Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Aν σου το πρότειναν αυτό δωρεάν, δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην το κάνεις...

Υπάρχει καλή εμπειρία στην αλλαγή πάνελ, μην ανησυχείς... :D

αγαπητε JL σε ευχαριστω θερμα για την απαντηση σου, παροτι εχω παρακολουθησει επισταμενως το παρον τοπικ ως πρωτοδευτερος κατοχος της εν λογω τηλεορασης (λολ) ομολογω οτι δεν ειχα δωσει τοτε την δεουσα προσοχη...
παλιοτερα δεν μου το κανε. απο τι καταλαβα ειναι ενα σχετικα συνηθες φαινομενο το οποιο δεν χρηζει τεχνικης παρεμβασης σωστα? παρα μονο μιας σχετικης μειωσης αν ρυθμιστει (και αν?)

σε bluray δεν ειδα τιποτα και χτες το βραδυ ειδα mkv και δεν ειχα κατι ορατο. βεβαια οι συνθηκες φωτισμου ηταν ιδιαιτερα χαμηλες.
το digea στελνει σημα σε ανωτερη ποιοτητα απο της νοβα? το ρωτω αυτο μιας και ειναι θεμα κακης χρωματικης συμπιεσης...το ρωτω γιατι του αδελφου μου η G20 δεν κανει τιποτα απο αυτα απο οση ωρα την εχω μελετησει ειτε στο digea ή στο νοβα HD

Το αν θα το δούμε ή όχι το συγκεκριμένο φαινόμενο, εξαρτάται από το αν το υλικό που παρακολουθούμε, περιέχει κινούμενες χρωματικές επιφάνειες με ομαλό ντεγκραντέ και αν το βλέμμα μας τύχει να ακολουθήσει την κίνηση αυτών των επιφανειών.

Για παράδειγμα, στα σήριαλ του Κοκκινόπουλου που δείχνει ο alpha αργά το βράδυ, στην αναλογική μετάδοση τουλάχιστον, βλέπω πάντα dynamic false contour, καθώς η εικόνα είναι τόσο επιπεδωμένη, που απλά περιλαμβάνει ομαλά ντεγκραντέ παντού...

Με HD και DVD εξαιρετικά σπάνια θα κάνει το φαινόμενο την εμφάνισή του.

Νομιζω λοιπον οτι τα "πρασινοροζ προσωπα" που βλέπω τοσο καιρο αλλα δεν ξερω να περιγραψω ειναι το false contour. Εκανα ενα ψαξιμο google αλλα δεν βρηκα τροπο να το επιβεβαιωσω. Δυστυχως ομως, η φωτο απο το fullhd.gr μου ειναι οικεια...

Επισης δεν εχω καταλαβει αν το false contour και το dynamic false contour εχουν διαφορες και ποιες ειναι αυτες.

Πως θα βρω μια σαφη εικονα του καθε φαινομενου για να δω αν ειναι αυτο που βλεπω στη δικη μου G20?

Κι αν ειναι οντως αυτο, παλευεται ή θα μαθω να ζω μαζι του? Μηπως το επαγγελματικο καλιμπραρισμα τα εξαφανισει αυτα?

Στο ψαξιμο παντως βρηκα μια διαμαχη για το που οφειλεται το false contour. Καποιοι επιμενουν οτι ειναι το υλικο και καποιοι οτι ειναι το μεσο προβολης.

Εγω δεν εχω αποψη ακομα γιατι δεν εχω μετρο συγκρισης. Παντως, δοκιμαζοντας το ιδιο υλικο στην G20 του Stubu, τα πρασινοροζ προσωπα εμφανιστηκαν παλι.

Τουλαχιστον εγω δεν εχω ουτε IR ουτε FB ουτε αλλα τρομακτικα που διαβαζω. Ισως επειδη δεν βλεπω σχεδον καθολου τηλεοραση. Μονο Bluray και mkv.

Διάβασε τα link, δύο post πιο πάνω...

Τα διαβασα. Και νομιζω οτι το false contour το κανει (εντονα!) και η δικη μου.
Οχι μονο σε τηλεοπτικο που δε θα με πειραζε αλλα και σε ΗD υλικο, που με πειραζει!

Και γιατι λενε οτι τωρα πια οι τηλεορασεις με τα πανελ νεας γενιας δεν το κανουν? Το κανουν οι ρημαδες!

Διορθωνεται? Δωσε τα φωτα σου!

:ernaehrung004:

Τα διαβασα. Και νομιζω οτι το false contour το κανει (εντονα!) και η δικη μου.
Οχι μονο σε τηλεοπτικο που δε θα με πειραζε αλλα και σε ΗD υλικο, που με πειραζει!

Και γιατι λενε οτι τωρα πια οι τηλεορασεις με τα πανελ νεας γενιας δεν το κανουν? Το κανουν οι ρημαδες!

Διορθωνεται? Δωσε τα φωτα σου!

