Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

εχω παιξει και με τις 2 ρυθμισεις ηχου γιατι και μενα πηγε εκει το νου μου θα δω ποια ειναι η τρεχουσα ρυθμιση το βραδακι που θα γυρισω.

καποιος φιλος ειχε πει πως στην αρχη εκανε περισσοτερο θορυβο αν θυμαμαι καλα

Last edited:
Όποιος συμπληρώσει 200 ώρες πρώτος τις εφαρμόζει και μας λέει. Ίσως να το εφαρμόσω και πρώτος δεν ξέρω είμαι κοντά στις 150 ώρες πλέον.

Αν έχω καταλάβει σωστά, στο 3ο μήνυμα του λινκ
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1232441
είναι οι προτεινόμενες βέλτιστες ρυθμίσεις για την κανονική λειτουργία (μετα το στρώσιμο) .

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι από την αμερικάνικη G20...

Άλλες προτεινόμενες ρυθμίσεις:

Mode: THX
Contrast 36
Brightness: 0
Colour: 30
Sharpness: 0
Vivid colours Off
Eco-format Off
P-NR Off
Intelligent Frame Creation On/Off
Panel On
R-gain +3
G-gain -2
B-gain 0
R-cutoff +2
G-cutoff -1
B-cutoff 0

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267447473

Noμίζω ότι αυτές δείχνουν καπως καλύτερα γιατί αυτές στο AVForum πολύ τις "παραγεμίσανε" βρε παιδί μου. Στο full ολα είναι και κατ εμέ δεν είναι απαραίτητο να τα σηκώνεις όλα στο maximum. Ενώ αυτές μοιάζουν πολύ με τις deafult της THX με μικρές αλλαγές στα χρώματα μόνο. Η τηλεόραση κατα την γνώμη μου 3-4 πινελιές θέλει στα χρώματα και 2-3 κλικ σε contrast και oξύτητα και είναι ready για απογείωση.

Last edited:
Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις THX είναι για απολύτως σκοτεινό χώρο (όπως ο κινηματογράφος).
Την περισσότερη ώρα όμως στο σπίτι μας δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες.

Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις THX είναι για απολύτως σκοτεινό χώρο (όπως ο κινηματογράφος).
Την περισσότερη ώρα όμως στο σπίτι μας δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες.

Εξαρτάται ποιες ώρες βλέπεις.

ΥΓ: Το flatpanels έχει κρατήσει το φόντο του και για τα ερχόμενα Χριστούγεννα βλέπω.

Μιας και η G20 είναι τηλεόραση οι βέλτιστες ρυθμίσεις της δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση από οποιαδήποτε άλλη, ανεξάρτητα από μάρκα, τεχνολογία, μοντέλο...

...ο πειραματισμός δεν είναι κακός και δυστυχώς σε περιπτώσεις που μια πραγματική ρύθμιση δεν είναι εφικτή είναι μονόδρομος, από κει και πέρα όμως για το 'βέλτιστη' δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1141133&postcount=2076

σαφως οπως τα λες ειναι φιλε czoun, αλλα το 90% του μεσου χρηστη δεν μπορει να μπει σε τετοια διαδικασια ελεγχων και αγορας-χρησης εξειδικευμενου εξοπλισμου....
σαφως καθε πανελ ειναι το κατιτις διαφορετικο, ακριβως ισχυει το ιδιο πραγμα για ολα τα βιομηχανοποιημενα προιοντα τα οποια βγαινουν απο μαζικη γραμμη παραγωγης.
τρανο παραδειγμα τα αυτοκινητα οπου για τα ιδια ακριβως καρα, το ενα μετα το αλλο, ακριβως στην ιδια γραμμη παραγωγης, υπαρχει μια αποκλιση αποδοσης πχ κινητηρα συν πλην 5%. γιατι να μην ισχυει και για τις τηλεορασεις.
αυτο που ρωτανε οι φιλοι παραπανω (και εγω αναμεσα τους) ειναι πως σαφως το καθε ματι αρεσκεται σε μια διαφορετικη εικονα αλλα ενας γενικος μπουσουλας πανω στον οποιο θα "πατησει" ο χρηστης για να ρυθμισει την απεικονιση του πανελ του μαλλον ειναι συγκεκριμενος, ετσι δεν ειναι?

πολλοι απο σας ειναι εμπειροτεροι και εχουν εμβαθυνει στο θεμα αρκετα, οποτε μια γενικη προσεγγιση βελτιστης αποδοσης ισως μπορει να αναφερθει...

