Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ερώτηση στους κατόχους. Κατέληξα αφού την είδα να λειτουργεί ότι αυτή είναι η τηλεόραση που θα βλέπω τις ταινίες μου και λίγο μπάλα αλλά και η τηλεόραση για τη χρήση του σπιτιού. Και εδώ τώρα έρχεται το μόνο μου ερώτημα για να την παραγγείλω. Επειδή καμιά φορά συνήθως όταν έχω παρέα βάζω στο media plaeyr καποιο ιντερνετικό σταθμό η playlist δικό μου το αφήνω στην τηλεόραση και ο ήχος απο τα ηχεία μου. Λέτε επειδή η εικόνα είναι στατική και μπορεί να μείνει για 2-3 ώρες να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα (burn in) αν το ξεχάσω. To menu του media player είναι λίγο θαμπό βέβαια (wd tv live) αλλα δεν παύει να είναι στατική εικόνα. Λέτε να τα ξεχάσω όλα αυτά?

Για αυτές τις περιπτώσεις, στις φετινές Panasonic, υπάρχει η δυνατότητα από το μενού, να σβήσει η οθόνη και να ακούγεται μόνο ήχος... ;)

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γ. Όπως μου εξήγησε ο Μανώλης, το ζήτημα των Floating Blacks έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του πάνελ. Δηλαδή δεν είναι πρόβλημα της δικής μου τηλεόρασης, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό της φετινής γενιάς πάνελ της Panasonic, συμπεριλαμβανομένων των σειρών VT και V. Για περισσότερες πληροφορίες και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας παραπέμπω σε εκείνον.

Δ. Στην G20 δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του φαινομένου ακόμα και με calibration. Εντούτοις ο Μανώλης θεωρεί ότι για τις VT και V υπάρχουν αρκετές δυνατότητες παρέμβασης.

Στις δύο VT του Pioneer Center δεν είδα να υπάρχει αντίστοιχο θέμα...

...αν παρουσίαζαν το ίδιο θέμα με την G20 νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο Μανώλης από τις ρυθμίσεις, πιθανολογώ ότι οι επιπλέον δυνατότητες παρέμβασης που αναφέρθηκε αφορούσαν την εικόνα γενικότερα και όχι το συγκεκριμένο θέμα....

...όταν μας διαβάσει ο Μανώλης, ας μας κάνει κάποιες διευκρινήσεις.

Μια ερώτηση για τους κατόχους: Το πλαίσιο της tv είναι γυαλιστερό ή ματ? Πριν ένα μήνα περίπου είχα δει μια 42αρα η οποία αν θυμάμαι καλά ήταν μαύρη ματ με μια μικρή εξόγκωση στο κάτω μέρος. Στο saturn όμως που είδα μια 46αρα στη οποία το πλαίσιο είναι γυαλιστερό και στο σημείο της εξόγκωσης έχει μια απαλή λευκή γραμμή.-

Glossy είναι το πλαίσιο. Αλλά μην φανταστείς ότι είναι και καθρέφτης.

Γ. Όπως μου εξήγησε ο Μανώλης, το ζήτημα των Floating Blacks έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του πάνελ. Δηλαδή δεν είναι πρόβλημα της δικής μου τηλεόρασης, αλλά αποτελεί χαρακτηριστικό της φετινής γενιάς πάνελ της Panasonic, συμπεριλαμβανομένων των σειρών VT και V. Για περισσότερες πληροφορίες και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας παραπέμπω σε εκείνον.

Κωστα σε ευχαριστω για την φιλοξενία και τα καλά σου λόγια.
Η VT20 έχει διαφορετικό πανελ και διαφορετική συμπεριφορά.

Δ. Στην G20 δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του φαινομένου ακόμα και με calibration. Εντούτοις ο Μανώλης θεωρεί ότι για τις VT και V υπάρχουν αρκετές δυνατότητες παρέμβασης.

Δεν είπα κάτι τέτοιο. Ανάφερα ότι οι vt20 είναι ποιο ισορροπημένες και θέλου άλλου είδους παρεμβάσεις από εμένα.

Γι' αυτό σου έστειλα pm να σχολιάσεις, για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις. Προφανώς μετέφερα με λάθος τρόπο αυτό που μου είπες σχετικά με τη VT. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι η G20 δεν επιδέχεται calibration. Προφανώς και είναι καλή τηλεόραση και ακόμα προφανέστερα μπορεί να "απογειωθεί" στα χέρια ενός ειδικού.

Σχετικά με την αυξομείωση της φωτεινότητας, όπως έχεις χαρακτηρίσει στο Perfect Image αυτό που εγώ αποκαλώ Floating Blacks, να ελπίζω ότι υπάρχουν πιθανότητες να μπορεί να γίνει κάτι για πιο "ισορροπημένη" (για να δανειστώ έναν δικό σου όρο) συμπεριφορά;

ΥΓ Σε ευχαριστώ για το απογευματινό τηλεφώνημα.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κωστα σε ευχαριστω για την φιλοξενία και τα καλά σου λόγια.
Η VT20 έχει διαφορετικό πανελ και διαφορετική συμπεριφορά.

Εχεις καποια απαντηση απο panasonic για το θεμα των floating blacks?

Ευχαριστω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχεις καποια απαντηση απο panasonic για το θεμα των floating blacks?

