Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σημερα γυρισα και εγω σπιτι,τα πρωτα σχολια ειναι θετικα...Ωραια εικονα,ωραια χρωματα,βεβαια δεν εχω και πολυ καλο σημα και τα καναλια δεν ειναι τελεια για να δω το 100%...Αλλα νομιζω οτι αξιζει καθε ευρω,θα βαλω κ καμια ματροσκα απο βδομαδα να σας πω σχολια,θα ανεβασω και καμια φωτο...
εντιτ..την 42 εχω παρει...

Κατ' αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κο Θεοδοσόπουλο και το Pioneer Center για την φιλοξενία τους και την υπομονή τους στις όποιες παραξενιές/απαιτήσεις μας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε από κοντά την 50VT20 και την 42G20 που υπάρχουν στον εκθεσιακό χώρο του καταστήματος.

Κατά την είσοδο στο κατάστημα παρέα με τον kblachos βρήκαμε τον Μανώλη Καστρουνή με απλωμένο όλο το οπλοστάσιό του μπροστά στην VT20, το ελαφρώς σατανικό του μηδείαμα μας προϊδέασε για το τι θα επακολουθήσει, στην συνέχεια προστέθηκε στην παρέα ο geondgr, o Δ. Δημητρακούδης, o Babis K. και ο Pan Man, οι οποίοι πιθανολογώ ότι θα γράψουν τις εντυπώσεις τους.

42G20

Η ώρα που αφιέρωσα στην θέαση της ήταν σαφώς λιγότερη από αυτή της VT20, αλλά δεδομένου ότι έχω στην κατοχή μου το προηγούμενο μοντέλο (46G10) μπορώ να κάνω κάποια σύγκριση με αυτήν. Και για να πω του στραβού το δίκιο (δλδ εμένα) δεν μπορεί και είναι άδικο να συγκριθεί με την VT20, όπου η διαφορά μεταξύ τους, τουλάχιστον σε επίπεδο φωτεινότητας και μαύρου (και τουλάχιστον στα δικά μου μάτια) είναι εμφανέστατη.

Η τηλεόραση είναι ρυθμισμένη από τον Μανώλη και η παρουσίαση/μετρήσεις της βρίσκονται εδώ . Σαφώς για πρώτη φορά η Panasonic δίνει την δυνατότητα ρύθμισης όλων των παραμέτρων της εικόνας στο 'εξωτερικό' της μενού και είναι πλέον αρκετές για να βοηθήσουν στην ρύθμισή της.

Η βελτίωση του επιπέδου του μαύρου της, από τα 0,03 της G10 στα 0,02 nits, δεν μπόρεσε να γίνει αντιληπτή από τα μάτια μου, σε αντίθεση με την φωτεινότητα όπου η διαφορά των 95 nits της G20 (ΤΗΧ) με τα 112 της G10 ήταν εμφανής ιδιαίτερα σε φωτεινές σκηνές. Η απόδοση της σε σκοτεινές/ημισκοτεινές σκηνές δεν με προβλημάτισε και κινείται στα ίδια επίπεδα με την G10, απεικονίζοντας άνετα τις χαμηλές διαβαθμίσεις του γκρι σε 'δύσκολα' πλάνα.

Σημαντική βελτίωση (πάντα σε σύγκριση με την G10) παρατήρησα στις ανακλάσεις, ενώ η ευρεία γωνία θέασης παραμένει στα υψηλά standards που μας έχει συνηθίσει η τεχνολογία plasma και οφείλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην εξαφάνιση πλέον των ειδώλων από μεγάλες γωνίες θέασης και το οποίο αποτελεί πλέον παρελθόν.

Σημαντικότερη βελτίωση υπάρχει στην κίνηση, όπου είναι καλύτερη από την G10 (είτε έχει-είτε δεν έχει ενεργοποιημένο το IFC της η G10), με το θόλωμα σε 'γρήγορες' σκηνές να είναι ελάχιστο και σαφώς λιγότερο από την G10 (ακόμα και με απενεργοποιημένο το IFC της η G20).

