Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορώ να συνδέσω στην G30, laptop που έχει έξοδο VGA; Πήγα να αγοράσω καλώδιο VGA to component και μου είπαν ότι χρειάζεται και μετατροπέας. Τι μπορώ να κάνω;

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma G30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα....

Λοιπον..

Παρ'ολη την προφυλαξη (παιξιμο) και με χιονια+Break in images+zoom 1-3 σε τηλεοπτικο με ιδιαιτερες χαμηλωμενες ρυθμισεις) και παρολο που εχω δει κανα-δυο ταινιες mkv 720p χωρις μπαρες κτλ,και ενω εχω παρακολουθησει τον τελικο του Final Four σε δικες μου δυναμικες "lcdllike" ρυθμισεις με το λογοτυπο της Νona και της ΝΕΤ να ειναι κανονικα μεσα στην εικονα,αρκουσαν τελικα 3 ωρες (ξεχασμενη απο τα παιδια) παρακολοθουθησης του Μεγαλου Καναλιου για να μου μεινει το αποτυπωμα..:violent-smiley-030:.

Να επισημανω οτι το αποτυπωμα φαινεται καθαρα και ξαστερα (ακομη και στα 5 μετρα μακρια) μονοστις πρασινες εικονες του break in dvd και πουθενα αλλου...

Θα συνεχισω το "στρωσιμο" και θα ενημερωσω προσεχως...Ελπιζω να φυγει..Αν καποιος ξερει καμμια πιο γρηγορη λυση,παρακαλω ας με συμβουλευσει..

Γεια σου

Λυπαμαι γι' αυτο που συνεβη στην τηλεοραση σου :(

Αυτα θελω να αποφυγω κι εγω γι' αυτο ρωταω αν μπορω να χρησιμοποιησω τις φωτο αυτου του αρχειου που προανεφερα.

Παρακαλω πολυ ας απαντησει καποιος γνωστης. Μπορω να ανεβασω καπου και το zip αρχειο αν θελετε (και μου πειτε και πως).

Ευχαριστω :)

Γεια σου

Λυπαμαι γι' αυτο που συνεβη στην τηλεοραση σου :(

Αυτα θελω να αποφυγω κι εγω γι' αυτο ρωταω αν μπορω να χρησιμοποιησω τις φωτο αυτου του αρχειου που προανεφερα.

Παρακαλω πολυ ας απαντησει καποιος γνωστης. Μπορω να ανεβασω καπου και το zip αρχειο αν θελετε (και μου πειτε και πως).

Ευχαριστω :)

Διάβασε αυτό το μήνυμα

Θα συνεχισω το "στρωσιμο" και θα ενημερωσω προσεχως...Ελπιζω να φυγει..Αν καποιος ξερει καμμια πιο γρηγορη λυση,παρακαλω ας με συμβουλευσει..

Bάλε το scrolling bar να παίξει για κάποιο διάστημα...

Ευχαριστω, το ειχα ηδη διαβασει.

Και εχω κατεβασει και το Plasma Break-in DVD Images, επειδη με βολευει καλυτερα να τα τρεχω απο USB stick.

Η απορια μου εγκειται στο οτι το Plasma Break-in DVD Images περιεχει 20 φωτο ενω το αλλο που ανεφερα περιεχει 120 φωτο. Ισως να μην εχει καμμια σημασια, θα ηθελα ομως να μου πει καποιος αν μπορω να το χρησιμοποιησω αφοβα (αυτο με τις 120 φωτογραφιες)

Thanks!