Ευχαριστω.

Δεν έχω κάτι ακόμη. Περιμένω.
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα πειραματιστώ σε κάτι και θα σας ενημερώσω.

Παιδια, ρωτησα σημερα αν ειναι διαθεσιμη η 46G20 στο Mediamarkt Ρεντη και αυτος που απαντησε το τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν φερνει Panasonic. Μα ειναι δυνατον? Αφου εχει στοκ τις περσινες σειρες (τις ειδα με τα ματια μου) και οταν ειχα ξαναρωτησει μου ειπαν οτι οι καινουριες θα ερθουν αρχες Μαιου.

Ξερετε κατι γι' αυτο?

Θελω να την παρω απο εκει γιατι στο συγκεκριμενο καταστημα εχω εκπτωση 15% στις τιμες τους σε οτι και να παρω.

Στο Media markt βουλιαγμενης παντως μια χαρα εχει panasonic μαλιστα εχει και την 42g20 on display.

Αν και θα σου προτεινα να κανεις μια ερευνα αγορας γιατι καλο το -15% αλλα δεν φημιζεται το Media markt για τις χαμηλες αρχικες του τιμες. Κοινος υπαρχει περιπτωση να την βρεις και πιο φτηνα την τv απο αλλου.

(μεσος ορος στο ιντερνετ ειναι περιπου 1200-1250 ευρω για να εχεις καποια ιδεα)

Ενημέρωση από το avsforum.com, όπου υπάρχει ειδικό thread σχετικά με αυτό που αποκαλείται Floating Blacks.
"Guys I have some good news.
So having given up on talking to Panasonic's reps I asked them who I can get out to my house locally. They said consumer electronics or something like that here in PA. So I called them and got an appointment a couple of days ago for today. This guy just left literally a couple of minutes ago. At first he had trouble seeing the issue but I put on a specific scene in Kill Bill Vol 2 where the brightness/gamma goes up and down about 10 times in one scene. He saw it immediately and called his manager. The manager told him that there is definitely an issue with this, especially in THX mode, and they had the same claim at least twice in this area. Apparently he had already contacted the engineers and they said a test firmware update should be ready within 2 weeks.
The guy said that as soon as they get the update and test it, he would bring an SD card over to my house to apply it. I asked if he knows when the firmware update would actually be made official, he said he doesn't know but probably no later than a few days after they have a copy. He said to keep it in custom mode for now with the gamma increased if it's too annoying and that he would definitely be back with a fix.
My advice to you guys is forget the Panasonic reps, ask them for a local company that they deal with and have someone come out to your house. Have a scene of the movie ready when the floating blacks happen so that the guy sees it and if he still insists that it's a feature have him call the manager and confirm. The good news is that the guy assured me it's not a hardware issue and that a firmware fix is on the way. My guess is that it should go public no later than a month from now.
I'll keep you guys updated on how it goes."
[link: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1236475&page=14]

Μαλιστα ωραια τα νεα να δουμε τωρα αν οντως θα υπαρξει firm update που θα διορθωσει το προβλημα.

Για κάποιους που έχουν το πρόβλημα με τα Floating Blacks θα είναι πολύ καλά τα νέα αν κυκλοφορήσει η νέα Firmware. Αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι περιμένουμε κάτι άλλο από το update...

MKV Support!

:-)

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει αυτό.

Και εγω το ιδιο πιστευω....αν βαλουν και αυτο θα γονατισει ο ανταγωνισμος :P

Ετσι και αλλιως θεωρω καλυτερη επιλογη την υπαρξει ξεχωριστου media player για ευνοητους λογους (καλυτερη υποστηριξη,μεγαλητερη παραμετροποιηση κλπ)

Ακόμα και mkv να παίζει θα εχει τα προβλήματά του κάποια αρχεία δεν θα τα παίζει ,
κάποια άλλα δεν θα τα υποστηρίζει και παει λέγοντας

Καμμία TV δεν μπορεί να συγκριθεί με ενα Media Player Ας ασχοληθούνε οι τεχνικοί της Panasonic με τις βελτιώσεις της εικόνας

Παρά να μπείτε σε φαύλο κύκλο χτυπήστε ενα Media Player με 100 Ευρω με όλα τα νηπιακά προβλήματα λυμένα και χαρείτε την TV σας :Banane0:

παιδια μια ερωτηση μετα απο δηλωση ενος εξωτερικου σκληρου δισκου στην τηλεοραση ο σκληρος δεν αναγνωριζεται απο το laptop πως μπορω αυτο να το αλλαξω ετσι ωστε να τον βλεπει το laptop?

παιδια μια ερωτηση μετα απο δηλωση ενος εξωτερικου σκληρου δισκου στην τηλεοραση ο σκληρος δεν αναγνωριζεται απο το laptop πως μπορω αυτο να το αλλαξω ετσι ωστε να τον βλεπει το laptop?

Δεν γινεται γιατι η τηλεοραση διαμορφωνει το σκληρο σε διαφορετικο file system.
Κοινως οτι γραφεις στο σκληρο μπορεις να το δεις μονο στην τηλεοραση.

Βεβαια δεν ξερω αν υπαρχει ή αν θα υπαρξει κανα προγραμμα που να μπορεις να τα βλεπεις μεσω pc. (αν και χλωμο το κοβω)