Σημαντικότατη βελτίωση και μεγάλη διαφορά είδα όταν ενεργοποίησα το IFC της G20, για όσους έχουν εμπειρία από την περσινή σειρά το IFC της ταιριάζει περισσότερο με αυτό της περσινής V10 και η κίνηση γίνεται 'νεράκι', έχουμε πει πολλές φορές ότι το Frame Interpolation είτε αρέσει - είτε δεν αρέσει, χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευγενέστατη τοποθέτηση του kblachos για την συγκεκριμένη λειτουργία ήτοι:....ΒΓΑΛΤΟ ΡΕ!!!!

Κατά τη γνώμη μου και δεδομένων των προαναφερθέντων βελτιώσεων η G20 είναι 'overall' καλύτερη από την G10, χωρίς όμως 'θεαματική' διαφορά, η πιο θεαματική διαφορά είναι ότι πέρυσι τέτοια εποχή πήρα την 46G10 με 1.440 , ενώ φέτος θα μπορούσα να πάρω την 50G20, αλλά έτσι έχουν αυτά τα πράγματα.

....προσεχώς εντυπώσεις από την VT20.

Σε συνέχεια των παραπάνω θα ήθελα να συμπληρώσω και κάτι άλλο που παρατήρησα στην συγκεκριμένη 42G20 και ξέχασα να το αναφέρω το πρωί...

Κατά την θέαση του BD Spiderman 3 (το οποίο είναι 2,35:1 με μαύρες μπάρες πάνω - κάτω) προχώραγα κάποια chapters για να δω την συμπεριφορά της τηλεόρασης σε διάφορες σκηνές, όπως είναι φυσικό υπάρχει κάποια στιγμιαία διακοπή μέχρι να διαβάσει και να προβάλει το player την επόμενη σκηνή....

..... δυο τρεις φορές λοιπόν και κατά την εκκίνηση του επόμενου κεφαλαίου για ελάχιστο χρόνο στο πάνω μέρος της τηλεόρασης, στο πάνω μέρος της μαύρης μπάρας μου δινόταν η εντύπωση ότι η μπάρα στην αρχή ήταν πιο φωτεινή και μετά παρέμενε σταθερά μαύρη...

....για να το περιγράψω λίγο διαφορετικά, μου φαινόταν ότι με την αλλαγή που γινόταν στο κεφάλαιο και με το που 'πεταγόταν´ απότομα στην οθόνη μια νέα σκηνή, η φωτεινότητα του μαύρου στο πάνω μέρος της μπάρας του 2,35:1 ξεκίναγε λίγο πιο φωτεινή και έκανε ένα απότομο 'κάθισμα' (μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου) στο πραγματικό μαύρο που αποδίδει η τηλεόραση....

....αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι ότι δεν το παρατηρούσα κάθε φορά που έκανα την εναλλαγή κεφαλαίων και κατά την διάρκεια της θέασης, επίσης δίπλα μου ήταν ο kblachos και ο Δημ. Δημ. και τους έλεγα...να, τώρα, κοίτα κ.λ.π....και αυτοί δεν έβλεπαν τίποτα....

....δεν ξέρω τι να πω...

....τα παιδιά που ήταν εκεί μου είπαν ότι το πρόβλημά μου είναι σοβαρό και πρέπει να το κοιτάξω όσο είναι νωρίς...:nurse:

...αλλά επειδή το review του Μανώλη αναφέρεται στην ίδια τηλεόραση που είδα κι εγώ, υποθέτω ότι πρόκειται για το ίδιο φαινόμενο που παρατήρησε και αυτός και το παρομοίωσε με την συμπεριφορά της αυτόματης ίριδας τον προβολέων....και υποθέτω ότι το ίδιο έχει παρατηρήσει και ο φίλος Ghost Dog.