Έχω ένα παράπονο ,απ´ όλους αυτούς που αγόρασαν την τηλεόραση(τουλάχιστον 21 άτομα) .Καλές όλες αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες και παρατηρήσεις, αλλά βρε παιδιά εμείς οι <<κοινοί θνητοί >> θα θέλαμε και κάποιες ποιο γενικές εκτιμήσεις π.χ.:Είμαι ενθουσιασμένος ,Πολύ καλή,Καλή,Απαράδεκτη,Τώρα δε με ενθουσιάζει αλλά περιμένω τις 200 ώρες μήπως δω αλλαγή....Αυτή η σιωπή μερικών με προβληματίζει.....
Είναι απογοητευμένοι;Περιμένουν το στρώσιμο;Είναι ενθουσιασμένοι καιδεν έχουν κανένα πρόβλημα και γι'αυτό δεν ξαναασχολήθηκαν με το Forum;
Πολύ μπέρδεμα παιδιά ,δε μπορώ να βγάλω άκρη ....
Πρόταση :Μήπως οι διαχειριστές να βάζουν γκαλοπ <<ικανοποίησης >>για την αγορά της κάθε τηλεόρασης (όπως στις ταινίες )μήπως ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα ;Ευχαριστώ πολύ .

Έχω ένα παράπονο ,απ´ όλους αυτούς που αγόρασαν την τηλεόραση(τουλάχιστον 21 άτομα) .Καλές όλες αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες και παρατηρήσεις, αλλά βρε παιδιά εμείς οι <<κοινοί θνητοί >> θα θέλαμε και κάποιες ποιο γενικές εκτιμήσεις π.χ.:Είμαι ενθουσιασμένος ,Πολύ καλή,Καλή,Απαράδεκτη,Τώρα δε με ενθουσιάζει αλλά περιμένω τις 200 ώρες μήπως δω αλλαγή....Αυτή η σιωπή μερικών με προβληματίζει.....
Είναι απογοητευμένοι;Περιμένουν το στρώσιμο;Είναι ενθουσιασμένοι καιδεν έχουν κανένα πρόβλημα και γι'αυτό δεν ξαναασχολήθηκαν με το Forum;
Πρόταση :Μήπως οι διαχειριστές να βάζουν γκαλοπ <<ικανοποίησης >>για την αγορά της κάθε τηλεόρασης (όπως στις ταινίες )μήπως ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα ;Ευχαριστώ πολύ .

Συμφωνω με το poll - γκαλοπ

Προσωπικα, την παραλαμβανω αυριο (πρωτα ο Θεος) και απο μεθαυριο θα γραψω καποιες αρχικες εντυπωσεις, περισσοτερο για το interface και την χρηστικοτητα της.

Πραγματικες εντυπωσεις απο εικονα κλπ, μετα απο 2 εβδομαδες απο μενα...

Καλησπέρα.Πήγα σήμερα να ρωτήσω για τιμές στη γερμανική πολυεθνική στη Λάρισα και μου είπαν ότι δεν θα φέρουν καμμία από τις 42-46 g 30 .Επίσης στην ελληνοαγγλική αλυσίδα μου είπαν ότi δεν έχουν κωδικό και θα με ειδοποιήσουν αν τις φέρουν .Μπορεί να απαντήσει κάποιος πως δύο τόσο εμπορικά μοντέλα δεν έρχονται στη Ελλάδα???Έχει γίνει κανένα μοίρασμα από την panasonic???

Ευχαριστω, το ειχα ηδη διαβασει.

Και εχω κατεβασει και το Plasma Break-in DVD Images, επειδη με βολευει καλυτερα να τα τρεχω απο USB stick.

Η απορια μου εγκειται στο οτι το Plasma Break-in DVD Images περιεχει 20 φωτο ενω το αλλο που ανεφερα περιεχει 120 φωτο. Ισως να μην εχει καμμια σημασια, θα ηθελα ομως να μου πει καποιος αν μπορω να το χρησιμοποιησω αφοβα (αυτο με τις 120 φωτογραφιες)

Thanks!

