Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Συγνώμη για το ασχετο αλλα στη G30 ο σκληρός wd passport που εχει γινει φορματ μέσω της τηλεώρασης για pvr ,δεν παίζει πουθενά αλλού σε pc με xp ή vista και δε βλεπω τα αρχεία που έχει γράψει η tv .Ερώτηση υπαάρχει λύση ?

Όχι λόγω πνευματικών δικαιωμάτων μπορείς να τα δεις μόνο στην tv.

Η TV τρέχει κάποιο BSD λειτουργικό και λογικά θα χρησιμοποιεί κάποιο δικό του filesystem. Θα το ελέγξω από το σπίτι.

Η TV τρέχει κάποιο BSD λειτουργικό και λογικά θα χρησιμοποιεί κάποιο δικό του filesystem. Θα το ελέγξω από το σπίτι.

Για δες το φιλε μου γιατι λογικα σε linux-debian-freeBSD θα τον αναγνωριζει. Δες το αν μπορεις γιατι θελω και εγω να αγορασω συντομα την tv.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια απορία ακόμα παιδιά.
Έλεγε κάποιος σε ένα post ότι η ποιότητα της εικόνας μετά από ΧΧΧ ώρες δεν συγκρίνεται (προς το καλύτερο) με αυτή που είχε όταν την πρωτοπήρε.
Αυτό ισχύει ή δεν το κατάλαβα καλά;
Βελτιώνεται η εικόνα με την πάροδο του χρόνου;

Για το στρώσιμο πάντως αποφάσισα να ακολουθήσω την τακτική κάποιου που έβαλε τις ρυθμίσεις 2 σκάλες κάτω από το cinema mode κτλ. και να παιζει το burn in σε κανονικό cinema mode.

Βρισκομαι στις 100 ωρες (give or take) που λενε και στο χωριο μου,:SFGSFGSF: και ειλικρινα παρατηρω μια ομαλη και σταδιακη καλυτερευση της εικονας..Χθες π.χ στο Novacinema2 "Pandorum" μια αρκετα "δυσκολη" ταινια,επαθα ψιλο-χοντροπλακα με την εικονα παρακολουθωντας μονο σε "Κανονικη" επιλογη..

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα και καλως ορισες
Το φορουμ ειναι πολυ αξιολογο και θα μαθεις παρα πολλα
Ειμαι ηλεκτρονικος που εβγαλα την σχολη στις αρχες του 80
Ασχολουμαι με ασχετο επαγγελμα εδω και πολλα χρονια και αυτα που γνωριζα απο τα ηλεκτρονικα απλα σημερα θεωρουνται αρχαιολογια
Πολλα παιδια που γραφουν εδω μεσα ειναι πολυ δυνατοι γνωστες και πολυ προθυμοι να βοηθησουν και τους βγαζω το καπελο

Δεν περιμενεις λιγο να πεσουν οι τιμες να χτυπησεις την 50αρα ;
Που σιγουρα δεν θα σου φανουνε λιγες γιατι οι 46 ειναι λιγες κατα την γνωμη μου

+1...Και το λεει καποιος που αλλαξε απο 29Crt Sony...και η 50αρα μου φαινεται στα 3,80μ. απλα......"κανονικη"...:2thumb22sup:

Sorry αν θεωρειται διαφημιση, αλλα πρεπει να το πω.

Παρηγγειλα την P46G30 στις 10πμ απο τον Καλογεροπουλο, στις 12:30 ηταν στο σπιτι μου. :SFGSFGSF:

Εντυπωσεις κλπ μετα σεταρισμα κ στρωσιμο.

Α και κατι αλλο, για στρωσιμο θα αφησω καποιο καναλι ζουμαρισμενο (μεσω του "scale", σωστα?) ωστε να μην παιζουν λογοτυπα. Να παιξω κ με τις ρυθμισεις? Τελος, εκει που δειχνει τις ωρες*, μπορει καποιος να μου εξηγησει το φορματ ωστε να καταλαβω πως τις μετραει? Βλεπω "κατασταση 1", "κατασταση 2" κ "κατασταση 3" κ νουμερα διπλα τους αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποιο μπορει να ειναι η ωρα.

*μενου, ρυθμισεις, μενου συστηματος, πληροφοριες συστηματος.

Δεν τις βλέπεις από εκεί τις ώρες λειτουργίας, πρέπει να μπεις στο service menu...

Μεγειά και καλοθέατη !!!

.....

Για δοκίμασε να βάλεις για τηλεοπτικό mode "Κανονική" με οξύτητα στο 5, P-NR στο "Όχι", IFC στο "Μεσαίο", 3D-COMB στο "Ναι", Ζωντανό Χρώμα στο "Όχι" και παίξε με τις επιλογές του "Βελτιωτής Ευκρίνειας" (Όχι-Μεσαίο-Μέγιστο)...