Γεια σας
Ηθελα να ρωτήσω τους φίλους κατόχους της G20 εάν έχουν χρησιμοποιήσει το PVR. Δηλαδή είναι εύχρηστο, τι εξωτερικό δίσκο έχουν, θέλει δίσκο με δική του τροφοδοσία, τι ποιότητα έχει η αναπαραγωγή ????
Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας γιατί θέλω να πάω σε άμεση αγορά
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Χαιρετώ την ωραία κοινότητα:2thumb22sup:
Είμαι κάτοχος της 46αρας λίγες μέρες τώρα, και έχω ξεκινήσει το στρώσιμο με το γνωστό DVD ;)
Αυτό που παρατήρησα (όπως και σε μια PZ85 που είχα για λίγες μέρες) είναι ότι καταναλώνει ρεύμα όταν είναι κλειστή.:stupid:
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος 27W με κλειστό τον διακόπτη της τηλεόρασης και όχι standby απο το χειριστήριο.
Φίλος με μια παλιά PV7 μέτρησε στην δικιά του κατανάλωση περίπου 50W.
Η μέτρηση έγινε με μία συσκευή που παρεμβάλλεται ανάμεσα στην πρίζα και το καλώδιο ρεύματος της τηλεόρασης.
Έχει παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο από κάποιον άλλο;
Και κάτι άλλο, στην συσκευασία μου είχε μόνο οδηγίες στα Αγγλικά (και σε καμιά 10αρια άλλες γλώσσες) και όχι στα Ελληνικά.

Καλοθέατη και καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε Busa !!! -bye-

1) H κατανάλωση της σβηστής τηλεόρασης, μετρήθηκε σε βάθος χρόνου; Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις (Plasma/LCD) ακολουθούν κάποια διαδικασία shut down όταν τις απενεργοποιούμε, που μπορεί να διαρκέσει έως και μερικά λεπτά.

2) Ελέγξτε τις ρυθμίσεις Viera Link, κάποιες από αυτές, διατηρούν όντως ανεβασμένη την κατανάλωση σε stand-by mode.

Oδηγίες στα ελληνικά μπορείς να βρεις στο πρώτο post του παρόντος νήματος, στο cd που συνόδευε το χαρτομάνι, ενώ αν επικοινωνήσεις με την intertech, απ' όσο γνωρίζω, κανονικά είναι υποχρεωμένοι να σου τις στείλουν τυπωμένες...

Last edited:
Κάτι έχω παρατηρήσει (4 post πιο πάνω), όχι όμως τόσο έντονο όσο στο βίντεο..

..για παράδειγμα οι άλλοι δίπλα μου παρά τις προτροπές μου δεν το βλέπανε.

Καλοθέατη και καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε Busa !!! -bye-

1) H κατανάλωση της σβηστής τηλεόρασης, μετρήθηκε σε βάθος χρόνου; Όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις (Plasma/LCD) ακολουθούν κάποια διαδικασία shut down όταν τις απενεργοποιούμε, που μπορεί να διαρκέσει έως και μερικά λεπτά.

2) Ελέγξτε τις ρυθμίσεις Viera Link, κάποιες από αυτές, διατηρούν όντως ανεβασμένη την κατανάλωση σε stand-by mode.

Oδηγίες στα ελληνικά μπορείς να βρεις στο πρώτο post του παρόντος νήματος, στο cd που συνόδευε το χαρτομάνι, ενώ αν επικοινωνήσεις με την intertech, απ' όσο γνωρίζω, κανονικά είναι υποχρεωμένοι να σου τις στείλουν τυπωμένες...
Καλός σας βρήκα φίλε JL_ ? να είσαι καλά -bye-

Μπήκα στις ρυθμίσεις Viera Link και τις απενεργοποίησα:
VIERA Link: Όχι
Ενεργοπ.Συσκευών: Όχι
Απενεργοπ.Συσκευών: Όχι
Σε κατάσταση Standby:-- *
Έξυπνο Αυτόμ. Standby:-- *
* Οι δύο τελευταίες λειτουργιες είναι διαθέσιμες όταν το VIERA Link είναι Ναι