Αν εννοείς αυτό , δεν βλέπω να είναι κάτι παραπάνω απο ενα απλό slideshow που μπορεί να το παιξει και η τηλεόραση αν βάλεις τις φωτογραφίες των διακοπών σου σε ενα στικάκι, χωρις να μπλέκεις με dvd image :-)

Καλησπέρα.Πήγα σήμερα να ρωτήσω για τιμές στη γερμανική πολυεθνική στη Λάρισα και μου είπαν ότι δεν θα φέρουν καμμία από τις 42-46 g 30 .Επίσης στην ελληνοαγγλική αλυσίδα μου είπαν ότi δεν έχουν κωδικό και θα με ειδοποιήσουν αν τις φέρουν .Μπορεί να απαντήσει κάποιος πως δύο τόσο εμπορικά μοντέλα δεν έρχονται στη Ελλάδα???Έχει γίνει κανένα μοίρασμα από την panasonic???

ίσως αυτό σε βοηθήσει

http://www.fullhd.gr/market/economics/8059-media-markt--saturn-in-greece-.html

δεν δίνει εξήγηση αλλά μπορεί και να σημαίνει κάτι

το ίδιο συμβαίνει και στην αθήνα. σε επίσκεψη μου την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπήρχε καμμία πανασονικ παρα μόνο μια pzκάτι!!!!

Last edited:

Αν εννοείς αυτό , δεν βλέπω να είναι κάτι παραπάνω απο ενα απλό slideshow που μπορεί να το παιξει και η τηλεόραση αν βάλεις τις φωτογραφίες των διακοπών σου σε ενα στικάκι, χωρις να μπλέκεις με dvd image :-)

Ναι, αυτο εννοω :)
ΔΕΝ υποστηριζω την χρηση του, απλα προσπαθω να καταλαβω αν κανει δουλεια!

Οριστε τι διατεινεται ο δημιουργος του:

The point of breaking in your plasma TV is not to get a "better picture", any more than the point of breaking in a new car is to get a "better engine". The point is to use the phosphors as evenly as possible, to ensure they have all been "aged" equally. This makes them more resistant (but not impervious) to IR.

Breaking in a plasma is especially important if you intend to have it ISF-calibrated. A good calibrator won't even calibrate a plasma TV until it has displayed at least 100-200 hours of full-screen content. This is because the phosphors of a brand new plasma burn differently than they do after a few hundred hours of use, just as a new light bulb will usually burn brightly early on before it finds its level.

So, in summary, the idea of break-in is to get through the first 100-200 hours as carefully as possible, utilizing all of the phosphors as evenly as possible. Since you can't control the content shown on cable or satellite, the best way to do this is with pure color break-in images.

And, the reason I used all the color variations was to "put the phosphors through their paces" (so to speak), by ramping them up and down through the many stages of their power cycles in various combinations. This simulates real-life usage, whereas just putting up a single colored slide (or rotating between a few different colored slides) would not.

Taking the car analogy a step further, you could argue that driving it at either 20, 40, or 60 miles per hour for the first few weeks will break the car in just fine, but the idea of break-in is to expose the car (or plasma) to as much variation as possible early in its life. So driving the car around town for a few weeks at dozens of different speeds between 0 and 60 will be better for the car than just driving it at 3 different speeds the entire time.

A lot of this is conjecture, of course, and some will argue it's not even necessary. But the images are free, they are easy to use (just set them to cycle all night while you sleep or all day while you're at work), and you can be assured that -- used properly -- they will never cause any type of IR on your set because they are solid in color and match the dimensions of today's HDTVs (1080x1920).

I wish I had $1 for every person who has e-mailed me in a panic, asking if my break-in images will repair the "burn-in" that their kids created on their new plasma TV by watching letter-boxed movies all weekend long. (Answer: eventually, yes, but only if you ensure the images are full-screen and set to rotate. The scrolling bar will also work if used enough times, as will watching full-screen content for a few days or weeks, depending on how bad the IR is.)

[link]

Προσωπικα δεν ξερω αν εχει δικιο ή ακομη και αν ξερει τι λεει!

Μαλλον, θα χρησιμοποιησω συνδυασμο μεθοδων συμπεριλαμβανομενης και της δικης του, για το στρωσιμο της τηλεορασης μου.

Δεν είμαι κάτοχος, είναι μια από τις επιλογές που έχω κατά καιρούς κοιτάξει στα μαγαζιά.
Η αίσθησή μου διαβάζοντας όλες τις σελίδες του τοπικού, είναι ότι επικρατεί αυτό που έχω υπογραμμίσει στο κείμενό σου.