Και με αυτές τις ρυθμίσεις αλλά και με όλα τα φίλτρα στο off όπως πρότεινε ο Dim_sat, βελτίωθηκε λίγο η κατάσταση, αλλά γενικώς αυτά τα αναλογικά κανάλια δεν ικανοποιούν. Πρέπει να περιμένω το ψηφιακό. Συνδεσα και το HDMI και μου άρεσε το αποτέλεσμα.

Έπαιξα επίσης με το IFC αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω καμία διαφορά (Off/μεσαίο/ μέγιστο). Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Έπαιξα και το motion test (γραμμένο σε φλασάκι, από DVD player, με σύνδεση HDMI. Και οι 4 γραμμές είχαν πολλά σπασίματα στην κίνηση, αλλά μπόρεσα να διαβάσω μέχρι και την 4η γραμμή (έστω και με δυσκολία). Ούτε εδώ έκανε διαφορά το IFC. Φταίει μήπως ο τρόπος που το πρόβαλα;

Last edited:
Δεν τις βλέπεις από εκεί τις ώρες λειτουργίας, πρέπει να μπεις στο service menu...

Μεγειά και καλοθέατη !!!

:a0210:
Ευχαριστω, ειμαι στην μιαμιση ωρα, εχω ακομα. Λεω να την αφησω αναμμενη να παιζει συνεχεια (ΣΚΑΙ, zoom3) ωστε να γραφει ωρες. :nounder:

Έπαιξα επίσης με το IFC αλλά δεν μπόρεσα να διακρίνω καμία διαφορά (Off/μεσαίο/ μέγιστο). Αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Έπαιξα και το motion test (γραμμένο σε φλασάκι, από DVD player, με σύνδεση HDMI. Και οι 4 γραμμές είχαν πολλά σπασίματα στην κίνηση, αλλά μπόρεσα να διαβάσω μέχρι και την 4η γραμμή (έστω και με δυσκολία). Ούτε εδώ έκανε διαφορά το IFC. Φταίει μήπως ο τρόπος που το πρόβαλα;

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό... Ειδικά στο motion test, η διαφορά είναι ομφαλμοφανής (IFC Όχι -> Διπλό είδωλο, IFC Μεσαίο -> Καθαροί 3 στίχοι, ο 4ος με λίγο διπλό είδωλο, IFC Μέγιστο -> To διπλό είδωλο εξαφανίζεται, αλλά υπάρχουν αρκετούτσικα interpolation artifacts). Έλεγξε αν το DVD-Player σου είναι ρυθμισμένο σε PAL. Επίσης, δοκίμασε να το παίξεις και από δισκάκι.

Σε κανονικό πρόγραμμα, με το IFC στο μεσαίο, η βελτίωση φαίνεται στα κινούμενα αντικείμενα. Στο μέγιστο, υπάρχει και αλλοίωση της πρωτογενούς κίνησης (οι κινηματογραφικές ταινίες φαίνονται σαν να έχουν γυριστεί με βίντεο). Επίσης, αλλάζοντας από μεσαίο σε μέγιστο, θα πρέπει να παρατηρείς ένα στιγμιαίο μαύρισμα της εικόνας (επειδή αλλάζει ο ρυθμός ανανέωσης του πάνελ).

Για δες το φιλε μου γιατι λογικα σε linux-debian-freeBSD θα τον αναγνωριζει. Δες το αν μπορεις γιατι θελω και εγω να αγορασω συντομα την tv.
Τελικά όντως είναι UFS2 partition το οποίο έκανα mount στο linux. Το πρόβλημα είναι ότι τα αρχεία του δεν είναι σε κάποιο standard video format. Περισσότερα εδώ: http://www.avforums.com/forums/lcd-...vr-supported-drives-pc-access-recordings.html

Επεσε λιγο η τιμη σε ορισμενα καταστηματα παντως μετα την εισοδο του καλογεροπουλου στην 42..5 ευρω βεβαια αλλα μπορει να εχουμε ακομα περισσοτερο

Επεσε λιγο η τιμη σε ορισμενα καταστηματα παντως μετα την εισοδο του καλογεροπουλου στην 42..5 ευρω βεβαια αλλα μπορει να εχουμε ακομα περισσοτερο

από 889 ξεκίνησε η τιμή της. για πανασονικ και νέο μοντέλο καλά είναι. βλέπω σύντομα και την vt30 να πέφτει στην τιμή που τερμάτησε η vt20 (2000).

