Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με μπερδέψατε λίγο.
Τελικά για τηλεοπτικό σήμα τι είναι καλύτερο ?

Οταν λέτε τηλεοπτικό σήμα, εννοείται αναλογικό ή ψηφιακό?

Οι ρυθμισεις εξαρτωνται παντα απο τον χωρο (φωτεινος , σκοτεινος κτλ) και απο τα μηχανηματα αναπαραγωγης. Αρα τα παραπανω ειναι κατα προσεγγιση.

...

επειδη χθες και εγω την εθεσα σε 1η λειτουργεια μηπως καποιες πρωτες γρηγορες ρυθμισεις θα μπορουσατε να με προτεινετε?
Επισης αν βαλω το Burn in σε στικακι usb θα μπορω να κανω δουλεια κανονικοτατα?

Καλημερίζω και καλό μήνα!
Αγόρασα την τηλεόραση αρχές Ιουνίου. Στρώσιμο έκανα αλλά χωρίς "αυστηρά" μέτρα. Δηλαδή συνήθως έβλεπα τηλεοπτικό σήμα με ζουμ 1, έβαζα κάμποσες φορές το burn in dvd να παίζει και γενικώς πρόσεχα. Όμως, έχω ασχοληθεί και με λίγο ps3 και έχω αφήσει ίσως και 3ωρα το καναλι STAR χωρίς ζουμ μιας και συχνά τα βράδια βάζει 2 ταινίες καπάκι και χαζεύω με τη γυναίκα μου.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν που γύρισα απο διακοπές, είπα να βάλω πάλι το burn in dvd άσχετα που έχουν περάσει οι πρώτες 200 ώρες. Στα χρώματα του dvd λοιπόν παρατήρησα πως στη θέση που είναι το σήμα του Star και συγκεκριμένα στο δεξί κάτω κίτρινο "φύλλο" του σήματος του, έχει ένα αρκετά ελαφρύ σκοτείνιασμα στα πιο ανοικτα χρώματα του dvd. Σκοτείνιασμα σε σχήμα ρόμβου όπως ακριβώς το φύλλο του σήματος.

Υπάρχει τρόπος να εξαφανιστεί αυτο; Έχω αρχίσει να βλέπω πάλι σε ζουμ μπας και....

Kατά πρώτον: μέχρι να εξαφανιστεί η σκιά, το STAR καλό είναι να το βλέπεις με το λογότυπο εκτός.

Κατά δεύτερον: κατέβασε αυτό για να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τη σκιά.

Kατά πρώτον: μέχρι να εξαφανιστεί η σκιά, το STAR καλό είναι να το βλέπεις με το λογότυπο εκτός.

Κατά δεύτερον: κατέβασε αυτό για να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τη σκιά.

Eυχαριστώ πάρα πολύ!
Για καμια ώρα να το αφήσω να παίζει και thats it ή να το βάζω καθημερινά;

Eυχαριστώ πάρα πολύ!
Για καμια ώρα να το αφήσω να παίζει και thats it ή να το βάζω καθημερινά;

Bάζε το να παίζει 1-2 ώρες τη μέρα, σε διαστήματα που δεν θέλεις να δεις κάτι στην TV, μέχρι να φύγει το αποτύπωμα.

Επαναλαμβάνω, πως καλό θα είναι να μην προβάλεις το σήμα του STAR στην τηλεόρασή σου, μέχρι να φύγει το απωτύπωμα, διαφορετικά θα αργήσει πάρα πολύ να εξαφανιστεί...

Γειά σας,

Έχω τη 50V20 και έχω παρατηρήσει όταν βλέπω HD (Discovery, History κλπ), τρεμόπαιγμα πάνω-κατω. Η εικόνα τρεμοπαίζει πάνω μισό εκατοστό - κάτω μισό εκατοστό. Αυτό το κάνει μόνο σε κανάλια HD.

Tο έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό? Έχω ελλατωματικό κομμάτι ή μετά το στρώσιμο εξαφανίζεται?

Απευθύνομαι και στο φορουμ σας (G20) μπάς και βρώ τι ακριβώς συμβαίνει.

Συνεχόμενο τρεμόπαιγμα; Δε μου ακούγεται σωστό αυτό, ούτε θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στο PIK HD.

Έχεις δοκιμάσει να παίξεις λίγο με το Aspect Ratio μπας και;

Καλησπερα σας απο εναν ακομη συνκατοχο του πλασματος g20!!!
Μπαινω στην διαδικασια στρωσιματος και βλεπουμε.... Ωραιο πλασμα παντως... Καλο ειναι το βραδυ οταν πεφτω για υπνο να αφηνω την τηλεοραση σε ενα καναλι με χιονια??? Βοηθαει καθολου? Η μηπως δεν κανει τοση ωρα??