Ναι, αυτο εννοω :)
ΔΕΝ υποστηριζω την χρηση του, απλα προσπαθω να καταλαβω αν κανει δουλεια!

........

Προσωπικα δεν ξερω αν εχει δικιο ή ακομη και αν ξερει τι λεει!

Μαλλον, θα χρησιμοποιησω συνδυασμο μεθοδων συμπεριλαμβανομενης και της δικης του, για το στρωσιμο της τηλεορασης μου.

Mea culpa....κατεβασα το αρχειο και περιέχει μονοχρωμες "εικονες", οπως και το break-in DVD που υπάρχει εδω. Η διαφορά ειναι στον αριθμό των χρωματων/αποχρωσεων. Οσο πιο πολλες τοσο το καλύτερο και οι 120 θα προθερμάνουν μια χαρα το panel.

Κατα την γνωμη μου τζαμπα καθεστε και ασχολειστε με αρχεια κτλ. ενω απλα αρκει να μην φαινονται στατικες εικονες τις πρωτες 200 ωρες. Μια χαρα στρωσιμο ειναι δηλαδη το τηλεοπτικο με μεγεθυνση ωστε να μην φαινονται λογοτυπα.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η "μερική" σιωπή που αναφέρεται στα παραπάνω ποστ (δεν προκειται για απόλυτη σιωπή γιατί αρκετά έχουν γραφτεί) είναι περισσότερο καλή παρά κακή.
Η άποψη του κάθε κατόχου έχει διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις του καθενός σχετικά με το θέμα τηλεόραση. Η εμπειρία και οι γνώσεις του καθενός θα επηρεάσουν και την αντίδρασή του. Ένας άσχετος με το θέμα (σαν εμένα καλή ώρα) μπορεί να ενθουσιαστεί ή να απογοητευτεί πολύ εύκολα. Προσωπικά έχω αλλάξει γνώμη 5-6 φορές εως τώρα και νοιώθω ότι εάν προσπαθούσα να γράψω ένα review περισσότερο θα μπέρδευα υποψήφιους κατόχους παρά θα τους βοηθούσα. Το θέμα του στρωσίματος είναι επίσης μία σημαντική παράμετρος. Δεν ξέρω πόσες από τις 25; g30 των μελών είναι ήδη στρωμένες ωστε να μπορούν οι κάτοχοί τους να μιλάνε με σιγουριά.

Κατ' εμένα,ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να συμβουλευτεί το forum και να καταλήξει σε 2-3 μοντέλα με βάση τις ανάγκες του. Στη συνέχεια πρέπει να δει τα μοντέλα από κοντά για να έχει ιδίαν άποψη και στη συνέχεια να ζητήσει τις απόψεις των μελών.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι πάντα θα βρίσκονται μέλη όχι μόνο με πολύ βαθιά γνώση του αντικειμένου, αλλά και πρόθυμα να βοηθήσουν και για μία ακόμη φορά τους ευχαριστώ γι' αυτό. Στην περίπτωσή μου, όλο και περισσότερες από τις απόψεις που είχα πάρει επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα παρά το ότι κάποια στιγμή (βλέποντας τη G30) τις αμφισβήτησα.

Για την ώρα, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η αναμονή των 200 ωρών για το στρώσιμο είναι αρκετά εκνευριστική (ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονται και άλλοι εκτός από εμάς και πιθανότατα μικρά παιδιά, που η διαδικασία τους ξενίζει) και θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για μη αγορά plasma τηλεόρασης...

Last edited:
Κατα την γνωμη μου τζαμπα καθεστε και ασχολειστε με αρχεια κτλ. ενω απλα αρκει να μην φαινονται στατικες εικονες τις πρωτες 200 ωρες. Μια χαρα στρωσιμο ειναι δηλαδη το τηλεοπτικο με μεγεθυνση ωστε να μην φαινονται λογοτυπα.

