Panasonic Plasma G10 : Reviews - Eντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ G10

------------------------------------------
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

1. sokos…………..….46G10…….27/3/09 (OK)
2. frogie147….…....46G10…….27/3/09 (OK)
3. ΘΑΝΑΣΗΣ Τ……..42G10…….07/4/09 (OK)
4. ΑΝΤΩΝΗΣ Δ….….46G10…….12/4/09 (OK)
5. bujinkan…….…….42G10…….13/4/09 (OK)

ΜΑΙΟΣ 2009

6. darkie………….….46G10…….08/5/09 (OK - http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=309 )
7. typhon……….…….50G10…….11/5/09 (OK)
8. czoun………….……46G10…….18/5/09 ( αλλαγή με καινούρια 22/5/09 http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=302 )
9. firefrog.............50G10.....20/5/09 (OK)
10.gorgozepp.........50G10.....26/5/09 (OK)
11. paidimalama......50G10.....28/05/09 (ΟΚ)
12. allareas............46G10.....29/5/09 (OK)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

13.mr.cleaner.........46G10.....01/6/09 (..... http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=481 )
14.MISTRL.............50G10.....12/6/09 (OK)
15.Sisman.............42G10......18/6/09 (ΟΚ) ( http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=698 , αλλαγή με νέα από το κατάστημα)
16.photinakis.........50G10......24/6/09 (OK)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

17.artant.....42G10.....10/7/09 (OK)
18.jlemon.....50G10.....10/7/09 (OK)
19.spiroskt...46G10.....11/7/09 (OK)
20.nxh1024...50G10.....16/7/09 (OK)
21.anixis9......46G10....23/7/09 (OK)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

22.djvangelis.....46G10....7/9/09 (OK)
23.darth_kospo..50G10...21/9/09 ( http://www.avclub.gr/forum/showpost....postcount=1037 )
24. nrolie..........50G10...26/9/09 (OK)
25. katnaxos.....42G10...28/9/09 (OK)
26. gio102004....42G10..28/9/09 (OK)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

27. Claymore....42G10....01/10/09 (OK)
28. giakip.........46G10....02/10/09 (OK)
29. nmastro......50G10....05/10/09 (OK)
30. Γιώργος Σωτήρης....50G10....8/10/09 (OK)
31. arrwstos................42G10....19/10/09 (OK)

??. Athanasis.......??G10......??/??/09 (OK)

arrwste περαστικά.....εεεε καλορίζικη ήθελα να πω....-bye-

....μην αγχώνεσαι με τις ρυθμίσεις στρωσίματος και στο Default Cinema να την αφήσεις με μόνες αλλαγές την απενεργοποίηση των φίλτρων (P-NR, 3D COMB) και την αλλαγή του Gamma (2,2 για τις ταινίες..... και 2,5 για τηλεοπτικό ) δεν θα έχεις πρόβλημα...-bye-

8 Χ 42G10
11 X 46G10
12 X 50G10

Voreios....46G15....9/9/09..(OK)

1 X 46G15

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Επίσης, οι ρυθμίσεις του Χρήστου έχουν να κάνουν με θέαση υλικού HD και όχι με τηλεοπτικό σήμα.

Σωστά ....οι ρυθμίσεις που γράψαμε με το Γιώργο ήταν όταν την μετρήσαμε με προβολή HD υλικού από το PS3...

...για τις ρυθμίσεις στρωσίματος και το Default Cinema με Gamma 2.2 για ταινίες...2.5 για τηλεοπτικό, μια χαρά είναι...δεν χρειάζεται να την σκοτεινιάσουμε και τελείως... ;)

Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Δεν μπορω να πω οτι δειχνει τελεια στα επιγεια καναλια σε σχεση με την Samsung Crt 29'' που ειχα πριν οσον αφορα τα χρωματα.

Αν εννοείς "τέλεια" τα χρώματα που κουράζουν τα μάτια... Ειδικά στην ερτ-1 τι στο καλό κάνουν και τα δείχνουν τόσο φωτισμένα όλα, δεν ξέρω. Πάντως είναι αλήθεια πως στο τηλεοπτικό επειδή βλέπουμε ανοιχτά τα φώτα, χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις

Παιδια σας ευχαριστω γiα τις απαντησεις...μετα απο 1 ημερα λειτουργιας της τv εχω να πω τα εξης : Οσο περισσοτερο παρακολουθω τοσο περισσοτερο μου αρεσει..Τη συνιστω σε οποιον εχει επιφυλαξεις περι τηλεοπτικου, περι ξεθοριασμενων χρωματων που εχουν αναφερθει απο αλλα παιδια. Οποιος θελει να παρακολουθει πιο smooth κινηση, περισσοτερο ρεαλιστικες σκηνες και προσωπα, που φαινονται καπως πιο ψευτικα στις Lcd (με την ελαχιστη εμπειρια που εχω το λεω αυτο) ας της ριξει μια ματια.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

.... που εχουν αναφερθει απο αλλα παιδια.....