Δεν είδα καμία διαφορά. Όταν μπαίνει η TV standby από το χειριστήριο μετράω 43W. Μετά από λίγη ώρα (μισό με 1 λεπτό) ακούγεται ένα ρελεδάκι και πάει στα 27W. Την άφησα έτσι 3 ώρες και δεν άλλαξε τίποτα.
Για τις οδηγίες θα μιλήσω με πλαίσιο - intertech από Δευτέρα και επι της ευκαιρίας θα ρωτήσω για το παραπάνω θέμα

Δεν είδα καμία διαφορά. Όταν μπαίνει η TV standby από το χειριστήριο μετράω 43W. Μετά από λίγη ώρα (μισό με 1 λεπτό) ακούγεται ένα ρελεδάκι και πάει στα 27W. Την άφησα έτσι 3 ώρες και δεν άλλαξε τίποτα.
Για τις οδηγίες θα μιλήσω με πλαίσιο - intertech από Δευτέρα και επι της ευκαιρίας θα ρωτήσω για το παραπάνω θέμα

Αν έβαζες ένα πολύπριζο ασφαλείας και την έκλεινες εντελώς από εκεί ?
Πιστεύετε ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα μακροπρόθεσμα μειώνοντας το χρόνο λειτουργίας της TV?
Τι γνώμη έχετε (πάντα ήθελα να το ρωτήσω!) :ADFAD2:

Πιστεύετε ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα μακροπρόθεσμα μειώνοντας το χρόνο λειτουργίας της TV?
Τι γνώμη έχετε (πάντα ήθελα να το ρωτήσω!) :ADFAD2:
Δεν βλέπω κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά σε μία τέτοια διάταξη, αλλά μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το μέγεθος κατανάλωσης... :chinscratch:

Φίλε Busa, αν δεν σου είναι κόπος, κάνε άλλη μία μέτρηση, έχοντας βάλει προηγουμένως την τηλεόραση σε λειτουργία ATV πριν την κλείσεις...

ευχαριστώ πολύ JL!
νομίζω είναι η καλύτερη λυση για όσους η τηλεόραση έχει μόνο stand by λειτουργία (όπως μια 32ara Samsung Lcd που εχω)

Μήπως ο μετρητής δεν μετράει σωστά, ή υπάρχει κάτι άλλο που τραβάει ρεύμα;
Αν μετρήσεις ένα λαμπάκι νυκτός, τι μέτρηση δείχνει το μετρητικό όργανο;

Για την ώρα αυτό κάνω (Ο φίλος με την PV7 έχει βάλει τηλεχειριζόμενο σούκο!).

Φίλε Busa, αν δεν σου είναι κόπος, κάνε άλλη μία μέτρηση, έχοντας βάλει προηγουμένως την τηλεόραση σε λειτουργία ATV πριν την κλείσεις...
Αυτό πως γίνεται; (:nounder: τι είναι η λειτουργία ATV)

νομίζω είναι η καλύτερη λυση για όσους η τηλεόραση έχει μόνο stand by λειτουργία (όπως μια 32ara Samsung Lcd που εχω)
Το θέμα είναι ότι η G20 έχει πάνω της κανονικό κουμπί on/off :chinscratch:

Μήπως ο μετρητής δεν μετράει σωστά, ή υπάρχει κάτι άλλο που τραβάει ρεύμα;
Αν μετρήσεις ένα λαμπάκι νυκτός, τι μέτρηση δείχνει το μετρητικό όργανο;
Μέτρησα ένα πορτατίφ με ηλεκτρονική Osram ονομαστικής 20W και το όργανο έδειξε 20,6W. Έβαλα μία άλλη ηλεκτρονική General Electric των 20W και αυτή, πάλι 20.6W. Πάνω στην πρίζα δεν υπήρχε τίποτα άλλο.

Αυτό πως γίνεται; (:nounder: τι είναι η λειτουργία ATV)

ATV = Αναλογική τηλεόραση...

Το θέμα είναι ότι η G20 έχει πάνω της κανονικό κουμπί on/off :chinscratch:

Στις περσινές, ο πιεστικός διακόπτης δεν ήταν ρευματοδιακόπτης, άλλωστε και το σύμβολο που έχει πάνω του, είναι του stand by. Aπλώς απενεργοποιεί τον δέκτη υπέρυθρων και το LED κατάστασης, δίνοντας, θεωρητικά, ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση αναμονής.