Last edited:
σαφως οπως τα λες ειναι φιλε czoun, αλλα το 90% του μεσου χρηστη δεν μπορει να μπει σε τετοια διαδικασια ελεγχων και αγορας-χρησης εξειδικευμενου εξοπλισμου....
σαφως καθε πανελ ειναι το κατιτις διαφορετικο, ακριβως ισχυει το ιδιο πραγμα για ολα τα βιομηχανοποιημενα προιοντα τα οποια βγαινουν απο μαζικη γραμμη παραγωγης.
τρανο παραδειγμα τα αυτοκινητα οπου για τα ιδια ακριβως καρα, το ενα μετα το αλλο, ακριβως στην ιδια γραμμη παραγωγης, υπαρχει μια αποκλιση αποδοσης πχ κινητηρα συν πλην 5%. γιατι να μην ισχυει και για τις τηλεορασεις.
αυτο που ρωτανε οι φιλοι παραπανω (και εγω αναμεσα τους) ειναι πως σαφως το καθε ματι αρεσκεται σε μια διαφορετικη εικονα αλλα ενας γενικος μπουσουλας πανω στον οποιο θα "πατησει" ο χρηστης για να ρυθμισει την απεικονιση του πανελ του μαλλον ειναι συγκεκριμενος, ετσι δεν ειναι?

πολλοι απο σας ειναι εμπειροτεροι και εχουν εμβαθυνει στο θεμα αρκετα, οποτε μια γενικη προσεγγιση βελτιστης αποδοσης ισως μπορει να αναφερθει...

H φωτεινότητα και η αντίθεση δεν χρειάζονται όργανα για να ρυθμιστούν σχετικά σωστά και είναι πολύ απλή η ρύθμιση τους με τις σχετικές καρτέλες και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το όποιο κοπιάρισμα τιμών από άλλη τηλεόραση.

Και η διαφορά +-5% δίνει ένα εύρος της τάξης του 10%, μεγάλο περιθώριο σφάλματος, όταν π.χ. από τις 60 τιμές φωτεινότητας που διαθέτει η Panny, μόνο μία είναι η σωστή για κάθε περιβάλλον θέασης...

Για να σας φέρω και ένα παράδειγμα από το νήμα της U10: φίλος συμφορουμίτης, ρυθμίζοντας την φωτεινότητα με τις καρτέλες, βρήκε πως η σωστή για τη δική του τιμή, είναι το +7, ενώ στην δικιά μου είναι το +1. Είναι σαν να έχουμε πέσει ακριβώς στα άκρα του +-5%. Αν εγώ βάλω τη δικιά του τιμή, θα βλέπω γκρι αντί για μαύρο και αν αυτός βάλει τη δικιά μου, θα χάσει πολλές από τις χαμηλές διαβαθμίσεις του γκρι. Ακόμα και +-1 απόκλιση από την ιδανική ρύθμιση φωτεινότητας, σε σκοτεινό περιβάλλον σημαίνει απώλεια πληροφορίας ή εισροή PMW Noise στο μαύρο. Γι' αυτό επιμένουμε συνεχώς, πως από το αλόγιστο κοπιάρισμα τιμών ρυθμίσεων, θα πάρετε σαφώς πιο σωστή εικόνα, αν ασχοληθείτε λίγο με τις βασικές καρτέλες PLUGE και τις παραλλαγές τους, που θα βρείτε στο προηγούμενο link του Χρήστου...

Last edited:
Φίλε kemmotar έχεις δίκιο και επειδή για τους περισσότερους (πάνω κι από το 99 %) δεν είναι εφικτή η αγορά οργάνων-εξοπλισμού και για πολλούς δύσκολη η απόφαση να επικοινωνήσουν με κάποιον ISF calibrator για να τους ρυθμίσει την τηλεόραση (λόγω απόστασης, κόστους, εκτίμησης αναγκαιότητας κ.λ.π.), είπα ότι..

...ο πειραματισμός δεν είναι κακός και δυστυχώς σε περιπτώσεις που μια πραγματική ρύθμιση δεν είναι εφικτή είναι μονόδρομος....

...αλλά όπως είπε ο Γιάννης ο πειραματισμός με κάποια patterns θα φέρει πιο καλά αποτελέσματα από την αντιγραφή ρυθμίσεων κάποιου άλλου χρήστη...

...ειδικά η αλλαγή των RGB το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα από τα να αφήσει κάποιος τα default του κατασκευαστή, το αν θα είναι ορατά από τον θεατή είναι άλλο θέμα, μιας και εξαρτάται από αρκετά πράγματα, σωστά επεσήμανε ο Γιάννης ότι, μια υποτυπώδης ρύθμιση αντίθεσης και φωτεινότητας με τις βασικές καρτέλες PLUGE και τις παραλλαγές τους είναι πιο σίγουρη....

Υ.Γ. 1: Για όσους έχουν BD player μπορούν να κατεβάσουν το AVSHD Rec 709 από τα link, να το 'κάψουν' σε ένα DVD και να πειραματιστούν, ειδικά αν υπάρχει και σχετική ευχέρεια με τα Αγγλικά οι οδηγοί που υπάρχουν εκεί είναι αρκετά επεξηγηματικοί.