:ernaehrung004:

Aπό περιέργεια, τί ρυθμίσεις και ποιό player χρησιμοποιείς;

Nα συμπληρώσω κι εγώ πως μόνο σε SD υλικό βλέπω το φαινόμενο αυτό. Σε mkv 720p & 1080p δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ... (έχω WD LIVE, WD LIVE HUB και PicoHD). Floating Blacks, κάργα σε SD και λιγότερο έντονο σε HD.

Aπό περιέργεια, τί ρυθμίσεις και ποιό player χρησιμοποιείς;

mebia player egreat 31B
και ΒR Panasonic BD85

Το παρατηρω πολυ συχνα και σε δισκακια BR και σε mkv. Δυο προσφατα παραδειγματα BR ειναι ο αρχοντας των δαχτυλιδιων και ο Jason Bourne.

Παραδοξως ειδα προσφατα ενα απλο DVD και δεν το εκανε! Οπως δεν το εκανε στο mkv Expendaples. Αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση. Συνηθως το κανει.

THX mode, default ρυθμισεις.
Και στο cinema mode τα ιδια ομως...

Εδώ και μερικές ώρες είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 42G20, η οποία θα αντικαταστήσει μια παμπάλαια Sony 40S2000 σε ένα μικρό καθημερινό καθιστικό.

Για να είμαι ειλικρινής, την προτίμησα τελευταία στιγμή από τη Samsung C653. Δεν είμαι ακόμη σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή καθώς η ταλαίπωρη θα παίζει όλη μέρα Digea και μια-δυο φορές την εβδομάδα ταινίες από media player. Αν δεν έχει πάθει burn-in σε ένα μήνα, θα γίνω φανατικός οπαδός της εταιρείας.

Ο λόγος που πήρα τελικά την Panny είναι γιατί μου άρεσε πολύ η κίνησή της (να τολμήσω να πω ομαλότερη από την KRP-500Α που έχω?) και τα φυσικά της χρώματα, τα οποία ευελπιστώ να μην κουράζουν τα μάτια των παιδιών τόσο όσο τα έντονα χρώματα μιας LCD.

Εδώ λοιπόν είμαστε και θα τα λέμε. Ίσως φιλοτιμηθώ να την καλιμπράρω κιόλας, αν και το ίδιο λέω και για την Kuro 2 χρόνια τώρα (εκείνη βέβαια δεν έχει παίξει πάνω από 600 ώρες).

Μεγεια και μην ανησυχεις δεν προκειται να παθει τιποτα.

Tα παιδια μου εχουν "λιωσει" την δικια μου στο Disney ΧD οποτε ξερω τι σου λεω.:ernaehrung004:

Μεγεια και μην ανησυχεις δεν προκειται να παθει τιποτα.

Tα παιδια μου εχουν "λιωσει" την δικια μου στο Disney ΧD οποτε ξερω τι σου λεω.:ernaehrung004:
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ξέρεις, όταν ήρθε η ώρα ν' αποφασίσω μου ήρθε στο μυαλό ένα post σου από την ενότητα 'αγορά νέας τηλεόρασης' και τελικά πήγα στην G20! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εδώ και μερικές ώρες είμαι κι εγώ κάτοχος μιας 42G20, η οποία θα αντικαταστήσει μια παμπάλαια Sony 40S2000 σε ένα μικρό καθημερινό καθιστικό.

Για να είμαι ειλικρινής, την προτίμησα τελευταία στιγμή από τη Samsung C653. Δεν είμαι ακόμη σίγουρος ότι έκανα τη σωστή επιλογή καθώς η ταλαίπωρη θα παίζει όλη μέρα Digea και μια-δυο φορές την εβδομάδα ταινίες από media player. Αν δεν έχει πάθει burn-in σε ένα μήνα, θα γίνω φανατικός οπαδός της εταιρείας.

Ο λόγος που πήρα τελικά την Panny είναι γιατί μου άρεσε πολύ η κίνησή της (να τολμήσω να πω ομαλότερη από την KRP-500Α που έχω?) και τα φυσικά της χρώματα, τα οποία ευελπιστώ να μην κουράζουν τα μάτια των παιδιών τόσο όσο τα έντονα χρώματα μιας LCD.

Εδώ λοιπόν είμαστε και θα τα λέμε. Ίσως φιλοτιμηθώ να την καλιμπράρω κιόλας, αν και το ίδιο λέω και για την Kuro 2 χρόνια τώρα (εκείνη βέβαια δεν έχει παίξει πάνω από 600 ώρες).

Καλή χρονιά και καλορίζικο το αστέρι σου usual suspect....
Αλήθεια,που την πέτυχες (είναι εξαφανισμένη 1,5-2 μήνες,τώρα)
και σε ποιά τιμή,αν μου επιτρέπεις ??

ΥΓ. Την 14/2/11 (σε ένα μήνα) αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις σου
τόσο για την tv,όσο και ως προς την ορθότητα της επιλογής σου -bye-

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Ξέρεις, όταν ήρθε η ώρα ν' αποφασίσω μου ήρθε στο μυαλό ένα post σου από την ενότητα 'αγορά νέας τηλεόρασης' και τελικά πήγα στην G20! :ernaehrung004:

Μια και ανεφερες την S2000 η δικια μου 32S2010 παιζει κανονικα ακομη. Την εχω δωσει βεβαια σε ενα ξαδερφο μου δωρο.

Καλησπερα...σε λιγο θα φτασει η 42g20 που εχω τις 200 ωρες (την εχω περιπου ενα μηνα)...ποιες ρυθμισεις θα μου προτινατε να εχω οταν βλεπω blue ray?
και ποσο κοστιζει περιπου ενα επαγγελματικο καλιμπραρισμα?

Re: Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλή χρονιά και καλορίζικο το αστέρι σου usual suspect....
Αλήθεια,που την πέτυχες (είναι εξαφανισμένη 1,5-2 μήνες,τώρα)
και σε ποιά τιμή,αν μου επιτρέπεις ??

ΥΓ. Την 14/2/11 (σε ένα μήνα) αναμένουμε τις πρώτες εντυπώσεις σου
τόσο για την tv,όσο και ως προς την ορθότητα της επιλογής σου -bye-

Είχα πάει στο Saturn Γέρακα προκειμένου να δω την Samsung και λίγο παραδίπλα έπαιζε η g20 (τόσο η LCD όσο και η Plasma). Αμέσως μου τράβηξε την προσοχή η plasma με την ρεαλιστικότατη εικόνα της. Η τιμή στο ταμπελάκι ήταν 949 ευρώ.

Με πλησίασε ένας εξυπηρετικότατος πωλητής και πριν προλάβω να ρωτήσω μου είπε πως είναι το τελευταίο κομμάτι (εκθεσιακό) και πως από την επομένη (Σάββατο) θα έβγαινε σε προσφορά στα 699 ευρώ. Η τηλεόραση έπαιζε BR σε zoom και στο cinema mode. Μου είπε πως όλες έπαιζαν HD υλικό σε full screen από την πρώτη μέρα, χάρην συγκρίσεως. Την τσέκαρα από πάνω μέχρι κάτω, IR δεν είχε ούτε κατά διάνοια, ήταν αψεγάδιαστη και αγραντζούνιστη οπότε αποφάσισα να ρισκάρω. Την αγόρασα στην τιμή της προσφοράς (699) φυσικά. Τελικά χθες αργά το βράδυ που τη συνέδεσα διαπίστωσα πως είχε παίξει 378 ώρες και 15 λεπτά, ενώ είχε τεθεί σε λειτουργία 98 φορές. Τουλάχιστον την πήρα στρωμένη.

Σήμερα λοιπόν που την κρέμασα κι έπαιξα αρκετά με τις ρυθμίσεις της, σιγουρεύτηκα πως πρόκειται για καταπληκτική τηλεόραση. Πιστεύω πως είναι η αρχή μιας όμορφης συμβίωσης!

Υπερίωνα, κι η δική μου 40S2000 λειτουργεί απροβλημάτιστα από τον Απρίλη του 2006, ενώ από σήμερα κοσμεί το σαλόνι του πεθερού μου (αντικατέστησε μια matchline CRT Philips)!

Καλησπέρα, θα χρειαστώ για μία ακόμα φορά την βοήθεια του φόρουμ.
Εχτές αγόρασα ένα Media Player και μάλιστα το WD Elements Play, το οποίο και προσπάθησα να εγκαταστήσω αμέσως ώστε να μπορέσω και εγώ να δω HD υλικό.
Λοιπόν τα νεύρα μου αυτή την στιγμή είναι τσατάλια, το έχω βάλει σε όλες τις HDMI αλλά τίποτα, δοκίμασα άλλο καλώδιο HDMI, δοκίμασα άλλη συσκευή σε μια θύρα HDMI μήπως και έχει πρόβλημα η τηλεόραση αλλά έπαιξε κανονικά, έβαλα το Media Player σε άλλη τηλεόραση και παίζει κανονικά, μόνο στην G20 δεν δείχνει τίποτα, δοκίμασα να αλλάξω αρκετές ρυθμίσεις αλλά ΤΙΠΟΤΑ, το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν ανοίγω τον Media Player γυρνάει αυτόματα στην θύρα HDMI που το έχω και μου δείχνει επάνω αριστερά 1080p/60Hz
a) αυτό δεν είναι ρύθμιση για Αμερική 60 Hz?
b) 2-3 φορές που το σύνδεσα εκ νέου μου έδειξε 525/60
Ο Media Player έχει ρυθμιστή να βγάζει φορμάτ εικόνας αυτόματα, ακόμα και αν του βάλω εγώ 1080/50Hz στην άλλη τηλεόραση αυτό γυρνάει πάλι στο αυτόματο όταν το βγάζω από την πρίζα και τον πάω στο σαλόνι στην G20.
Υπάρχει κάποιος που να έχει τον ίδιο Media player ή να είχε αντίστοιχο πρόβλημα και να το έλυσε.
Ηλίας

Σχετικά με την προηγούμενη ερώτηση, το πρόβλημα λύθηκε επιστρέφοντας το WD Elements Play και αγοράζοντας αντί αυτού το WD Live Hub. Διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ πόσο υποδεέστερο το Elements Play είναι, αν και το Live Hub έκανε 80 παραπάνω.
Ηλίας