Aν την αφήσεις σε κανάλι με χιόνια, μετά από 10 λεπτά, θα σβήσει από μόνη της, οπότε δεν έχει νόημα.

Βλέπε κανονικά με την αντίθεση στο 30 και μην αφήνεις στατικές εικόνες και θα στρώσει η τηλεόραση. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο, παρά κινούμενη εικόνα...

Να 'σαι καλα φιλε μου και ολα τα παιδια εδω μεσα για τις πληροφοριες που δινετε σε εμας τους νεους.:ADFAD2:Εσεις ειστε η αιτια που ασχοληθηκα με τις πλασμα και μπορω να πω πως δεν το εχω μετανιωσει...

Γειά σας,

Έχω τη 50V20 και έχω παρατηρήσει όταν βλέπω HD (Discovery, History κλπ), τρεμόπαιγμα πάνω-κατω. Η εικόνα τρεμοπαίζει πάνω μισό εκατοστό - κάτω μισό εκατοστό. Αυτό το κάνει μόνο σε κανάλια HD.

Tο έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό? Έχω ελλατωματικό κομμάτι ή μετά το στρώσιμο εξαφανίζεται?

Απευθύνομαι και στο φορουμ σας (G20) μπάς και βρώ τι ακριβώς συμβαίνει.

Τελικά βρήκα τι έφταιγε. Στις ρυθμίσεις video του Dreambox είχα ρυθμό ανανέωσης 1080i/60hz ενώ οι σωστές είναι 1080i/50hz. Το τρεμόπαιγμα εξαφανίστηκε τελείως.

Ναι, αλλά ακούγεται κάπως. Τα 50Hz λογικά τα δείχνει στα 100Hz, και τα 60 στα 120. Λογικά θα έπρεπε να έβλεπες καλύτερα από τα 60Hz στο θέμα του τρεμοπαίγματος, όχι το αντίστροφο... :chinscratch:
Εκτός και αν τα 60 τα δείχνει όπως είναι, στα 60, οπότε ναι θα φαίνεται τρεμόπαιγμα...

Ναι, αλλά ακούγεται κάπως. Τα 50Hz λογικά τα δείχνει στα 100Hz, και τα 60 στα 120. Λογικά θα έπρεπε να έβλεπες καλύτερα από τα 60Hz στο θέμα του τρεμοπαίγματος, όχι το αντίστροφο... :chinscratch:
Εκτός και αν τα 60 τα δείχνει όπως είναι, στα 60, οπότε ναι θα φαίνεται τρεμόπαιγμα...

Όχι απαραίτητα...

Αν το τρεμόπαιγμα οφείλεται σε κακή προσαρμογή πλεκτής σάρωσης σε διαφορετική συχνότητα, είναι τρεμόπαιγμα που εισάγεται από την επεξεργασία εικόνας και όχι flickering του ρυθμού ανανέωσης...

Μα αυτό δεν είναι judder? Σκάλωμα; Τρεμόπαιγμα μόνο σε flickering μπορεί να μεταφραστεί... :blush:

Δηλαδή εσύ δεν έχεις δει ποτέ τρεμόπαιγμα γραμμής από τον επεξεργαστή εικόνας σε οθόνη προοδευτικής σάρωσης; :p ;)

Έχω. Το powerDVD όταν παίζει DVD μετατοπίζει την εικόνα 1 πίξελ πάνω-κάτω διαρκώς. Όμως δεν διορθώνεται με τον ρυθμό ανανέωσης, αλλά με αναπαραγωγή του DVD από τον WMP... :flipout:

Υπάρχουν μερικοί αλγόριθμοι μετατροπής PAL -> NTSC (ή έστω 1080/50i -> 1080/60i) και αντίστροφα, που εισάγουν αντίστοιχα φαινόμενα στην εικόνα, κατά την μετατροπή...

Από χτες είναι και η αδερφή μου ευτυχής κάτοχος μιας 42άρας G20. Βλέπω αρκετές διαφορές από την S10 που έχω εγώ. USB, ethernet, THX στην εικόνα, το κουμπί ON/OFF στο πλάι, κ.ά. 890 από Multirama. Δεν μπορώ να συγκρίνω εικόνα γιατί 1ον η δικιά μου είναι 50άρα και έχει διαφορά στο μάτι λόγω ανάλυσης σε μικρότερο πλαίσιο (η 42άρα φαίνεται πιο καλή, μικρή διαφορά όμως) και 2ον η διαφορά φωτισμού στο χώρο, όπου η αδερφή μου έχει πολύ φωτεινό χώρο σε αντίθεση με εμένα (γι' αυτό την έπεισα να πάει συν τοις άλλοις, για την G). Είναι πολύ ικανοποιημένη και εγώ ακόμα πιο πολύ για την αγορά που έκανε. Τώρα ετοιμάζεται για αγορά του NOVA HD και ενός USB HDD για εγγραφές.