Υ.Γ.2: Στην κατηγορία των προβολέων υπάρχει ένα νήμα από τον Μανώλη Καστρουνή ( http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=271 ), όπου υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για όσους έχουν 'ανησυχίες' (ιδιαίτερα χρήσιμο για την ρύθμιση αντίθεσης και φωτεινότητας), το ότι αναφέρεται σε προβολείς δεν είναι πρωτεύουσας σημασίας, μιας και η λογική της ρύθμισης είναι ίδια για τις τηλεοράσεις.

Last edited:
Καλησπέρα. Εδώ και καιρό αναζητώ ένα plasma για να αντικαταστήσει την αγαπημένη μου CRT, που πριν από κάποιους μήνες "απεβίωσε". Η G20 μοιάζει πολύ καλή περίπτωση αλλά . . .
Α) Buzzing. Πρέπει να αναφέρω ότι πριν από ένα περίπου μήνα είχα μια τραυματική εμπειρία με ένα υπέροχο πλην όμως θορυβώδες plasma άλλης κατασκευάστριας, το οποίο αναγκάστηκα να επιστρέψω. Από το εμπρόσθιο μέρος της συσκευής έβγαινε ένας ενοχλητικότατος και εντελώς κατευθυντικός "ηλεκτρικός θόρυβος", που για κακή μου τύχη κορυφωνόταν ακριβώς στο σημείο που κάθομαι για να παρακολουθήσω τηλεόραση. Το όλο θέμα παραδέχτηκε και ο τεχνικός του επίσημου service που με επισκέφτηκε κατ' οίκον. Παρότι επρόκειτο για μοντέλο για το οποίο έχουν αναφερθεί πολλά παρόμοια περιστατικά σε όλον τον κόσμο, δυστυχώς ο τεχνικός μου είπε ότι δεν θα είχε και πολλά να κάνει, πέρα από μια προσπάθεια να μονώσει κάποιους πυκνωτές, χωρίς όμως να μπορεί να υποσχεθεί κάποια βέβαια επίλυση του προβλήματος. Το περίεργο είναι ότι ο θόρυβος γινόταν ακόμα πιο ενοχλητικός όταν υπήρχε περισσότερο σκούρο στην οθόνη, κάτι που καθιστούσε σχεδόν απαγορευτική την παρακολούθηση ταινιών με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω. Σε αυτό φαίνεται πως υπάρχει μία διαφορά από το buzz της G20, η οποία γίνεται πιο θορυβώδης όταν στην οθόνη απεικονίζεται φωτεινό περιεχόμενο. Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι επρόκειτο για προκλητικά λεπτό plasma χωρίς ανεμιστήρες, ακριβώς όπως η G20.
Β) Flickering και Phosphor Trails. Υπαρκτά ζητήματα για τις Panny, τα οποία δεν έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τα περυσινά μοντέλα. Απ' όσο όμως έχω διαβάσει μάλλον δεν πρέπει να ανησυχώ, καθώς φαίνεται ότι δεν γίνονται αντιληπτά παρά μόνο από μια μικρή μειοψηφία θεατών. Αν όμως . . .
Γ) Rise in black levels. Πολύ φασαρία για το ζήτημα αυτό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αρκετά μικρότερη στη δική μας πλευρά. Δεν είναι και λίγο να αγοράζεις infinite black και μετά από λίγο να καταλήγεις με μαύρο απλώς καλύτερο από μια lcd, ειδικά όταν υποτίθεται ότι η Panasonic σιγά σιγά ενσωματώνει τεχνογνωσία KURO.
Να πω ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προκαλέσω τη μήνη των κατόχων, στους οποίους εύχομαι καλές και ατέλειωτες θεάσεις. Εξάλλου ίσως σε λίγο και εγώ να . . . join to the club.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η G20 που έρχεται στην Ελλάδα έχει ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη. Αν όχι, ίσως τελικά να μην είναι κακή περίπτωση η V20, που έχει και δορυφορικό δέκτη και νέα σύσταση φωσφόρου. Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς αν η V20 θα έρθει στην Ελλάδα;
Τέλος, όποιος γνωρίζει από κεραίες αν θέλει ας ρίξει μια ματιά στο σχετικό διαρκές thread, όπου έχω κάνει μια ερώτηση.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Last edited:
To έβαλα το δισκάκι του AvForums αλλά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο. Δεν είναι θέμα Αγγλικών, βασικά δεν είχε και Αγγλικά instructions Κατα την διάρκεια του setup έστο να βλέπω τι πρέπει να κάνω. Μόνο στην πρώτη εικόνα μου έβγαλε οδηγίες ώστε να καλιμπράρω σωστά το black level και στην δευτερη για το white. Έκτοτε μόνο Patterns και patterns και patterns χωρίς επεξηγήσεις και χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Παίζει επειδή είμαι και αρχάριος ακόμα σε αυτό να είναι και ο λόγος που δεν βρίσκω άκρη αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα κάπως πιο έυχρηστο-αυτοματοποιημένο πρόγραμμα και πάνω απ όλα σε κάθε ρημάδι Pattern να επεξηγεί τι πρέπει να κάνω .