Το παρήγορο είναι ότι κανένα από τα παιδιά που την έχουν δεν έχει παράπονο, όπως και να το κάνουμε, άλλο αυτός που την έχει πληρώσει και δεν είναι ευχαριστημένος και άλλο αυτός που δεν την έχει πληρώσει και κρίνει 'έξω από τον χορό'....κατά τη γνώμη μου, υπάρχει διαφορά.

Πριν λίγο μίλησα με τα κεντρικά, όπου ειχα μεταφέρει το ερώτημα σχετικά με την μη λήψη των επίγειων ψηφιακών απο την σειρά G σε mpeg4 στην περιοχή της Κορινθίας και μου απάντησαν ότι για να γίνει λήψη πρέπει να οριστεί ως χώρα εγκατάστασης η Γερμανία (μετά μπορούν να μπουν και τα ελληνικά σαν γλώσσα των μενού). Το πρόβλημα ειχε αναφερθεί σε διάφορα thread εδω (αλλά άντε να τα βρεις), αν πάντως κάποιος κάτοχος της τηλεόρασης μένει στην περιοχή που καλύπτεται απο τους πομπούς του Ξυλοκάστρου και είχε πρόβλημα με τα επίγεια ψηφιακά, ας δοκιμάσει και έτσι όπως γράφω και ας μας πει αν έκανε λήψη.
Αν οι moderators μπορούν να βρουν και το thread με την αναφορά στο πρόβλημα, ας το μεταφέρουν κι εκεί
Απ ότι μου ειπαν θα γίνει βέβαια κάποια στιγμή και αναβάθμιση ώστε να τα βρίσκει και με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, ενω τα ίδια ισχύουν και για την σειρά V
Επίσης μετέφερα το πρόβλημα ότι στην υπηρεσία που δείχνει τον καιρό στην Ελλάδα (μιλάω για vieracast, έχω την 46G15), επιλέγοντας Ελλάδα έχει μόνο 4 πόλεις και καμία δεν είναι απο την Βόρεια Ελλάδα (δεν έχει ούτε την Θεσ/νικη!)

Απάντηση: Panasonic Plasma G10: Review-Eντυπώσεις-Σχόλια

Ακουσον ακουσον,τοσες μερες σπαω το κεφαλι μου γιατι η g10 μου,η οποια εχει mpeg 4 αποκωδικοποιητη,δεν πιανει τα καναλια.ειχα τρελαθει και ειχα κανει και ραντεβου να ερθουν να μου τσεκαρουν την κεραια
Σημερα σιχτηρισα τον δορυφορικο μου δεκτη(εναν echostar 10ετιας) και αποφασισα να παρω εναν καινουργιο
Πηγα λοιπον σε ενα μαγαζι και κατεληξα στον edison argus ο οποιος ειναι και HD και εχει και ενσωματωμενο δεκτη mpeg4
Ηρθα σπιτι τον συνδεσα (ολα καλα με την @%$#%&*# νοβα καρτα μου)...και ουπς ως εκ θαυματος επιασε και τα ψηφιακα mpeg4 καναλια
Αρα φταιει ο @αμωδεκτης της πανασονικ......

Πριν λίγο μίλησα με τα κεντρικά, όπου ειχα μεταφέρει το ερώτημα σχετικά με την μη λήψη των επίγειων ψηφιακών απο την σειρά G σε mpeg4 στην περιοχή της Κορινθίας και μου απάντησαν ότι για να γίνει λήψη πρέπει να οριστεί ως χώρα εγκατάστασης η Γερμανία (μετά μπορούν να μπουν και τα ελληνικά σαν γλώσσα των μενού). Το πρόβλημα ειχε αναφερθεί σε διάφορα thread εδω (αλλά άντε να τα βρεις), αν πάντως κάποιος κάτοχος της τηλεόρασης μένει στην περιοχή που καλύπτεται απο τους πομπούς του Ξυλοκάστρου και είχε πρόβλημα με τα επίγεια ψηφιακά, ας δοκιμάσει και έτσι όπως γράφω και ας μας πει αν έκανε λήψη.
Αν οι moderators μπορούν να βρουν και το thread με την αναφορά στο πρόβλημα, ας το μεταφέρουν κι εκεί
Απ ότι μου ειπαν θα γίνει βέβαια κάποια στιγμή και αναβάθμιση ώστε να τα βρίσκει και με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, ενω τα ίδια ισχύουν και για την σειρά V
Επίσης μετέφερα το πρόβλημα ότι στην υπηρεσία που δείχνει τον καιρό στην Ελλάδα (μιλάω για vieracast, έχω την 46G15), επιλέγοντας Ελλάδα έχει μόνο 4 πόλεις και καμία δεν είναι απο την Βόρεια Ελλάδα (δεν έχει ούτε την Θεσ/νικη!)

Πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία...:a0210:

...ο φίλος bujinkan έχει κάνει την αναφορά αυτή στο παρών νήμα και όταν το διαβάσει μπορεί να κάνει την δοκιμή...-bye-

Να φανταστώ ότι το ίδιο θα ισχύει και για τη σειρά S;

Να φανταστώ ότι το ίδιο θα ισχύει και για τη σειρά S;

Για την σειρά S καπου διάβασα ότι κάποιος τα φόρτωνε και τα έβλεπε κανονικά, αλλά δεν ανέφερε να έκανε δήλωση χώρας Γερμανία (ίσως όμως να το έκανε και να μην το ειπε...). Περιμένω πάντως και μιά επιβεβαίωση, εγω μετεφερα απλά αυτό που μου ειπαν απο την εταιρεία, δεν ειμαι σε θέση να το τσεκάρω.

Μια ερώτηση παιδιά..
Χτες παρέλαβα τη G10 46''. Αφού έστησα τη βάση και την τοποθέτησα στο έπιπλο , έβγαλα τα προστατευτικά μπροστά από την οθόνη και διαπίστωσα ότι ενώ το τζάμι ήταν άθικτο , από πίσω η οθόνη ήταν σπασμένη!!!!!
Πως είναι δυνατόν αυτό?????
Φυσικά κάλεσα το μαγαζί από το οποίο την προμηθεύτηκα και την πήραν αμέσως πίσω.
Αναμένω τώρα την αντικατάστασή της.
Το ερώτημα όμως παραμένει.....πως έσπασε???

Παιδιά, συγγνώμη που ανακινώ ένα παλαιότερο (αλλά πάντα επίκαιρο) θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το pixel wobbling. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το feature (και μάλιστα by default), είναι αναγκαίο να προσέχουμε τόσο πολύ για burn in ή retention? Δε λέω να έχουμε κολλημένη μόνιμα μια εικόνα εκεί, αλλά τι γίνεται πχ με τα επίγεια κανάλια και τα λογότυπά τους? Από τη στιγμή που τα pixels μετακινούνται από μόνα τους, τι άλλο μπορεί να κάνει κανείς?

Κάτι παρόμοιο έχει και η Pioneer. Το ονομάζει orbiter. Σίγουρα βοηθά αλλά δεν αποτρέπει πλήρως το burn-in, ούτε το IR.

Τα logos των καναλιών μου έχουν γίνει εφιάλτης. Με εξαίρεση τους Alpha, Ant1 και ώρες-ώρες το ΣΚΑΙ που έχουν 'διάφανα' logos, οι άλλοι θέλουν ξύλο. Οι περισσότερες περιπτώσεις burn-in που έχω δει αφορούν λογότυπα των Mega & Alter. Όχι πως τα κρατικά είναι καλύτερα, απλώς εκείνα δεν τα παρακολουθεί κανείς.

Άρα λοιπόν τι κάνουμε? Εγώ είμαι προ των πυλών της αγοράς της 50g10. Δεν είμαι φανατικός των επίγειων, αλλά θα βλέπω σίγουρα Mega και ΝΕΤ λόγω ποδοσφαίρου, και από κει και πέρα novasports και novacinema τα οποία έχουν ήδη ημιδιάφανα logos. Δεν αναφέρομαι καν σε HD και PS3, καθώς εκεί το πρόβλημα είναι σαφώς πολύ μικρότερο.

Παιδιά, συγγνώμη που ανακινώ ένα παλαιότερο (αλλά πάντα επίκαιρο) θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το pixel wobbling. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το feature (και μάλιστα by default), είναι αναγκαίο να προσέχουμε τόσο πολύ για burn in ή retention?

Αντε οτι κινειται το λογοτυπο 2 pixel δεξια και αριστερα και 4 πανω κατω , και παλι ομως ουσιαστικα τα ιδια pixel παραμενουν συνεχεια αναμενα συνεχεια...

Yperion, το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό τώρα που έκανα μια μινι προσομοίωση στο μυαλό μου. Υπάρχουν κάποιοι average χρόνοι μετά τους οποίους θα πρέπει να γίνεται εναλλαγή των καναλιών μπας και σώσουμε τα "κτηνάκια" μας?

Last edited:

Yperion, το σκεφτόμουν κι εγώ αυτό τώρα που έκανα μια μινι προσομοίωση στο μυαλό μου. Υπάρχουν κάποιοι average χρόνοι μετά τους οποίου θα πρέπει να γίνεται εναλλαγή των καναλιών μπας και σώσουμε τα "κτηνάκια" μας?

Αν θυμαμαι καλα η Pioneer ειχε προτεινει για καθε ωρα με στατικες εικονες (πχ. μαυρες μπαρες απο DVD) να παιζει η τηλεοραση 3 ωρες προγραμμα full screen...

Η μπορεις και να την αφησεις στην τυχη της και σε 3-4 χρονια αν παθει τιποτα να παρεις μια αλλη τηλεοραση...ετσι και αλλιως και LCD να παρεις σε 4 χρονια θα εχει προχωρησει τοσο η τεχνολογια που για πεταμα θα ειναι...-bye-

οι LCD εχουν clouding που μοιαζει με burn in

οι LCD εχουν clouding που μοιαζει με burn in

Καμμία σχέση όμως... -bye-

Image Persistence λέγεται ο σχετικός του burn-in όρος για τις LCD...