Καλησπέρα. Θέλω να ενημερώσω την παρέα για τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά από επίσκεψη του Μ. Καστρουνή την Πέμπτη 6 Μαΐου το βράδυ για επιθεώρηση του προβλήματος των Floating Blacks που παρατήρησα στην G20 μου.
Α. Πρώτα απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα και τη γυναίκα μου σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Όχι γιατί ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας επιβαρύνοντας το πρόγραμμά του, μολονότι δεν υπήρχε καμία γνωριμία, ούτε για το ειλικρινές ενδιαφέρον του και την υπομονή του να ασχοληθεί τουλάχιστον μία ώρα με τη τηλεόρασή μας χωρίς την παραμικρή αμοιβή, αλλά κυρίως για την ευχάριστη βραδιά που μας προσέφερε με την επίσκεψή του.
Β. Παρακολουθήσαμε σκηνές από το Inglourious Basterds σε DVD, στις οποίες είχα παρατηρήσει Floating Blacks (βλ. προηγούμενα post μου). Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των σκηνών από τον Μανώλη, πρόκειται για το φαινόμενο που διαπίστωσε και εκείνος στην G20 του Pioneer Center (βλ. την παρουσίαση της τηλεόρασης στο Perfect Image), αυτό που παρατήρησε και ο φίλος czoun στην ίδια τηλεόραση.
Γ. Όπως μου εξήγησε ο Μανώλης, το ζήτημα των Floating Blacks έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του πάνελ. Δηλαδή δεν είναι πρόβλημα της δικής μου τηλεόρασης, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό της φετινής γενιάς πάνελ της Panasonic, συμπεριλαμβανομένων των σειρών VT και V. Για περισσότερες πληροφορίες και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας παραπέμπω σε εκείνον.
Δ. Στην G20 δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του φαινομένου ακόμα και με calibration. Εντούτοις ο Μανώλης θεωρεί ότι για τις VT και V υπάρχουν αρκετές δυνατότητες παρέμβασης.
Ε. Όπως μου είπε ο Μανώλης, έχει ήδη στείλει mail στην Ιαπωνία και η απάντηση της Panasonic ήταν ότι το κοιτάζουν. Να συμπληρώσω ότι στις τηλεοράσεις που είδε στην παρουσίαση των φετινών Panasonic δεν παρατήρησε Floating Blacks. Μήπως αυτό αφήνει κάποια περιθώρια ελπίδας ότι κάτι μπορεί να γίνει;
ΣΤ. Εγώ από την πλευρά μου ενημέρωσα τηλεφωνικώς το κατάστημα απ' όπου την αγόρασα (πρόκειται για μεγάλη αλυσίδα και μάλιστα ο Μανώλης και ο πωλητής γνωρίζονται) αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία της Panasonic Ελλάδας.

Σε ευχαριστουμε για την ενημερωση. Θελω να δω τη θα πει η Panasonic επι του θεματος.

Ως θεατης εσυ εχεις παρατηρησει το φαινομενο σε συνθηκες καθημερινης χρησης? (blu ray - τηλεοπτικο κλπ). Διοτι αν ειναι κατι που το παρατηρεις δυσκολα η και καθολου ισως να μην ενοχλει τελικα.

Επισης ως κατοχος η εμπειρια σου με Image rentetion ποια ειναι?

Μηπως εχεις δοκιμασει να παιξεις τπτ με ps3 πχ?

Σε ευχαριστω.