Mε λίγα λόγια χάθηκα στα pattern κύριοι.

Last edited:
Πρώτη φορά συνέβη αφενός η επιλογή Cinema mode να μην συνάδει με το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την βέλτιστη κινηματογραφική απόδοση και αφετέρου η επιλογή THX να απέχει και αυτή σε κάποιες παραμέτρους της από το επιθυμητό.

Όπως και να έχει η σειρά G20 διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία να προσαρμόσει την απόδοση της σε κάθε απαίτηση.

Από την επιλογή THX, διατηρήσαμε την αντίθεση στην τιμή 36, μειώσαμε την φωτεινότητα στη τιμή -5, το χρώμα παρέμεινε στο μέσο της κλίμακας, οι λοιπές ρυθμίσεις παρέμειναν default και μόνο στην ισορροπία λευκού μειώσαμε το κέρδος και την αποκοπή του κόκκινου κατά δύο βήματα.

Εδώ η δυναμική της τεχνολογίας plasma κάνει την εμφάνιση της με μία εξαιρετική χρωματική απόδοση και μία αλώβητη και χαμηλή στάθμη μαύρου στα 0,02 nits που σε συνδυασμό με τα 100 nits φωτεινότητας παρέχουν έναν πραγματικό λόγο αντίθεσης της τάξεως του 5000:1.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3688-panasonic-viera-tx-p46g20-review.html

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

To έβαλα το δισκάκι του AvForums αλλά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο. Δεν είναι θέμα Αγγλικών, βασικά δεν είχε και Αγγλικά instructions Κατα την διάρκεια του setup έστο να βλέπω τι πρέπει να κάνω. Μόνο στην πρώτη εικόνα μου έβγαλε οδηγίες ώστε να καλιμπράρω σωστά το black level και στην δευτερη για το white. Έκτοτε μόνο Patterns και patterns και patterns χωρίς επεξηγήσεις και χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Παίζει επειδή είμαι και αρχάριος ακόμα σε αυτό να είναι και ο λόγος που δεν βρίσκω άκρη αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα κάπως πιο έυχρηστο-αυτοματοποιημένο πρόγραμμα και πάνω απ όλα σε κάθε ρημάδι Pattern να επεξηγεί τι πρέπει να κάνω .

Mε λίγα λόγια χάθηκα στα pattern κύριοι.

Αφού δεν τίθεται θέμα Αγγλικών... Greyscale & Calibration for Dummies

Η χρησιμότητα των περισσοτέρων patterns που περιέχονται φαίνεται με την χρήση οργάνων και κατάλληλου λογισμικού επεξεργασίας των δεδομένων που μετράνε τα όργανα.

EDIT: Η G20 δεν έχει δορυφορικό δέκτη.

Last edited:
1ο post...υπάρχουν πολλές ταξινομημένες πληροφορίες και ότι προκύπτει από την συζήτηση θα γίνετε edit εκεί.

Εν κατακλείδι για να μην σε ταλαιπωρώ άλλο, εσύ σαν χρήστης Panasonic,Kuro, δνε ξέρω τι ακριβώς έχεις ή και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ, πως το αντιμετωπίζουν γενικά το θέμα? Βάζουν χειροκίνητα το aspect ανάλογα το κανάλι ας πούμε όσον αφορά το Νόβα? Δηλαδή εσύ ας πούμε JL αν θέλεις απο MEGA να πας σε NovaCinema πχ και μετά στο καπάκι MTV, τι ακριβώς κάνεις? Όλα χειροκίνητα όσον αφορά το aspect?

Αυτα δεν ειναι προβλημα της τηλεορασης αλλα του δεκτη που εχεις , επειδη εχω αλλαξει 3-4 δεκτες τα τελευταια χρονια μονο ο εργοστασιακος της Nova (Panasat 1110) δειχνει σε ολες τις τηλεορασεις σωστο aspect ratio χωρις να χρειαζεται να παιζεις με το τηλεκοντρολ....γι'αυτο το λογο πηγα και πηρα εναν με 50 ευρω (+νεο συμβολαιο + "κλειδωμενη" καρτα) και βρηκα την υγεια μου...

Nαι Yperion,το γνωρίζω πλέον, με υπέρ-καλύψατε κι εσύ και 1-2 παιδιά εδώ πριν μερικές μέρες με τις απαντήσεις σας . Ευχαριστώ.:a0210:

Last edited: