχαν και κάτι μοντέλα lcd. Αλλά ναι, αυτά είναι για τους βλάκες, οι ψαγμένοι παίρνουν μόνο πλάσμα. Και παιδιά να σταματήσει αυτό το παραμύθι περί είμαι ευχαριστημένος από την τηλεόραση μου, γιατί δεν έχω δει άλλη. Δε βοηθάει δλδ τον άλλο που θέλει να την αγοράσει.

Καινούργιο firmware για τις Panny μας !!!!!!!!

Firmware update "1213-10000" για G10E !!!!!!!!!!

Καινούργιο firmware για τις Panny μας ! :firstprize:
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://spuncut.com/panasonic-g10-fw-ver-1213.zip

Το δόκιμασα χθες το βράδυ και έπαιξε μια χαρά ! :SFGSFGSF:

Τα παρακάτω είναι σχόλια για τις διαφορές πριν και μετά το update από διάφορα ευρωπαικά forum (google translated) :

"It fixes issues @1080p60 with various devices and also a bug in 24p playback"

"Actually if my eyes don't deceive me. Now i updated my G10 i notice more PWM noise? some colours look more grainy.. like there are dots in the colours to produce another colour.. is this possible? or some kind of "enhancement" in the update?"

"Today, i updated the firmware from 1206 version to 1213 without problems and the flickering issue disapears "

"In return, I measured a slight change in farvelysstyrken: Towards the edge of gamut'en (highly saturated colors) decreased brightness in the vicinity of ½% while the brightness of the red color especially increased slightly for the more unsaturated colors (pastel colors). It means that you can choose to turn a few clicks down the COLOR to get more accurate skin tones, which is consistent with with what we measured in THMhome (46G10).
Gamma'en ser ud til at være steget en smule for det testede TV (omkring +0.04, fra 2.21 til 2.17). Gamma'en appears to have risen slightly for the tested TV (about +0.04, 2:21 to 2:17). Indstillingen i menuen var sat til GAMMA=2.2. Setting in the menu was set to GAMMA = 2.2."

"Are there other than me who thought that the colors are different after the update than before? Både jeg og min kone har lagt mærke til det, uafhængigt af hinanden. Both I and my wife noticed it independently. Hun spurgte min mens jeg testede med Planet Earth om jeg havde stillet på farverne og inden det havde jeg lagt mærke til at de så lidt mere (undskyld udtrykket) LCD agtige ud. She asked my while I tested with Planet Earth if I had put on the colors and before I had noticed that they looked a little more (pardon the expression) LCD-like basis."

"I can also confirm that I think the colors were different!"

"On my settings are still the same. Men som Bantam skriver. But as Bantam writes. det kan være de har ændret i indstillingernes Offset. it may be they have changed in the Offset option"

"Well, I'm 99.9% sure the last update didn't do anything harmful to the calibration. Not sure if it's placebo effect or the screen bedding in even more but I have to say the PQ has improved since it. Even the Mrs remarked on it last night"

"The only problem i had was solved with newer firmware"

Εσείς τι λέτε , θα το δοκιμάσετε ?

ΥΓ. Προσωπικές εκτιμήσεις θα δωθούν εάν ζητηθούν !