Αν έχω καταλάβει σωστά, στο 3ο μήνυμα του λινκ
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1232441
είναι οι προτεινόμενες βέλτιστες ρυθμίσεις για την κανονική λειτουργία (μετα το στρώσιμο) .
Άλλες προτεινόμενες ρυθμίσεις:
Mode: THX
Contrast 36
Brightness: 0
Colour: 30
Sharpness: 0
Vivid colours Off
Eco-format Off
P-NR Off
Intelligent Frame Creation On/Off
Panel On
R-gain +3
G-gain -2
B-gain 0
R-cutoff +2
G-cutoff -1
B-cutoff 0
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267447473
Νομίζω ότι οι ρυθμίσεις THX είναι για απολύτως σκοτεινό χώρο (όπως ο κινηματογράφος).
Την περισσότερη ώρα όμως στο σπίτι μας δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες.
σαφως οπως τα λες ειναι φιλε czoun, αλλα το 90% του μεσου χρηστη δεν μπορει να μπει σε τετοια διαδικασια ελεγχων και αγορας-χρησης εξειδικευμενου εξοπλισμου....
σαφως καθε πανελ ειναι το κατιτις διαφορετικο, ακριβως ισχυει το ιδιο πραγμα για ολα τα βιομηχανοποιημενα προιοντα τα οποια βγαινουν απο μαζικη γραμμη παραγωγης.
τρανο παραδειγμα τα αυτοκινητα οπου για τα ιδια ακριβως καρα, το ενα μετα το αλλο, ακριβως στην ιδια γραμμη παραγωγης, υπαρχει μια αποκλιση αποδοσης πχ κινητηρα συν πλην 5%. γιατι να μην ισχυει και για τις τηλεορασεις.
αυτο που ρωτανε οι φιλοι παραπανω (και εγω αναμεσα τους) ειναι πως σαφως το καθε ματι αρεσκεται σε μια διαφορετικη εικονα αλλα ενας γενικος μπουσουλας πανω στον οποιο θα "πατησει" ο χρηστης για να ρυθμισει την απεικονιση του πανελ του μαλλον ειναι συγκεκριμενος, ετσι δεν ειναι?
πολλοι απο σας ειναι εμπειροτεροι και εχουν εμβαθυνει στο θεμα αρκετα, οποτε μια γενικη προσεγγιση βελτιστης αποδοσης ισως μπορει να αναφερθει...
...ο πειραματισμός δεν είναι κακός και δυστυχώς σε περιπτώσεις που μια πραγματική ρύθμιση δεν είναι εφικτή είναι μονόδρομος....
To έβαλα το δισκάκι του AvForums αλλά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο. Δεν είναι θέμα Αγγλικών, βασικά δεν είχε και Αγγλικά instructions Κατα την διάρκεια του setup έστο να βλέπω τι πρέπει να κάνω. Μόνο στην πρώτη εικόνα μου έβγαλε οδηγίες ώστε να καλιμπράρω σωστά το black level και στην δευτερη για το white. Έκτοτε μόνο Patterns και patterns και patterns χωρίς επεξηγήσεις και χωρίς να ξέρω τι να κάνω. Παίζει επειδή είμαι και αρχάριος ακόμα σε αυτό να είναι και ο λόγος που δεν βρίσκω άκρη αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα κάπως πιο έυχρηστο-αυτοματοποιημένο πρόγραμμα και πάνω απ όλα σε κάθε ρημάδι Pattern να επεξηγεί τι πρέπει να κάνω .
Mε λίγα λόγια χάθηκα στα pattern κύριοι.
Εν κατακλείδι για να μην σε ταλαιπωρώ άλλο, εσύ σαν χρήστης Panasonic,Kuro, δνε ξέρω τι ακριβώς έχεις ή και τα υπόλοιπα παιδιά εδώ, πως το αντιμετωπίζουν γενικά το θέμα? Βάζουν χειροκίνητα το aspect ανάλογα το κανάλι ας πούμε όσον αφορά το Νόβα? Δηλαδή εσύ ας πούμε JL αν θέλεις απο MEGA να πας σε NovaCinema πχ και μετά στο καπάκι MTV, τι ακριβώς κάνεις? Όλα χειροκίνητα όσον αφορά το aspect?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.