Πιθανοτατα να εχεις δικιο, αλλα εγω (σε αυτο το θεμα) ειμαι της αποψης: φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα!

Γι' αυτο και κατεβασα ηδη γυρω στα 800 wallpapers, αναλυσης 1920 Χ 1080, τα οποια θα παξουν και αυτα σαν slideshow. Μαζι βεβαια με τις αλλες εικονες (απο το burn in προηγουμενου μου post), μαζι με την ασπρη μπαρα που ρολαρει (και προσφερει η τηλεοραση) και τελος μαζι με τηλεοπτικο προγραμμα. Σταδιακα και εναλλαξ ολα αυτα.

Ειμαι πολυ περιεργη παντως να δω πως θα συμπεριφερθει η τηλεοραση οταν θα συνδεθει με το PC... Εχω διαβασει διαφορα και καταληγω στο συμπερασμα οτι δεν ...γουσταρει να "μοιραζεται" και πολλα...

Θα δουμε...

Εγω που δεν σκαμπαζω και πολλα απο τεχνικες λεπτομερειες θελω να σου πω πως αποφασισα να παρω την 50αρα G30.
Εχοντας προβολεα στο σαλονι μου εψαξα μια tv για το υπνοδωματιο μου με αποσταση θεασης 2.5 με 3 μετρα.
Δεν διαβαζω ποτε αν καποιος ειναι ικανοποιημενος ή οχι απο την αγορα του για τον λογο οτι ο καθενας μας ιεραρχει διαφορετικα τα θελω του.
Διαβαζω τα θετικα και τα αρνητικα της καθε τεχνολογιας (lcd/plasma) και αποφασιζω.
50 ιντσες χωρις να βλεπω backlight bleeding με 1200 κατι ευρω δεν θα μπορουσα παρα να ειμαι ικανοποιημενος.
Οχι δεν περιμενω τις 200 ωρες για να δω καλυτερη εικονα αυτο που βλεπω μου αρεσει.
Αν δεν εισαι λοιπον του στρωσιματος και θελεις tv plug n play βουρ για lcd.

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να «στρώσω» τη δική μου, ούτε έχω σκοπό να το κάνω. Έχει παίξει μόλις 30 ώρες, αλλά η γενική εντύπωση είναι πολύ καλή. Δεν βλέπω τηλεοπτικά κανάλια επομένως ο κίνδυνος να μείνει κάποιο λογότυπο είναι ανύπαρκτος. Παίζω όμως κανένα παιχνίδι που και που, χωρίς να παρατηρήσω IR.

IR έχω παρατηρήσει από το μενού του media player. Θέλει όμως να το ψάξεις από κοντά και στο σκοτάδι, και φεύγει πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Το μοναδικό ψεγάδι που έχω παρατηρήσει είναι το λεγόμενο fluctuating brightness. Κι αυτό παρατηρείται σε συγκεκριμένες εναλλαγές εικόνας, αλλά είναι πιο εύκολα αντιληπτό. Δεν έχω ψάξει να βρω τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει, ούτε έχω παίξει με τις ρυθμίσεις για να το «κρύψω». Ομολογουμένως είναι πολύ χαζό bug και ελπίζω να διορθωθεί με κάποιο firmware update, γιατί κατά τα άλλα η TV είναι άψογη.

Αυτά προς το παρόν. Περιμένω να δω πόσο/αν θα αλλάξει η εικόνα όσο γράφει ώρες και θα επανέλθω με νεότερα!

Ειμαι πολυ περιεργη παντως να δω πως θα συμπεριφερθει η τηλεοραση οταν θα συνδεθει με το PC... Εχω διαβασει διαφορα και καταληγω στο συμπερασμα οτι δεν ...γουσταρει να "μοιραζεται" και πολλα...

Μια χαρά συμπεριφέρεται, αρκεί να μην δείχνεις για πολλή ώρα στατική εικόνα. Εμένα βλέπει για λίγο desktop και μετά games/movies κυρίως.