Ωραίο κόλπο αυτό με το dlna (δεν χρειαζεται να τρεχω τον εξωτερικο σκληρο σαν σκυλακι...), αν και αντιμετωπιζω το εξης αξιοπερίεργο. Ταινίες τις οποιες τις παιζει οταν βαζω πάνω της τον εξωτερικο,μεσω της ασυρματης συνδεσης δεν τις αναγνωρίζει! Το εχει δει κανεις αυτο?

Επισης srt σε utf-8 και τα υπόλοιπα format εκτος ansi δεν τους βλεπει καθόλου,θέλει κάποια άλλη ιστορία να αλλάξω?

Για οσους αναφερθηκαν σε τρεμοπεξιμο της εικονας στα superslowmo replay, ειναι θεμα καθαρα της καμερας και τον frames per second που καταγραφει. Ετσι φτανει η εικονα παντου, ανεξαρτητα σε τι τηλεοραση το βλεπεις. Και αν δεν κανω καποιο λαθος φαινετε πιο εντονα σε αγωνες που εχουν τεχνητο φωτισμο, προβολεις δηλαδη. Στην φορμουλα ενα πχ δεν ειναι τοσο εντονο.

Καλημερα :)

Πολυ συντομα παραλαμβανω κι εγω τη δικια μου, προς το παρων διαβαζω-και-ψαχνω οσα περισσοτερα μπορω! Διαβασα και το manual μια φορα, οπως και αυτο το thread 2-3 φορες, ολοκληρο!

Εχω διαβασει για το στρωσιμο των 200 ωρων και παρολο που δεν "τρελαινομαι" θα ηθελα πραγματικα την αποψη σας στο εξης:

Βρηκα απο ενα τυπο στο internet ενα αρχειο με το ονομα PLASMA TV BREAK-IN IMAGES. Λεει τα εξης στο readme :

- The zipped file contains 120 images, of 1920 pixels by 1080 pixels in JPEG format. The file names will ensure that they are displayed in the intended order if the slideshow is set to display files in alphabetical order.

- Each file is an image of a solid color that conforms to what
is known as the "web safe palette" of colors. This does not mean
that a plasma TV is limited to displaying only these colors.

The images seek to ensure a smooth transition between various
combinations of colors, hues, and saturations that cover the
entire "web safe" color gamut. Your plasma TV may be capable of
displaying colors that fall outside the range of the colors
contained in these break-in images.

The selection of colors and their order arrangement is intended
to ensure that no pixel is ever required to make a power
adjustment of more than 20% (either increase or decrease) per
slide.

In addition, no pixel is ever required to be 100% "on" or 100%
"off" for more than 11 slides in a row, provided that they are
displayed in the file name order provided.

Μετα προτεινει slideshow :

It is suggested - although not required - that you set the transition delay to no longer than 10 seconds per image. This will ensure that no pixel be required to exert its full power for more than 2 minutes at a time.

Εχει δικιο σε αυτα που λεει?
Μπορω να χρησιμοποιησω τις εικονες του?

Καλημερα....

Λοιπον..

Παρ'ολη την προφυλαξη (παιξιμο) και με χιονια+Break in images+zoom 1-3 σε τηλεοπτικο με ιδιαιτερες χαμηλωμενες ρυθμισεις) και παρολο που εχω δει κανα-δυο ταινιες mkv 720p χωρις μπαρες κτλ,και ενω εχω παρακολουθησει τον τελικο του Final Four σε δικες μου δυναμικες "lcdllike" ρυθμισεις με το λογοτυπο της Νona και της ΝΕΤ να ειναι κανονικα μεσα στην εικονα,αρκουσαν τελικα 3 ωρες (ξεχασμενη απο τα παιδια) παρακολοθουθησης του Μεγαλου Καναλιου για να μου μεινει το αποτυπωμα..:violent-smiley-030:.

Να επισημανω οτι το αποτυπωμα φαινεται καθαρα και ξαστερα (ακομη και στα 5 μετρα μακρια) μονοστις πρασινες εικονες του break in dvd και πουθενα αλλου...

Θα συνεχισω το "στρωσιμο" και θα ενημερωσω προσεχως...Ελπιζω να φυγει..Αν καποιος ξερει καμμια πιο γρηγορη λυση,παρακαλω ας με συμβουλευσει..

Μια συμβουλή σε όσους θέλουν να "στρώσουν" την TV και έχουν συνδεσει υπολογιστή πανω της. Φορτώστε μπολικα MP3, βάλτε και ένα γρηγορο visualisation και δεν πρόκειται να μεινει pixel ακίνητο! Αυτό κάνω όταν θέλω να "φρεσκάρω" την οθόνη.