Καλημέρα.
Τα Floating Blacks είναι αισθητά κυρίως κατά τη θέαση υλικού με μαύρες μπάρες. Εγώ τα έχω παρατηρήσει σε Connx TV 720p (Grace Anatomy), DVD με upscaling σε 1080p (Inglourious Basterds), mkv 720p (Inglourious Basterds), Blue Ray 1080p (Dark Knight). Πηγή για τα DVD, mkv και Blue Ray ήταν το all in one Pioneer FS500. Παρατήρησα ότι στην ίδια ταινία (Inglourious Basterds) τα FBs ήταν πιο αισθητά στο DVD απ' ότι στο mkv. Σε τηλεοπτικό σήμα δεν έχω δει κάτι μέχρι στιγμής.
Να πω ότι τα FBs τα αντιλήφθηκα για πρώτη φορά χωρίς να γνωρίζω τίποτα για την ύπαρξή τους. Αρχικά φοβήθηκα μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόρασή μου, αλλά με ψάξιμο στο internet και τελικά με τη βοήθεια του Μ. Καστρουνή κατέληξα στα συμπεράσματα που έγραψα στο προηγούμενο post μου. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν το δικό μου μάτι είναι "ευαίσθητο" στο φαινόμενο, με αποτέλεσμα να με αποσπά κατά τη θέαση περισσότερο από κάποιον άλλο. Πάντως η γυναίκα μου και ο αδερφός μου το παρατήρησαν και αυτοί, αλλά μου είπαν ότι δεν τους ενοχλεί.
Κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι πολύ καλή. Καλό (όχι απόλυτο) μαύρο, πλούσια χρώματα, smooth κίνηση και καθόλου Image Retention. Να πω ότι σεβάστηκα απόλυτα (ίσως και υπερβολικά) την περίοδο των 200 ωρών στρωσίματος και ότι μετά τη θέαση υλικού με μαύρες μπάρες βάζω τηλεοπτικό σήμα σε Μεγέθυνση 3 για 5 λεπτά.
Δεν έχω δοκιμάσει σύνδεση με pc ούτε με PS3.

Να σαι καλα για τις πληροφοριες.

Οσο για τα FB ελπιζω να μπορουν να διορθωθουν με καποιο firmware update γιατι την εχω βαλει στο ματι και εγω την tv, αν και δεν ξερω ποσο αποτρεπτικο μπορει να ειναι το φαινομενο για να αποφασισω να μην προχωρησω σε αγορα.

Σε συνθηκες χωρις μαυρες μπαρες πως ειναι?

Τα FBs είναι αισθητά σε σκηνές με πολύ μαύρο, τουλάχιστον έτσι έχω διαπιστώσει εγώ. Επομένως οι μπάρες δεν αποτελούν την αιτία του φαινομένου, αλλά το κάνουν περισσότερο αισθητό προσθέτοντας μεγάλη ποσότητα "μαύρης" πληροφορίας. Κατά τη θέαση χωρίς μπάρες έχω δει σποραδικά FBs, αλλά για να πω την αλήθεια το φαινόμενο είναι λιγότερο αισθητό.
Να προσθέσω ότι για να αντιληφθεί κανείς το φαινόμενο πρέπει ο χώρος θέασης να έχει χαμηλό φωτισμό. Την ημέρα για παράδειγμα δεν το έχω παρατηρήσει. Αλλά ποιος θα αγόραζε πλάσμα για ημερήσια θέαση; Ή ποιος ανάβει φώτα στο σαλόνι του για να δει ταινία;
Ξέχασα να αναφέρω ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει η Μανώλης για τον περιορισμό του φαινομένου ήταν να κατεβάσει πολύ την φωτεινότητα του πάνελ. Έτσι πραγματικά τα FBs εξαφανίστηκαν αλλά μαζί τους χάθηκε και η σωστή απεικόνιση. Δώρο άδωρο λοιπόν.
Μακάρι να είναι κάτι που μπορεί να λυθεί απλά με firmware update.
Αν ήμουν στη θέση σου θα περίμενα την κυκλοφορία της V20, η οποία δεν θα είναι και τόσο πιο ακριβή. Σου υπενθυμίζω ότι κατά τον Μανώλη στις VT / V υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης σχετικά με τα FBs. Έτσι θα αγοράσεις όχι μόνο μια τηλεόραση ανώτερης κατηγορίας με ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη HD, αλλά και μια τηλεόραση όπου τα FBs δεν θα είναι αισθητά, εφ' όσον επιβεβαιωθεί ο Μανώλης.